Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, August 19, 2013

19. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 19. august 2013

Naplnenie je láska k životu

Téma dnešného satsangu je ukončenie a obohacovanie.

Prosím príďte do priestoru počúvania, pretože keď premeškáte čo i len jedno slovo z pointy tohto vtipu, tak premeškáte jeho celú pointu, premeškáte celý vtip. Pochopte, aj keď premeškáte iba jedno slovo z pointy vtipu, tak premeškáte celý vtip. Takisto aj všetky moje satsangy sú pointou vášho života! 

Auto zapríčinilo nehodu na ceste. Ako sa dalo očakávať, zhromaždil sa veľký dav ľudí. Reportér z novín, ktorý bol veľmi ustarostený kvôli tomu, aby získal tento námet, sa nemohol dostať bližšie k autu. Keďže bol z tých bystrých ľudí, tak začal nahlas kričať: „Nechajte ma prejsť! Nechajte ma prejsť! Som synom obete!“ Dav mu urobil cestu. To čo ležalo pred autom, bol somár!

Pochopte, keď premeškáte čo i len jedno slovo v pointe, tak premeškáte celý vtip. Takisto keď premeškáte čo i len jeden riadok satsangu, tak premeškáte celý satsang, pretože celý satsang je pointa! 

Dám vám techniku na to, ako rozdeliť moje satsangy na časti, ktoré sú podstatné, dôležité a na časti, ktoré nie sú také dôležité, ktoré môžete nechať tak, ktoré sú iba ako oblečenie na tej podstate. Kedykoľvek ste v priestore počúvania, tak čokoľvek hovorím je podstatou satsangu. Kedykoľvek nie ste v priestore počúvania, tak čokoľvek hovorím je iba riadenie, organizovanie času, aby som vás priviedol naspäť do priestoru počúvania.
Prosím pochopte, chcem, aby ste sa všetci usadili v priestore počúvania, pretože chcem rozprávať o sile naplnenia do veľkej hĺbky. V tomto smere urobím tak veľa práce, pretože ľudské bytosti sa o tejto oblasti ešte neučili od nikoho s dostatkom dôvery, dôkazov, bez pochybností, s jasnoťou. Tento most treba posilniť. Most existuje, ale treba ho posilniť. Táto je oblasť je o tom, ako vnútorná transformácia priamo vedie k transformácii vonkajších udalostí, ako na to, keď sa udeje vnútorná transformácia vonkajší svet okamžite odpovedá, ako sa celá situácia vo vonkajšom svete zmení. Doteraz to bolo považované iba za zázrak. Poviem vám, všetky zázraky sú veda, ktorá ešte len musí byť objavená!

Prosím pochopte, toto je definícia zázraku: Všetky zázraky sú vedou, ktorá ešte len musí byť objavená! Ak nepoznáte metodoĺógiu, tak aj televízor bude pre vás zázrak! Čokoľvek, akákoľvek veda, ktorá ešte len musí byť objavená je považovaná za zázrak alebo záhadu. Takisto táto veda o tom, ako vnútorná transformácia vplýva na vonkajšie udalosti, na vonkajšie dianie, ako vnútorná transformácia transformuje aj vonkajšie udalosti pre vaše dobro, priaznivo, tak ako to chcete vy, toto je oblasť, ktorá sa ešte len musí stať vedou. Táto oblasť je ešte stále v zóne záhad a tajomstiev, považovaná iba za zázrak alebo záhadu. Ja budem pracovať na tejto oblasti preto, aby každý pochopil, že je to veda, jednoduchá, čistá veda. 

Inkarnácia je človek, ktorý prináša presvedčivú skúsenosť o každej záhadnej, zázračnej, mystickej oblasti vedomia. Ktokoľvek vás vedie o krok ďalej v tejto oblasti, ten je inkarnácia. 

Prosím pochopte, v tejto oblasti už máme most. Ja nie som prvý človek, ktorý buduje túto oblasť. Máme most, ktorý je urobený z lana a dreva. Ja iba chcem, aby bol urobený z betónu. Ja iba chcem, aby to bol pevný, silný, betónový most. To je dôvod, prečo neustále pokračujem v rozprávaní o tom, ako vás vnútorné naplnenie, vnútorná transformácia môže priamo, jasne doviesť k tomu, aby ste zmenili dianie vo vašom vonkajšom svete, realitu vo vonkajšom svete tak ako to chcete vy, ako naozaj chcete, aby sa vyjadrovala. 

