Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, August 2, 2013

2. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 2. august 2013

Ukončenie – umenie večnej lásky

Ukončenie vás priamo oslobodí od všetkých kariem.

Ukončenie vám umožní zažiť pravdu, zažiť realitu života. Ukončenie vám ukáže skutočnú realitu. Nemôžem povedať novú realitu. Ukáže vám skutočnú realitu. Ukončenie vás vyleští, urobí z vás bytosť, ktorá bude žiariť na každom kroku.

Ľudské bytosti dosiahnu svoje možnosti pomocou ukončenia. 

Každé duchovné praktizovanie má v sebe zložku ukončenia, či je to katolícka spoveď, hinduistická ´atma vijara´ (sebareflexia), alebo sebapozorovanie v budhizme. Nech je to akékoľvek náboženstvo, v každej duchovnej praktike je zložka ukončenia. Úroveň ukončenia akú ponúka dané náboženstvo je mierkou jeho výsledku alebo užitočnosti. 

Na každom kúsočku, na každom kroku, na každej ceste sa ukončenie stane vaším bytím, vaším životom. Ukončenie sa stane vaším bytím, pretože všetko pred ukončením nie je vaším bytím. Zlomené časti vášho bytia nie sú vaším bytím. Iba vtedy, keď sa jednotlivé diely zložia, stanete sa vami. 

Ukončenie vás urobí integrovanými. Všetko začínajte ukončením, po všetkom robte ukončenie. Nech žijete s kýmkoľvek, naučte ich vedu ukončenia. To je vaša istota. Váš život bude stabilný s ľuďmi, ktorí praktizujú ukončenie a ktorí žijú v naplnení.

Pôjdem ešte o krok ďalej: Nežite s ľuďmi, ktorí nepoznajú vedu o ukončení, pretože budú vytvárať karmické zväzky. Prosím pochopte, keď má niekto neukončený hnev a vyleje ho na iných, podráždi ich a vytvorí karmický zväzok. To isté sa deje keď má niekto žiadostivosť a prejaví ju inej osobe. Prosím pochopte, láska je darom naplnenia, žiadostivosť je darom nenaplnenia. Keď ukončíte váš koreňový vzorec, žiadostivosť zrazu prekvitne do lásky.

Dobrá správa je, že žiadostivosť nie je koreňový vzorec, pretože koreňový vzorec začína vo veku troch rokov, ale žiadostivosť až potom, keď dozreje vaše telo. Preto žiadostivosť nie je koreňový vzorec. Je to iba zhluk rôznych vzorcov, ktoré podporujú žiadostivosť v tom, aby sa zrodila. Zvyčajne sú koreňové vzorce ako: ´nie som hodný, musím zvíťaziť, musím vyhrať´ neukončenia, ktoré sú základom pre to, aby vznikla žiadostivosť. 

Až vtedy, keď sa ukončia všetky tieto vzorce: násilie, pomsta, hnev, nie som na nič dobrý, pocity obete, život začína, život je život.

Na každej úrovni, na každom kroku, v každej fáze života učte umenie ukončenia. Prežívajte umenie ukončenia, pretože na každej úrovni, na každom kroku, v každom riadku by mal byť váš životopis písaný atramentom ukončenia. Keď budete písať váš životopis atramentom ukončenia, bude napísaný zlatými písmenami. 

Naplnený život, radosť naplnenia, skúsenosť naplnenia je vaša skúsenoť Boha, pretože naplnenie je Boh. Aj Mahadeva jasne vysvetľuje proces ukončenia. Odporúča sadnúť si každý večer pred spaním a robiť ukončenie.

Na každej úrovni, či ste začiatočník alebo pokročilý, nech ste na akejkoľvek duchovnej úrovni, ukončenie je ten najsilnejší proces pre vás. Ukončenie je ten najblaženejší proces.

Robte ukončenie iba z dôvodu ukončenia, iba pre život v naplnení. Stále nie som schopný popísať, čo všetko vám môže ukončenie priniesť. Na otázku: ´Prečo ukončenie?´ je možné odpovedať iba otázkou: ´Prečo život?´ Odpoveďou na vašu otázku: ´Prečo život?´ je ´Ukončenie´. Vy ste prijali ľudské telo iba kvôli ukončeniu. 

Telo démona prijímate kvôli utrpeniu, telo boha kvôli radosti, ale telo ľudskej bytosti prijímate kvôli ukončeniu. Akékoľvek neukončenie máte – ukončite ho!

Život vo vašom živote zažívate málokedy. Možno vtedy keď ste veľmi nadšení, aby ste sa niečo nové naučili, vo chvíľach silnej inšpirácie alebo keď sa zrazu zamilujete. Zamilovanie sa nie je obmedzené vaším vekom, iným pohlavím a podobne. Môžete sa zamilovať aj do deity (socha boha), do knihy, do miesta. Ja som sa zamiloval do Arunachaly. Bol som posadnutý Arunachalou. 

Keď sa zamilujete, zažívate život. Môžem vám dať návod na to, ako si zachovať túto lásku, toto nadšenie navždy. Keď sa zamilujete do hudby, do života, nebudete vedieť čo je to strach. Strach pochádza vždy z pocitu bezmocnosti. Keď sa zamilujete, neexistuje strach alebo obavy. Budete len čisté nadšenie. 

Môžem vám dať návod na to, ako si zachovať čisté nadšenie počas vášho života: je to ukončenie. Robte ukončenie počas vášho života a budete žiť v nadšení a radosti.

Niekedy bude reč vášho tela ukazovať ten pôvab, že ste zamilovaní do života, že ste nadšení, radostní. Reč vášho samotného tela bude ukazovať túto radosť a život. 

Podstata dnešného satsangu je – veda ukončenia vás udrží večne zamilovaných do života, večne zažívajúcich život. Život je veda ukončenia.

No comments:

Post a Comment