Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, August 23, 2013

23. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 23. august 2013

Ďalšie pravdy o ukončení s inými 

Dnes budem rozprávať viac o umení ukončenia s inými. Byť neustále v naplnení s inými znižuje psychologickú záťaž, ktorú máte. Prosím pochopte, psychologická záťaž, ktorú si nesiete je to, čo v sanskrite voláme „karma.“ Karma nie je nič iné ako psychologická záťaž. Ukončenie s inými odoberá psychologickú záťaž, ktorú máte. 

Chcem urobiť ďalšie vyhlásenie. Keď bude aj vaša viera alebo dôvera založená na nenaplnení, tak bude nebezpečná, pretože vtedy nebudete mať adekvátne alebo správne dôvody pre vašu vieru. Prosím pochopte, nemať adekvátne alebo správne dôvody pre vašu vieru je tá najnebezpečnejšia vec v živote. 

Videl som, že ľudia začali veriť z priestoru ich bezmocnosti. Cítia sa bezmocní a začínajú hovoriť: „Ó Bože! Príď a postaraj sa o mňa! Prečo sa o mňa nestaráš?“ Pristupujete k nemu s otázkou: „Prečo sa o mňa nestaráš?“ Žiadate od neho! Ako keby bolo vaše právo, že sa Boh musí o vás postarať! Prosím pochopte, tieto neukončenia, toto nenaplnenie, aj viera založená na nenaplnení sú naozaj nebezpečné! 

Poviem vám príbeh: Staršia dáma bola známa svojou vierou a vážnosťou, s ktorou o tom hovorila. Stávala pred svojou verandou a kričala: „Chváľte Pána! Chváľte Pána!“ Jeden alebo dva dni by ste to zniesli, ale nie každý deň. Vedľa nej žil ateista, ktorý bol taký nahnevaný na jej vyhlásenie, že zvykol kričať: „Boh neexistuje! Boh neexistuje“ A zrazu nastali pre túto staršiu dámu ťažké časy. Jej život sa stal veľmi skomplikoval a začala sa modliť k Bohu, aby jej poslal nejakú pomoc. Stála na svojej verande a kričala: „Chváľte Pána! Pane, potrebujem nejaké jedlo! Prosím pošli mi nejaké potraviny!“ Nasledujúce ráno išla táto dáma na verandu, našla tam veľkú tašku s potravinami a zakričala: „Chváľte Pána! Chváľte Pána!“ Zrazu spoza kríkov vyskočil jej sused ateista a povedal: „Aha! Povedal som vám, že neexistuje žiadny Pán a ani žiadny Boh! Tie potraviny som vám kúpil ja, nie Boh!“ Táto dáma začala skákať hore a dolu, kričať a tlieskať: „Chváľte Pána! Chváľte Pána! Nielenže mi Boh poslal potraviny, ale prinútil diabla, aby sa nich zaplatil!“
Nech vaša viera nie je založená na myšlienke, že vás Boh bude zásobovať potravinami. Ak je vaše pochopenie založené na takýchto neadekvátnych dôvodoch, na základe vášho nenaplnenia, tak sa vám ateisti budú posmievať. Nie je to tak, že ateisti majú adekvátne dôvody. Ateisti sa iba držia svojej nevedomosti. To je všetko!

Viera založená na nenaplnení, na neadekvátnych dôvodoch, na neadekvátnych skúsenostiach vám nepomôže, neumožní vám, aby ste pochopili, nikam vás nedovedie. Prosím pochopte! Príďte do priestoru počúvania!

Zvyčajne sa pýtame: „Ako máme vedieť, či svoj život žijeme na základe našich vzorcov alebo možností?“ Činnosti, ktoré robíte a výsledky, ktoré vytvárate vo vašom živote sú odrazom toho, či konáte z vášho bytia, ktoré je ustálené na vašich vzorcoch alebo na vašich možnostiach. Keď budete konať na základe vašich možností, tak budete neustále žiť, fungovať, rozpínať sa, zažívať viac a viac rozpínania, viac a viac radosti, viac a viac lásky, viac a viac naplnenia.

Ukončenie s inými, neustále zotrvávať v naplnení s inými spôsobí zázraky v oblastiach, v ktorých ste to nikdy nečakali.

Zakaždým, keď urobíte ukončenie s inými, keď nastolíte naplnenie s inými, tak vaše bytie, skúsenosť vášho bytia dosiahne inú frekvenciu. Keď sa vaša frekvencia zvýši, tak budete automaticky k sebe priťahovať ľudí s tou správnou frekvenciou.

Priťahovať k sebe ľudí s tou správnou frekvenciou a žiť s nimi je tá najlepšia vec, ktorá sa môže stať každej ľudskej bytosti. Žiť s ľuďmi na vašej frekvencii, aj s vašou rodinou, to je sanga. Kdekoľvek budete, tak budete žiť v duchovnej sange.

Podstata dnešného satsangu je: Pokúšajte sa neustále robiť ukončenia s ľuďmi, s ktorými žijete a zvyšujte svoju frekvenciu!

No comments:

Post a Comment