Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, November 15, 2013

15. november 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 15. november 2013

Ukončite všetky “nemožnosti”

Dnes máme Kalpataru satsang.

Prosím počúvajte tieto základné pravdy: Božská milosť vo váš  prúdi navždy! Život vo vás prúdi, aby ste ho urobili takým, akým ho chcete mať! Život nie je sadistický. Život nie je proti životu. Boh nie je sadistický. Božstvo nie je sadistické. Prosím počúvajte, Boh sa neteší z vašich konfliktov a komplikácií. Nie je to tak! Boh nie je politik, a vonkoncom nie je právnik! Takže on sa neteší z toho, keď sa vaše túžby nenaplnia. On sa neteší z tejto hry. Prosím počúvajte! Boh nie je ani sadistický, on sa neteší zo všetkých konfliktov a komplikácií, ktorými prechádzate. Pochopte, že ste to vy, ktorí premietate všetky svoje emócie na Boha. Ja som vždy videl, že je to tak. 

Sme to my, ktorí kladieme naše nesprávne tvrdenia a názory na Boha. Boh samotný nie je sadista, on sa neteší z konfliktov. Prosím počúvajte, keď ste schopní ráno sa zobudiť a keď ste schopní dýchať, tak pochopte, že jeho milosť je ešte s vami. On chce, aby ste naplnili svoj život tak, ako to chcete vy. Keď ste naplnení, tak vesmír oslavuje s vami. Keď sa rozpínate, tak vesmír tancuje a spieva s vami. On oslavuje s vami.
Takže, prvá vec, ktorú musíte mať, je toto základné pochopenie. Prosím počúvajte! Vy musíte mať toto základné pochopenie: Boh je milostivý. Jeho milosť preteká vo vašom živote! Akokoľvek silno to popierate a odmietate hoc aj s miliónmi, či triliónmi argumentov, je to pravda, je to pravda! 

Celá ľudská spoločnosť tak veľmi trpí len preto, lebo jej samotná existencia je vytvorená na nesprávnom pochopení. Pochopte, celá západná civilizácia je vytvorená na pochopení: Musíme premôcť prírodu. Celá východná civilizácia je vytvorená na pochopení: Musíme sa tešiťz prírody a oslavovať ju. Je to tak preto, lebo my na východe sme od začiatku verili, že príroda podporuje život, že chce, aby sme tu boli. Úroveň dôvery medzi nami a prírodou bola taká vysoká, že aj keď sme museli zomrieť pri nejakých prírodných kalamitách, tak sme cítili iba to, že toto telo sa očisťuje, aby sa mohlo vrátiť späť v ďalšom tele. Celý postoj voči smrti bol iný. Lenže, nanešťastie, celý prístup gréckej civilizácie bol: poraziť prírodu, ovládnuť ju, ísť proti nej, a preto sa tento prístup rozšíril prirodzene aj vo vzťahoch medzi ľuďmi a vo vzťahoch so všetkým.

Prosím počúvajte! Príroda je prvá reprezentácia boha, s ktorou sa stretávate. Sú štyri reprezentácie boha: Prvá = príroda. Druhá = “avyaktha”, teda to, čo je nemanifestované. Môžeme to nazvať ako boh, to čo je nepoznané, vaša vlastná individuálna duša. Prosím počúvajte, vaša vlastná individuálna duša je reprezentácia, stelesnenie boha.

Prosím počúvajte! Je veľmi dôležité, aby ste toto pochopili:
• Avyaktha = to čo je neprejavené;
• príroda = to čo je prejavené;
• vaša vlastná duša;
• guru.
Toto sú štyri reprezentácie boha, s ktorými sa stretávate vo svojom živote.

Príroda je prvá reprezentácia boha ktorej čelíte, pretože kým nestretnete boha, tak nestretnete seba! Kým nestretnete guru, tak nestretnete seba! Až keď stretnete guru, on vám predstaví oboch zároveň: seba samých, aj boha! Kým nestretnete guru, tak nestretnete ani seba, ani boha! Takže, prvá reprezentácia boha, ktorú stretávate, je príroda. Váš vzťah s prírodou vytvára vzorec toho, aký vzťah budete mať s bohom, s vaším guru a s vaším vlastným Ja. Preto veľmi jasne pochopte, že príroda oslavuje váš úspech. Príroda chce, aby ste boli úspešní.

