Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, August 9, 2013

9. augusta 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 9. august 2013

Pár postrehov z dnešnej rannej správy.


* Každý raz keď sa narodíte dávate si novú šancu. Pochopte, nie je to boh, ktorý vám dáva šancu, ani nikto iný, ste to vy sami, ktorí si dávate novú šancu žiť v naplnení. Vy sa narodíte naplnení, vaša kundalíni je plne prebudená, aktívna, nažive, ale bohužiaľ, časom upadnete do nenaplnenia. Vtedy si prinášate späť staré nenaplnenia z predošlých životov aj do tohto života, a to je Prarabdha Karma. 

* Je to smutné, že človek vždy upadne z priestoru naplnenia späť do priestoru nenaplnenia. Zabudne ako si ho udržať, klesne späť z božstva do somárstva. Udržte si svoj pocit naplnenia čo najdlhšie, len tak získate vieru vo vaše vlastné naplnenie. 

* Vždy keď ste posadnutí naplnením, vaša kundalíni sa prebudí. 

* Vždy keď zažívate prebudenie kundalíni, vyhláste naplnenie a okamžite využite tú energiu na obohatenie iných, na vytváranie seba a iných. Až potom budete mať sebavedomie a vieru vo vašu kundalíni energiu. 

* Prebudením kundalíni sa vám odhalí veľa právd, pravdy o vašom tele, pravdy o vašej mysli, pravdy o vašom bytí. 

* Keď budete robiť Nirahara Samyamu, objavíte veľa právd o svojom tele. Praktizovanie určitých techník nie je o tej technike samotnej, ale o tom, akú skúsenosť a aké poznanie vám prinesie. 

* Človek, ktorý nesie v sebe konflikt, alebo pocit nenaplnenia s osvietenou bytosťou nikdy nebude môcť byť naplnení sam so sebou, nikdy nebude spokojný ani sám so sebou. 

* Naplnenie je život. Naplnenie je energia. 

* Skúsenosť prebudenia kundalíni energie vedie k viac a viac naplneniu. 

-- Swamiji Paramahamsa Nithyananda


Zakaždým keď sa narodíte, dávate si ďaľšiu šancu žiť v naplnení. 

Keď si dávate ešte jednu šancu, vyhlasujete naplnenie so sebou samým. Každý váš život, každé narodenie je opätovné vyhlásenie naplnenia. Vtedy je vaša kundalini energia prebudená úplne. V tom čase po narodení ak upadnete zo stavu naplnenia, tak si prinášate späť svoje nenaplnenia z predošlých životov. To je prarabdha karma. 

Keď upadnete zo stavu naplnenia do nenaplnenia, vaša kundalini je uložená do spánku. A energia prebudená keď ste v stave naplnenia to je kundalini. Prebudenie kundalini energie nie je nič iné ako naplnenie. 

Vďaka individuálnemu naplneniu môžeme obohatiť svet a doviesť ho ku kolektívnemu naplneniu. 

Takže pár faktov:
Prebudenie kundalini je naplnenie.
Zakaždým, keď sa narodíte si dávate ešte jednu šancu na naplnenie.
V čase narodenia keď upadnete späť do stavu nenaplnenia, prinášate si späť staré nenaplnenia, čo je prarabdha karma.
Ten, kto nikdy nezažil nenaplnenie je inkarnácia. 
Ak ste si priniesli staré nenaplnenia, čo je vaša prarabdha karma, teraz sa môžete stať naplneným a opäť prebudiť vašu kundalini energiu. 
Prebudením kundalini energie takisto môžete priviesť naplnenie do svojho vnútra. 
Keď ste v stave naplnenia, vaša kundalini je prebudená, keď ste v stave nenaplnenia, vaša kundalini spí. 
Ak sa prebudí vaša kundalini energia, vyhláste naplnenie a okamžite začnite obohacovať iných. Iba to jediné vám dá sebadôveru vo vaše prebudenie kundalini. 

Ak objavíte nejakú duchovnú pravdu, zažívate vyššiu energiu a vyššie vedomie. Chcem povedať všetkým mojim žiakom, že od dnes, každý pondelok budeme dodržiavať pôst, t.j. jeden deň budeme na tekutej strave. Každému rovnako odporúčam Nirahara samyamu. Keď robíte nirahara samyamu, zažijete naplnenie s vašim telom. 

Môj Nirahari je človek, ktorý jedáva príležitostne a hravo, ktorý nemá nenávisť ani túžbu po jedle, ani alergie, ani výhrady. Od mojich niraharis neočakávam že nebudú vôbec nikdy jesť, ale jedia len príležitostne a bez stavu nenaplnenia, bez akéhokoľvek vzorca. 

Ak počas nirahara samyamy objavíte nejaké duchovné pravdy, nejaké pravdy o vašej mysli alebo duši, obohaťte o ne iných. Potom pocítite sebavedomie v túto skúsenosť. 

Urobte ukončenie s vašim telom, mysľou a vedomím. Objavte pravdu aj o vašom spánku. Únava, neustála potreba spánku je odrazom vášho nenaplnenia. Urobte ukončenie, buďte v stave naplnenia a uvidíte, vaša potreba spánku sa drasticky zníži. Zvíťazíte nad spánkom. Spánok je spojený iba s nenaplnením s vašou mysľou. 

Jedlo je spojené s nenaplnením s vašim telom. Spánok je nenaplnenie s vašou mysľou. Strata pamäte, neschopnosť pamätať si veci je nenaplnenie s s vašoimbytím. Neuchovávajte si žiadne neúplnosti so svojim telom, mysľou a bytím. A hlavne, nikdy neuchovávajte nenaplnenie so svojim Guru. Neúplnosť s Guru vám nikdy nedovolí pocítiť úplnosť so sebou samým. Ak čo len upodozrievate, že niekto je osvietený, nastoľte naplnenie, ukončenie s tou bytosťou. 

Založte svoj život na kundalini, na naplnení!

No comments:

Post a Comment