Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, November 3, 2013

3. november 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 3. november 2013

Dnes budem rozprávať o sile ukončovania.

Prosím pochopte, naše svaly majú pamäť, majú spomienky. Akvvaše svaly majú pamäť, tak žijete krásny požehnaný život. Ak vaše svaly majú spomienky, tak ste v probléme! Ak vaše svaly majú pamäť, žijete život v mieri, v pokoji. Ak vaše svaly majú spomienky, ste v chaose. Rozdiel je, že ak máte vo vašich svaloch usadených príliš veľa spomienok, ktoré vytvárajú stres, komplikácie, zmätok, neukončenia, je to ako keby ste museli aj kvôli malému rozhodnutiu prejsť cez celý parlament. Je to doslova ako demokracia. Prosím pochopte, demokracia je výborná pre krajinu, ale nie pre telo. Na to, aby ste pohli pravou rukou, len aby ste pohli pravú ruku, je pripravené detailné rozhodnutie, ktoré smeruje do mozgu. Potom to pečeň odsúhlasí, ale mozog nie. Vaše srdce protestuje a obličky vravia: „Nie!" Po všetkých týchto diskusiách konečne môžete pohnúť pravou rukou. Rozhýbete sa vôbec? Demokracia nie je pre vaše telo. 

Prosím pochopte, demokracia je výborná pre krajinu. Na to, aby ste riadili krajinu, je demokracia výborná, pretože je potrebné zvážiť viaceré pohľady, pretože prijaté rozhodnutie zasiahne život každého. Lenže čo sa týka vášh otela, je to jedine váš život. Je to iba váš život! Lenže keď ešte aj pohyb tela začnete robiť demokraticky, nikdy sa žiadny pohyb neudeje. Ak máte príliš veľa neukončení a spomienok, tak sa deje presne toto.

Vy naozaj väčšinu času ani neviete, čo chcete. Koľkí z vás cítia: "Celý problém v mojom živote je, že neviem čo chcem!" (Ľudia zdvíhajú ruky.) Ó, Bože, 90% haly! Zvyšných 10% ani nevie, či vie čo chce alebo nevedia čo chcú! Nevedia ani len to! 

Vravím vám, kríza identity je stále najväčším problémom ľudských bytostí. Kríza identity je: "Nevieme, čo chceme v našom živote. Nevieme, čo chceme robiť v našom živote." Ak neviete, čo chcete vo svojom živote, tak len čakáte na smrť! Popravde, nežijete, len čakáte na smrť! Čakanie na smrť, to nie je život. 

Viacerí z vás, keď sa pozriete do svojho vnútra, len čakáte na smrť. Nemáte odvahu spáchať samovraždu, tak sa len vláčite dňami, časom. Prosím pochopte, to nie je život. Musíte to pochopiť. Musíte porozumieť. Keď prinesiete do vášho života ukončovanie, tak predtým, ako dospejete k záveru, zredukujete počet myšlienok, ktoré vami prechádzajú. Je to ako stíšiť rev a krik, ktorý sa deje vo vašom vnútri. Mimoparlamentný parlament, ktorý riadite vo vašom vnútri, jeho zvuk sa zníži, stíši, keď budete ukončovať.

Prosím počúvajte. Ak sa rozhodujete bez jedinej myšlienky, žijete v priestore “intuície". Ak sa rozhodujete na základe viacerých myšlienok, je to "nevedomosť". Ak sa rozhodujete po jedinom jasnom prúde myšlienok, nazýva sa to "inteligencia". Ak sa rozhodujete bez akýchkoľvek myšlienok, volá sa to "intuícia".

Prosím pochopte. Naozaj vám vravím, ukončovanie je ekvivalentné ku vnútornému očisťovaniu. Všetka vaša svalová pamäť získa mier, bude pokojná.

