Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, November 14, 2013

14. november 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 14. november 2013

“Je to nemožné” je mentálne postihnutie
Dnes budem opäť rozvíjať na tému o ukončovaní a vytváraní priestoru, ktorú som vysvetľoval včera a to je o ukončovaní a vytváraní priestoru.
Môžem povedať, že toto je podstata podstát všetkých mojich správ. Ako podstatu mojich správ, ako podstatu védskej tradície som podal už toľko správ. Teraz môžem povedať podstatu týchto všetkých správ: Používať svoju “Atma Jnana” - vedomosť bytia, svoju vedomú energiu, používajte svoju najvyššiu možnosť a urobte ju realitou, urobte ju svojim životom. Životom v tej najvyššej možnosti, vo svojej najvyšššej energii!

Prosím počúvajte! Našťastie, vo vás všetkých, nech sa cítítite akokoľvek nízko, depresívne, nešťastne, alebo nahnevane, akýkoľvek pocit viny máte voči sebe samým a voči svetu, vo všetkých z vás existuje čisté vedomie. Toto čisté vedomie môžeme zaradiť do nášho každodenného používania. To znamená, že môžete toto čisté vedomie dennodenne používať, urobiť ho vašou denno-dennou činnosťou.  

Prosím pochopte, nič nemôže byť užitočné, pokiaľ to neurobíte užitočným vo vašej každodennej životnej rutine. Aj keď budete mať bilión dolárov vo švajčiarskej banke, ale nebudete schopní ich používať vo vašom každodennom živote, neurobí vás to bohatými. Tak potom aký bude ich význam? Takmer všetka vaša duchovná energia, všetko vedomie vašej duše, Atman, sú teraz iba peniazmi vo švajčiarskej banke! Nemáte z nich žiadny priamy úžitok v každodennom živote. 

Prosím počúvajte! Tak ako pre vás nebudú užitočné peniaze, ktoré nebudete vedieť používať každý deň, hoci ich budete mať na účte, takisto ani energia, ktorú nebudete používať každý deň, či ju budete mať alebo nie, nebude mať pre vás žiadny úžitok. Hoc ju budete mať, nebude mať pre vás žiadny úžitok. Prosím počúvajte, aj keď ju budete mať, nebudete z nej mať žiadny úžitok.

Všetko, čo sa vám pokúšam podať v tomto satsangu je to, že energiu, vedomie, silu kundaliny máme všetci. Dávam vám teraz praktický návod na to, ako ju urobiť vašou každodennou životnou realitou, skutočnosťou, súčasťou vášho života, realitou vášho života. 

Prosím pochopte! Dám vám celú podstatu v týchto dvoch slovách: ukončenia a vytváranie vnútorného priestoru. Koľkokoľvek krát sa vám vaše bytie bude snažiť podsúvať myšlienku, že niečo je nemožné, znova a znova to ukončite. Vaše bytie je také, že sa o to bude pokúšať znova a znova. Znova a znova vám to bude hovoriť. To je tá najhoršia vec v živote! 

Politici a právnici budú mať prácu iba dovtedy, pokiaľ budú nažive konflikty. Práca politikov a právnikov totiž nie je riešiť konflikty, ale udrživať ich nažive pokiaľ je to len možné. Takisto, pokiaľ bude existovať zmätok a chaos, médiá budú mať prácu. Ich práca totiž nie je riešiť konflikty a chaos. Ich práca je udržiavať ich nažive a urobiť ich tak šťavnatými ako je to len možné, udržiavať ten chaos a zmätok nažive tak šťavnato, ako je to len možné. 

Prečo médiá neútočia na malých gurus? Útočia iba na tých veľkých, pretože keď na nich zaútočia, tak ich zničia. Takto je zmätok udržiavaný stále nažive. Keby zaútočili na malých gurus, tí by skončili na druhý deň a ten zmätok by skončil. Preto neudierajú na malých gurus, preto sa ich nedotýkajú. Oni chcú, aby bol zmätok a chaos nažive. Neustály zmätok a chaos musí byť udržiavaný nažive kvôli tomu, aby prekvital ich biznis. V súčasnosti sa mediálny biznis stal oveľa horší ako biznis drogových magnátov. Je oveľa horší ako drogy! Nie je v tom žiadna etika!

Presne tak, ako môžu byť médiá nažive iba vďaka tomu, že je udržiavaný nažive chaos, rovnako ako je práca politikov a právnikov udržiavať konflikty nažive, takisto vaša myseľ bude nažive iba vtedy, keď bude udržiavaná nažive myšlienka “je to nemožné”. Vaša myseľ bude nažive iba vtedy, keď bude udržiavaná nažive myšlienka “je to nemožné”.

