Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, August 15, 2013

15. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 15. august 2013

Máte strach z vášho rozpínania?

Dnes budem pokračovať v rozprávaní o obohacovaní. Je to môj odkaz pre túto krajinu a pre celý svet v tento úžasný deň nezávislosti Indie. Počúvajte. Príďte prosím do priestoru počúvania!

Vy ste podmienení a je pre vás veľmi jednoduché počúvať a komunikovať s „malosťou“, bezvýznamnosťou iných a ich vzorcami. Výchova spoločnosti, v ktorej ste sa narodili, v ktorej ste boli vychovaní a v ktorej žijete, vaša rodina, to všetko vás naučilo iba komunikácii s „malosťou“ iných. Preto vtedy, keď hovoria o niekom inom, sa cítite tak sladko a príjemne. Pochopte, toto je to najväčšie ochorenie, ktorým trpí celé ľudstvo. Či je to dedina alebo veľké, rušné mesto, či je to vidiecka ulica alebo Wall Street v New Yorku. 

Keď vám ľudia o niekom rozprávajú, najmä ak to má pôvod v žiarlivosti, hneve, násilí, ste takí šťastní! Prečo si myslíte, že prekvitá toľko spravodajských kanálov? Vedome, úmyselne klamú a ľudia si to jednoducho vychutnávajú, užívajú. Napádanie slávnych osobností je zakorenené v hlbokej neúcte, ktorú máte sami voči sebe alebo vo vašom komplexe menejcennosti.

Prosím pochopte. Vďaka komplexu menejcennosti, ktorý máte si vychutnávate to, keď sú napádané slávne, významné osobnosti. Hovoríte si: „Dobre, že nie som na ich mieste. Keby som bol, takisto by som musel prechádzať všetkým, čím prechádzajú oni.“ Teraz máte ešte jedno ospravedlnenie a dôvod na to, prečo by ste nemali byť veľkí, významní. Vy potrebujete dôvod na to, prečo by ste nemali byť veľkými, významnými!

Videl som v indických dedinách ako rodičia nechcú, aby ich deti išli vonku kvôli tomu, že majú strach, aby im niekto na ulici neublížil. Títo úbohí ľudia celý život trpia týmto vzorcom. Poznám mnoho ľudí, ktorí majú 50-60 rokov a po západe slnka nevstúpia na svoj vlastný pozemok! 

Napádanie významných osobností nie je nič iné ako vzorec, ktorý máte: „Neskúšajte byť ako oni! Nepokúšajte sa stať slávnou osobnosťou! Je to riskantné!“ 

Poviem vám, tá najväčšia slabosť ľudských bytostí je strach byť veľký, významný! Strach zo svojej veľkosti, významnosti je tá najväčšia slabosť, to najväčšie ochorenie, ktorým trpí indická mládež. Všetci by ste mali vedieť, že India je najmladšia krajina na svete, ale trpí týmto ochorením – strachom z veľkosti, zo sily!

Napádanie významných osobností zanechalo v indickej mládeži hlboký vzorec strachu. Spôsob akým sú napádaní gurus, náboženskí vodcovia, ako ich médiá urážajú, napádajú a snažia sa urobiť čo najviac pre to, aby ich zničili tým, že o nich rozširujú klebety a škandály, celá indická mládež je týmto terorizovaná, zastrašovaná životným štýlom v sannyas. Indická mládež je zastrašovaná duchovným životom, prijatím sannyas vďaka množstvu urážok náboženských a duchovných vodcov, ktorými prechádzajú vďaka nezodpovedným spravodajským kanálom. Vďaka týmto mediálnym hrubostiam, ktorými týmito majstri musia prechádzať, je indická mládež terorizovaná, zastrašovaná.

Každá ľudská bytosť na planéte Zem by sa mala zbaviť strachu zo svojej veľkosti. Aj mnoho takzvaných ctiteľov má hlboký strach zo sannyas: „Ó, je to veľmi riskantné!“ Aj dýchanie je riskantné! Tak potom prečo by ste mali neustále dýchať? Vaša výchova, spoločnosť, v ktorej ste sa narodili a boli vychovaní, v ktorej žijete, to všetko je predurčené na priemerný, obyčajný život.

Prosím pochopte, spoločnosť je predurčená na priemenosť, nacvičená na priemernosť, spokojná s priemernými ľuďmi. Spoločnosť vám vždy povie: „Prečo nezarobíte iba trochu peňazí na jedlo, oblečenie, príbytok, auto a rodinu a nežijete šťastne a spokojne?“ Neustále vytvára obraz, že trocha peňazí, dom, auto a rodina sa rovnajú definícii, čo znamená „šťastne, spokojne“. Možno nazývate šťastím to, keď máte menej problémov ako včera. Možno si myslíte, že keď máte menší problém ako včera, váš život plynie tak krásne! 

Je také smutné, že spoločnosť je vycvičená, formovaná, vytvorená pre priemerných ľudí. Pochopte, priemerní ľudia potrebujú bezpečné miesto a bohužiaľ väčšina z nich je priemerných. Pozrite sa na spoločnosť s otvorenými očami. Ak sa v intelektuálnej oblasti niekto dostane za hranice priemernosti, „malosti“ a dostane sa k svojej „veľkosti“, musí sa presunúť do oddelenej spoločnosti, ktorá sa nazýva „univerzita“. Takisto ak sa presunie zo svojej „malosti“ do „veľkosti“, za hranice spoločenskej priemernosti, musí sa presunúť na oddelené miesto, ktoré sa nazýva „kláštor“. 

