Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, August 5, 2013

5. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 5. august 2013

Ukončenie, Vivekananda a oživenie hinduizmu 

Dnes budem pokračovať v rozprávaní o ukončení na základe definície od Mahadevu. Počúvajte, Mahadevova definícia ukončenia je ten najsilnejší duchovný proces.

Každé ochorenie v tele začína z jedného neukončenia. Keď sa toto neukončenie začne rozvíjať do ďalších a ďalších neukončení, je to ako keď rastie dieťa v matkinom lonei. Keď dieťa dosiahne určitú veľkosť, tak sa narodí. Rovnako, keď neukončenie dosiahne určitý rozsah, stane sa ochorením. 

Ukončenie, proces ukončenia je taký silný, že dokáže v ktorejkoľvek krajine znížiť množstvo ľudí v nemocniciach a na súdoch najmenej o 50 %. Keby bolo ukončenie ako životný štýl, mohlo by znížiť zástupy ľudí v nemocniciach a na súdoch aspoň o 50%. 

Chcem, aby všetci moji nasledovatelia praktizovali umenie ukončenia a učili o ňom celý svet. Každé centrum by malo počúvať ranný satsang, všetky veľké pravdy a večer učiť umenie ukončenia na lokálnych vysielacích kanáloch.

Najprv však musíte okúsiť a zažiť ukončenie (naplnenie), až potom budete cítiť nadšenie z toho, aby ste ním začali obohacovať aj iných. Iba toto jedno umenie ukončenia sa stane životným štýlom. Je to životný štýl bez vedľajších účinkov. Jeho účinok bude podobný ako majú lieky, ale bez vedľajších účinkov. Niektoré lieky majú efekt aj vedľajší účinok, niektoré majú vedľajší účinok, ale nie efekt. Samotný životný štýl prinášajúci efekt ako má liek, ale bez vedľajších účinkov, to je ukončenie. Ukončenie prináša vášmu telu rovnaký účinok ako má liek.

Včera sme pozerali film o Vivekanandovi: "Vivekananda od Vivekanandu". Je to jeho vlastný životopis, ktorý ukazuje množstvo utrpenia, ktorým prechádzal, aby inšpiroval ľudí a pomohol im. Tí istí ľudia, pre ktorých sa obetoval, ho osočovali a prenasledovali. Obetoval sa pre ľudí, ktorí nemali žiadnu vďačnosť. 
Videl som to množstvo utrpenia, ktorým musel prejsť iba kvôli jeho láske k ľudským bytostiam. Vďaka sile naplnenia, ktorú si udržiaval, prebudil celú Indiu. Silou priestoru naplnenia, ktorý mal, bol schopný prebudiť celú Indiu. 

Obetovanie sa pre ľudí, ktorí vám nie sú vďační, je doslova prehĺtaním ich neukončení a ich následné ukončenie. Aj Mahadeva vypil jed. Obetovanie sa pre ľudí, ktorí vám nie sú vďační, je prehĺtaním všetkých ich neukončení a ich následné ukončenie. 

Ten film veľmi pekne prezentuje všetko na základe faktov, tak ako sa to stalo z pohľadu Vivekanandu. On bol jedna jednoduchá a skromná bytosť, ktorá vďaka tomu, že sa rozhodla udržať si priestor naplnenia, bola schopná prebudiť celú krajinu, ktorá bola v hlbokom nenaplnení.

Keď sa Vivekananda narodil, tak mamakara Indie bola ´som zbytočná´. Ahamkara Indie bola ´som úplne zbytočná, nepotrebná´. Swa-annyakara Indie bola ´celý svet je tu na to, aby ma využíval´. Annyakara Indie boli žobráci a žobráci. Potom ako Vivekananda urobil to, čo chcel urobiť pre vedomie Indie, prebudil celý jej vnútorný priestor. Vďaka jeho obrovskému tapasu (pokániu) a silnému priestoru naplnenia, ktorý si udržiaval. 

Chcem, aby ste si vy všetci udržiavali takýto silný priestor ukončenia, naplnenia. Len takto prebudíme svet. Naša práca je rozsiahlejšia ako bola jeho. Prebuďme celé ľudstvo! Toto bude spôsob ako prejavíme vďačnosť Vivekanandovi. 

Sám bez toho, aby mal asistenta, bez mikrofónu alebo iných elektrických a elektronických zariadení musel dosiahnuť, aby ho počulo tritisíc ľudí! Aký stres to musel byť pre jeho hlasivky. Musel čeliť množstvu škandálov v USA aj v Indii. Keď bol v USA, niektorí jeho oponenti a konkurenti rozšírili v indických médiách škandály. V Indii nebol jediný človek, ktorý by ho bránil, obhajoval. Ale on dal Indii všetky peniaze, ktoré mal. Všetko dal Indii! Obhajoval Indiu a Hinduizmus tak silno a India sa nikdy neunúvala tým, aby ho uznala ako niekoho, kto ju reprezentoval. 