Počúvajte, rozdúchajte svoju kundaliny shakti (kundalini energiu) pomocou ukončenia s myšlienkou ”to je nemožné”. Všetky myšlienky typu “niečo je nemožné” sú klamstvo, sú lož, nepravda! Všetky myšlienky “toto nie je správne, tamto nie je správne, toto nie je vhodné, tamto nie je vhodné”, toto všetko je len čisté klamstvo. Znova a znova ukončujte myšlienku, že niečo je nemožné. Pochopenie, že niečo je  nemožné je ako piť jed, ako vstreknúť do seba jed! 

Keď má niekto destkú obrnu, tak celý svoj život bude žiť s fyzickým postihnutím. Takisto, keď budete napadnutí postihnutím typu “to je nemožné”, celý váš život bude mentálne postihnutý, budete vedome postihnutí. A preto ukončujte, ukončujte, ukončujte!

Ukončovanie je život! Ukončovanie je všetko! Keď si vytvoríte vnútorný priestor na to, aby sa niečo stalo realitou, ukončite všetky pochybnosti, všetky myšlienky typu “je to nemožné”, ktoré k vám prídu, urobte ukončenie aj so svojou schopnosťou vytvárať si vnútorný priestor. Stojte pevne na zemi aj bez toho, aby ste v akejkoľvek podobe počuli od vašej mysle, že je niečo nemožné. Akákoľvek myšlienka a predstava, ktorá kričí a vrieska ”je to nemožné”, je zločin páchaný vašou mysľou. Akákoľvek predstava, myšlienka “je to nemožné”, ničí vašu existenciu, a to fyzicky, mentálne, emocionálne aj duchovne. Akákoľvek myšlienka a predstava, že je niečo nemožné, je klamstvo!

Hovorím vám, myšlienka “je to nemožné” je klamstvo! Myšlienka“je to nemožné” je nepravda! Myšlienka “je to nemožné” je zločin! Myšlienka “je to nemožné” je konflikt! Myšlienka “je to nemožné” je myseľ! 

Len preto, že neviete ako niečo urobiť možným, nemyslite si, že je to nemožné. Problém je ten, že keď neviete ako niečo urobiť možným, vaša myseľ hovorí, že je to nemožné. Keď ste niečo neochutnali, ako môžete povedať, že je to kyslé? Keď ste niečo neochutnali, ako môžete povedať, že je to horké? Vy máte vo zvyku myslieť si, že všetko čo ste neochutnali, je horké. Máte vo zvyku myslieť si, že všetko, čo neviete ako to urobiť možným, je nemožné. 

Počúvajte! Ukončite myšlienku “je to nemožné”. Ukončite predstavu, že je niečo nemožné. Životná energia je blokovaná, keď sa vo vás posilňuje myšlienka “je to nemožné”. Vaša kundaliny shakti je zastavená, keď je vo vás upevnená myšlienka “je to nemožné”.

Celé naše vedomie je postihnuté myšlienkou “je to nemožné”. Či rozmýšľate o fyzickom zdraví – “je to nemožné”; o mentálnom zdraví – “je to nemožné”, o bohatstve – “je to nemožné”, o vzťahoch – “je to nemožné”, o osvietení – “je to nemožné”, o duchovnom raste – “je to nemožné”, o prebudení kundaliny – “je to nemožné”. Tak potom prečo žijete? Pretože nemôžete zomrieť! Pretože nies ste schopní spáchať samovraždu!

Pochopte, zdravie je možné! Možno teraz neviete, ako to dosiahnuť, ale je to možné!  Bohatstvo je možné! Možno teraz neviete, ako to dosiahnuť, ale je to možné!  Úspech je možný! Možno teraz neviete, ako ho dosiahnuť, ale je to možné!  Osvietenie je možné! Možno teraz neviete, ako ho dosiahnuť, ale je to možné! Prebudenie kundaliny je možné! Možno teraz neviete, ako to dosiahnuť, ale je to možné! Prosím pochopte, čokoľvek začínate prvým krokom, tak to nebudete vedieť, ale buďte si vedomí toho, že je to možné!!!

Ukončujte, ukončujte, ukončujte! Ukončujte všetko, o čom si myslíte “je to nemožné”. Akonáhle to všetko ukončíte a budete si vytvárať vnútorný priestor, kým ho budete vytvárať, tak ukončujte akúkoľvek myšlienku, že je to nemožné, akúkoľvek pochybnosť, ktorá príde.

Teraz si sadnime a znova ukončujme všetko “nemožné”, čo sme mali vo vnútornom priestore včera. Vyberte si znova tú istú túžbu. Ukončite všetko, o čom si myslíte “je to nemožné” a vytvorte si vnútorný priestor.

Sadnite si vzpriamene a zatvorte oči. Ukončite všetky myšlienky “je to nemožné”, či už prídu ako pochybnosť o sebe samých, alebo ako čokoľvek iné. Vytvorte si priestor pre to, čo chcete. Ukončite všetky pochybnosti o sebe samých. Ukončite pochybnosť o tom, či ste schopní vytvoriť si priestor, alebo nie. Ukončite všetko, ktoré čo len jemným spôsobom podnecuje vo vás myšlienku, že je to nemožné.

No comments:

Post a Comment