Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, November 12, 2013

12. november 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 12. november 2013

Vytvorte si priestor na splnenie vašich túžob

Dnes budem rozvíjať tieto dva koncepty: ukončenie a vytváranie. 

Prosím počúvajte!

Milosť, super-vedomá energia, kundaliny shakti (energia) vo vás neustále prúdia, sú vždy prístupné pri každej túžbe, pri každej myšlienke. Možno sa opýtate: „Prečo boli niektoré moje túžby naplnené a iné nie?“

Počúvajte! Najprv musíte ukončiť všetko, čo je proti túžbe, ktorú máte. Ukončite všetky strachy, ktoré máte vo svojom vnútri, pochybnosti o sebe, ktoré máte ohľadne tejto túžby, všetky pochybnosti, ktoré máte ohľadne vzťahu voči tejto túžbe. Vo chvíli, keď ukončíte všetko čo je proti nej, tak sa túžba stane vaším vnútorným priestorom, ak sa rozhodnete zobrať za ňu zodpovednosť. 

Raz sa ma jedna moja sannyasini opýtala: „Swamiji, vytváram priestor, aby sa tisíce ľudí zúčastnili Vnútorného prebudenia na Bali, preto by som v to nemala strácať nádej a neustále by som mala udržiavať tento priestor bez toho, aby som pochybovala?“ Ja som odpovedal: „Áno, ale zároveň musíš za to zobrať zodpovednosť!“

Pochopte, nemusíte volať tisíckam ľudí, ale z času a energie, ktorú máte, by ste nemali premeškať ani minútu. To je všetko, čo musíte urobiť a uvidíte, že hoci ste urobili iba 400 hovorov, bude tam sedieť tisíc ľudí! Váš zdroj je nevyčerpateľný! 

Prosím počúvajte, budem definovať zodpovednosť: Zahodiť všetko, čo máte proti vášmu cieľu, to je zodpovednosť za tento cieľ. Zahodiť všetko! Či je to vaše telo, myseľ, emócie, energia, inteligencia, všetko investujte do tohto cieľa. Toto znamená „zobrať zodpovednosť“.

Prosím počúvajte! Ukončenie a vytváranie priestoru tvoria spoľahlivý plán pre zázraky. Poviem vám, ukončenie a vytváranie, to je Kalpataru (strom, ktorý plní želania)! Ja rozprávam na medzinárodnom kanáli, hovorím veľmi zodpovedne. Pochopte to! Čokoľvek chcete, môže to byť vytvorené iba týmito dvoma slovami: ukončenie a vytváranie priestoru, ukončenie a priestor. 

Akákoľvek túžba, či už súvisí s vaším zdravím, bohatstvom, úspechom, alebo osvietením, nech je to čokoľvek, čo chcete vo svojom živote, napríklad oddanosť, vo chvíli keď to chcete sa pozrite na všetky neukončenia, ktoré máte ohľadne tejto túžby. Napríklad, keď chcete sto miliónov, tak jeden kútik vo vás možno povie: „Nie! Peniaze znamenajú, že sa stanem arogantný, egoistický!“ Ukončite to. Peniaze neprinášajú vždy ego. Existujú bilionári, ktorý sú veľmi skromní a je toľko chudobných ľudí, ktorí sú takí arogantní! Peniaze v žiadnom prípade nesúvisia s egom. Ukončite tento strach.

Keď sa bojíte zobrať zodpovednosť za bohatstvo, urobte s tým ukončenie. Ukončite akékoľvek strachy, ktoré máte, pochybnosti o sebe: „Dokážem to?“ Ukončite všetko, čo vo vás spôsobuje pocit, že vaša túžba je nedosiahnuteľná, alebo nemožná, že je to ťažké, že po jej dosiahnutí bude ťažké udržať si to. Vyhláste ukončenie.

Potom si vytvorte priestor: Ste tam, všetko okolo vás je tak, ako ste chceli a bohatstvo je vám k dispozícii. Vo chvíli, keď si vytvoríte priestor, tak nadšenie, radosť, ktoré budete cítiť vo vašom vnútri, to je kundaliny. Použite túto energiu na to, aby ste zobrali zodpovednosť. To je všetko! Dosiahnete to! 

Toto je podstata toho, ako dosiahnuť čokoľvek, čo chcete vo svojom živote. Povedal som o umení vytvárania tým najpresnejším spôsobom, ako presnú sútru (aforizmus) bez toho, aby som pridal slová navyše,. Z toho, čo som povedal, nemôže byť odstránené ani jediné slovo. Je to tak presne povedané!  

