Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, August 11, 2013

11. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 11. august 2013

Život je na obohacovanie 2

Predvčerom sme začali obdobie Aapyaayana Rithu, obdobie obohacovania. Budem definovať tento technický pojem – obohacovanie. Poviem vám jasnú definíciu. Prosím počúvajte! Obohacovanie znamená s integritou a autentickosťou zobrať zodpovednosť za obohacovanie seba a iných. 

Musíte pochopiť toto slovo. Príďte do priestoru počúvania. Iní ľudia nie sú nič iné ako nevedomé, zanedbané, zabudnuté časti vás samých. Prosím počúvajte. Iní nie sú nič iné ako zabudnuté časti vás samých. V momente, keď zabudnete, že ste celok, opustíte advaitu (nedualitu), priestor jednoty. V momente, keď si začnete myslieť, že zabudnuté časti vás samých sú niečo „iné“, vo vašom živote začína utrpenie.
Všetci by ste mali vedieť, že dosiahnuť priestor advaity (neduality, jednoty) nie je niečo o čo sa musíte dlhodobo snažiť, je to okamžitý praktický tip. Chcem, aby ste vedeli, že advaita nie je technika na dlhodobé úsilie, nie je to dlhodobá časová investícia, ale okamžitá rada. 

Už sa zabudlo na okamžitý nástup advaity (neduality, jednoty). Prosím počúvajte! Nová generácia je príliš rýchla a poviem vám, advaita je to najrýchlejšie riešenie. Uvediem nový názov pre advaita filozofiu – okamžité osvietenie, alebo okamžité skúsenosti, okamžité riešenia. 

V momente, keď zabudnete na nejaké časti vás samých, stanú sa niečím „iným“. Prosím počúvajte! Všetky vaše konflikty s „inými“ nie sú nič iné ako konflikty so zabudnutou stránkou vás samých. Pochopte, toto nie sú žiadne teórie! 

Ak máte konflikt s vaším šéfom kvôli dvojdňovej dovolenke, ak máte konflikt s vaším učiteľom v škole, pretože ste neboli schopní urobiť domácu úlohu, ak máte konflikt s vaším manželom alebo manželkou, pretože vám nerozumejú, ak máte vo vašej kariére konflikty s investormi, pretože vám neveria v investíciách – vo všetkých týchto momentoch máte iba konflikt so zabudnutými časťami vás samých. Máte konflikty s časťami vás samých, ktoré popierate, ktorých ste sa zriekli! 

Pozrite sa do vášho vnútra. Pozrite sa na časti vás samých, na ktoré ste zabudli alebo ste sa ich zriekli. Začnite ich všetky obohacovať! Kedykoľvek obohatíte zabudnuté, popreté časti vás samých, obohatíte iných. Kedykoľvek obohatíte iných, obohatíte zabudnuté, popreté časti vás samých!

Prvá vec, ktorú musíte všetci pochopiť je, že filozofia advaita nie je dokument o histórii, o minulosti, ktorý sa vysiela na kanáloch Discovery alebo National Geografic Channel. Sú to správy CNN naživo! Keď vidíte dokument na Discovery, nereagujete na neho. Takisto tam uvádzajú vyhlásenie: „Tieto kúsky boli vykonané profesionálmi, vyškoleným personálom. Neskúšajte to doma.“. Nebudete ani len reagovať. Aj keby ste chceli reagovať, tak vás žiadajú o to, aby ste to nerobili. Ale keď vidíte správy na CNN o tom, že sa blíži cyklón, vtedy reagujete okamžite. Keď vidíte, že sa blíži do vašej oblasti cyklón, tak plánujete čo budete robiť ďalej. Poviem vám, filozofia advaita nie je dokument na kanáli Discovery, ale sú to aktuálne správy na CNN alebo BBC! 

Ja vám neponúkam dlhodobé riešenia, ale okamžité riešenie! Ak dnes potrebujete dvojdňovú dovolenku, alebo dnes potrebujete investície od investorov, dnes potrebujete prekonať priepasť medzi vami a vaším manželom alebo manželkou, dnes potrebujete nejakú pomoc od vaších bratov, alebo dnes potrebujete, aby niekto urobil to, čo vy chcete – prosím, použite advaitu! Používajte advaitu! Obohaťte tie zanedbané, zabudnuté časti vás samých. Uvidíte, že tieto vaše časti, ktoré sú v iných, budú vami obohatené. 

Predovšetkým, vy všetci musíte používať obohacovanie ako plán na zázraky! Obohacovanie spôsobuje zázraky. Nemyslite si, že vás žiadam, aby ste obohacovali iných kvôli mne. Žiadam vás, aby ste obohacovali iných kvôli sebe. Pochopte, nie je to kvôli Bohu, ale kvôli vám. Samozrejme, vy ste Boh!

Ten najsilnejší spôsob ako udržať vaše vnútorné bytie prebudené je neustále ho udržiavať v tom, aby zažívalo, že všetko je časť vás samých. Uistite sa, že vaše vnútorné bytie nezaspí, že nezabudne alebo nezanedbá niektoré časti vás samých pomocou záväzku, prísľubu, že sa postavíte za vnútorné prebudenie všetkých ľudí vo vašom živote. Pretože konflikty, ktoré zažívate s každým z nich, sú zabudnuté alebo zanedbané časti vás samých. Takže keď ich prebudíte, zostanete vnútorne prebudenou bytosťou!

