Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, November 5, 2013

5. november 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 5. november 2013  

Prekonajte svoj strach, úzkosť a žiadostivosť  

Dnes budem rozvíjať tému jedného jediného fenoménu. Láska, blaženosť, vďačnosť, cítenie spojenia. Toto všetko je jeden a ten istý fenomén.
Včera som hovoril o vďačnosti.  Zdôrazňujem Vám: prežívajte naozajstnú vďačnosť, no nevyhnutná je v tom úplnosť. Nestačí len vaše rozhodnutie, že budete v priestore vďačnosti. Vy to však robíte radšej takto. Môžem vám s hrdosťou povedať, že na celom svete nenájdete úprimnejšiu skupinu hľadačov než sú moji sannyasis. Bezpochyby! Sú neskutočne úprimní v ich hľadaní. Avšak nerobia to, čo robiť treba! Ich zámer hľadať je bezpochyby najlepší na svete, inak by nedodržiavali tunajší ťažko zvládnuteľný životný štýl! Uvedomte si, už o 4:30 ráno sú na joge. Ak skutočne nehľadáte, tak takýto životný štýl nezvládate. Tunajší životný štýl nie je pre lenivcov a rojkov, pre zhýralcov či švihákov, tí tu so mnou nevydržia. Kým ich hľadanie nie je na úrovni ich svalovej pamäte, nezvládajú dodržiavať dennú rutinu. Kým sa ich hľadanie nestane ich biopamäťou, nemôžu tu byť šťastní.

Uvedomte si, že ak tu strávite viac ako tri mesiace, vaše hľadanie dosiahne úroveň svalovej pamäte. A ak ste tu šťastní, vaše hľadanie dosiahlo vašu biopamäť. Celá tunajšia rutina a životný štýl sú koncipované ako automatický vylučovací systém, ako automatický klistýr. Je to automatický systém, ktorý vám tu nedovolí ostať, ak v sebe nemáte určitú úroveň hľadania.

Nemám pochýb o úprimnosti hľadania mojich sannyasis. Hovorím ku všetkým mojim nasledovníkom na celom svete! Ked vravím sannyasis, nemyslím tým len ľudí, ktorí nosia kavi a žijú tu v ašráme. Hovorím ku bežným nasledovníkom, organizátorom, pre ktorých som prednostnou prioritou v ich živote, pre ktorých je hlavnou prioritou života osvietenie. Hovorím o vás všetkých. Nepochybujem o vašom úprimnom hľadaní. Nepochybujem, že úprimne chcete vašu transformáciu, že skutočne chcete byť v priestore vďačnosti. Aj v obzvlášť ťažkých časoch ste stáli za svojím hľadaním a za svojím guru. To nie je vôbec ľahké!

Mnoho ľudí ku mne prichádza len preto, že sa Nithyananda stal módou. Kedysi bolo moderné chodiť ku mne, potom v určitom čase to až tak moderné nebolo. A teraz je to opäť módou, pretože médiá o mne zmenili názor. Hlásajú: „Ó, on je celkom dobrý chlapík, predtým sme sa v našich názoroch trochu unáhlili.“ a posielajú mi jedno ospravedlnenie za druhým.

Vy ste však zotrvali za každých okolností. To značí, že vaše hľadanie je veľmi silné, že život a osvietenie neberiete na ľahkú váhu, že ste úprimní. O tom nepochybujem. Cítim ale, že nie som schopný inšpirovať vás pre sadanu, pre ukončovanie. Stále nie som schopný presvedčiť vás, že ukončovanie vás privedie ku osvieteniu, že ukončovanie vám umožní zažiť vďačnosť, lásku, spojenie, radosť, vyšší priestor. Toto jediné nie som schopný urobiť. Preto sa chcem dnes venovať len tomuto.

Predstavte si, že sa vám roztrhne taška plná citrónov a tie sa rozkotúľajú všade dokola. Čo urobíte? S najväčšou pravdepodobnosťou pozbierate všetky citróny pekne jeden po druhom do novej tašky a uzavriete ju. To je všetko! Tak isto sú rozkotúľané kúsky vášho vedomia a sú zachytené v mohých minulých udalostiach vášho života. Pozbierajte ich späť cez proces ukončovania. Dajte ich všetky do tašky s názvom Obohacovanie a uzavrite ju Zodpovednosťou. A máte svoju tašku! To je všetko! Tak, ako pozbierate rozkotúľané citróny do peknej novej tašky a previažete ju, tak isto zozbierajte váš vnútorný priestor, vaše vedomie rozkotúľané všade naokolo kvôli vašej nekompletnosti. Pozbierajte sa .... dostaňte všetko späť cez proces ukončovania.

