Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, August 31, 2013

31. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 31. august 2013

Vaše zlyhania – to nie ste vy!

Naplnenie. Vnesiem viac svetla do umenia naplnenia, ukončenia. Počúvajte! Ak budete vo vašom živote neustále trpieť, čohokoľvek sa dotknete, nikdy nebude úspešné, bude to prinášať iba utrpenie. Môžete urobiť ukončenie aj so zlyhaniami, ktoré nedokážete pochopiť logicky, ktoré sú pre vás nepochopiteľné! 

Vy si vždy myslíte, že môžete urobiť ukončenie iba s vecami, u ktorých ste schopní nájsť ich koreň, príčinu. Napríklad, vzorec podráždenia, kedy časť vás bojuje s inými ľuďmi. Vy všetci veríte, že keď sa niekedy tento vzorec prejaví, tak sa vrátite ku koreňovému vzorcu a urobíte ukončenie. Áno, je to možné. Ale ja vám poviem ešte jednu vec. Existuje veľa vecí, o ktorých neviete prečo a ako sa dejú. Napríklad, takmer všetci z nás máme tento vzorec: „Nič z toho, čo chcem, sa nikdy nestane. Čohokoľvek sa dotknem, to sa stane zlyhaním. Možno keď 1% Boh naplní, tak v 99% sa to nepodarí.“ Aj takéto vzorce môžete ukončiť. Môžete vyhlásiť: „Ukončujem tieto vzorce o mojom vlastnom zlyhaní, vzorce odmietania seba samého.“
Všetci si vždy myslíme, že na našom tanieri máme naložené príliš. Aj keď nebudete schopní zistiť, kedy ste tomu začali veriť, ako tento vzorec začal, aj keď nebudete schopní nájsť koreň tohto vzorca, poviem vám, môžete priamo ukončiť tieto koncepty, pochopenia, myšlienky, ktoré máte vo vašom mozgu, vo vašom systéme. Ak si myslíte, že máte v živote veľa utrpenia, veľa túžob, ktoré nemôžu byť naplnené, ak si myslíte, že kvôli vašim neukončeniam naložilo vaše vedomie na vás príliš veľa túžob, ktoré nebudete schopní ukončiť s vašim životom, prosím pochopte, aj s týmto všetkým môžete urobiť ukončenie! 

Dobrá správa pre vás je, že váš vnútorný systém prirodzene nemôže byť ovplyvnený žiadnymi neukončeniami, neúplnosťami! Nanešťastie, vy si silno myslíte, že si nedokážete udržať ten správny, pozitívny priestor, ktorý máte. Ak si nedokážete udržať tento priestor a vypadnete z neho, znamená to, že váš pozitívny priestor nemôže byť vo vašom vnútornom priestore trvalý. Ak nemôže byť trvalý, tak potom by ste logicky mali vedieť, že ani ten zlý, negatívny priestor nemôže byť trvalý! Ale vy tomu neveríte!

Vy vždy veríte tomu, že ten správny priestor sa stratí, zmizne: „Hneď stratím rovnováhu, spadnem!“ Myslíte si, že váš zlý priestor je predvolený, nastavený program. Dobrá správa je, že váš vnútorný priestor nemá žiadny predvolený program. Jeho nastavený program je byť „unclutched“ – odpútaný, odpojený. Toto je nastavený, predvolený program vášho vnútorného priestoru. Vy silno veríte, že váš zlý priestor, to znamená negatívny, nemožný, priťahujúci viac a viac neukončení, neúplností, myslíte si, že tento negatívny priestor je predvolený a trvalý program. Je to nesprávne! Môžete urobiť ukončenie s touto domnienkou, v ktorú veríte. Aj táto viera je iba neadekvátne pochopenie. Aj táto viera je iba neadekvátnosť vášho bytia. 

Preto pochopte, môžete urobiť ukončenie aj s touto vierou. Keď ukončíte túto vieru, toto neadekvátne pochopenie vo vašom živote, tak zrazu uvidíte, že budete v nastavenom, predvolenom chápaní, vnímaní. Vaše predvolené chápanie, vnímanie je „unclutched“. 

Ja si myslím, že celá sanga je kolektívne zaseknutá v tomto režime, móde. Keď som predstavil všetky štyri duchovné pravdy, štyri princípy a silu ukončenia, naplnenia, skúsenosť naplnenia, tak bol každý veľmi nadšený: „Áno! Skúsim to! Skúsim to!“ Všetci skákali a videli niekoľko krásnych výsledkov! Lenže vy máte silnú vieru v to, že život nemôže byť krásna jar (Vasantha), alebo že život nemôže byť krásne naplnenie navždy: „Áno, zažil som naplnenie a priestor možností a to všetko. Ale to nemôže byť nastavené, predvolené. Dosiahol som to iba vďaka toľkej sadhane (duchovnému praktizovaniu)! Spadnem späť!“ Kvôli viere, že naše predvolené, nastavené chápanie a vnímanie je negatívne, že pozitívny priestor, ktorý sme si vytvorili je vytvorený pomocou tapasu (pokánia), kvôli tejto viere spadneme späť.