Jeho telo bolo zničené vďaka neustálej tvrdej práci. Hovoril, že niekedy dával 15 prednášok týždenne, to znamená dve denne, dve až tri hodiny. Ľudia ho museli počuť bez toho, aby mal mikrofón. Žil iba verejný život. Trvalo by nám 25 rokov, aby sme iba prečítali o tom, čím všetkým prispel. Sila priestoru, ktorý si udržiaval, pretransformovala, prebudila celú Indiu. 

Chcem, aby sa každý z vás stal Vivekanandom, aby ste si udržali takýto silný vnútorný priestor. Všetky chrámy, ašrámy, centrá by si mali pozrieť tento film ako skupina, nie ako jednotlivci. Každá sanga ako skupina by si mala pozrieť film o Vivekanandovi a vidieť, čím musel prechádzať, pre čo všetko trpel. Ale nič z toho ho nepresunulo z jeho priestoru naplnenia, nestratil ho a prebudil Indiu. Obetoval sa, ale prebudil Indiu! 

Vivekananda je najväčším hrdinom, akého kedy moderný hinduizmus videl. To množstvo lásky a obetovania je nepredstaviteľné! Musíte si pozrieť tento film a dovoliť, aby sa do vás vstrebal, vsal. Potom ako si ho pozriete, nediskutujte, nerozprávajte. Iba rozjímajte nad tým, čím musel Vivekananda prechádzať. Dovoľte, nech sa to do vás absorbuje. 

Sila ukončenia spôsobí, že sa budete nielen cítiť silnými, ale budete silní. Každé vaše slovo, každý váš skutok, každá vaša myšlienka bude mať toľko sily. Stanete sa človekom medzi ľuďmi. Potrebujeme silných ľudí s priestorom naplnenia, so silou naplnenia. To je to, čo vytváram v mojom gurukul pomocou výcviku do sannyas.

Chcem pripomenúť všetkým mojim nasledovateľom a žiakom, je to moja úprimná prosba: Ak plánujete do rodiny dve deti, majte tri a odovzdajte jedno do gurukul. Potrebujeme ľudí na prebudenie sveta, ktorí majú priestor naplnenia a duchovnú silu. Potrebujeme ľudí na prebudenie sveta. Potrebujeme ľudí, aby prešli týmto silným duchovným procesom ukončenia. 

Chcem zaplniť všetky katedry amerických univerzít rodenými hinduistami a ľuďmi vychovanými v hinduizme, ktorí žili a zakúsili jeho silu. Pripravujem moje deti v gurukul, aby sa vo veku 21 rokov stali doktorandami, nositeľmi titulu Ph.D. hinduizmu. Budú mať obrovskú vášeň a lásku pre hindu tradíciu. Budú sedieť ako vedúci na katedrách univerzít. Prebudia svet.

Takisto ponúkam otvorenú výzvu: Každý z vás, kto má záujem o získanie titulu Ph.D. hinduizmu, pošlite nám e-mail. Poskytneme vám všetko potrebné na to, aby ste získali tento titul. Kým sa usadíte ako vedúci katedier hinduizmu na akejkoľvek univerzite na svete, Nithyananda sanga vás bude podporovať. Poskytne vám bývanie, oblečenie, jedlo a podporu pre vaše vzdelávanie v hinduizme. Nielen študujte a staňte sa Ph.D. hinduizmu, ale majte silu naplnenia ako Vivekananda. Iba potom prebudíte svet, prebudíte ľudstvo. 

Chcem, aby boli zriadené univerzity pre vzdelávanie v hinduizme v anglickom jazyku. Začali sme na tom pracovať v USA, kde máme uznávanú univerzitu. Takisto chcem obrovské školské priestory v Indii, kde budeme vytvárať inteligentných, intelektuálnych, osvietených kshatriyas (bojovníkov), ktorí budú mať priestor naplnenia ako Vivekananda. Choďte a neste si priestor naplnenia ako Vivekananda. Majte silu ako Vivekananda! 

Je potrebné vytvoriť ľudí, ktorí si budú udržiavať priestor naplnenia ako Vivekananda. Toto je jediný spôsob ako môžeme prebudiť svet!

Nechcem, aby bol žiadny môj ašrám riadený ako svetská vzdelávacia inštitúcia. Naša prvá priorita je vytvoriť vzdelávacie inštitúcie zamerané na náboženstvo. Potrebujeme aspoň niekoľko univerzít, ktoré založia vzdelávanie v oblasti náboženstva. My to urobíme! 

No comments:

Post a Comment