Hlavný prúd spoločnosti neprijíma, nectí si ľudí, ktorí prelomili svoju priemernosť, „malosť“ a dosiahli svoju „veľkosť“. Pretože takí ľudia nepôjdu s vami piť na párty, nepôjdu s vami do krčny alebo do klubu, nepôjdu s vami tancovať, nakupovať, nebudú počúvať to, čo hovoríte za chrbátom iných. Cítite sa nepríjemne s ľuďmi, ktorí prelomili „malosť“ spoločnosti a ktorí žijú svoju „veľkosť“. 

Poviem vám, je čas na to, aby sa ľudské bytosti prebudili a prelomili svoj priemerný život v „malosti“. Iba vtedy, keď budete vyvinutou dušou, bytosťou, ktorá žije osvietenie, budete počúvať a komunikovať s inými ako s „veľkými, významnými“. Budete ich počúvať pre ich „veľkosť“, možnosť a rozpínanie. Počúvajte! Keď nebudete preukazovať záujem počúvať, človek sa s vami prirodzene nebude chcieť rozprávať. Venujte svoje počúvanie tomu, aby ste počúvali o veľkosti každého. V momente, keď niekto rozpráva, veľmi jasne uvidíte, či tento človek rozpráva zo svojho naplnenia a rozpínania, ale z neúplnosti, nenaplnenia. Ak hovorí na základe nenaplnenia ako je rozprávanie o šperkoch, hneve, pomste, jednoducho mu slušne povedzte: „Nemám záujem počúvať ťa.“ 

So správnym pochopením sa môžeme navzájom dopĺňať – človek, ktorý počúva a človek, ktorý rozpráva. Iba vďaka tomu, že budete venovať svoje počúvanie alebo odídete, môžete človeku pomôcť, obohatiť ho. Venovať svoje počúvanie v správnom kontexte, so správnym pochopením je ten správny spôsob ako môžete obohatiť iných. Iba vtedy, keď budete vyvinutá duša, keď budete pripravení venovať vaše počúvanie „veľkosti“ iných, ich možnosti a rozpínaniu, budete sa takisto vyvíjať.

Prosím pochopte, venovať vaše počúvanie „veľkosti“ iných je obohacovanie. Kedykoľvek vediete konverzáciu, pozrite sa, či neukazujete nadšenie a záujem, keď iní rozprávajú na základe ich neukončení, nenaplnenia, hnevu, žiarlivosti. Problém je, že keď rozprávajú z ich nenaplnenia, aktivuje sa aj príčina vašich neukončení a vy ukazujete všetku vašu energiu a silu: „Áno, povedz mi celý tento príbeh. Je to presne to, čo chcem počúvať!“ Každý má svoju vlastnú metódu. Oni hovoria o svojom nenaplnení a vy sami sa presuniete do tohto priestoru a všetky vaše neukončenia sa aktivujú. Poviete im vaše vlastné interpretácie, budete hovoriť o vašom nenaplnení a čo sa stane nakoniec, to nikto nevie! Zaoberanie sa nenaplnením iných, počúvanie o ich neukončeniach je tá najhoršia vec!

Prosím pochopte, aj tým, že budete venovať svoje počúvanie môžete obohatiť iných. Ak budete venovať vaše počúvanie z priestoru naplnenia, to stačí. Môžete tým obohatiť iných. Správne počúvanie, venovanie správneho počúvania a toho správneho priestoru inému človeku na to, aby mohol s vami interagovať, je prvý krok v obohacovaní. Vyžaduje to viac vývoja a počúvania z vašej strany, aby ste počúvali a stáli za „veľkosťou“ iných a ich rozpínaním bez toho, aby ste stratili nádej sami v seba a iných. 

Ak niekto rozpráva iba o tom, kto s kým utiekol, kto s kým má románik, odkiaľ sú tieto šperky, kde ste kúpili toto oblečenie, je pre vás veľmi jednoduché, aby ste tomu venovali vaše počúvanie. Počúvajte! Prvá vec, ktorú musíte urobiť pri obohacovaní je venovať vaše počúvanie iba ich „veľkosti“. Nikdy nie tomu, čo prichádza na základe ich nenaplnenia alebo „malosti“. To znamená, nepočúvajte veci, ktoré spôsobujú, že sú „malí“. Vyžaduje to od vás viac vývoja a počúvania, aby ste počúvali a postavili sa za „veľkosť“ iných a ich rozpínanie bez toho, aby ste stratili nádej sami v seba a iných.

Prosím pochopte, najväčšia výzva je pochopenie, že život je pre obohacovanie. Rozšírenie slova LIFE - ŽIVOT je: „Life Is For Enriching – Život je pre obohacovanie“. Samozrejme, každý má svoju vlastnú interpretáciu toho, čo je život. 

Počúvajte! Keď sa postavíte za „veľkosť“ iného človeka, za jeho možnosť, vtedy obohacujete sami seba aj iných. Najsilnejším spôsobom ako žiť je frekvencia vášho vedomia, energia osvietenia, byť v priestore naplnenia a nemať čas pre čas, čo znamená byť neustále v stave naplnenia, v priestore naplnenia a neúnavne obohacovať viac a viac ľudí tým, že sa zúčastnia na programe Vnútorné prebudenie a budú žiť osvietenie. Aj keď máte iba pár minút, či chcete relaxovať, alebo sa zabaviť niečím veselým, alebo premýšľate nad niečím bolestivým, prestaňte to robiť. Namiesto toho aktívne obohacujte iných, venujte vaše počúvanie ich „veľkosti“, vyjadrite im ich „veľkosť“, počúvajte o ich „veľkosti“ alebo ich obohacujte o ich „veľkosť“.

No comments:

Post a Comment