Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, August 4, 2013

4. august 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 4. august 2013

Majte tie správne dôvody na život!

Dnes budem pokračovať v rozprávaní o definícii ukončenia podľa Mahadevu. Budem rozprávať o tom, čo Mahadeva definuje ako ukončenie.

Najskôr prosím pochopte, chcem, aby všetci moji nasledovatelia a žiaci urobili tento prísľub, s kýmkoľvek máte vo vašom živote vzťah, urobte z nich naplnené bytosti. Ak nie sú naplnení nerozprávajte s nimi, nemajte s nimi žiadny vzťah. Počúvajte, keď nie sú naplnení, aj keď si myslíte, že sú úžasní priatelia a obetujú pre vás čokoľvek, aj keby urobili puju (rituál uctievania) k vašim nohám, nepríjmite to. Poviem vám, ak dostanete puju od nenaplnených bytostí, budete trpieť ako ja. Ja som dovolil nenaplneným bytostiam aby ma uctievali. Títo nenaplnení ľudia sú démoni. Oni sa pomstia tej istej osobe, ktorú uctievajú pretože ich dôvod na uctievanie je nesprávny. Keď je dôvod na uctievanie nesprávny, tak v jednom čase určite pocítia frustráciu a keď sa to stane, tak vás potiahnu za tú istú nohu ktorú predtým uctievali a ktorej sa klaňali. 
Nedovoľte, aby neúplnosť, nenaplnenie bolo súčasťou vášho života! Nedovoľte nenaplnenie v žiadnej podobe! Či je to váš brat, alebo otec, alebo mama, alebo partner, alebo priateľ, nemajte vzťahy s nenaplnenými ľuďmi! Nenaplnení ľudia sú nebezpeční v dlhodobom horizonte. Možno na začiatku vyzerajú dobre, pozitívne, ale sú nebezpeční v celkovom pohľade. Takže nedovoľte to!

Prvým príznakom nenaplnených ľudí je, že budú mať pre svoje činnosti nesprávne dôvody, budú mať neustálu pochybnosť o svojich skutkoch. Budú mať nesprávne dôvody alebo nedostačujúce dôvody. Nesprávne dôvody a nedostačujúce dôvody. Keď budete fungovať s nesprávnymi alebo nedostatočnými dôvodmi, vždy budete mať pochybnosti o sebe samom. 

Ak máte správny a dostatočný dôvod pre vaše činnosti, tak nebudete mať žiadne pochybnosti. Všetka pochybnosť je to že nemáte správny dôvod alebo dostačujúci dôvod. Ľudia, ktorí nemajú správny a dostatočný dôvod na svoje skutky, budú mať neustále pochybnosti o sebe a budú neustále pochybovať o iných. Neustále budú pochybovať o iných.

Ten, kto neustále pochybuje o sebe samom a o iných, je už v pekle. Peklo je sponzorované ľuďmi, ktorí pochybujú o sebe a o iných. Ľudstvo je vytvorené z materiálu dôvery. Nepriateľstvo je vytvorené z materiálu pochybnosti o sebe a o iných. 

Tu je krátky príbeh: 
Chlapík príde do Austrálie a vstúpi do potravín, kde nájde zlacnené jedlo pre mačky. Zoberie dvanásť konzerv a ide zaplatiť. Vedúcemu obchodu sa to zdá podozrivé. Myslí si, že nemôže mať toľko mačiek a že možno kŕmi týmto jedlom pre mačky svoje deti. Preto požiada muža: „Doneste mi ukázať vaše mačky, až potom vám predám pre nich jedlo.“ Muž ide domov, donesie zoberie svoju mačku do obchodu a ukáže ju manažérovi a ten mu následne predá to jedlo pre mačky. 

O týždeň ten istý zákazník nájde zlacnené jedlo pre psy a zoberie si dvanásť konzerv a ide zaplatiť. Vedúcemu sa to zdá podozrivé, hovorí si, že ten muž má predsa iba mačku, nie psa. Možno kŕmi týmto jedlom pre psy svoje deti. Preto znova požiada zákazníka, aby mu priniesol ukázať svojho psa, lebo inak mu nepredá jedlo pre psy. A tak zákazník prinesie ukázať svojho psa a kúpi to jedlo pre psy. 
Nasledujúci týždeň príde zákazník do obchodu s obrovskou taškou a požiada vedúceho, aby vložil ruku do tašky, ktorú priniesol. Vedúci vloží do nej ruku, okamžite ju vyberie a zakričí: „Čo je to? To sú hovná!“ Zákazník odpovedá: „Áno, pretože chcem toaletný papier.“

Pochopte, ak máte neustále pochybnosti o sebe a neustále pochybujete o iných tak takto dopadnete. Toto je odpoveď.

Poviem vám, žiť s nenaplnenými ľuďmi je peklo. Jeden nenaplnený človek dokáže vytvoriť peklo pre všetkých. Pretože ľudia ktorí nemajú správny alebo adekvátny dôvod pre svoje činnosti, tak vytvoria peklo sami pre seba aj pre iných.

