Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, November 13, 2013

13. november 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 13. november 2013

„Syndróm nemožnosti“ je pozostatkom z minulých zlyhaní

Dnes budem pokračovať v rozvíjaní témy o sile ukončovania a vytváraní priestoru. 

Prosím počúvajte!

Vždy, keď si vytvárate priestor pre niečo, tak zároveň si vytvárate aj pochybnosti o sebe samých, kvôli ktorým ten priestor oslabujete. Kvôli tejto pochybnosti je priestor ťažšie udržať, a preto je ten priestor narušený. Vy ten priestor spochybňujete kvôli vašim zlyhaniam z minulosti a kvôli ďalším mnohým komplikáciám. Kým vôbec dokončíte vytváranie si priestoru, už je znečistený a zničený.

Dám vám príklad. Napríklad, trpíte určitým ochorením a rozhodnete sa vytvoriť si priestor, aby ste vyzdraveli. Keď si ho budete vytvárať, tak budete mať všetky pochybnosti o sebe samých, o sile vášho vnútorného priestoru a o vašej schopnosti vytvoriť ho správne. No nielen to. Kvôli vašim zlyhaniam z minulosti máte chuť dokázať, že sila priestoru nefunguje. Toto je tá najsmutnejšia vec: snaha dokázať nefunkčnosť sily vnútorného priestoru.

Pochopte, najprv musíte ukončiť všetky komplikácie pri vytváraní vnútorného priestoru. Ukončite ich všetky. Vytvorte si priestor na základe tohto ukončenia. Strávte aspoň niekoľko minút na úplné ukončenie a v tejto sile ukončenia budete mať skutočnú jasnosť pri vytváraní tohto priestoru.

Dnes vysvetlím a dám vám aspoň skúsenosť toho, ako vytvoriť z jednej myšlienky priestor a urobiť ho realitou. Vyberte si akúkoľvek myšlienku. Či už sa chcete stať zdraví, alebo bohatí alebo či chcete vyliečiť vaše vzťahy, alebo chcete naplnenie, alebo chcete obohacovať, alebo chcete niečo dosiahnuť, chcete byť vodcom, šéfom, nech je to čokoľvek. Vyberte si jednu myšlienku, ktorú chcete urobiť realitou.

Dostal som jednu otázku: „Ja ani neviem, čo je to pochybnosť o sebe samom, pretože vo mne vždy existovala. Mám pocit, že to rovnako cíti každý. Kedykoľvek keď sa rozhodneme urobiť alebo dosiahnuť niečo veľké, je prirodzené sa takto cítiť. Iba vtedy, keď ste nezažili pochybnosti o sebe samých, budete vedieť, že ich máte teraz. Pretože ja ich zažívam celý čas, nikdy som si neuvedomil, že existujú. Myslel som si, že presne takto to cíti každý.“

Nie! To čo si napísal, nie je pravda. Aj ty si vo svojom živote MUSEL dosiahnuť niečo bez pochybností o sebe samom. Inak by si toľko dní nemohol ani dýchať. Dokonca aj neustále dýchanie bez prerušenia znamená, že si urobil niečo bez pochybností o sebe samom.

Počúvajte prosím. Vyjadrenie, že „pochybnosti o sebe samom boli vždy mojou súčasťou“ nie je pravda. Nie je to pravda. Vaše srdce bije, máte o tom pochybnosti? Dýchate, ale máte o tom pochybnosti? Rozmýšľate, máte o tom pochybnosti? Ako môžete potom povedať, že kedykoľvek keď sa rozhodneme urobiť niečo veľké, tak súčasťou sú pochybnosti o sebe samých? Dosiahnuť, aby bolo obohatených tisíc životov o Vnútorné prebudenie na Bali je ťažšie ako toľko rokov neustále každý deň dýchať?

Čokoľvek čo ste predtým zvládli, to sa stáva automatické. Keď ste začínali riadiť auto, bolo to ťažké, ale keď ste naučili, stalo sa to automatické. Takže, zvládli ste všetky automatické 
veci. Neexistuje totiž niečo ako „automatické“. Všetko automatické ste sa museli najskôr naučiť, buď v tomto živote, alebo v tých predchádzajúcich. Vytváranie si správneho priestoru bez pochybností o sebe samom je potrebné sa len naučiť, rovnako ako riadenie auta. Koľkí z vás sa viete bicyklovať? Keď ste začínali, tak to bolo naozaj ťažké. Spadli ste určite niekoľkokrát a zranili si kolená, ale o niekoľko týždňov ste sa to naučili. Takisto sa musíte naučiť aj vytváranie toho správneho vnútoreného priestoru. Musíte na to vynaložiť nejakú námahu.