Prosím počúvajte! Naplnenie prinesie hlboký rešpekt k vášmu životu vo vašom vnútri. Nikdy si nemyslite, že máte rešpekt k svojmu životu, že máte záujem o svoj život. Akákoľvek závislosť, ktorú máte, či je to alkohol, fajčenie alebo aj závislosť od toho, že máte strach ukazuje veľmi jasne to, že vy nemáte rešpekt k svojmu životu. Neberte rešpekt, úctu k vášmu životu ako niečo, čo je zaručené alebo samozrejmé. Pretože vy nemáte rešpekt k svojmu životu, život odpovedá rovnakým spôsob vám.

Pochopte, keď vy budete kričať na život, tak život bude kričať na vás. Keď sa vy budete snažiť robiť prekážky životu, tak život bude robiť prekážky vám. Keď vy nebudete rešpektovať život, tak život nebude rešpektovať vás. Nepredstavujte si neustále to, že rešpektujete svoj život. Keď trávite čas tým, že sa máte strach, že sa obávate, tak nemáte rešpekt k svojmu životu! Keď trávite čas v priestore nenaplnenia, tak robíte prekážky svojmu životu! Pochopte to. Robíte prekážky svojmu životu! Keď trávite váš čas v priestore nenaplnenia, strachu, obáv, keď sa nepozeráte na svoj život, tak mu robíte prekážky!

Poviem vám s mojou integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním, že ak ustanovím túto vedu ako pochopenie, ktoré sa stane každodennou súčasťou vášho životného štýlu, ak dokážem to, že vnútorná transformácia priamo zapríčiňuje realitu takú, akú chcete vy, tak budem mať pocit, že som urobil úžasnú službu pre planétu Zem a že som tým prispel k hinduizmu.

Počúvajte! Pochopte, až vtedy keď dosiahnete naplnenie, keď sa vaše nenaplnenie rozpustí, tak odhodíte nenaplnenie z vášho chápania. Vtedy sa dokonca začne aj rešpekt k vášmu životu. Ak budete prekážať životu, dianiu, prosím pochopte veľmi jasne, dianie, život bude na to odpovedať, reagovať. Keď budete rešpektovať život, keď ho pochopíte, keď budete odpovedať na život z priestoru naplnenia, tak aj život bude odpovedať z priestoru naplnenia vám. Až po dosiahnutí naplnenia začína vo vás život. Až po dosiahnutí naplnenia začnete mať vzťah aj so svojím vlastným životom.

Videl som toľko ľudí. Prosím pochopte, keď ľudia prídu ku mne, aby dostali energetický daršan, iniciáciu, tak vidím toľko odriekania, sebazapierania, ktoré majú vo svojom vnútri. Pretože nemajú rešpekt k svojmu životu, snažia sa ho naplniť autom, domom, peniazmi. Pochopte, ja nie som proti autu, domu, peniazom. Nie! Nie som proti tomu všetkému. Ale som proti tomu keď si myslíte, že toto naplní vaše nenaplnenie, ktoré ste si vytvorili tým, že nemáte rešpekt k svojmu životu. 

Je to rovnaké ako keď zoberiete vašu zubnú kefku a dáte ju slonovi: „Prosím, vyčisti si zuby. Smrdíš!“ Bude stačiť vaša zubná kefka? Nehovorím, že zubná kefka nebude fungovať. Pre koho bude fungovať? Pre vás! Ale nemôžete dať zubnú kefku slonovi a povedať: „Prosím, vyčisti si zuby!“ To je presne to, čo sa snažíte robiť vy keď si myslíte, že váš dom, bankový účet, auto môžu naplniť nenaplnenia, ktoré máte kvôli tomu, že nemáte rešpekt k svojmu životu. Pochopte, priveďte rešpekt k svojmu životu pomocou ukončenia, naplnenia. Ukončite všetky neukončenia, ktoré máte vo svojom vnútri.

Podstata dnešného satsangu je: Priveďte rešpekt k svojmu životu tým, že do neho privediete naplnenie, tým, že z neho odstránite všetky neukončenia, neúplnosti.

No comments:

Post a Comment