Pochopte, prosím počúvajte, ľudské chápanie vždy verí, že všetko čo sa dostane hore, spadne dole. Keď ste si vytvorili pozitívny priestor, tak ste si ho vytvorili. Takže potom sa vrátite späť do negatívneho priestoru. Nanešťastie vy veríte, že váš negatívny priestor je vaše nastavené, predvolené chápanie a vnímanie, čo však nie je pravda. Takisto ako váš pozitívny priestor neostáva natrvalo, ani váš negatívny priestor neostáva natrvalo. Je to iba vaša viera v to, že negatívny priestor je vaše predvolené chápanie, vnímanie. Toto je problém a vy ho môžete ukončiť. Môžete ukončiť toto nesprávne, neadekvátne pochopenie, ktoré máte, že negatívny priestor je nastavené chápanie, vnímanie. Môžete s tým urobiť ukončenie a takisto môžete urobiť ukončenie s tým, že váš pozitívny priestor nie je dosť adekvátny na to, aby sa vo vás udržal natrvalo. Ja si myslím, že iba vtedy, keď urobíte ukončenie s týmito dvoma vecami, začne skutočné obdobie obohacovania, Aapyaayanam Rithu!

Mali by ste vedieť, že vaše nastavené, predvolené chápanie a vnímanie nie je ani negatívne, ani pozitívne. Je to priestor „unclutching“. „Unclutching (odpútanie, nespájanie myšlienok do súvislostí)“ je vaše predvolené chápanie a vnímanie. Negatívny priestor nie je vaše predvolené chápanie a vnímanie.  

V január, februári, marci, apríli začalo všetko veľkou rýchlosťou: práca na pozdvihnutí do nového chápania, vnímania, praktizovanie ukončenia. V máji to dosiahlo vrchol vytvorením priestoru pozitivity, možností, vodcovstva a osvietenia. Po máji ľudia odišli ako zvyčajne na dovolenku. Dovolenka, oddych nie je nič zlé. Dovolenka s nesprávnym pochopením, že „negatívne chápanie je vaše predvolené, nastavené chápanie a vnímanie“, to je nesprávne! Všetci ľudia upadli späť do negatívneho chápania, že: “Na udržanie sa v tomto pozitívnom chápaní a vnímaní potrebujete veľa tapasu (pokánia), veľa ukončovania. Nedokážem si udržať tento priestor!“

Pochopte, kedykoľvek sa opýtate: „Ako si môžem udržať pozitívne chápanie?“, už ste vytvorili problém, pretože už veríte tomu, že udržať si pozitívne chápanie je ťažké, že teraz vám už nepomôže žiadna technika, žiadna sadhana, že vám nič nepomôže, že vám nič nemôže pomôcť. Dnes sa celá sanga musí rozhodnúť a potom urobiť ukončenie s týmto neadekvátnym, nesprávnym pochopením. Pochopenie: „Negativita je vaše nastavené, predvolené chápanie, vnímanie.“ je nesprávne, neadekvátne pochopenie, ktoré musíte ukončiť. Musíte poznať pravdu. Unclutching je vaše predvolené, nastavené chápanie, vnímanie. 

Ukončenie s nesprávnymi vzorcami, neadekvátnym pochopením, že „čokoľvek budete robiť, bude tam veľa prekážok, bude to nemožné“ je Ganéša puja (Ganéša je syn Boha Šivu). Pochopte, ukončite toto nesprávne pochopenie, ktoré považujete za také silné. Nie je to tak! Vy si vždy myslíte, že vaše nesprávne pochopenia sú vždy silné, čo nie je pravda. Nie sú také silné, ako si predstavujete. Neadekvátne pochopenia nie sú také silné. Urobte s nimi ukončenie. Nesprávne pochopenia nikdy nie sú také silné.

Pochopte, my silno veríme: „Čímkoľvek sa budem zaoberať, bude to veľmi ťažké a nemožné.“ Keď máte také silné pochopenie: „bude to ťažké a nemožné“, prirodzene už cítite únavu vo vašej svalovej pamäti, cítite únavu vo vašej bio-pamäti. Prosím pochopte, už samotná únava a nuda sa stali vaším nesprávnym pochopením, vnímaním. Toto je ten najťažší problém! Musíte s tým urobiť ukončenie.

Urobiť ukončenie so vzorcami „nemožné, to najťažšie“ je Ganéša puja. Ganéša stojí za tým, že všetko je „možné“, „neexistujú žiadne prekážky“. Ganéša je Pánom prekážok! To znamená, že keď sa postaví, tak všetky prekážky zmiznú, stratia sa. Prosím pochopte, na nasledujúcich 10 dní si všetci vytvorte vo vašom vnútri priestor Ganéšu a odstráňte, ukončite myšlienky ako „nemožné“, „ťažké“, „je v tom veľa prekážok“. Toto je Ganéša puja Brahmotsava pre sangu.

