Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, August 7, 2013

7. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 7. august 2013

Nepodporujte vašu bezmocnosť

Neexistuje niečo ako "Nemožné"!

Nemožné je iba hranica ktorú si vytvárate. 
Čo vás v skutočnosti oddeľuje od vesmíru? Iba vaša koža a identita, ktorá vám tvrdí, že vy existujete iba po hranicu vašej kože. 
Čo vás oddeľuje od vesmírnej mysle?
Iba hranica ktorú ste nazvali: "Ja dokážem iba toľko!"
"Nemožné" nie je nič iné ako ohrada ktorú ste si postavili vo vesmíre, aby ste sa oddelili od celku. 

~PARAMAHAMSA NITHYANANDA


Dnešný ranný satsang bude pokračovanie o umení ukončovania.

Celé ľudstvo trpí jediným ochorením – nesprávnou asociáciou. Prečo ste schopní obohatiť, poradiť iným a prečo tá istá rada nefunguje na vás? Dôvod je vaša nesprávna asociácia. Vy sa totiž spájate, asociujete sa s vašou bezmocnosťou a máte pocit, že tá bezmocnosť ste vy. Toto je to najväčšie utrpenie. 

Namiesto toho, aby ste sa spájali sami so sebou, so svojou podstatou, spájate sa s vašou bezmocnosťou. Vtedy pre vás nemôže fungovať žiadne učenie, žiadne slová. Ste totiž na nesprávnej strane. Keď budete na nesprávnej strane, nič pre vás nebude fungovať. Nič nebude fungovať.

Poviem vám vtip:
- Požičaj mi nejaké peniaze.
- Načo?
- Chcem si kúpiť slona, ale nemám na to.
- Ale ak si nemôžeš dovoliť kúpiť slona, nebudeš si môcť dovoliť živiť ho a starať sa o neho.
- Ja som sem prišiel pre peniaze, nie pre radu.

Pochopte, tak ako v tom vtipe, žiadna rada nebude pre vás užitočná, keď sa budete spájať s vašou bezmocnosťou. 
Celé ľudstvo trpí týmto jediným ochorením – bezmocnosťou. Vtedy, keď radíte iným, nespájate sa s ich bezmocnosťou a preto ste schopní zvládnuť situáciu správne. Ale keď tie isté slová hovoríte sami sebe, spájate sa s vašou bezmocnosťou a to je to, kde premeškáte, kde to pokazíte. Preto tie isté slová, ktoré poviete iným, nepomáhajú vám.

Keď sa nespájate s bezmocnosťou iných, máte vedomú jasnosť, vtedy nie ste v priestore ´dussangha´ - v nesprávnej asociácii. Ale keď sa to isté prihodí vám, spájate sa s vašou bezmocnosťou, a preto vám tie isté slová nepomáhajú. 

Aj keď si myslíte, že tieto slová na vás nefungujú, obohacujte nimi iných. Bude to fungovať na nich a toto samotné vám dodá silu. Nabudúce si vytvoríte odstup medzi vami a vašou bezmocnosťou.

Nemôžete si dovoliť spájať sa s vašou roztomilou bezmocnosťou. Nie! Nemôžete to robiť! Nebuďte detinskí! Poviem vám, keď sa budete spájať s vašou bezmocnosťou, celý váš život bude zbytočný, bude nanič. Aj keď zomriete iba na niekoľko minút, váš život tým skončil. Je koniec! 

Pochopte, vaša minulosť bude neustále znova a znova prepisovaná, vnímaná na základe vašich výhier alebo zlyhaní. Vaša minulosť nie je daná, stagnujúca. Nie sú dôležité činnosti, ale kontext, pochopenie, ktoré máte teraz. Napríklad, keby Hitler vyhral druhú svetovú vojnu, celá história by bola iná.

Slovami, radami, učeniami, ktorými nie ste schopní obohatiť sami seba, ste schopní obohatiť iných preto, lebo sa nespájate s ich bezmocnosťou. To je dôvod, prečo to funguje na nich. Ale preto, že sa spájate so svojou bezmocnosťou, tieto slová nefungujú na vás. 

Takže po prvé, odpojte sa a odlúčte od svojej bezmocnosti. Neuchovávajte si vašu bezmocnosť, neukrývajte ju pred inými. Očistite váš životný priestor a zbavte sa svojich smradľavých odpadkov. Nesnažte sa ukrývať ich vo svojej spálni, len aby ste ich schovali pred inými. Kto bude trpieť tým smradom? Vy budete trpieť. Všetci ľudia, ktorí ukrývajú svoju bezmocnosť pred inými, ju držia vo svojej spálni. Možno priamo pod svojim vankúšom. 

Priestor, na základe ktorého konáte keď pracujete s inými je odlišný od priestoru, na základe ktorého pracujete sami so sebou. Rozdiel je v tom, že vtedy sa spájate s vašou bezmocnosťou – sussangha a keď pracujete s inými, spájate sa s vašou silou – satsangha. 

