Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, August 25, 2013

25. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 25. august 2013

Naplnenie a prebudenie kundaliny

Dnešná téma je veda naplnenia a jej vzťah k prebudeniu vašej kundaliny energii. 

Prosím počúvajte, keď budete celiství, úplní, tak celý váš nervový a energetický systém bude fungovať plynulo, bez problémov ako čistý prúd a bude vás neustále viesť k činnostiam, ktoré vás budú udržiavať naplnenými. Neustále vás budú viesť k činnostiam, slovám, ktoré vás budú udržiavať naplnenými.

Musíte vedieť jednu vec: Keď budete nenaplnení, tak akokoľvek sa budete snažiť smerovať k väčšiemu a väčšiemu naplneniu, bude to nemožné. Bude to nemožné! Veľmi dôležité pochopenie, ktoré musíte mať je: Iba poznaním, vedomosťami bez toho, aby ste mali naplnenie sa nedokážete udržať naplnenými, úplnými! Nedokážete sa udržať silnými! Keď budete mať vo vašom vnútri neukončenia, nenaplnenie vedome alebo nevedome, tak vás to bude viesť iba k väčšiemu a väčšiemu nenaplneniu. 
Existuje veľmi populárny výraz – morálka strednej triedy. Znamená to mať vo vnútri nenaplnenie, neukončenia a trpieť myšlienkami, predstavami a byť neschopný uskutočniť ich a po nejakom čase oslavovať to, že máte dobré myšlienky a iba nie ste schopní dosiahnuť, aby sa stali. V tomto samotnom vidíte svoju silu, veľkosť. Prosím počúvajte! Mnohí z nás začínajú oslavovať: „Vy neviete aký som v srdci dobrý človek. Vy neviete, že v srdci som taký dobrý. Nikto nepozná moje srdce, nikto mi nerozumie.“ Kto je tam v tom srdci? Kto nie je dobrý v tom srdci? V srdci každý o sebe fantazíruje ako o úžasnej bytosti, ako o dobrej bytosti. Každý vo svojom srdci o sebe fantazíruje, že je dobrou bytosťou. Každý o sebe fantazíruje ako o úžasnej bytosti. 

Dobrota, láskavosť je realita vo vašom živote iba vtedy, keď ju zažívajú ľudia okolo vás. Nie to, že sedíte a fantazírujete o tom! Pochopte, dobrota nie je to, o čom fantazírujete vo vašom vnútri. Dobrota je to, čo zažívajú ľudia okolo vás. Dobrota sa stane realitou vo vás až vtedy, keď ju budú zažívať ľudia okolo vás. „Tyaaga“ - obetovanie sa stane realitou vo vás až vtedy, keď ho budú zažívať ľudia okolo vás.

Keď máte vo vašom vnútri neukončenia, nenaplnenie, tak akokoľvek veľmi budete trpieť, akokoľvek sa budete pokúšať hovoriť sami sebe iné slová, myšlienky, čokoľvek sa budete pokúšať robiť, bez ich ukončenia budete nielen zlyhaním, ale budete neustále iba trpieť. 

Prvá vec, ktorú musíte urobiť vo vašom živote je priviesť naplnenie vo vašom vnútri. Všetko čo stojí medzi vami a prítomným momentom, bariéra, ktorá vám nedovoľuje úplne sa spojiť so životom, ktorý sa deje v prítomnom momente, to všetko označujem ako neukončenie, nenaplnenie. Prosím počúvajte! Čokoľvek čo nedovoľuje, čokoľvek čo stojí medzi vami a prítomným momentom, bariéra, ktorá vám nedovoľuje úplne sa spojiť so životom a inými ľuďmi vo vašom živote je to, čo označujem ako nenaplnenie. 

Prosím pochopte. Nenaplnenie je to najväčšie prekliatie, ktoré dávate sami sebe. Nepotrebujete žiadne iné prekliatie. Nepotrebujete Kalabhairavu na to, aby vás trestal. Vaše neukončenia sú dosť silné na to, aby vás viedli k viac a viac neukončeným činnostiam. Urobíte z vášho života zmätok! Urobíte váš život peklom! Urobíte váš život chaosom!

Akonáhle privediete do vášho vnútra naplnenie, tak dokonca aj bez toho, aby ste to plánovali, budete myslieť správne, budete hovoriť správne slová, budete správne konať, robiť. Vaše slová, činnosti, práca, všetko bude z priestoru naplnenia. Bude to ustálené v naplnení, v priestore naplnenia.

Naplnenie je priestor a stav, v ktorom budete úplne spojení so životom a s ľuďmi vo vašom živote v prítomnom momente bez akýchkoľvek obmedzujúcich, potláčaných vplyvov minulých udalostí vo vašom živote. 

