Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, November 1, 2013

1. november 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 1. november 2013

Počúvanie prebudí vašu kundaliny

Dnes chcem rozprávať viac o tom, ako sa kundaliny prebudí vďaka počúvaniu.

Prosím pochopte, každá časť vášho tela, každý orgán vo vašom tele uchováva a nesie v sebe nejakú emóciu. Napríklad vo chvíli, keď sa bojíte, podráždi sa žalúdok. Vo chvíli, keď máte útok paniky, podráždi sa srdce. Deje sa to preto, lebo bio-pamäť strachu, obáv je uložená v žalúdku. Keď sa obavy zhoršia, najprv sa podráždi váš žalúdok. Bio-pamäť panického útoku je uložená v srdci. Vo chvíli, keď dostanete záchvat paniky, podráždi sa vaše srdce.

Každá časť vášho tela má určitú svalovú pamäť a ľudia, ktorí cítia znova a znova podráždenie v tejto svalovej pamäti budú mať také ochorenie, ktoré sa týka tohto orgánu. Prosím pochopte, keď budete neustále stresovaní aj kvôli malým veciam, vaše ramená budú cítiť únavu, chorobu. Čoskoro môžete očakávať ochorenia, ktoré sa týkajú ramenných kostí – artritídu a podobné druhy ochorení.

Prosím pochopte, základné pravidlo, ktoré musíte počúvať a pochopiť je to, že každá časť vášho tela má svoje vlastné špecifické emócie. Druhá pravda, ktorú musíte poznať je tá, že všetky z nich uvoľňujú do vás predstavy a myšlienky, ktoré sa týkajú ich spomienok. Vaše myslenie nie je nič iné ako súčet všetkých myšlienok, predstáv a spomienok, ktoré uvoľňujú všetky orgány zo svojej pamäte.

Žiadna svalová pamäť nebude mlčať. Pamäť uložená v čipe bude mlčať, pokiaľ k nej nebude pripojená elektrina. Vo chvíli, keď sa jej dodá energia, táto pamäť nebude mlčať, ale ožije. Takisto preto, lebo vy ste nažive, všetky spomienky uložené v rôznych častiach, v rôznych svaloch vášho tela sa začnú uvoľňovať do vášho systému. Preto niekedy ani neviete, prečo ste podráždení, ale ste podráždení. Niekedy ani neviete, prečo ste smutní, ale ste smutní. Niekedy ani neviete, prečo ste radostní, ale ste radostní. To je dôvod, prečo váš vnútorný priestor nie je pod vašou kontrolou. Preto ste tam, kde ste!  

Vaše myslenie nemá žiadnu logiku v tom, či bude smerovať takto, alebo inak. Napríklad, niekedy začnete nenávidieť sami seba iba preto, že vaše šaty nie sú vyžehlené. Ja som videl ľudí,  ktorí sa začali nenávidieť iba preto, lebo ich šaty neboli vyžehlené! Takisto som videl ľudí, ktorí sa zbavili rakoviny iba preto, lebo získali sebadôveru! 

Prosím pochopte, keď všetky spomienky uložené vo vašich svaloch majú konferenciu za okrúhlym stolom, vaša bio-energia sa neprebudí. Svalová pamäť je ako bezpečnostná stráž. Bio-pamäť sú funkcionári, úradníci domu. Bio-energia je vodca domu. Keď budete príliš zaneprázdnení bezpečnostnou strážou, nikdy sa nestretnete s vlastníkom domu.

Prosím počúvajte, svalová pamäť je bezpečnostná stráž domu. Bio-pamäť sú úradníci, personál domu. Bio-energia je šéf domu. Musíte vedieť, že keď ste príliš zaneprázdnení bezpečnostnou strážou, nikdy nestretnete šéfa. Takisto, keď ste príliš zaneprázdnení myšlienkami, ktoré vznikajú kvôli vašej svalovej pamäti, nikdy sa nestretnete s vašou kundaliny energiou, ktorá je šéfom domu. 

Ako umlčať túto svalovú pamäť? Prosím pochopte, počúvanie, POČÚVANIE umlčí vašu vašu svalovú pamäť! Počúvanie spôsobí, že vaša bio-pamäť bude slušná, zdvorilá. Počúvanie sa rovná priamemu listu od šéfa domu, ktorý potvrdzuje vaše stretnutie. Ani svalová pamäť, ani bio-pamäť vás nezastaví, vy prídete priamo k šéfovi. 

Dávam vám tento príklad. Keď sa priamo pokúsite so mnou stretnúť, bezpečnostná stráž vás prirodzene zastaví. Aj úradníci – sannyasis – vás zastavia. Bezpečnostná stráž je svalová pamäť, sannyasis, ktorí vás zastavia sú bio-pamäť, majster je bio-energia, kundaliny energia. Takto ma veľmi ťažko stretnete. Ale keď mi priamo pošlete list na schválenie, nezastaví vás ani svalová pamäť, ani bio-pamäť. Priamo sa stretnete s majstrom. Takisto, počúvanie je ako list potvrdený od kundaliny energie pre vás, aby ste ju mohli dosiahnuť.