Jedna z najlepších častí môjho života, na ktorú si stále pamätám, bola od roku 2000 do roku 2005. Samozrejme to neznamená, že potom ako skončilo trpím. Užívam si celý svoj život, ale týchto 5 rokov bolo najlepších, pretože predtým než začala kuchyňa v Bidadi, väčšinou som si varil vlastné jedlo, staval som si vlastný dom, takže všetko bolo naplnené mojou svalovou pamäťou a bio-pamäťou. 

Ako len najviac môžete, nedovoľte nikomu, aby pracoval s vaším telom, pretože hlboký dotyk dokáže preniesť neukončenia. Ukončenie a ticho prinášajú vibrujúci mier do celej vašej svalovej pamäte a bio-pamäte. To naozaj môže priniesť nové pochopenie a požehnanie do vášho života.

Všetky neukončenia vo vašej svalovej pamäti sú ako spiaca sopka, ktorá môže hocikedy vybuchnúť a ste v depresii! Nie je na to potrebný žiadny veľký dôvod, keď sa už vo vás deje rozrušenie, nervozita, pochybnosti ahnev. Dokonca stačí jednoduchá inštrukcia od mamy, od otca, ak sa už na nich hneváte: "Títo ľudkovia ma neustále kontrolujú! Neustále ma rozčuľujú, neustále ma dráždia!" 

Prosím pochopte, vaša svalová pamäť spôsobuje, že celý váš život je v stave krízového manažmentu, riadenia. Zrazu je jedna vaša časť v plameňoch a vy ju musíte zahasiť. Kým ju zahasíte a umyjete celé svoje telo, tak vzplanie druhá časť! Utekáte tam! Život sa stane skoro ako krízové riadenie, riešenie. Neustále, všade je kríza! Kríza vo vzťahoch! Kým vyliečite túto krízu, máte krízu vo svojom zdraví. Kým vyliečite tamto, máte krízu vo vašom bohatstve. Kým ju vyliečite, máte krízu vo vašom mentálnom zdraví, máte depresiu! A kým vyliečite tú, tak znova začne problém vo vzťahoch. Je to ako keby celý váš život bol v stave riešenia krízy. Koľkí z vás cítia, že celý život je vstave riešenia krízy? (Ľudia zdvíhajú ruky.) Prosím pochopte, je to preto, lebo vo vašich svaloch sedí príliš veľa spomienok.

Ak neviete čo je to ukončovanie, tak ak sa len každý večer predtým ako si ľahnete spať posadíte a porozmýšľate o tom, čo sa udialo vo vašom živote, tak pochopíte presný proces ukončovania! Proces ukončovania je zručnosť, nezískate ju inštrukciami. Samozrejme, že vám môžem dať inštrukcie, ale pochopíte ich len vtedy, keď tým začnete žiť. Napríklad včera všetci moji Swamis začali posilňovať. Môžem vám dať inštrukcie o posilňovaní, ale pochopíte to? Pochopíte to len vtedy, keď to budete robiť krok za krokom. Som veľmi prekvapený, že zdvihli 135 kga všetci z nich sú Niraharis (nepríjímajú tuhú stravu, iba tekutiny)! Zodvihli dvojnásobok svojej vlastnej váhy! Veľmi ma to teší.

Prosím pochopte, posilňovanie je duchovná kvalita! Chcem, aby ste vedeli, že ak všetci začnete robiť ťažké posilňovanie, vaše svaly sa vybudujú. Dokážete programovať a budovať vaše svaly novým spôsobom. Hlavne títo Swamis, oni nemajú žiaden iný dôvod budovať si svaly. Ich jediný dôvod sú duchovné idey a duchovné pravdy. To je všetko! Aj pre obyčajných ľudí, ktorí posilňujú, ktorí si budujú telo, je osvietenie jednoduché. Pretože ak si budujete telo a svaly, tak si budete veriť, že dokážete so svojím telom urobiť hocičo. Budete si veriť. Vravím vám, toto sebavedomie vám veľmi pomôže dosiahnuť naplnenie a osvietenie! Ja silno propagujem, podporujem všetky aktivity, pri ktorých pracujete na svojom tele, ako je posilňovanie a body-building.