Prosím počúvajte! Neustále sa rozhodujte zobrať zodpovednosť za iných, ktorí sú zabudnutými, zanedbanými časťami vás samých. Keď budú všetci ostatní vo vašom živote prebudení, aj vy zostanete prebudenou bytosťou. Inkarnácie sú inkarnáciami, pretože povstali a vytvárajú inkarnácie všade okolo seba. Osvietené bytosti sú osvietenými bytosťami, pretože povstali a neustále vytvárajú okolo seba osvietené bytosti. Osvietené bytosti sú osvietenými bytosťami, pretože povstali a neustále vytvárajú okolo seba osvietenie.

Na každý malý problém, ktorý máte, či je to kašeľ alebo nachladnutie, alebo vzťahy s inými, alebo chudoba, ekonomické problémy, alebo neistota, nech je to čokoľvek čo som teraz nepovedal, nech je to čokoľvek povedané alebo nepovedané, predstaviteľné alebo nepredstaviteľné, nech je váš problém akýkoľvek, používajte ako riešenie advaitu. Je to okamžité riešenie! Nič iné ako advaita, žiadne iné riešenie nie je rýchlejšie a bez vedľajších účinkov. Označujem to slovom „Nithyanandam“! 

Žiadna filozofia nie je rýchlejšia, efektívnejšia, silnejšia ako obohacovanie. Ak máte vo vašom tele ochorenie, začnite obohacovať každého okolo seba. To obohatí zabudnuté časti vás samých. Choroba nie je nič iné ako to, že ste zanedbali alebo zabudli na niektoré časti vás samých. Takže silná metóda na to, ako sa zbaviť akéhokoľvek ochorenia je obohacovať všetkých ľudí vo vašom živote. Hlavne ľudí, ktorí vás nepočúvajú a neprijímajú vaše slová. 

Takisto ak máte problémy vo vzťahoch, začnite obohacovať časti vašej vlastnej mysle, ktoré vás nepočúvajú. Prosím počúvajte! Ak máte problém s tým, že vás iní nepočúvajú alebo vás nechápu, obohacujte časti vašej mysle, dimenzie vašej mysle, ktoré vás nepočúvajú. Ak máte problémy vo vzťahoch, ak máte problémy s inými preto, že vás nepočúvajú alebo vám neveria, ak vám šéf nechce dať pár dní dovolenky, ak vám váš učiteľ nedáva dobré známky, nech máte akýkoľvek problém s inými, venujte sa sami sebe a tomu, kto vás nepočúva. Možno je vo vás časť, ktorá vás nepočúva, nechce vstávať a robiť jogu. Obohaťte túto časť. Váš učiteľ vás bude počúvať, váš šéf a vaši investori urobia to, čo chcete vy. 

Ak máte vo vašom tele ochorenie, ktorým trpíte, zastavte ľudí, ktorí vás nechcú počúvať, obohaťte ich a ochorenie sa vylieči! Ochorenie, ktoré máte a ľudia vonku, ktorí vás nechcú počúvať - oboje sú iba odrazom jeden druhého. Ľudia vonku, ktorí vás nechcú počúvať, sú časťou vašej mysle, ktorá vás nechce počúvať vo vašom vnútri. Oboje sú jedno a to isté! 

Neustále obohacujte iných aj sami seba! Jedna dobrá vec je, že obohacovanie iných je ľahšie. Začnite s tým! Uvidíte, že sa udeje aj obohacovanie vás samých. Ak chcete, aby vaši investori obohatili vás, vy obohaťte ich! Ak chcete, aby váš učiteľ urobil to, čo chcete vy, najprv obohaťte vy jeho. 

Obohacujte, obohacujte, obohacujte! Jedna z veľmi dôležitých vecí, ktorú musíte vedieť je, že obohacovanie iných je potrebné robiť v kontexte čistého obohacovania a nie na základe skrytých túžob po zisku. Keď budete obohacovať z čistého priestoru naplnenia, nielenže vaše problémy budú vyriešené, ale dokonca na nich zabudnete. 

Obohacovanie je tá najsilnejšia technika, ten najsilnejší princíp, pochopenie. Ja hovorím so zodpovednosťou, že obohacovanie vám môže priniesť okamžité zdravie. Obohacovanie je žijúci komponent advaity. 

Neúnavne obohacujte a nestrácajte nádej v ľudí a v seba. Poviem vám, toto je podstata všetkých náboženstiev, všetkých duchovných princípov, duchovných ideológií: nestrácať nádej v seba, nestrácať nádej v ľudí, obohacovanie, obohacovanie, obohacovanie!

Obohacovanie bez toho, aby ste sa starali čo sa vám vráti je to, čo povedal Krišna: “Karmanye Vaadhikaarasthey Maaphaleshu Kadhaachana”. 

Obohacujte z čistého priestoru naplnenia, aby ste neustále neúnavne obohacovali. Únava k vám prichádza iba na základe vášho nenaplnenia a očakávaní, ktoré prichádzajú z vášho nenaplnenia. Keď nebudú existovať očakávania na základe vašich neukončení, nebude existovať žiadna únava. Keď budú existovať očakávania, či budú naplnené alebo nie, budete cítiť únavu a nenaplnenie. Keď nebudú žiadne očakávania, či budú naplnené alebo nie, nebudete cítiť únavu a nudu. Keď nebudete cítiť únavu a nudu, je 100% záruka, že vaše očakávania budú naplnené ďaleko za vaše očakávania.

Iba vtedy, keď budete obohacovať, pochopíte ako sa budú pre vás otvárať hlbšie a hlbšie dimenzie vás samých. 

No comments:

Post a Comment