Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, August 14, 2013

14. augusta 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 14. august 2013

Čo je obohacovanie - prevratná sutra (aforizmus) podaná Paramahamsa Nithyananda Swamijim

Dnes budeme mať veľmi silnú tému na ranný satsang:

'Aká je definícia obohacovania?'

Veľa ľudí mi posiela svoje otázky, čo je to obohacovanie? Keď niekomu poviem spievaj posvätné mantry, je to obohacovanie? Ak niekomu poviem choď okolo chrámu 11 krát, je to obohacovanie? Ak budem robiť anna daan (podávanie bezplatného jedla pre ľudí) tak že pozvem 1000 ľudí a medzi nich rozdám 1 kg ryže, lebo každému dám jedno zrnko, je to obohacovanie? Pochopte “anna” znamená 1 zrnko ryže, “daan” znamená dať. Preto každému dajú len 1 zrnko ryže a pýtajú sa či to je obohacovanie?

Pochopte, aj naši takzvaní obohacovači majú hlboko-usadené nenaplnenia, vzorce vo svojom vnútri. Prosím pochopte, dokonca aj naši obohacovači nechcú robiť niečo, čomu iní ľudia vzdorujú, odolávajú.

Ak ste jeden z iniciovaných obohacovačov a máte v sebe zábrany priviesť ľudí na Vnútorné Prebudenie (transformačný yogovo-meditačný program “Inner Awakening”), tak musíte najskôr urobiť ukončenie s vašim vzorcom peňazí. Ešte stále ste nepochopili, že transformácia je stále hodna peňazí.

Ak máte neukončenia a vzorce spojené s peniazmi, ak si myslíte, že peniaze sú viac dôležité ako transformácia, tak vždy si nájdete nejaký spôsob úniku od obohacovania iných, toto je to, čomu ja hovorím morálka strednej vrsty. Pochopte, ja neodmietam ani sa nezastávam žiadnej morálky pochádzajúcej z akejkoľvek vrstvy, ale ja akceptujem iba takú morálku, ktorá pochádza z naplnenia.

Ja vidím veľmi jasne, že mnohé tieto otázky pochádzajú od ľudí ktorí majú hlboké nenaplnenia a vzorce spojené s peniazmi, preto nemajú odvahu povedať iným aby zaplatili za svoju transformáciu a preto ani nežijú transformáciu, ktorú dostali.

Ja som vážne zvažoval odstrániť všetky platby za naše programy, za všetky programy ktoré ponúkame. Povedal som, dávajme to zadarmo, pokiaľ mám čo jesť, tak nech ľudia prídu a sedia tu so mnou a ja im dám čo mám. Ale po debate sme prišli k úžasnému objaveniu, a to je to, že ľudia by sa sem hrnuli iba prvé tri mesiace, ale potom by sme tu sedeli úplne sami. Prečo? Pretože ľudia, ktorí by dostali transformáciu zadarmo by ju nikdy nežili.

Poznám mnohé organizácie, ktoré ponúkajú bezpatné programy, ale nie su schopní obohatiť viac ako hŕstku ľudí. Iba pár zvedavcov príde na ich programy a potom odíde, povedia, že jedlo bolo dobré, miesto bolo dobré, ale nikto z nich sa nevráti aby pohol kolesom dharmy (kozickej pravdy), napriek tomu, že to dostávajú úplne zadarmo.

Metóda ktorú používate a osobnosti ktoré ňou pritiahne sú veľmi úzko spojené.

Až vtedy, keď sa niekto zúčastní Inner Awakening (programu Vnútorné prebudenie) a začne obohacovať iných, až vtedy bol obohatený vami. Dovtedy len dávate jedno zrnko ryže a myslíte si že obohacujete. Možno to vyzerá ako obohacovanie, ale nie je to obohacovanie.

Obohacujte nie len formou do písmena nasledovať inštrukcie, ale obohacujte celou dušou. Dať jedno zrnko ryže to je nasledovať anna daan do písmena, ale nie je to obohacovanie dušou samotnou. Takisto kázať niekomu niečo urobiť, praktizovať je obohacovanie do písmena, ale nie celou dušou.

Pochopte, vysvetlím vám vedu obohacovania:
Pri obohacovaní vyžarujete určité magnetické pole. Vibrujete vo frekvencii určitého magnetického poľa.

Vo vašom vnútri existujú len 2 druhy frekvencie, vaše vedomie, vaše “Ja”, ktoré má vlastnú frekvenciu. Táto frekvencia je energia možnosti osvietenia, hovoríme to mu “Dživátma” (Jivatma), individuálna duša. Tá druhá je vaša myseľ. Tá pozostáva z vašich vzorcov a neúplností, ktoré čerpajú energiu z vašej individuálnej duše.

Tak ako mesiac, ktorý síce na oblohe svieti, nemá svoju vlastnú žiaru, jeho žiara je len odrazom žiary Slnka, takisto, ani vaša myseľ nemá svoju vlastnú energiu, ona je len odrazom vášho vedomia. Takže vzorce a neúplnosti, ktoré máte vo svojom vnútri nemajú žiadnu nezávislú energiu, žiadnu nezávislú silu. A vy môžete byť vo svojom živote používaní jednou z týchto energií - buď energiou vášho vedomia (duše), alebo vašej mysle (vašich vzorcov, nenaplnení).

Takže pochopte tieto dve posvätné tajomstvá:
1. Vo vás existujú iba dve frekvencie: Frekvencia vášho vedomia (duše) a frekvencia vašej mysle (vzorcov).
2. V akomkoľvek čase vášho života ste používaní buď frekvenciou vedomia alebo frekvenciou mysle.