Po prvé, mýtus že „to je prirodzené“, ktorý ste si vytvorili, je nesprávny. Nie je to prirodzené! Vo chvíli, keď poviete, že pochybnosti o sebe sú prirodzené, tak ste pre nich vytvorili silný základ, dali ste im ešte väčší priestor, čo nie je správne! Počúvajte, nie je to správne! Prvá vec ktorú musíte v živote urobiť je ukončenie všetkých pochybností o sebe samých. Ukončenie všetkých pochybností o sebe samých by malo byť základnou pravdou vo vašom živote.

Teraz si vyberte akúkoľvek myšlienku, čokoľvek, čo chcete urobiť, urobte si „sankalpu“ – stanovte si zámer.

Vyberte si akúkoľvek myšlienku: Možno sa chcete stať šéfom, silným človekom, vaša túžba môže byť čokoľvek. Najprv zastavte váš pocit nenaplnenia, ktorý máte ohľadne tejto túžby. Všetky neukončenia ktoré máte, napríklad pocit, že nikdy nebudete zdraví, bohatí, že sa nikdy nastanete šéfom vo vašej práci atď., ukončite všetky myšlienky toho, že je to nemožné. Tento pocit, že niečo je nemožné, prichádza z hlboko zakorenených vzorcov. Ukončite to. 

Povedzte sami sebe veľmi jasne, že neexistuje nič, čomu sa hovorí „nemožné“. Myšlienka, že je niečo nemožné, je choroba. Budem to nazývať ako „syndróm nemožnosti“. Je to ako používať vašu vlastnú silu na to, aby ste sami seba zničili. Je to ako keby ste niekomu zaplatili za to, aby vás zabil. Niekomu zaplatíte a poviete, aby na vás urobil čiernu mágiu. Myšlienka, že niečo je nemožné znamená, rozmýšľať a byť sám proti sebe.

Takže ukončite tú myšlienku, že niečo je nemožné. Potom ukončite všetky strachy o následkoch a vedľajších účinkoch toho, čo chcete urobiť realitou. Zvyčajne, keď sa chcete stať šéfom, tak zároveň budete mať strach: „Och, ale potom budem musieť pracovať tak veľa hodín!“ Ukončite aj strach z následkov a vedľajších účinkov. Ukončite to všetko. Urobte ukončenie so všetkým. Keď si budete potom vytvárať priestor, to znamená keď si ho budete vizualizovať a hovoriťsi: „Teraz som týmto. Teraz som zdravý.“, tak budete mať tisíce pochybností o sebe, stovky pochybností o svojej schopnosti vytvoriť si ten správny vnútorný priestor.

Prosím pochopte, najprv budete mať pochybnosti o sebe samých, potom o svojej schopnosti vytvárať vnútorný priestor. Ukončite ich. Teraz si sadnite s týmto priestorom. Prirodzene, keď to urobíte, tak budete takí nadšení, tak plní života. To znamená, že vaša kundaliny preniká do vášho myslenia, do vášho cítenia. Rozhodnite sa, že urobíte z tejto kundaliny realitu pomocou vašich činností, skutkov. 

Rozhodnutie premeniť svoje cítenie na skutky, to je zodpovednosť. Prosím počúvajte! Rozhodnúť sa premeniť cítenie, ktoré je z priestoru naplnenia, na činnosti, to je zodpovednosť.

Teraz si sadnite a zatvorte oči. Vyberte si nejakú myšlienku a ukončite všetko, o čom si myslíte, že je to nemožné. Ukončite všetky tieto myšlienky. Ukončite všetky pochybnosti o sebe samých. Ukončite všetku chýbajúci integritu z vašej minulosti, všetku neautentickosť a nezodpovednosť, ktoré ste mali. Ukončite aj myšlienku, ktorú máte o tom, že nedokážete urobiť ukončenie so sebou samými. Ukončite všetko, každé neukončenie.

Teraz si vytvorte správny priestor pre to, čo chcete dosiahnuť, čo chcete urobiť realitou. Ukončite všetky pochybnosti, ktoré máte o svojej schopnosti vytvárať si vnútorný priestor alebo o tom, či sa tento priestor môže stať realitou. Ukončite to všetko.

Žehnám vás všetkých s mojou integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním, aby sa váš vnútorný priestor stal realitou a bol priaznivý!

Aj máte aj teraz pochybnosti o sebe samých, alebo cítite bolesť z minulých zlyhaní, ukončite to. Kedykoľvek si budete vytvárať nový priestor, tak do vás vstúpi bolesť z minulých zlyhaní a neukončení. Urobte s tým všetkým ukončenie.

No comments:

Post a Comment