Nasledujúcich 10 dní budeme pracovať iba na tejto jednej veci: ukončenie so všetkými vašimi pochopeniami „nemožné“. Urobte ukončenie so všetkými myšlienkami nemožného, nemožností, so všetkými myšlienkami ako „veľa prekážok“, „to nie je dobré“, „to nie je možné“, „to je nemožné“, „to sa nestane“. Ukončite všetky tieto nesprávne pochopenia, nesprávne domnienky, vieru. Toto je pre nás všetkých Ganéša puja. Toto je odkaz pre Ganéša Brahmotsava (oslava).

Nanešťastie, vy ste stratili nádej sami v seba. Myslíte si: „Nie, nie. Pokúsim sa, ale nebude to na mne fungovať.“ Čo to znamená? To, že už ste skončili! Môžete urobiť ukončenie s vrstvami a vrstvami negativity. Môžete ukončiť aj toto! Môžete urobiť ukončenie s každým negatívnym priestorom vašich podriadených. Prosím pochopte, za kohokoľvek zoberiete zodpovednosť, môžete urobiť ukončenie aj s ich nesprávnymi domnienkami, vierou. 

Prijímam Ganéšu ako svedka, s integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním vyhlasujem, že ja urobím ukončenie so všetkými vašimi negatívnymi presvedčeniami, domnienkami, vierami. Beriem zodpovednosť za celú sangu a za všetkých žiakov a ctiteľov. Ukončujem všetky vaše nesprávne pochopenia – pochopenie „nesprávne“, pochopenie „strácam nádej, vzdávam sa“, pochopenie „je tam veľa prekážok“. Robím ukončenie s nimi všetkými. Vy všetci zažijete silu môjho ukončenia, naplnenia! 

Za kohokoľvek zoberiete vo vašom živote zodpovednosť, môžete urobiť ukončenie za ich neukončenia, neúplnosti. Je to možné, pretože priestor naplnenia, ktorý máte, bude mať na nich prirodzený dopad a vytvorí v nich naplnenie. Spôsobí to, že sa v nich udeje naplnenie. Pochopte, čokoľvek vyhlásite vo vašom živote, čokoľvek budete vnímať ako prekážku, aby sa vaše vyhlásenia stali realitou, to všetko je iba nesprávne, neadekvátne pochopenie. Môžete s tým urobiť ukončenie. Ukončenie s tým všetkým je Ganéša puja. 

Tentokrát je môj odkaz pre vás všetkých: Ukončujte, robte ukončenie s čímkoľvek, čo vnímate ako nemožné, s čímkoľvek čo je pre vás prekážkou. Urobte ukončenie s tým všetkým. Každé vaše vyhlásenie sa musí stať realitou. Čokoľvek si myslíte, že bráni vášmu vyhláseniu v tom, aby sa stalo realitou, je iba nesprávne, neadekvátne pochopenie. Urobte ukončenie s tým všetkým.  

Dnes, s otvorením Ganéša Brahmotsava, odovzdávam tento odkaz: Urobte ukončenie so všetkými vašimi neadekvátnymi pochopeniami. Urobte ukončenie so vzorcami pochybovania o sebe samých bez ohľadu na to, či dokážete ukončiť vaše neadekvátne pochopenia alebo nie. Aj váš vzorec pochybovania o sebe samých, či: „dokážem ukončiť moje neukončenia, neúplnosti alebo nie“, alebo: „či dokážem ukončiť moje neadekvátne pochopenia alebo nie“, aj to je iba ďalšie neadekvátne, neúplné pochopenie. Ukončite aj toto! 

Takže, vrstvu po vrstve, všetky pochopenia, ktoré zapáchajú tým, že je to „ nemožné“ – „nie, nie, to nie je pre mňa“, „neskôr“, „bolí ma chrbát“, „som unavený“, „život je nudný“, „potrebujem viac prostriedkov“, „príliš veľa prekážok“, „urobil som to najlepšie“, „moja logika je tam zaseknutá“, „môžem, dokážem urobiť iba toľko“, „ja som taký“ – všetko toto sú vrtsvy a vrstvy neadekvátnych, nesprávnych pochopení. Ukončite, urobte ukončenie s nimi všetkými! Preto Ganéša sedí v Muladhara čakre. Ganéša je pánom Muladhara čakry. Akonáhle urobíte ukončenie so všetkými týmito neadekvátnymi pochopeniami, tak sa objaví: „Áno, som tu!“

Dnes vám všetkým odovzdávam tento odkaz: Nasledujúcich 10 dní budeme všetci ukončovať všetky neadekvátne, nesprávne pochopenia, pochopenia o nemožnosti, pochopenia o prekážkach. Urobíme ukončenie s týmto všetkým. Toto je Ganéša puja pre celú sangu. Začnime dnes Ganéša Brahmotsava!

S mojou integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním robím pre vás všetkých ukončenie s vašimi neadekvátnymi pochopeniami, so všetkými vašimi pochopeniami „nemožné“, alebo „ nie je to možné“, alebo „prekážky“. Ukončujem to pre vás všetkých! 

Žehnám vás všetkých s integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním, aby ste zažili silu naplnenia, ukončenie so všetkými prekážkami a ukončenie so všetkými pochopeniami „nemožné“ a aby ste si vytvorili priestor možností a naplnili všetky vaše vyhlásenia.

No comments:

Post a Comment