Počúvajte! Prvé základné pochopenie, ktoré musíte mať je, že celá príroda čaká na vás, aby ste boli úspešní, aby ste vyhrali a ona to chce oslavovať spolu s vami. Celá príroda vás neustále podporuje v tom, aby ste mali taký život, aký chcete mať. Keď chcete byť zdraví, prosím uvedomte si veľmi jasne, že príroda vás podporuje v tom, aby ste boli zdraví. Keď chcete byť bohatí, celá príroda vás podporuje v tom, aby ste boli bohatí. Keď chcete byť osvietení, tak boh, aj celý vesmír chce, aby ste sa stali osvietení a chce oslavovať vaše osvietenie spolu s vami. Príroda chce, aby ste  mali všetko, všetko čo len chcete mať.
Vy ste ako zmätené dieťa v nákupnom centre. Prosím pochopte! Keď ide dieťa do nákupného centra, tak uteká do obchodu so sladkosťami, s hračkami, s oblečením, so šperkami. Je zmätené z toho, čo vlastne chce. Aj vtedy boh sedí v kresle, pozerá sa na vás a hovorí vám: “Nech sa páči, zober si čo len chceš. Všetko je tvoje!” Lenže vy ste, nanešťastie, takí zmätení, že beháte hore-dole po všetkých dvadsiatich poschodiach, ku každému pultu, a kým sa rozhodnete čo chcete, tak zomriete!

Počúvajte! Božská milosť je vždy s vami. Patandžali (otec a zakladateľ systému jogy) krásne vysvetľuje: “Vy nemusíte priviesť vodu do tejto krajiny. Je tam kanál, stačí odstrániť prekážky.” Vy nemusíte prinášať kundaliny do vášho tela. Je v ňom s celým obvodom. Len odstráňte prekážky, ktoré ste vytvorili! Neukočenia sú tými prekážkami, ktoré ste vytvorili. Napríklad, rozhodli ste sa, že budete zdraví. Lenže vo chvíli, keď si pomyslíte, že chcete byť zdraví, tak do vášho vnútra vstúpia všetky prekážky, všetky myšlienky, že je to nemožné. Urobte s tým všetkým ukončenie! Ukončite to a zbavte sa toho!

Poviem vám - tá sila ukončovania! Niekto, kto si myslel, že sa nikdy nedokáže zobudiť pred desiatou ráno, kto celý život spával až do desiatej, začal zrazu ukončovať tento vzorec. Stačilo iba 48 hodín a od ďalšieho dňa bol hore už o štvrtej ráno! Poviem vám, je to možné! Toto ranné zobúdzanie je veľký problém. Ľudia sú pripravení darovať svoj život, ale nie sú pripravení vzdať sa svojho spánku! Ja to viem!

Niekto sa ma opýtal: “Swamiji, daj mi jednoduché riešenie na problém ranného vstávania, pretože sa chcem stať ašramajtom.”

Keďže v ašráme je ranné vstávanie dôležitou zložkou života, povedal som: “Pochop, keď si v Malajzii, alebo v nejakej inej krajine, kde je o niekoľko hodín viac, tak čo urobíš? V Indii musíme vstávať o 4:30 ráno. Ty si v krajine, kde tvoj čas vstávania o 10:30 je v Indii 4:30. Čo urobíš? - “Pôjdem spať o niečo skôr a prirodzene sa zobudím skôr.”
Takže pochopte, iba si trochu posuňte kalendár a predstavujte si, že ste v nejakej inej krajine. Posuňte si čas vášho spánku a prirodzene budete čerství a čulí o 4:30 ráno! Takže pochopte, vďaka jednoduchému ukončovaniu pochopíte, že čas je len psychologický, nie fyziologický. Budete mať kontrolu nad vaším spánkom, a to prinesie do vášho vnútra veľmi veľa sebadôvery. Budete mať toľko sebaistoty! Budete mať silu nad svojim myslením a cítením!

Ale vráťme sa späť k téme.

Milosť v nás neustále prúdi. Čo musíme urobiť je iba ukončiť všetky koncepty, pochopenia, že je niečo nemožné, ktoré sme si vytvorili sami ako bezhlavé kura, ako hlúpe dieťa v nákupnom centre. Hlúpe dieťa a bezhlavé kura je jedno a to isté! Či má dieťa 8 alebo 80 rokov, keď nemá rozum, tak to ako bude splašene behať po obchodoch bude presne ako keeď kura prechádza životom, oboje sú jedno a to isté! 

Počúvajte! Dnes si vyberte iba jednu túžbu a ukončite všetky “nemožnosti”. Chcem, aby ste to urobili znova a znova 2-3 krát, pretože až potom získate zručnosť. Až potom nájdete, koľko vzorcov seba-odmietania máte, koľkými spôsobmi sa boh snaží dať vám to, čo chcete, ale vy ho odstrkávate! On vám posiela niekoho, kto má pre vás dar. Posiela vám cez niekoho to, čo chcete, lenže vy hovoríte: “Nie! Choď preč!” Znova vám to posiela cez kuriéra, ale vy to nechcete prijať! A on vám to znova posiela cez ďalšiu dodávateľskú službu, ale vy to znova nechcete prijať. Nakoniec zničí strechu na vašom dome a zhodí ju. Vy podídete bližšie a vidíte, že niečo spadlo. Vystrašíte sa a utečiete z toho domu preč! Keď si dokážete predstaviť o čom hovorím, tak presne taký je aj váš život. Prosím pochopte to.