Vytvorte si priestor. Čokoľvek chcete, ukončite pochybnosti o sebe a vytvorte si priestor. Len keď sa o to pokúsite, tak pochopíte ten priestor, jeho silu. Čokoľvek si myslíte, že je prekážka, zábrana, ukončite to. Vyhláste s tým ukončenie. Napríklad, keď chcete mať zdravie, tak si myslíte, že je pre vás nemožné získať ho naspäť. Toto je neukončenie. Ukončite ho. Vyhláste: „Viac už nebudem v sebe podporovať túto bezmocnosť. Nebudem žiť s týmto seba deštruktívnym vzorcom bezmocnosti. Vyhlasujem s ním ukončenie. Viac ho nebudem podporovať.“ Vyhláste ukončenie a potom si vytvorte pre zdravie priestor, aký chcete. Jasne si vizualizujte, vytvárajte priestor: „Ja som zdravý.“ Prirodzene, zoberte zodpovednosť s nadšením a radosťou, ktoré budete cítiť. Vďaka tejto radosti a nadšeniu nebude zodpovednosť nič ťažké. 

Vo chvíli keď poviete slovo „zodpovednosť“, tak máte neukončenie: „Toto nie je pre mňa možné! Všetko je také, pretože s tým neviem nič urobiť. Prišiel som iba preto, aby som ťa požiadal o pomoc. Keď mi povieš, že mám zobrať zodpovednosť, tak čo môžem urobiť?“ Vtedy máte neukončenie so slovom „zodpovednosť“. Vyhláste ukončenie aj s tým a rozhodnite sa cítiť zodpovední. To je všetko! 

Poviem vám, iba tieto dve slová sú Kalpataru: ukončenie a priestor vytvárania. So správnym priestorom budete bojovať smerom k možnostiam. Prosím počúvajte! Vaše najhoršie zlyhanie, to znamená úpadok, to je jeden extrém. V terajšom stave kde ste, určite nie ste v úpadku. Druhý extrém je vrchol úspechu. Dosiahnuť vrcholný úspech, stať sa bilionárom, to je jeden extrém. Zbankrotovať, upadnúť je druhý extrém. Vy ste v strede. Vy sa vždy pozeráte na úpadok a bojujete v tejto sfére. 

Presuňte tento boj medzi seba a vrchol možností – byť bilionárom. Nech je bojisko presunuté zo sféry bankrotu, úpadku, do sféry vrcholného úspechu. Vtedy sa stane „Dharma Kshetrou“, tým správnym bojom. Zmeniť priestor boja si nevyžaduje osvietenie. Môžete to urobiť teraz, okamžite! Zmeňte priestor vojny, priestor, v ktorom sa deje vojna. Zmeňte smer vojny.

Keď si budete neustále vedomí svojho úpadku a budete sa pokúšať prežiť ho, tak bojujete v zóne úpadku. Boj sa deje iba v mínusovej sfére. Namiesto toho si neustále vizualizujte vrchol svojich možností a bojujte v tejto sfére. Dovoľte, aby sa boj dial v tejto pozitívnej, plusovej sfére vrcholného úspechu.

Vytvorte si priestor. Dnes vás budem viesť do tohto jedinečného procesu:

Vyberte si teraz jednu túžbu, ktorú chcete dosiahnuť. Posaďte sa vzpriamene a zatvorte oči. Čokoľvek vnímate ako neukončenie voči tomu, aby sa táto túžba stala realitou, ukončite to. Vyhláste s tým všetkým ukončenie.

Teraz si vytvorte priestor na to, aby sa táto túžba stala realitou a zoberte za to zodpovednosť.

Kým si vytvárate priestor, tak ukončujte akúkoľvek myšlienku, že je niečo nemožné. Ukončujte to znova a znova.

Prosím pochopte, vašu kundaliny môžete prebudiť a použiť na čokoľvek, aby sa to stalo realitou, pretože kundaliny je vesmírna energia. Preto majú všetci bohovia v hinduizme, či je to Ganéša, Šiva, Višnu, Subramanya, Devi alebo Navagrahas okolo svojej hlavy hada. To znamená, že kundaliny je pod ich velením. Keď sa stanete majstrami ukončovania a budete používať svoj priestor kundaliny energie, tak sa tiež stanete ako boh! Iba tieto dve slová: ukončenie a priestor vytvárania, sú doslova ako prebudenie vašej kundaliny a vyslanie tejto energie do celého sveta a to sa stane.

Pochopte, jeden z najväčších problémov, ktoré máte vo vytváraní priestoru je ten, že keď ste si vytvorili priestor v minulosti a kvôli tomu, že ste nezobrali zodpovednosť ste zlyhali, tak ste začali pochybovať o sile svojho priestoru. Nie! Mali by ste pochybovať o  sile svojej zodpovednosti. Ale ani pochybovanie o nej a pád do priestoru bezmocnosti vám nepomôžu. Ukončite oboje, či pochybujete o svojej sile vytvárať priestor, alebo o sile zobrať  zodpovednosť, ukončite oboje a vytvárajte si znova a znova ten správny priestor.

No comments:

Post a Comment