Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, August 24, 2013

24. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 24. august 2013

Žite život bez strachu

Témou dnešného satsangu je naplnenie a zbytočné komplikácie, ktoré vytvárame.

Prosím pochopte, keď sú vaše koreňové vzorce semienko, tak vaše nenaplnenie je strom, vaše utrpenie je ovocie a strach je priesok, pôda, v ktorej to semienko rastie. Strach je základom, na ktorom rastú všetky neukončenia, neúplnosti, koreňové vzorce.


Všetky neukončenia, ktoré súvisia s chamtivosťou sú iba na úrovni svalovej pamäte. To znamená iba o niečo hlbšie ako je pokožka. Ale všetky neukončenia, ktoré súvisia so strachom, sú súčasťou vašej bio-pamäte, na úrovni ktorej reaguje celé vaše telo, na úrovni ktorej celé vaše telo prechádza veľmi škodlivými chemickými zmenami. Je to také nebezpečné!
Poviem vám, keď vaše telo prechádza strachom, tak dovoľujete, aby sa diali také chemické zmeny. Je to ten najhorší trest, ktorý dávate sami sebe. Je to oveľa horšie ako piť alkohol a fajčiť. Môže to spôsobiť rakovinu a ešte viac ochorení ako spôsobuje fajčenie, pitie alkoholu alebo akékoľvek iné drogy. To je dôvod, prečo neustále trvám na tom, aby ste robili ukončenia a zbavili sa strachu. To čo si myslíte, že vytvára váš strach, nie je situácia. Prosím pochopte, je veľmi smutné, že si niekedy myslíme, že vtedy keď zmeníme situáciu, tak sa zbavíme strachu. Ale život vás bude znova a znova učiť, že iba vďaka ukončeniu sa zbavíte akéhokoľvek strachu. Nikdy nie zmenou situácie! Ale čo robiť? Každý si myslí, že riešenie, ktoré leží pred nimi, je to najjednoduchšie riešenie, že to bude trvalé riešenie. Ale nie je to tak! 
Smutná vec je, že si každý myslí, že keď zvládnete situáciu teraz a vyhnete sa jej, utečiete pred ňou, tak budete zachránení. Pochopte, bez toho, aby ste zmenili priestor nenaplnenia, bez toho, aby ste sa presunuli preč z priestoru nenaplnenia vám nič nepomôže, nič nepretransformuje váš život. Toto je jedna z veľmi dôležitých právd: Prestaňte meniť situáciu, aby ste sa zachránili. Začnite meniť to nenaplnenie, ktoré je vo vás! 

Kedykoľvek budete prechádzať vašimi neukončeniami, ktoré súvisia s vaším strachom a úzkosťou, bude to doslova ako keby ste prechádzali kúpeľom v kyseline. 

Ten kto uteká pred tým, keď má byť neustále silný vo svojom živote, ten je ako zviera. Ten kto povstane so silou kedykoľvek sa očakáva, aby bol silný, ten je ľudská bytosť. Každý kto vstúpi do svojej bezmocnosti a dobrovoľne vytvorí svoju silu, ten je „eashwara“. 

Čeliť všetkým vašim neukončeniam, ktoré máte so svojou chamtivosťou je ako byť v nebi, vo vyšších svetoch. Čeliť všetkým vašim neukončeniam, ktoré máte so svojím strachom je ako byť v pekle. Keď prejdete všetkými strachmi a ustálite sa, vytvoríte silu, tak porazíte to peklo. Prosím pochopte, peklo a nebo nie sú geografické miesta, ale psychologické stavy! Keď budete prechádzať všetkymi neukončeniami, ktoré máte s chamtivosťou, bude to nebo. Keď budete prechádzať všetkými neukončeniami, ktoré máte so strachom, nazýva sa to peklom. 

Videl som, že každý kto unikol zo situácie, ktorá vytvára strach, tak zomrel s tým istým vzorcom, dostal horšie ochorenia ako je rakovina alebo čo je oveľa horšie je to ako si zakaždým dávať kúpeľ v kyseline. 

Kedykoľvek ste atakovaní strachom alebo neukončeniami so strachom, nemeňte tú situáciu. Prvou prioritou by malo byť ukončenie so strachom, ukončenie s úzkosťou, ukončenie s vašimi neukončeniami, neúplnosťami. Pretože vtedy, keď zmeníte situáciu, prinesie vám to iba dočasnú úľavu. Keď zmeníte situáciu, tak to nebude fungovať. Neukončenia so strachom budú ukončené iba vďaka tejto jedinej pravde: Všetko čomu budete odolávať, to bude pretrvávať. Robte ukončenia s tým, čomu odolávate! 

