Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, August 20, 2013

20. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 20. august 2013

Naplnenie – cesta zo všetkej negativity

Témou dnešného satsangu bude znova naplnenie. Dnes budem rozprávať o rôznych procesoch, metódach, ktoré zahŕňa ukončenie.

Pochopte, naplnenie, ukončenie na každej úrovni... Napríklad ukončenie s planetárnymi silami odstráni všetky ich negatívne vplyvy; ukončenie s prvotnou bolesťou, ktorá začala vo vašom tele keď ste sa narodili, odstráni všetky negativity súvisiace s vašim narodením. Pochopte, ukončenie na každom kroku odstraňuje negativity vo vašom živote. Najmä strachy uložené hlboko vo vašej bio-pamäti, ktoré máte na tejto úrovni, sa môžu vyliečiť iba vďaka ukončeniu, naplneniu. Prosím príďte do priestoru počúvania! Ukončenie so všetkými nevedomými strachmi, ktoré máte, ukončí vašu nespavosť. Ukončenie, hlbšie a hlbšie ukončenie vedie k väčšej a väčšej hĺbke duchovna.

Niekedy sa ma ľudia pýtajú: „Swamiji, prečo je na planéte Zem iba niekoľko osvietených bytostí?“ Ja im odpovedám: „O čom to hovoríte? Samozrejme, kvôli deštruktívnemu konzumnému materialistickému životnému štýlu a veľmi silnému urážajúcemu vplyvu západu, ktorý sa udial Indii, sa ich počet znížil. Ale bol čas, kedy bol život v osvietení doslova životným štýlom!“ Viem, že bolo niekoľko miest, kde na každej ulici žila najmenej jedna osvietená bytosť. V prvom rade to bolo Varanasi, Madurai, Kanchi. 

Bol čas, keď bol Jeevan Mukthi - život v osvietení životným štýlom. Byť osvietenou bytosťou bolo životným štýlom! Život bol vtedy taký, existoval taký spôsob života. Pochopte, naplnenie spôsobí, že celé ľudstvo bude žiť v osvietení, bude žiť život Jeevan Mukthi, bude žiť ako inkarnácie. 

Počúvajte! S priestorom nenaplnenia sa život stáva ťažším a ťažším. S priestorom naplnenia sa život stáva viac a viac blaženým, viac a viac živým. S priestorom nenaplnenia dokonca ani neviete, čo je správne a čo je nesprávne.

Dnes je Raksha Bandhan. Žehnám celý svet!
Matha cha Parvathi Devi
Pitha Devo Maheshwaraha |
Bandhava Shiva Bhakthascha
Swadesho Bhuvana Thraiyam ||

Matha (matka) je Parvathi, Pitha (otec) je Mahadeva. Celý svet je našimi bratmi a sestrami. Všetci synovia Mahadevu sú bratia a sestry. Všetky tieto tri svety sú mojím rodným mestom, mojou krajinou. Celý svet je našimi bratmi a sestrami! Žehnám všetkých pri tejto priaznivej príležitosti Raksha Bandhan!

Prosím pochopte, podľa indickej kultúry by ste sa mali na každého, okrem vašej ženy, pozerať ako na brata a sestru. Lenže civilizácie, kde je toľko nenaplnení spôsobených žiadostivosťou, každého okrem vlastnej mamy vidíte ako človeka, s ktorým by ste mohli mať schôdzku!

Tento sviatok Raksha Bandhan je krásny spôsob ako nastoliť priateľskosť, spolupatričnosť. Všetky školy a univerzity by mali propagovať tento sviatok. Takto by sa drasticky znížil počet sexuálnych zločinov. Raksha Bandhan by sa mal oslavovať v každom dome.

Vzťahy musia byť jasné a pevne stanovené. Až potom nastane rozkvet osobnosti. Vzťahy musia mať jasné a pevne stanovené hranice. Život v priestore nenaplnenia, ktorý neustále prenáša zamilovanosť tu a tam, vedie iba k lacnej náklonnosti.

Pochopte, ak budete túto jemnú zamilovanosť, zaľúbenosť prenášať na každého koho uvidíte, tak vás to bude neustále viesť k hlbšiemu a hlbšiemu nenaplneniu a bude to vo vás vytvárať veľa zranení. Preto máme vo védskej tradícii túto krásnu ceremóniu Raksha Bandhan. Ja si myslím, že je čas, aby sme tento sviatok popularizovali. 

Raksha Bandhan je v podstate sviatok, ktorý prináša naplnenie, ukončenie mnohých neukončení a zranení, ktoré máte v súvislosti s touto zamilovanosťou, zaľúbenosťou. Tá jemná zaľúbenosť, ktorú si nesiete ku každému koho vidíte tu a tam, vytvára v skutočnosti vzorec cítiť sa zranený, ukrivdený a všetku necitlivosť v živote.

Ukončenie! Ukončenie na prvom stupni programu Vnútorné prebudenie doslova otvára Pandorinu skrinku! Všetky vaše koreňové vzorce, všetko sa otvára. Objavujú sa všetky vaše silné koreňové vzorce. Veľmi dôležitá vec, ktorú musíte robiť v tomto čase je pokračovať s ukončovaním stále hlbšie a hlbšie. Ukončujte! Ukončujte! Ukončujte! Ukončenie je veľmi dôležitá pravda, ktorá vedie k tomu, aby ste si uvedomili všetko vo vašom živote.

Podstata dnešného satsangu je ukončenie, naplnenie.

No comments:

Post a Comment