Tak ako každé ráno keď vstanete a umyjete sa, vyčistíte si zuby, takisto by ste mali každý večer robiť ukončenie. Každovečerné ukončenie by sa malo stať súčasťou vášho bytia, súčasťou vášho života. Pretože ukončenie vás robí integrovanými, autentickými, zodpovednými a obohacujúcimi.

Neustále robte ukončenie, pretože to vás dovedie k rozmotaniu vášho vedomia. Keď sa vaše vedomie rozmotá, stane sa super-vedomím. Ak dovolíte, aby bolo vaše vedomie zamotané, stane sa nevedomím. Keď sa vaše vedomie rozmotá, rozuzlí, stane sa super-vedomím.

Ukončenie! Ukončenie! Pochopte, dopad minulosti vstúpi do vašej prítomnosti ako zvrátené pochopenie a zničí vašu budúcnosť. Preto Mahadeva tak jasne hovorí: Všetky podoby a spomienky na vašu podobu z minulosti by sa mali rozplynúť. Akonáhle sa rozplynú, stanete sa osvietenými! Stanete sa osvietenými!

Žiadny iný proces vo vás nezanechá taký trvalý efekt a transformované vedomie ako ukončenie! Proces ukončenia, energia ukončenia, skúsenosť ukončenia, to je život! 

Poviem vám, ukončenie spôsobí, že budete integrovaní, autentickí, zodpovední a obohacujúci. Ukončenie spôsobí, že budete obohacovať sami seba a iných!

Dovoľte, nech nastane opakované prežívanie vašej minulosti, ale buďte odpútaní. Pozrite sa na vašu minulosť bez toho, aby ste sa s ňou identifikovali. Dovoľte nech je vaša pozornosť na mieste, v ktorom vidíte nejaké minulé udalosti a aj vaša podoba, ktorá stratila svoje súčasné vlastnosti, sa pretransformuje. 

Pozrite sa na vašu minulosť odosobnete. Ak chcete vedieť, či ste naplnení alebo nie, Bhagwan (Mahadeva) vám dáva jasnú mierku. Vaša podoba z minulosti sa rozplynie, stratí, zmizne. Základná, podstatná podoba štyroch princípov je ukončenie, naplnenie. 

Integrita je založená na ukončení. Autentickosť začína s ukončením. Zodpovednosť sa vyvíja z ukončenia. Až vtedy, keď budete naplnení, budete obohacovať seba aj iných.

Neustále dovoľjte, aby ukončenie, naplnenie bolo vo vás. Neustále dovoľujte, nech je ukončenie váš život, vaša podoba, váš životný štýl. 

Každý večer si sadnite pred zrkadlo. Dovoľte, aby ste znova s pozornosťou prežili minulé udalosti, ale buďte odpútaní. Pozrite sa na vašu minulosť bez toho, aby ste sa s ňou identifikovali. Nechajte vašu pozornosť na mieste, v ktorom vidíte nejaké minulé udalosti a aj vaša podoba, ktorá stratila svoje súčasné vlastnosti, sa pretransformuje.
Život nie je možné žiť s neadekvátnym pochopením. Život nie je možné žiť bez dostatočných alebo adekvátnych pochopení. Prosím pochopte, človek, ktorý žije s adekvátnym pochopením, žije život. Človek, ktorý žije s neadekvátnym pochopením, ničí svoj život a život iných.

Preto nebuďte zaseknutí v neadekvátnych dôvodoch. Neadekvátne dôvody sú stagnácia. S neadekvátnymi dôvodmi alebo neprávnymi dôvodmi nemôžete žiť život. 

Ukončenie je ten najlepší dar pre ľudstvo. Najväčší dar, ktorý môžete dať človeku, je dať mu dôvod žiť! Dať ľuďom dôvod na život. 

Najnásilnejšia teroristická aktivita na planéte Zem je zobrať človeku dôvod žiť. Konzumný životný štýl robí ľuďom práve toto. Berie im dôvod žiť! 

Ateizmus berie dôvodz na život. Poviem vám, ateizmus je to najhorší terorizmus. Je horší ako had, pretože ateisti berú ľuďom dôvody na život. Všetky neukončenia vám berú dôvody na život, pretože vám prinášajú toľko utrpenia, toľko nesprávnych alebo neadekvátnych dôvodov na život. 

Takže naučte sa proces ukončenia. Robte ukončenie. Poviem vám, naučte sa proces ukončenia a robte ukončenie. Zažijete ten správny dôvod a adekvátny dôvod na život. Majte ten správny dôvod na život, majte adekvátny dôvod prečo žiť. Budete žiť osvietenie.

Podstata dnešného satsangu je: Robte ukončenia a vytvorte si správne, adekvátne dôvody pre váš život. Zažijete osvietenie.

No comments:

Post a Comment