Počúvajte! Ukončovanie je omnoho dôležitejšie ako pitie vody alebo jedenie potravy. Všimnite si, nevyhlasujem „jedenie potravy a pitie vody“, vyhlasujem „pitie vody a jedenie potravy“! Pretože pitie vody je dôležitejšie, jedenie je druhoradé. Mnoho našich Niraharis žije len na vode. Vravím, že Ukončovanie je omnoho dôležitejšie ako pitie vody. Môžem povedať, že Ukončovanie je dokonca dôležitejšie ako dýchanie. Nič sa nestane, keď zabudnete dýchať, ale za žiadnych okolostí nezabudnite byť v priestore Ukončovania. Keď zabudnete dýchať, zomriete len vy, bude zničené len jedno telo. Ale keď zabudnete byť v priestore Ukončovania, bude zničený váš život jeden za druhým, jeden život za druhým budú ničené. Dokonca aj keď ste sannyasis, prenášajte sa znova a znova a znova do priestoru Ukončovania. Sannyasis si myslia, že už tým, že sa stali sannyasis, tak sú v úplnom ukončení. Ano, bez pochýb. Sila môjho ukončenia vás robí kompletnými, očakávam od vás však, že si budete prinajmenšom uchovávať a pripomínať vašu prítomnosť v priestore Ukončenia.

Ukončenie, ukončenie, ukončenie. Znova a znova a znova ukončujte! Pochopte, ak máte sny, akékoľvek, dobré či zlé, nie ste určený pre sannyas. Sannyasi je človek, ktorý je v takej úrovni ukončenia, že nemá žiadne sny. V deň, keď začnete spávať bez snov, stávate sa skutočným sannyasim. Sen je len neúplnosť prejavená vo vašom vnútornom priestore počas stavu vašej nevedomosti. Definícia: Nekompletnosť prejavená keď ste pri vedomí je „myslenie“. Nekompletnosť prejavená počas vášho nevedomia je „snívanie“.

Ukončenie, ukončenie, ukončenie. Poviem vám, len ukončením s vašim minulým životným štýlom sa môžete zbaviť všetkých vašich trápení. Len vyhlásením ukončenia so všetkými vašimi minulými mentálnymi nastaveniami sa môžete zbaviť všetkých postranných a následných efektov, ktoré na vás vplývajú z vašej minulosti. Ukončenie formuje základnú pravdu. Ukončenie formuje základný princíp. Ukončenie formuje základné pravidlo pre vďačnosť, pre osvietenie, pre oslobodenie.
Poviem vám, že čím viac ukončení urobíte, tým viac budete pôsobiť ako hrdina, tým viac budete priťahovať pozornosť, nech budete kdekoľvek.

Veľa ľudí mi vraví: „Nech prídem kamkoľvek, nikto ma nerešpektuje! V chráme som jeden z masy, v divadle som jeden v dave, na štadióne som jeden z fanúšikov. Dokonca aj tu v ašráme som jedným z masy sediacich ctiteľov.“ Poviem vám, správnou metódou na získanie pozornosti je mať takú charizmu, že jeden pohľad na vás ľudí upúta a hneď pochopia, že ste hodní pozornosti. Takáto charizma sa vám udeje, keď sa uložíte do priestoru Ukončenia. Poviem vám, je to veľmi mocná technika. Vyskúšajte to. Ukončujte! A potom, hoc budete stáť v chráme v rade, kňaz vás privolá: „Poď tu dopredu obetovať bohu“. Alebo v kine k vám niekto príde a dá vám lístok. Alebo k vám v ašráme zrazu pristúpi Swami a spýta sa: „Čo potrebuješ?“ Majte tento priestor ukončenia. Budete stále priťahovať pozornosť všetkých. Priestor Ukončenia skutočne priťahuje pozornosť. 

