Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, August 29, 2013

29. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 29. august 2013

Tajomstvo úplného naplnenia

Dnešná téma pre Nithya satsang je naplnenie a obohacovanie. Zverejním niektoré dôležité posvätné tajomstvá o vašom vnútornom priestore a jeho vzorcoch alebo možnostiach.

Prosím počúvajte. To, či ste vo vašom vnútornom priestore ustálení vo vašich vzorcoch alebo vo vašich možnostiach môžete ľahšie pochopiť tak, že sa pozriete na výsledky, ktoré vytvárajú vaše činnosti, skutky. Výsledky, ktoré sú vašou vnútornou alebo vonkajšou realitou vo vašom živote sú skutočným odrazom vášho vnútorného priestoru, ktorý máte. Ten je buď výsledkom vašich vzorcov alebo možností. Prosím pochopte, podľa výsledkov, ktoré vytvárate zistíte to, či ste ustálení v priestore vzorcov alebo možností. 

Poviem vám, najlepší spôsob ako dosiahnuť priestor naplnenia je nikdy nedovoliť vaším vzorcom ďalší úder. Prosím pochopte, najväčší problém, ktorý máme je ten, že dnes sme naplnení a keď sme naozaj naplnení, tak je to úžasné. Potom si dáme chvíľu voľno až dovtedy, kedy sa vzorce znova objavia a my sa cítime dusení. To je nesprávne! Aj keď sa cítite naplnení, tak pokračujte v procese ukončovania neustálym hľadaním, dolovaním vašich neukončení, neúplností. 
Keď nie ste schopní lietať, je to neukončenie s vašou schopnosťou lietať. Keď nie ste schopní len tak zmiznúť vo vzduchu, je to neukončenie s vašou schopnosťou zmiznúť. Existuje osem hlavných siddhis (výnimočných schopností): anima (zmenšenie tela na veľkosť atómu), mahima (zväčšenia tela na nekonečnú veľkosť), laghima (stať sa takmer bez hmotnosti), garima (stať sa nekonečne ťažkým), prapti (mať neobmedzený prístup na všetky miesta), prakamya (schopnosť zrealizovať akékoľvek túžby), vasitvam (schopnosť všetko si podmaniť), ishitvam (mať absolútnu moc). Môžete sa stať obrovskými ako hory, ľahkými ako atómy. Ak sa nejaká z týchto schopností cez vás nevyjadruje, tak máte neukončenie s touto schopnosťou. Urobte s ňou ukončenie! 

Pochopte to, čo hovorím. Iba preto, že sa cítite ľahkí, spokojní vo vašom srdci, iba preto že sa stratil pocit dusenia nemyslite si, že je vaše naplnenie ukončené! Mať pocit, že sa nedusíte je prvý krok k naplneniu. Vďaka tomu dostanete signál, že idete tým správnym smerom. Miesto, ktoré je 97 kilometrov od Bangalore nie je Bangalore. Tabuľa „Bangalore – 97 km“ ešte nie je samotné Bangalore! Takisto to uvoľnenie, ktoré nájdete počas procesu ukončovania po dobu prvých niekoľkých dní, neznamená koniec procesu ukončenia! Proces ukončenia by sa mal robiť dovtedy, pokiaľ sa nestanete osvietenými, pokiaľ nebudete cítiť, že ste jedným s priestorom „Nithyanandoham“, pokiaľ nezažijete priestor „Nithyanandoham“! Neustále robte ukončenie dovtedy, pokiaľ nezažijete univerzálny priestor „Nithyanandoham“. 

Naplnenie je základná požiadavka aj pre to, aby ste dýchali. Poviem vám, ak máte problémy s astmou, urobte ukončenie s vašimi vzorcami dýchania. Ak máte bolesť kolena, urobte ukončenie so vzorcami, ktoré sa týkajú vašej hmotnosti. Ak máte problémy zo srdcom, urobte ukončenie so vzorcami, ktoré sa týkajú vašich emócií. Ak máte bolesti hlavy, urobte ukončenie so vzorcami, ktoré sa týkajú vášho myslenia. 

Všetky vaše zlyhania by sa mali dostať do vašej hlavy, nie do vášho srdca! Všetky vaše úspechy by mali preniknúť do vášho srdca, nie do vašej hlavy! Pochopte, všetky neukončenia, neúplnosti sú vašimi zlyhaniami. Mali by preniknúť iba do vašej hlavy, aby ste ich mohli začať ukončovať. Neprijímajte ich do vášho srdca, nespájajte sa, neidentifikujte sa s vašimi neukončeniami, neúplnosťami! 

Ten najväčší problém, ktorý máme je ten, že sa idenifikujeme s našimi neukončeniami, neúplnosťami. Videl som medzi mojimi ctiteľmi, žiakmi alebo ašramajtami, že ľudia trpia kvôli svojim neukončeniam. Snažia sa iba zmiznúť, utiecť pred nimi a zachrániť sa. Ale ja vám poviem, mám pre vás dobrú správu! Počúvajte! Ktokoľvek má v sebe nejaké neukončenia a trpí kvôli tomu - zdvihnite ruky! Mám pre vás dobrú správu! S integritou, autentickosťou a zodpovednosťou vám poviem, že aj ja som mal rovnaké neukončenia ako máte vy! To je tá dobrá správa. Ako to môže byť dobrá správa? Pretože ja som ich mal a zbavil som sa ich, môžete sa ich zbaviť aj vy! 