Vy niečo chcete a modlíte sa k bohu: “Bože, prosím, daj mi zlaté pero s diamantami.“ Boh odpovie: “Dobre!” Pošle vám ho cez niekoho, kto sa vám pokúša odovzdať tento dar. Vy sa pýtate: “Kto si? Aký je zámer toho, že mi dávaš tento dar? Odíď!”, a pošlete ho preč. Potom boh pošle ten dar cez kuriéra a vy hovoríte: “Nie! Ktovie, čo tam je? Môže to byť bomba! Odíď!” Potom boh pošle dar cez ďalšieho kuriéra a vy hovoríte: “Nie! Môže to byť podvod! Ako mi to mohli poslať, keď som si nič neobjednal?” Boh vám posiela ten dar toľkými spôsobmi, ale vy ho zahadzujete a odmietate. Nakoniec rozbije vašu strechu a zhodí ju. Vy si pomyslíte: “Ó bože, niekto tu hodil bombu!” a utečiete preč! Presne toto je vzorec, ktorý máte! Toľkými hlbokými a nevyspytateľnými spôsobmi odmietate život.

Každá myšlienka “nemožnosti”, ktorú máte je odmietanie života. Vy máte vrstvy a vrtsvy “nemožností”. Ranné zobúdzanie sa: nemožné! Umývanie sa: nemožné! Čistenie zubov: nemožné! Ísť do práce: nemožné! Byť zdravý: nemožné! Byť bohatý: nemožné! Byť v mentálnej blaženosti: nemožné! Mať dobré vzťahy: nemožné! Mať bohatstvo: nemožné! Na všetko dookola opakujete slovo “nemožné” viac, ako meno boha, alebo akúkoľvek mantru! Toto “nemožné” sa stáva vašou mantrou. Boh “nemožností” sa objavuje pred vami a hovorí: “Ó, syn môj, všetko je pre teba nemožné, preto ti dávam tento dar!” Naozaj! Presne toto sa deje! Čo uctievate, to sa pred vami objavuje.

Pochopte, prestaňte uctievať a klaňať sa “nemožnosti”. Ukončujte, ukončujte, ukončujte všetky myšlienky “je to nemožné”. Uvidíte, koľko kundaliny energie sa vo vás prebudí, koľko kundaliny shakti je vo vás nažive! 

Prosím, sadnite si vzpriamene. Teraz vás budem viesť do procesu Kalpataru (proces na splnenie želaní a túžob).

Vyberte si akúkoľvek jednu túžbu. Nebehajte ako hlúpe dieťa v obchode! Vyberte si jednu: či chcete byť zdraví, bohatí, alebo blažení. Keď ste dosť inteligentní, dokážete toto všetko pridať k tejto jednej túžbe . Urobte z toho jedno vyhlásenie, aby mohlo byť teraz posilnené a aby sa stalo realitou vo vašom živote.

Najprv ukončite všetky pochybnosti a svoje zlyhania z minulosti: to čo chcete teraz, ste chceli aj v minulosti, ale nikdy ste to nezískali, takže ani teraz vám to život nedá. Najprv ukončite tento vzorec.

Život nie je sadista. Život neodmieta to, čo chcete.
Ukončite všetky zlyhania z minulosti. Urobte ukončenie so životom. Urobte ukončenie so všetkým. Ukončite svoje pochybnosti o tom, či si dokážete vytvoriť vnútorný priestor, alebo nie. Ukončite svoje pochybnosti o tom, či to dostanete, alebo nie. Ukončite svoj protestujúci postoj: “Ako to dostanem iba pomocou myslenia?” Ukončite všetky pochopenia “nemožnosti”, všetky seba-odmietajúce pochopenia. Ukončite všetky tieto negatívne pochopenia. Ukončite všetky neukončenia.

Najprv ukončite všetky nemožnosti. Vy sami ste sa stali uzlíkom nemožností. Ukončite najprv toto. Najprv urobte ukončenie sami so sebou. Najprv ukončite všetky “nemožnosti”.
Teraz vytvorte z túžby cez váš vnútorný priestor realitu. Rozhodnite sa, že tá túžba je skutočná, že to čo ste chceli je realitou vo vašom živote.

Žehnám vás všetkých s integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním ako Kalpataru, nech sa všetko, čo ste si vytvorili vo svojom vnútornom priestore, stane realitou a priaznivosťou pre vás, aj pre celý svet! Namah Shivaya!

No comments:

Post a Comment