Ak vás používa frekvencia vedomia, vtedy vyžarujete magnetické pole vytvárania, rozpínania a vtedy pritiahnete presne takých istých ľudí do svojho života. Rovnako, ak ste používaní frekvenciou vašej mysle, vtedy vyžarujete energiu nenaplnenia, vzorcov, konfliktov a presne takých ľudí pritiahnete do svojho poľa.

V živote existujeme iba v dvoch dimenziách: v čase a priestore, ktoré sa neustále pretínajú. Ak nerobíte aktívne obohacovanie, v tom čase sa čas nepretína s priestorom a vy zostávate visieť iba v dimenzii času, máte príliš veľa času na čas, toto sú chvíle, kedy budete cítiť nudu, únavu, apatiu, neviete čo robiť. Toto je čas, kedy budete z nudy jesť, alebo spať, len preto, že máte čas.

Pochopte, všetky ochorenia vznikajú keď jeme len preto, lebo máme čas. Všetka depresia vzniká preto, lebo spíme len preto, lebo máme čas. Keď máte len čas, čas vás bude zabíjať a vy budete zabíjať čas.

Pochopte, vezenie nie je nič iné ako dovoliť, aby čas postupne zabil človeka. Toto je veľmi krutý trest.

Pochopte, kedykoľvek, keď zabíjate čas, alebo čas zabíja vás, buďte si istí, že ste v tom najhoršom vezení. Odsúdili ste sami seba na doživotie!

Vždy, keď aktívne obohacujete, vtedy čas pretína priestor a vtedy nemáte čas na čas. Toto sú momenty, kedy vaša frekvencia vedomia, duše bude silnejšia a vy budete používaní ňou v týchto momentoch. Budete tak naplnení neustálymi činnosťami, aktivitami, že nebudete mať čas cítiť nudu, únavu, depresiu a chuť spať alebo jesť.

Takže poviem vám, aktívne obohacovať znamená len dve veci:
1. Byť v stave naplnenia.
2. Obohacovať iných o to, čo bolo pre vás v živote tou najväčšou výzvou.

Pre mňa najväčšou výzvou bol sannyas, vzdať sa všetkého v mojom živote a žiť ako sannyasi (mních). Teraz toto dávam iným. Ja neustále obohacujem iných o tú najväčšiu výzvu môjho života.

Tá najväčšia zábrana pre ľudí je ich vlastný rast, vlastné rozpínanie. Pretože ľudia neustále žijú s imaginárnou predstavou rizika keď rozmýšľajú nad vlastným rastom, vlastnou transformáciou.

Keď prekonáte strach z vášho rastu, vašej transformácie, prekonáte strach zo smrti. Pretože ak pochopíte, že sa dokážete pretransformovať a zmeniť naťolko, že prežijete kdekoľvek na svete, tak sa nebudete báť ani smrti, pretože nech by ste po smrti skončili kdekoľvek, tak aj tam prežijete. Aj keby ste skončili v samotnom pekle, tak sa spriatelíte s diablami a čertami, poviete im o 4 princípoch a pošlete ich na Vnútorné prebudenie a vy budete riadiť peklo sami. :)

Pochopte, strach z rozpínania je strach zo smrti. Vždy keď obohacujete iných o niečo, čo bolo pre vás najväčšou výzvou, keď ich počúvate so zámerom ich rozpínania a stojíte za ich rozpínaním bez vzdávania sa, tak sa nachádzate v priestore aktívneho obohacovania a to je čas, kedy čistá energia osvietenia používa vás.

Chcem aby sa každý môj ctiteľ, žiak riadil touto sutrou:
Vždy keď obohacujete iných o niečo, čo bolo pre vás najväčšou výzvou, keď ich počúvate so zámerom ich rozpínania a stojíte za ich rozpínaním bez vzdávania sa, tak sa nachádzate v priestore aktívneho obohacovania a to je čas, kedy čistá energia osvietenia používa vás.

Neustále buďte priestorom čistého počúvania pre ich rozpínanie, priestorom obohacovanie pre ich rozpínanie bez toho aby ste sa vzdávali.

Poviem vám, keď som sa ja sám rozhodol byť v priestore počúvania pre rozpínanie a rast iných, tak som zažil ďaľšiu hlbšiu dimenziu seba samého.

Chcem vám povedať, že keď som sa stal osvietený, tak som nepoznal všetky tieto slová a metódy, ale teraz keď ich poznám, tak aj moja vlastná schopnosť užívať si svoj vlastný priestor sa prehĺbila.

Váš problém s obohacovaním je však ten, že vy ste podmienení prispôsobiť sa a počúvať priestor scvrkávania, maličkosti a vzorcov iných, pretože v tomto priestore sa aj vy sami cítite veľmi príjemne a pohodlne.

Pochopte, ľudia, ktorí za mnou prídu na osobné stretnutia alebo liečenie sú úplne otrasení v mojej prítomnosti. Neustále sa snažia schovávať svoje neadekvátnosti, napriek tomu, že ja nikdy nehovorím žiadnu védantu (posvätné pravdy), iba samé jednoduché veci ako či sa najedli, ako sa majú, či sa boli pozrieť v chráme atď. Ale pochopte, ja sa s nimi možno rozprávam o malých veciac ich života, ale stojím za veľkými vecami ich života, a to je ten rozdiel medzi mnou a vami.

Na túto tému budem pokračovať aj v ďaľších ranných správach.

Nithyanandam!

No comments:

Post a Comment