Keď vidíte niekto pobehovať ako kuru bez hlavy, pobúreného, rozrušeného, bude vás to k nemu priťahovať? Ale keď vidíte niekoho v priestore naplnenia, milého, s nádherným úsmevom a s elegantným pohybom tela, prirodzene vás zaujme. Rovnako je to ak si myslíte, že to, čo je vo vašom vnútri, zakryjete šatami. Nie. Môžete zakryť všetky časti tela šatami, ale najdôležitejšie otvory ostanú nezahalené – oči, ústa, nos, uši, a váš štýl! Cez tieto otvory ľudia cítia pach vašej nekompletnosti. Podľa slov, ktoré vyslovíte, ľudia zistia, či ste v priestore úplnosti alebo neúplnosti. Podľa spôsobu ako sa pozeráte a kam smerujete svoj pohľad ľudia zistia, či ste v priestore ukončenia alebo neukončenia. Podľa toho, ako počúvate alebo nepočúvate ľudia zistia, či ste v priestore ukončenia alebo neukončenia. Vravím vám, majte priestor ukončenia v sebe. To priťahuje všetku správnu pozornosť. Ukončenie je sila. Ukončenie je život. Ukončenie vám dá tie najlepšie veci v živote.

Počúvajte! Samotný proces ukončenia je dostatočne silný na to, aby odstránil všetky vaše nízke pudy vrátane obáv a žiadostivosti, všetky bežné neresti ako zlosť, výbušnosť, nervozita, či fajčenie, pitie, aj hlboké vzorce ako strach, chtíč, úzkosť, proste všetko.

Poviem vám, najzložitejším vzorcom správania na Zemi je úzkosť. Aby ste sa jej zbavili, musíte ukončovať a ukončovať znova a znova. Najneinteligentnejším vzorcom na Zemi je chtíč. Pravdupovediac ani neviete prečo robíte to čo robíte! Keď budete ukončovať, pochopíte to. Svoju vlastnú logiku pre existenciu má vzorec strachu. Strach hovorí: „Keď ťa nebudem neustále varovať pred hadom, keď ťa nebudem udržiavať v strachu, tak sa pôjdeš prejsť, šlapneš na hada, ten ťa uštipne a zomrieš.“ Strach má aspoň logiku svojej existencie, hoci je tá logika nelogická, neracionálna.

Pochopte, nesprávajte sa ako iracionálny racionalista. Najväčším problémom je to, že my nikdy neskúmame našu logiku až po jej logický záver. Ak by ste ju skúmali až do jej logického vyústenia, až do konca, zistili by ste, že ste kompletní, že Ukončenie sa stáva vašou realitou. Ukončovanie, ukončovanie, ukončovanie, ukončovanie, ukončovanie! To je život!

Odporúčam všetkým, ktorí sa chystáte na Vnútorné prebudenie na Bali, začnite ukončovanie od teraz, pretože najvyššiu formu iniciácie do Ukončenia dostanete na Bali.

Poviem vám, chtíč je najnelogickejší vzorec. V skutočnosti aj napriek vedomostiam, ktoré o tom máte, padnete do tej pasce. A príde veľa trápenia, prinesie to veľa zviazanosti, dokonca aj počas takzvaného času užívania to nie je užívanie. Je to ako uvoľnenie stresu vo vašom tele. Na to môžete robiť jednoduchú jogu, a aspoň nie ste emocionálne viazaní a nie ste uväznení v koreňoch akéhosi nesprávneho myslenia. Ukončenie odstráni všetky koreňové a parazitné vzorce. Môžete im dať akékoľvek pomenovania. Veľa ľudí skrýva svoju žiadostivosť pod názvom súcit. „Musím milovať neustále! Prečo by som nemal milovať túto osobu?“ Skrývajú sa za tzv.pseudo-súcit. Akokoľvek to skúšate pomenovať, pravda je vždy pravda pravdúca.

Pre chtíč máte vskutku len takéto druhy ospravedlnia, len takýto popis. Váš vzorec strachu našiel aspoň trochu logické zdôvodnenia pre svoju existenciu, ale váš vzorec žiadostivosti je zbytočný. Váš chtíč nie je biologický alebo fyziologický, je psychologický. Snažíte sa veriť, že je biologický alebo fyziologický. Nie, nie je! Je psychologický. Sadnite si a choďte ku koreňu každého zážitku, každej myšlienky, konceptu, ktoré ste kedy mali ohľadom vašej žiadostivosti, vášho chtíča. Prejdite každú udalosť, úspešnú aj neúspešnú, ktorá bola spojená s vašim vzorcom žiadostivosti, Znova to prežite a ukončite to. Potom pochopíte, že chtíč je psychologický, nie je filozofický, ani fyzický, ani biologický.

Takže prosím počúvajte! Ukončujte, ukončujte, ukončujte. Ukončovanie je život! Ukončenie je osvietenie! 

No comments:

Post a Comment