Kedykoľvek uvidíte človeka, ktorý žije v priestore naplnenia, nikdy nepremeškajte príležitosť dotknúť sa jeho nôh alebo rúk, pretože je to priestor, cez ktorý sa prenáša energia, svalová pamäť, bio-pamäť, bio-energia.

Vivekananda hovorieval: "Svaly zo železa, nervy z ocele." Hovorí, že človek, telo ktorého je silné, bude robiť stále menej chýb a bude viac integrovaný. Najprv som to nechápal, keď som to čítal a rozmýšľal som, ako môže byť telo a myseľ prepojené, pretože som veľký filozof! Aspoň som si myslel, že som veľký filozof: "Ó, ten Vivekananda a všetci moderní svetci..."Ale až keď som začal žiť jeho slová, uvedomil som si pravdu: Jeho slová sú pravdivé na 200%!
Vravím vám, len začnite budovať svoje telo a prestanete upadať do depresie! Vaša bytosť bude oveľa viac sústredená na integritu! Vaša bytosť bude oveľa viac sústredená na autentickosť! Preto som bol včera taký šťastný, keď moji Swamis dvíhali činky. Bol som veľmi šťastný, už keď si to zvolili ako časť svojej ukážky, pretože som chcel, aby svet vedel, že toto všetko podporujem. Zdvihol som si kundalini v tele veľmi silno, skoro až na úroveň nirvikalpa samadhi. V tomto stave som vyskúšal a videl som, že dokážem zdvihnúť skoro 300 kíl! Vďaka zdvihnutiu kundalini budete naozaj schopní zdvíhať ťažké bremená. Robil som výskum o tom, ako by sme mohli pridať do jogy zdvíhanie činiek, pretože silno cítim, že pôvodní Nath Panthi, jogíni duchovnej línie Nath, zvykli používať činky pri cvičeniach vo svojej akhade, pri svojom fyzickom tréningu. Nath Panthis používali drevené polená. Aghoris na severe používali na trénovanie svojho tela drevá, kamene a iné ťažké bremená. Takže posilňovanie nie je v indickej tradícii nič nové. Nepochádza zo západnej tradície, je to naša tradícia. Keď pridáte záťaž, ohybnosť tela sa zlepší. Predovšetkým sa prehĺbi dýchanie. Skúmal som, ako by sme to mohli pridať do našej fyzickej jogy a fitnes-programu.

Každý večer robte ukončenia, každé ráno ťažké posilňovanie a jogu! Vravím vám, iba tieto dve veci vás urobia osvietenými! Ukončovanie každý večer vás privedie k védskej mysli a ťažká joga každé ráno vám prinesie jogínske telo. Tie dve veci sa postarajú o to, že celý deň budete mať osvietené žitie. To je všetko! Nepotrebujete žiadnu inú duchovnú praktiku, proces. 

Ak máte spánok bez snov, garantujem vám, že budete mať život bez znovuzrodenia! Ak máte spánok bez snov, budete mať život bez zrodenia, bez smrti. To je všetko! Pretože už len na to, aby ste mali sny, potrebujete mať neukončenia. Ak nemáte žiadne neukončenia ani len na to, aby ste mali sny, tak ako môžete mať neukončenia na to, aby ste prijali ďalšie telo? Takže či prijmete telo alebo nie, o tom sa rozhodne iba na základe toho, či v noci snívate alebo nie! Ak máte počas spánku sny, tak po vašej smrti budete mať telo, pokiaľ do toho nezasiahne majster a neoslobodí vás. Ak nemáte sny, buďte si istí, že už ste oslobodení a akonáhle opustíte svoje telo, budete oslobodení úplne!

Robiť každý večer ukončovanie 21 minút je "dobré", ale 42 minút je "najlepšie"! Robiť každé ráno jogu 21 minút je "dobré", ale 42 minút je "najlepšie"! 

Každé ráno robte autentickú jogu a každý večer predtým, ako pôjdete do postele, autentické ukončovanie. Tieto dve veci stačia na to, aby vás udržali v osvietení, aby vás urobili osvietenými.

No comments:

Post a Comment