Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, August 30, 2013

30. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 30. august 2013

Zbavte sa svojich neúplností

Začnem príbehom: Muž sa prihlásil do veľkého firemného impéria ako stážista. Vytočil číslo a zakričal do telefónu hneď v prvý deň v práci: „Rýchlo mi preneste kávu!“ Hlas na druhej strane odpovedal: „Hlupák! Zavolali ste na nesprávnu linku. Viete s kým hovoríte?“ „Nie, neviem!“, odpovedal stážista. Hlas na druhej strane skríkol: „Tu je riaditeľ firmy, vy hlupák!“ Stážista bol úplne šokovaný, ale pokúsil sa zakričať: „A vy viete s kým hovoríte, vy hlupák?“ Riaditeľ firmy odpovedal: „Nie, neviem!“ Stážista povedal: „V poriadku, dobre! To je to, čo som chcel počuť!“ A zložil telefón.

Prosím počúvajte. Vy veľakrát unikáte, utekáte, pretože tí na druhej strane nevedia, kto to urobil. Vy neustále odkladáte možné problémy. Musíte to pochopiť! Odkladanie nevyrieši žiadne záležitosti. Možno v tomto príbehu muž úspešne unikol z tejto jednej situácie. Nebolo by veľmi ťažké, keby riaditeľ chcel, mohol zistiť odkiaľ telefonát prišiel. Takisto ako si tento muž myslel, že je zachránený, pretože ho neidentifikovali, aj my si v našom živote neustále myslíme, že sa môžeme zachrániť, keď nebudeme identifikovaní. 
Počúvajte! Život sa začína diať vtedy, keď dokážete byť otvorení každému podnetu, impulzu, ktorý je vám dostupný vo vašom živote. Vaše dieťa je podnetom, impulzom vo vašom živote. Váš obchodný partner je podnetom vo vašom živote. Váš učiteľ je podnetom vo vašom živote. Kohokoľvek vidíte každý deň, a s kým sa navzájom ovplyvňujete vo vašom živote, tí všetci sú podnetom, impulzom vo vašom živote. 

Našťastie alebo nanešťastie, vy všetci ste podnetmi v mojom živote. Či to chcete alebo nie, či to chcem ja alebo nie, je to tak. Takisto aj ja som impulzom, podnetom vo vašom živote. Pochopte, schopnosť byť v úplnosti, v naplnení so všetkými podnetmi, impulzmi vo vašom živote je to, čo jednoducho dovoľuje životu, aby sa vo vás dial. 

Niektorí moji žiaci a ašramajti, pretože nedokážu zvládnuť svoju lenivosť, tak sa ju snažia ochraňovať. Začnú ju predo mnou ukrývať. Napríklad, keď neprídu na rannú jogu kvôli svojej lenivosti, tak preto, aby ju ospravedlnili, si vytvoria chorobu. Keď neprídete, tak po niekoľkých dňoch iba preto, aby ste sa ochránili, urobíte množstvo chýb. 

Prvá: asociujete, spájate sa so svojou lenivosťou. Potom preto, aby ste ospravedlnili svoju neprítomnosť na rannej joge spôsobíte, že ochoriete. A ďalej, chcete tak silno ochraňovať svoju identitu, že sa začnete ukrývať pred mojimi očami. Takže takto sa začína vytvárať priepasť neukončení, neúplností. Začnete vytvárať neukončenia a odstup. Prosím pochopte, v skutočnosti keď urobíte ukončenie so mnou a so sangou, tak zrazu uvidíte, že samotná lenivosť, ktorú ste zmenili na chorobu sa stratí, zmizne z vášho bytia. Toto je iba jeden príklad.

Každý krok vo vašom živote, čokoľvek sa snažíte ochraňovať tým, že to ukrývate, každé neukončenie, ktoré sa snažíte ochraňovať alebo ukrývať, sa stane väčším a väčším neukončením, nenaplnením, väčšou a väčšou bezmocnosťou, väčším a väčším utrpením. Budete smerovať preč, odchádzať z vášho života stále viac a viac. 

Odchádzať od vášho manžela / manželky, od vášho obchodného partnera, alebo od vašej rodiny, od ľudí, ktorí existujú vo vašom živote, alebo od podnetov, impulzov, ktoré existujú vo vašom živote, nie je inteligentné rozhodnutie. Prosím pochopte, my si vždy myslíme, že odísť od ľudí preto, aby sme ochránili naše zvyky a vzorce, je sloboda. Nie je to tak! Je to tá najväčšia zviazanosť! Keď ľudia unikajú pred životom, aby ochránili svoje vzorce – to je tá najväčšia zviazanosť! 

Poviem vám, keď budete otvorení a naplnení, tak aj toto sedenie so mnou prebudí vašu kundaliny, nech budete kdekoľvek. Nezávisí to od času a priestoru! Keď budete nenaplnení, tak môžete sedieť v tejto hale samotnej, ale budete mať pocit, že horíte, že sedíte v ohni. 

Neukončenia, neúplnosti vo vašej existencii sú ako tŕne vo vašom tele. Všetky vzorce, zvyky a životný štýl, ktoré sa snažíte ochraňovať, je to najväčšie nebezpečenstvo. Prosím pochopte, to čo sa snažíte ochraňovať, to vás jednoducho zabije! Čokoľvek sa snažíte ochraňovať pred životom, to vás bude páliť a zabíjať! Či sú to vaše vzorce, zvyky, mentálne nastavenie alebo nenaplnenie, to čo sa snažíte chrániť pred inými a pred životom, čo vás núti odchádzať od života a od iných, to sa stane rakovinou vo vás a zabije vás to! 

Ten najradostnejší život je mať naplnenie so všetkým okolo vás! 

Pochopte, čo sa snažíte ukrývať vo vašom vnútri pred životom, to vás zabije, to vás zničí! Váš vzorec lenivosti bude veľmi jednoduchý vzorec, pokiaľ budete pripravení vystaviť ho, ukázať pred inými. Ale vtedy, keď sa ho rozhodnete pred inými ukrývať, stane sa ochorením. Iba preto, že sa silno spájate s týmto vzorcom alebo so strachom, ktorý si vytvoríte ohľadom tohto vzorca, zničí vás to. Prosím pochopte, keď si vytvoríte strach aj z malého človeka, ten človek samotný nebude mať silu, aby vás zabil, zničil, ale zničí vás strach, ktorý si z neho vytvoríte. 

Poviem vám, kedykoľvek sa snažíte niečo ukrývať, tak samotný strach, ktorý si ohľadom toho vytvoríte, vám vezme rovnováhu. Či ukrývate pred životom niečo, čo je vo vašom vnútri alebo sa pokúšate ukryť niečo mimo vás, v oboch situáciách vás zabijú, zničia vaše vlastné neukončenia, neúplnosti. Nepotrebujete žiadny osobitný trest!

Pochopte, život je taký silný, nedokážete ho oklamať svojou logikou. On funguje na základe jednoduchého, prirodzeného zákona existencie. Sila prirodzeného zákona existencie je taká, že vás ho nikto nemusí učiť. Vďaka vášmu samotnému narodeniu, keď sa začnete vyvíjať, tak ho pochopíte! Pochopíte ho!

Podstata dnešného satsangu je: Neukončenia, neúplnosti vo vašom vnútri alebo navonok, ktoré sa snažíte ukrývať, vedú iba k viac a viac utrpeniu, neúplnostiam a zničeniu. Preto žiadam každého, aby sa zbavil neukončení, neúplností vo vnútri aj navonok, aby váš vnútorný priestor nebol nimi rušený. 

No comments:

Post a Comment