Neustále používajte vo vašom živote počúvanie. Aj keď bude vaša manželka na vás kričať, povedzte svojej svalovej pamäti a bio-pamäti: „Buď ticho! Budem počúvať!“ Nedovoľte žiadne podráždenie, žiadnu agresivitu, pokým budete počúvať. Keď budete počúvať, tak v tom, čokoľvek potom urobíte, nebude žiadna agresivita. Bude to aktivizmus.

Medzi aktivizmom a agresivitou je veľký rozdiel. Pri agresivite ani neviete, čo robíte. Chcete iba niečo urobiť pre nejaký výsledok. Pri aktivizme máte jasno a silu na to, aby ste urobili to, čo chcete urobiť a získali to, čo chcete získať. Buďte duchovným aktivistom. Počúvanie je prvý krok k prebudeniu vašej kundaliny. Počúvajte všetko v živote. Počúvajte zvuk vtákov. Počúvajte zvuky okolo vás. Počúvajte zvuky vytvárané vašou svalovou pamäťou, ktorou sú myšlienky. Všetky vaše myšlienky sú zvuky, ktoré vytvára vaša svalová pamäť. Všetky vaše nálady sú zvuky, ktoré vytvára vaša bio-pamäť. Poviem vám, čím menej zvuku z vašej bio-svalovej pamäti, tým viac prebudenia kundaliny! Keď budete schopní utíšiť hluk vašich vzorcov, vašich mentálnych vzorcov, koreňových vzorcov, zažijete viac kundaliny energie.     

Prosím počúvajte! Počúvanie priamo prebúdza vašu kundaliny. Nie je potrebné nič iné: iba počúvanie zvukov, ktoré prichádzajú zvonku. Keď rozprávam, tak slová, ktoré hovorím, sú pre vás zvukmi zvonka.Vo vašom vnútri budete prechádzať nejakým posudzovaním, nejakými myšlienkami – to sú zvuky zvnútra. Len počúvajte obidva zvuky a uvidíte, že zvuky vo vašom vnútri automaticky zaniknú a kundaliny sa prebudí, pretože zvuky vo vnútri nie sú prirodzené, pôvodné. Sú umelé, je to vaša reakcia. Vonkajšie zvuky sú akcia, zvuky vo vnútri sú reakcia. Zvuk, ktorý počúvate, môj zvuk prichádzajúci zvonka, to je akcia. Zvuk, ktorý vytvárate vo vnútri, to je reakcia. Keď reakcia zmizne, keď sa obmedzí, okamžite zažijete kundaliny energiu!  

Ja vám poviem, na prebudenie kundaliny nie je potrebné nič iné ako jednoduché počúvanie! Nemusíte robiť žiadnu tantru, mantru, yantru, shaastru, agamu, nič!

Urobím smelé vyhlásenie: iba samotné počúvanie stačí na to, aby ste zažili prebudenie kundaliny. Iba počúvanie stačí! Chcem, aby ste vedeli: počúvajte vaše vonkajšie a vnútorné zvuky! Nepotrebujete na to žiadne špeciálne cvičenie. Preto dal Mahadeva právo voľby, aby boli zatvorené všetky orgány okrem nosa a uší, pretože oboje sú požiadavkou na prežitie! Prosím pochopte, nos je v skutočnosti fyzickou požiadavkou na prežitie. Keď ho zatvoríte, nemôžete fyzicky prežiť. Uši sú vedomou požiadavkou na prežitie. Počúvanie je vedomou požiadavkou na prežitie. Počúvajte! 

Ja vám poviem, že iba vďaka počúvaniu môžete zažiť prebudenie kundaliny! Keď nerozumiete anglicky a sedíte na satsangu, ste tí najpožehnanejší! Iba počúvajte! Ten zvuk do vás vstúpi a nedá vám žiadny význam. Umlčí vaše vnútorné zvuky a vy zažijete prebudenie kundaliny. Naozaj vám poviem, keď budete sedieť s majstrom, seďte s ním bez toho, aby ste mu rozumeli – to je najlepší spôsob ako s ním sedieť!

Ja viem, že logicky založený človek, intelektuálny človek to nikdy nepochopí. Samozrejme, keď nepochopíte o čom hovorím, budete mať intelektuálny materiál, o ktorom budete iba diskutovať. Lenže keď nebudete rozumieť, priamo smerujete k tomu, aby ste zažili kundaliny! Možno ľudia, ktorí nerozumejú hindi, budú mať pôžitok, pretože teraz podám podstatu v hindi. Keď rozumiete tomuto jazyku, tak budete mať intelektuálnu sladkosť, cukrovinku. Keď mu nerozumiete, budete mať energetickú sladkosť. Ale keď nebudete počúvať a nebudete rozumieť, nič sa nedá robiť! Keď budete počúvať, ale nebudete rozumieť, tak zažijete prebudenie kundaliny, pretože počúvanie je pre to základnou požiadavkou.

Podstata dnešného satsangu je: Počúvajte! Počúvajte! Počúvajte! Počúvanie prebudí vašu kundaliny shakthi (silu).

No comments:

Post a Comment