Keď budete celiství, naplnení, tak sa nebudete musieť ukrývať pred očami života. Nebudete sa musieť báť, chvieť pred očami Kalabhairavu. Keď sa bude pred vami diať život... Prosím pochopte, život sa neustále deje pred vašimi očami. Život sa neustále deje v každom momente. Vo vašom vnútri je jemné nadšenie alebo jemné chvenie strachu, úzkosti. Pozrite sa do vášho vnútra. Život je Kalabhairava. V každej chvíli, keď budete stáť vo vašej kancelárii, keď budete stáť vo vašom dome, keď budete robiť vašu prácu alebo čokoľvek, či pred vami bude stáť vaše vlastné dieťa a usmievať sa, alebo bude pred vami stáť váš manžel / manželka a kričať, alebo bude pred vami stáť váš šéf a kričať, alebo bude pred vami stáť žobrák na ulici a žobrať, alebo bude pred vami stáť váš majster a žehnať vás, to všetko je život, ktorý stojí pred vami! 

To ako sa cítite v každej chvíli, to či cítite jemnú sladkosť nadšenia alebo chvenie kvôli vašej úzkosti ... Pozrite sa, ak je vo vašom vnútri úzkosť alebo jemné chvenie, tak máte v sebe nenaplnenie. Keď máte nenaplnenie, tak každá činnosť, každá myšlienka, všetko vás bude viesť iba k viac a viac nenaplneniu. 

Pochopte, keď budete mať priestor naplnenia, tak vás to naplnenie bude používať! Keď vás bude používať naplnenie, tak budete vyžarovať kundaliny šakti (silu). Budete jednoducho mať výnimočnú energiu. Vaša kundaliny môže byť aktivovaná a ostať nažive iba dvoma spôsobmi. Prvý spôsob: Môžete dosiahnuť ten priestor vďaka sebe tým, že budete robiť ukončenie. Druhý spôsob: Vďaka milosti, požehnaniu majstra. Takisto ako mesiac svieti vďaka požehnaniu slnka, aj žiak svieti vďaka požehnaniu majstra!

Pochopte, dobrá správa je, že môžete používať svetlo guru na to, aby ste vyžarovali, žiarili a aby ste sa ustálili v naplnení, v priestore naplnenia. Alebo niekedy iba používate energiu guru na prebudenie kundaliny a nikdy nepracujete na vašom naplnení. 

V Baghavad Gíte je krásny verš: „Ksheeney Punye Marthya Lokam Vishanthi. Keď sú vaše zásluhy vyčerpané, tak vás nenaplnenie zoberie z priestoru vášho guru a padnete naspäť do pekla.“ Keď je vašich neukončení tak veľa, keď je vašej arogancie tak veľa, keď je vzorcov klamania toľko, tak vás vaše neukončenia vytrhnú z požehnanej existencie žijúcej a vyžarujúcej energie majstra. Keď vaše neukončenia, nenaplnenie zosilnie, tak vás to jednoducho vynesie z priestoru majstra a vtlačí späť do vášho pekla. 

Kundaliny energia je energia, ktorú budete vyžarovať vtedy, keď budete naplnení. Kundaliny energia je energia vašej duše, vášho vedomia, vašej veľkej možnosti. Keď bude vaša kundaliny energia nažive, prebudená, tak prvá vec bude, že budete naplnení. Druhá, budete vytvárať zázraky, úžasné možnosti. Budete vyžarovať zdravie. Prosím pochopte, budete zdraví nielen vy, ale ktokoľvek koho sa dotknete. Nielen slová, ktoré poviete sami sebe sa stanú realitou, ale aj slová, ktoré poviete iným sa stanú realitou. Keď sa vaša kundaliny prebudí, tak začnete vyjadrovať výnimočné sily. Prebudenie vašej kundaliny šakti vďaka tomu, že sa ustálite v priestore naplnenia je tá najlepšia vec, ktorá sa môže stať každej ľudskej bytosti. 

Veľakrát sú neukončenia, ktoré máte vo vašom vnútri, také silné! Nedovolia vám žiť váš život! Prosím pochopte, ten najväčší zločin je ten, keď si myslíte, že vaše neukončenia ste vy! Namiesto toho, aby ste sa nespájali s vašimi neukončeniami a ukončili ich, tak ich tuho objímate a hovoríte: „Budem vás počúvať. Budem robiť to, čo chcete!“ Objímať vaše neukončenia spôsobí, že vaša kundaliny bude spať alebo upadnete do kómy raz a navždy. Urobiť ukončenie s vašimi neukončeniami znamená prebudiť vašu kundaliny energiu a udržiavať ju nažive. 

Podstata dnešného satsangu je: Žiadam každého z vás, naučte sa vedu naplnenia, umenie ukončenia a začnite robiť ukončenie sami so sebou a s inými. Udržiavajte vašu kundaliny energiu prebudenú a vytvárajte novú realitu, akú chcete. To je všetko!

No comments:

Post a Comment