Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, August 21, 2013

21. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 21. august 2013

Ukončenie a védska tradícia 

Mnohí vo vašom živote sú mŕtvi, ale stále sa v ňom potulujú. Niektorí sú naozaj mŕtvi, ale stále majú vplyv na váš život. Pochopte, niektorí sú živí, ale nemajú na váš život vplyv. Niektorí sú mŕtvi, ale tento vplyv majú. Urobte ukončenie so všetkými!

Ukončenie so smrťou, so zosnulými je výnimočný príspevok hinduizmu. Prosím pochopte, žiadne iné náboženstvo nemá o tom také silné pochopenie, ktoré sa dá overiť na základe dôkazov! Žiadne iné náboženstvo nemá také pochopenie o smrti, o tých, ktorí odišli a o živote po smrti. Žiadne iné náboženstvo neurobilo v tejto oblasti toľko práce. 

Hinduisti sú majstrami vo filozofiách, učeniach, pravdách, ktoré súvisia so životom po smrti. Žiadne iné náboženstvo neurobilo toľko práce ohľadom smrti a života po smrti. Žiadne iné náboženstvo neurobilo toľko výskumu o tom, čo sa deje počas smrti, po smrti, o tom ako sa duše presúvajú z jedného miesta na druhé a ako môžete urobiť ukončenie s ľuďmi, ktorí opustili telo.

Nanešťastie západní Indovia a miestni ľudia, ktorí nie sú pôvodom z Indie neustále znevažujú všetky naše rituály, ktoré sa robia kvôli ukončeniu so zosnulými tým, že o nich hovoria, že boli vytvorené iba kvôli zárobku pre brahmanov! Poviem vám, nebuďte smiešni, nebuďte hlúpi! Ktorí brahmani žijú v palácoch? Ktorí z brahmanov, ktorí vedú tieto rituály majú autá a milióny na bankových účtoch? Iba brahmani, ktorí nechali túto profesiu sú bohatší. Brahmani, ktorí pracujú pre Microsoft, IBM, Wipro sú bohatí ľudia. Aj ľudia v iných komunitách, ktorí pracujú v rôznych oblastiach ako lekári, inžinieri sú tí, ktorí sú bohatí. Napriek tomu títo miestni ľudia, ktorí nie sú pôvodom z Indie, neustále osočujú brahmanov, že robia tieto rituály zarábaniu peňazí!

Úprimne prosím, všetci naši ctitelia by mali robiť tieto rituály, aby urobili ukončenie so staršími, ktorí opustili planétu Zem, ktorí viac nie sú v tele. Ukončenie s nimi všetkými by ste mali robiť tak pravidelne ako sa len dá! Aspoň raz ročne to urobte na posvätnom mieste ako Srirangapatnam, Bhavani, Varanasi, Vishnu Gaya Bhadri alebo Manasarovar. Aspoň raz ročne choďte na nejaké posvätné miesto a urobte ukončenie zo zosnulými. Urobte s nimi ukončenie raz za mesiac alebo raz za tri mesiace na mieste kde bývate, vo vašich domoch. Prinesie vám to toľko naplnenia, pretože kvôli vašim neukončeniam so staršími je vo vašej bio-pamäti toľko podráždenia a nepokoja.
Rituály na ukončenie so zosnulými sú takisto súčasťou ukončenia s inými. Preto robíme na druhom stupni Vnútorného prebudenia Maheshwara puju, ktorá je rituálom na ukončenie so staršími, ktorí opustili telo. Toto je jediný deň, kedy prijímam od ľudí jedlo a dávam im jedlo mojou vlastnou rukou. Je to jeden z najsilnejších rituálov. 

Hinduizmu sa stali dva zločiny. Prvý: miestni ľudia, ktorí nie sú pôvodom z Indie osočujú a znevažujú kňazov (brahmanov) tým, keď hovoria, že všetky rituály boli vytvorené pre ich zárobok. Toto je jeden veľký zločin. Druhý: brahmani tomu uverili, prestali robiť všetky tieto rituály a našli si inú prácu. Obidva zločiny sú veľkými chybami!

Úprimne žiadam všetkých rodených brahmanov, aby sa vrátili. Udržme tradíciu nažive! Vráťte sa! Brahmani by mali udržiavať vedu o chrámoch a chrámy nažive! Vráťte sa. Iba vtedy môžete byť nažive a nažive môže ostať aj tradícia! Védska tradícia, India by nemala toľko trpieť. Aspoň sa rozhodnite, že pre tento zámer dáte život niekoľkým deťom, odovzdáte ich a udržíte tradíciu nažive. Urobte prayaschittu (prayaschitta = vynahradiť niečo), ukončenie s neukončeniami, ktoré ste vytvorili! 

Podstata dnešného satsangu je: Keď budete žiť v naplnení, tak očakávajte zázraky. Naplnenie je život. Naplnenie je všetko. Ukončenie s ľuďmi, ktorí opustili telo je potrebné robiť v pravidelných intervaloch tak ako najviac môžete.

No comments:

Post a Comment