Ešte jedna vec: Váš strach samotný sa stane formou, v ktorej sformujete, vytvoríte váš život. Ak máte strach z hadov, tak neustále žiadate život, aby vám prinášal viac a viac hadov. Naučte sa zapájať do života bez neukončení, ktoré máte so strachom alebo chamtivosťou. 

Prosím počúvajte, keď sa dokážete pozrieť niekomu od očí bez chamtivosti vlastniť ho alebo bez strachu z tohto človeka, ak sa s ním dokážete rozprávať prívetivo, príjemne, tak sa to dokážete naučiť aj so svojím životom. To je tá prvá vec, ktorú sa musíte naučiť. To je tá prvá vec, z ktorej sa pokúšam urobiť skúsenosť a životný štýl pre moje deti v gurukule. 

Mali by ste byť schopní zvládnuť svoj život bez strachu a chamtivosti. Mali by ste byť schopní zvládnuť svoj život s prívetivosťou, priateľsky. Pochopte, keď budete schopní priamo čeliť životu bez prostredníka – bez strachu alebo chamtivosti... Poviem vám, vy veríte, že aj na to, aby ste žili svoj život, potrebujete pomoc sprostredkovateľa! Vy nie ste nič iné ako agent sprostredkovateľa. Na všetko potrebujete sprostredkovateľa, prostredníka, vyjednávača. Vy nežijete váš život priamo, ale potrebujete na to sprostredkovateľa! Kto je sprostredkovate? Strach alebo chamtivosť! Nanešťatie, keď váš sprostredkovateľ vie, že máte strach alebo ste chamtiví, tak navrhne váš život tak, aby vám to priniesol a mohol vás využívať!

Napríklad ak váš sprostredkovateľ vie, že naozaj chcete tento pozemok, tak čo sa stane? Tento pozemok bude pre vás stáť trikrát viac. Keď bude vedieť, že máte hlbokú túžbu po tom pozemku, tak bude stáť trikrát viac! Takisto, vo vašom živote máte strach a chamtivosť, ktoré vám robia sprostredkovateľov. Nanešťastie vaša chamtivosť sa uistí, že nedostanete to po čom ste chamtiví. Váš strach sa uistí, že vždy dostanete to čoho sa bojíte! 

Keď sa neukončenia správajú ako sprostredkovateľ medzi vami a vaším životom, prosím pochopte, ste v pekle! Ste v pekle! Takže prvá vec, ktorej sa musíte venovať je urobiť ukončenie s týmito neukončeniami, či je to strach alebo chamtivosť. Urobte ukončenie s týmito neukončeniami. Inak budete neustále trpieť medzi nebom a peklom. V pekle budete mať neustále pocit: „Kedy uniknem?“ V nebi budete mať neustále pocit: „Nevyhodia ma odtiaľto?“ V nebi sa budete obávať, že vás vyhodia. V pekle budete mať pocit: „Kedy mi dovolia odísť? Kedy ma odtiaľto pustia?“ 

Pochopte, vtedy keď máte hlboké neukončenia súvisiace so strachom a chamtivosťou, úzkosťou a podráždením, tak tieto neukončenia s úzkosťou a podráždením sú horšie ako byť drogovo závislí! 

Urobte ukončenie s vašimi vzorcami strachu a chamtivosti. Aj keď budete vedieť, že v akejkoľvek situácii vo vás pracuje vzorec strachu, keď budete mať aspoň toľko inteligencie, tak budete zachránení! Nebudete v nebezpečenstve. Dokonca aj spomienka stačí! Ukončenie môžete urobiť neskôr. Dokonca aj spomienka: „Teraz som posadnutý neukončením s mojím strachom, úzkosťou.“ To stačí. Aspoň neurobíte niečo hlúpe, aspoň neskončíte tým, že popletiete ešte viac vecí vo vašom živote.

Podstata dnešného satsangu je: Žite naplnenie! Nedovoľte sprostredkovateľom – strachu a chamtivosti, aby vstúpili do vášho života ako vyjednávači. Keď sa vystavíte vášmu strachu alebo chamtivosti, tak vás budú využívať a nasmerujú váš život presne tak, aby vás využívali. Keď váš strach a chamtivosť vedia, že toto je to, čoho sa bojíte alebo čo potrebujete, btak vás budú využívať. Budú vás tlačiť a ťahať. Váš život vás bude podvádzať, klamať. Pochopte veľmi jasne, neprinášajte strach alebo chamtivosť do vášho života. Nedovoľte, aby bol strach alebo chamtivosť vyjednávačom vo vašom živote! Dovoľte žiť svoj život ako život! 

No comments:

Post a Comment