Po druhé, neoslavujte svoju bezmocnosť. Neprikrášľujte ju, nikto nemá o to záujem. Buď sa zbavíte vašej bezmocnosti sami, alebo sa iní zbavia vás. Vaša odvážna minulosť z detstva nemôže byť dôvodom pre vašu terajšiu bezmocnosť. 

Pochopte, nikto nie je pripravený na to, aby počúval vaše príbehy o tom ako ste kopali do tváre leva, ťahali chvost tigrovi, hádzali slonov. A keď sa vás ľudia opýtajú, čo sa stalo potom, poviete: „Potom ma predavač vyhodil z hračkárstva.“ 

Neprikrášľujte vaše príbehy z detstva. Neospravedlňujte svoju bezmocnosť, ani ju neprikrášľujte. 

Aj keď niektoré veľké pravdy na vás nefungujú, neprestávajte nimi obohacovať iných, pretože vtedy budete fungovať na základe správneho priestoru. Keď sa naučíte fungovať na základe správneho priestoru, tie isté slová začnú fungovať aj na vás. 

Na všetkých mojich satsangoch hovorím slová, ktoré na mne pred desiatimi mojimi životmi nefungovali. Keď som sa naučil ako mám fungovať na základe toho správneho kontextu, pochopenia, ako sa nespájať s bezmocnosťou, všetky tieto slová začali na mne fungovať. To je všetko. 

Keď budete tráviť viac a viac času v priestore naplnenia, stanete sa zrelou dušou. Keď budete tráviť viac času v priestore bezmocnosti a nenaplnenia, stanete sa nezrelou dušou.

Keď budete v priestore nenaplnenia, nikto nedokáže pochopiť ako ste mohli klesnúť tak nízko. Prosím pochopte, keď si budete udržiavať vašu bezmocnosť, spájať sa s ňou, tá má takú silu, že vás zničí. Bezmocnosť je horšia ako alkohol alebo jed. Jed zničí vašu fyziológiu (funkcie vášho tela), alkohol zničí vašu psychiku. Alkohol ničí aj vašu fyziológiu, ale veľmi pomaly, krok po kroku. Vašu psychiku však zničí okamžite. Bezmocnosť zničí oboje – aj vašu fyziológiu, aj vašu psychiku.

Keď si budete neustále udržiavať vašu bezmocnosť, sami nebudete chápať, že môžete klesnúť tak nízko. Ale vtedy, keď si budete udržiavať priestor sily, keď urobíte ukončenie, naplnenie vás pozdvihne rovnako rýchlo!

Prosím pochopte, dlhovekosť je iba o dĺžke vášho dychu. Nikdy som si nemyslel alebo necítil, že sa stanem osvieteným. Poviem vám, iba jednoduché rozhodnutie byť v priestore naplnenia otvorilo vo mne toľko priestoru. Aj keď sa rozhodnete byť v priestore naplnenia a sily iba na pár minút, môže to vo vás otvoriť nové vedomie. Bezmocnosť a naplnenie nefungujú logicky, ale magicky, zázračne. 

Rozhodnite sa byť v priestore naplnenia, všetky vaše hriechy budú odpustené. Takže umenie naplnenia funguje. Tak ako bezmocnosť a sila fungujú, takisto aj priestor satsanghy a nitsanghy fungujú. 

Chcem vám všetkým pripomenúť, že slová ktorými vás obohacujem teraz, na mne desať životov nefungovali. Ale ja som sa nezastavil, pokračoval som vo vytváraní správneho kontextu a v práci s ním. Až potom začal na mne fungovať a funguje aj na iných. 

Neustále pokračujte v obohacovaní iných. Každému naďalej pomáhajte nájsť koreňový vzorec a ukončiť ho. Podstatou všetkých filozofií, ktoré som študoval je poornatva – umenie ukončenia.

My vytvoríme univerzity na základe toho, že urobíme túto filozofiu zrozumiteľnú pre užívateľov. Toto by mal byť ten správny kontext. Tieto filozofie je možné krásne prezentovať pomocou niekoľkých fotografií a prezentácií v Power pointe. Mali by byť neustále publikované. Toto je jediný spôsob ako môžeme prebudiť celý svet. 

Celé ľudstvo môže pochopiť umenie ukončenia a žiť blažený život. Ľudstvo si môže vytvoriť ten správny kontext, správne pochopenie, silu, zrelé duše na život.

Pochopte, priestor naplnenia alebo nenaplnenia nefunguje horizontálne, logicky, ale vertikálne. Ak budete fungovať na základe nenaplnenia, tak padnete dole. Ak budete fungovať na základe priestoru naplnenia, vzlietnete! Fungujú vertikálne, nie lineárne ako si to vy myslíte. Vaša predstava o tom, že pohyb medzi naplnením a nenaplnením je horizontálny, je nesprávna!

No comments:

Post a Comment