Prosím pochopte. Neidentifikujte sa s vašimi neukončeniami, nenaplnením. Jedna úžasná vec, ktorú urobil môj guru Raghupati Yogi je tá, že prelomil môj vzorec lenivosti. Nútil ma robiť Surya Namaskar (pozdrav slnku) od východu slnka až do jeho západu. Je to doslovná pravda, hovorím to s integritou, autentickosťou a zodpovednosťou. Bol som takmer mŕtvy, keď som si ľahol a povedal som si: „Teraz sa neidentifikuj so svojím telom!“ Vy sa neidentifikujete so svojimi neukončeniami! Neidentifikujte sa s vašou lenivosťou! 

Keď sa nebudete identifikovať so svojimi neukončeniami, neúplnosťami a s utrpením, ktorým prechádzate kvôli vašim neukončeniam, tak vaše smerovanie k naplneniu a osvieteniu bude také jednoduché! Bude to také ľahké! Neidentifikujte sa s vašimi neukončeniami: „Áno, je to tak, mal som neukončenia. Takto fungoval môj systém. Teraz je čas, aby som povedal mojim neukončeniam zbohom!“ 

Pochopte, vaše neukončenia budú viac a viac silnieť, pokiaľ sa budete s nimi identifikovať. Neidentifikujte sa neustále s vašimi neukončeniami, neúplnosťami! Nevlastnite ani jedno z nich, jednoducho ich nevlastnite! Nevlastniť žiadne neukončenie je úplné naplnenie! Veľmi presvedčivo, to znamená ak budete presvedčení, že nevlastníte toto neukončenie, tak budete naplnení! To je všetko! Ak budete presvedčení o tom, že nevlastníte toto neukončenie, tak budete naplnení, úplní. Neidentifikovať sa, nespájať sa s vašimi neukončeniami znamená úplné naplnenie! Toto je pointa, posvätné tajomstvo.

Od tohto satsangu, aj vtedy keď začnete robiť ukončovanie, tak nevyhráte nad všetkými vašimi neukončeniami. Pochopte, existujú niektoré neukončenia, od ktorých sa môžete jednoducho priamo oddeliť. Vy sami budete veriť, že ste sa od nich oddelili. Sú niektoré neukončenia, o ktorých ani vy sami nechcete veriť, že ste od nich oddelení. Urobte ukončenie iba s týmito neukončeniami! Oddeliť sa od všetkých neukončení je naplnenie, úplnosť. Čím viac budete naplnenými, tým zrelšími dušami budete. Duša, ktorá je naplnená je rovnocenná duši, ktorá vidí život, ktorá zažíva život.

Prosím pochopte, keď nebudete naplnení, tak môžete prijať aj dvetisíc ďalších životov a stále budete ako zviera. Byť zvieraťom neznamená, že budete mať iba štyri nohy. Je veľa zvierat, ktoré behajú okolo na dvoch nohách. Majú takmer ľudské telo. Samotné ľudské telo neznamená, že ste človekom. Nenaplnenie, neukončenia spôsobujú to, že ste viac a viac nezrelými. Naplnenie spôsobí, že budete viac a viac zrelými. 

Iba preto, aby ste učili toto umenie naplnenia by ste mali po celom svete neustále budovať ašrámy, chrámy a annalayas (ponúkanie jedla zadarmo). Takisto vyhlasujem, že budeme neustále šíriť umenie naplnenia v celom rozsahu zadarmo, čo sa už deje. Pracujem na knihe, ktorá sa volá „Science of Living Enlightenment (Veda o živote v osvietení)“, na jej skrátenej verzii. Naučí človeka, poskytne mu úvod o umení naplnenia, načo je potrebné, čo je to ukončenie, ako sa má robiť, ako budete žiť keď ho nebudete robiť, ako budete žiť keď ho budete robiť, prečo myslíte tak ako myslíte, prečo konáte tak ako konáte, prečo sa správate tak ako sa správate, ako robiť ukončenie sami so sebou a s inými a ako vytvoriť realitu podľa vašej voľby. Doslova bude podstata Vnútorného prebudenia vytlačená ako kniha a bude prístupná zadarmo. 

Prosím pochopte, ani tí ľudia, ktorí si nemôžu dovoliť míňať peniaze a čas, nemôžu premeškať umenie naplnenia. Ale takisto urobím teraz toto vyhlásenie: Tí, ktorí si to môžu dovoliť, ale nechcú to urobiť, tí nech nepochopia toto umenie naplnenia! Nech sa k nim umenie naplnenia nedostane! Tých, ktorí si nemôžu dovoliť minúť peniaze, nech toto umenie dosiahne zadarmo! Nech toto umenie dosiahne k ich bytiu zadarmo! Tí, ktorí si to môžu dovoliť, ale nechcú minúť peniaze a čas, pretože nemajú rešpekt, úctu k tomuto umeniu a nemyslia si, že je to hodné peňazí, tým hovorím, že aj keď sa budú snažiť získať toto umenie, nech nebude pre nich užitočné, nech nie sú schopní použiť toto umenie vo svojom živote! 

Ak nemáte peniaze, tak máte všetok súcit. Ale ak nechcete míňať, pretože voči tomu nemáte rešpekt, tak sa musíte učiť, vyvíjať sa. Možno potrebujete viac utrpenia na to, aby ste pochopili to, čo je naplnenie. Možno potrebujete viac manželiek, manželov, otcov, matiek, viac a viac životov...

Pochopte, naplnenie je život. Život začína vďaka naplneniu. Život je prebudený vďaka naplneniu. Všetko priaznivé vo vašom živote začína vďaka naplneniu.

Podstata dnešného satsangu je: Oddeľte sa od všetkých vašich neukončení. Urobte ukončenie s akýmkoľvek neukončením, nenaplnením, od ktorého sa nedokážete oddeliť, odpojiť. To je podstata dnešného satsangu. 

No comments:

Post a Comment