Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, November 25, 2013

25. november 2013

Z rannej správy Paramahmsa Nithyanandu, 25. november 2013

Objavte život sily a radosti

Dnes budem znova pokračovať v téme: Spojenie, vzťah medzi vnútorným priestorom a sannyas.

Prosím pochopte, váš vnútorný priestor vstupuje do väčšieho a väčšieho nevedomia, čím máte viac a viac konfliktov a rozporov. Váš vnútorný priestor sa dostáva do vyšších a vyšších priestorov, čím máte menej neukončení. Nehovorím, že váš vnútorný priestor sa stáva viac nevedomý, keď žijete rodinný život, alebo že stane čistejší a viac vedomý, keď žijete život v sannyas. Nie! Netvrdím to. Ja robím toto vyjadrenie: „Neukončenia a komplikácie robia váš vnútorný priestor nevedomým.“  

Prvá vec, ktorá sa vo vás musí udiať, ktorá sa musí stať vo vašom živote je ukončenie komplikovaných vzorcov. Videl som, že keď ľudia prijali sannyas bez ukončenia, dostali sa do väčšieho nevedomia, pretože si v sebe vytvorili veľký zmätok, extrémne neukončenie a ich rozhodnutie pre sannyas prišlo kvôli ich strachu zvládnuť neukončenia, a nie preto, že chceli byť naplnení. 

Prosím počúvajte! Prvá vec, ktorú musíte dosiahnuť vo svojom živote je zrelosť vášho vnútorného priestoru, ktorá nastane pomocou ukončovania. Aj vaše rozhodnutie o sannyas, aj vaše rozhodnutie byť „unclutched“ (odpútaní od myšlienok) by ste mali prijať z priestoru naplnenia. Inak veľakrát kvôli strachu zvládnuť zodpovednosť ju ani nechcete zvládnuť. Kvôli vašim neukončeniam chcete pred zodpovednosťou iba uniknúť. Pochopte, prečo prichádza strach? Kvôli bezmocnosti. Prečo je tam tá bezmocnosť? Kvôli neukončeniam. Kvôli neukončeniam sa chcete stať sannyasi. Nie! To nebude fungovať! To nefunguje! Aj vaše rozhodnutie pre naplnenie, aj rozhodnutie pre sannyas by mali byť urobené na základe správneho pochopenia. Rozhodnite sa byť v priestore sily. Staňte sa sannyasi iba z tohto dôvodu. Neunikajte pred zodpovednosťou, ale prijmite vyššiu zodpovednosť. Sannyas by ste mali prijať preto, aby ste prevzali väčšiu zodpovednosť a nie preto, aby ste pred nejakou zodpovednosťou unikli.  

Prosím pochopte, hovorím o sannyas neustále každý deň, pretože toto je jeden z najlepších spôsobov, ako priviesť planétu Zem k zrelosti. Sannyas je zrelosť duše. Keď sa jedna opica postaví na dve nohy a začne kráčať, všetky opice ju začnú nasledovať. Toto je prelom zo zvieraťa na človeka. Aj psychologický prelom môže urobiť pre ľudstvo tak veľa. Keď začne jeden človek chodiť bez komplikácií, neukončení a bez mysle vo svojom vnútri, bude to ďalší prelom vedomia. Preto je sannyas jedna z tých najvyšších zrelostí, najvyšších možností, najvyšších existencií! Ja nespievam poéziu, hovorím faktickú prózu! Keď poviem „najvyššia“, tak myslím najvyššia! Ak ste už prijali sannyas, buďte si veľmi vedomí zodpovednosti, ktorú máte. 

Ukončovanie sa musí robiť s toľkou silou. Komplikácie, zmätky by sa mali ukončovať s toľkou silou. 

Dnes je Kalabhairava Ashtami, deň kedy sa zjavil Kalabhairava (jedna z podôb Šivu, boh času), deň kedy sa objavil Mahadeva (Šiva, najvyšší Boh, ničiteľ a obnoviteľ vesmíru) ako Kalabhairava. Mahadeva si dnes vybral podobu Kalabhairavu, aby zničil neukončenia Brahmu (jeden z trojice Bohov, stvoriteľ vesmíru). Brahma sa dostal do pokryteckého neukončenia kvôli tomu, že si myslel, že je Sadashiva (jedna z podôb Šivu, jeho filozofický aspekt). Sadashiva mal päť hláv, aj Brahma mal päť hláv. Lenže Brahma zabudol, že Sadashiva mal v sebe ešte jeden priestor, ktorý sa volá “Adho Mukha”, super-vedomie, osvietenie, “avyaktha” - to čo je neprejavené. 

Pochopte, problém je, že keď vidíte ľudskú inkarnáciu s jednou hlavou, tak si myslíte: „Ó, aj on má jednu hlavu, aj ja mám jednu hlavu. Má dve ruky, aj ja mám dve ruky. Má dve nohy, aj ja mám dve nohy. Tak potom čo? Sme rovnakí! Čím je mimoriadny?“ Vy nechápete, že on si uvedomil svoju stránku, ktorá je neprejavená. Vyaktha, Avyaktha – to čo je prejavené, to čo je neprejavené! Vy ste si uvedomili iba svoju prejavenú stránku. Neuvedomili ste si stránku, ktorá je neprejavená. Inkarnácia, osvietená bytosť je ten, kto si uvedomil aj svoju neprejavenú stránku.

Aj Mahadeva, aj Brahma mali päť hláv. Lenže Mahadeva si uvedomil aj svoju neprejavenú stránku, avyaktha. Brahma si ju neuvedomil. Vedel, že si uvedomil iba svoju prejavenú stránku, vyaktha, a tak sa začal odzrazu správať ako Mahadeva. Začal hovoriť: „Čo je to? Ja mám päť tvárí, aj on má päť tvárí.“ Tak ako vo filmoch, keď sa komedianti pokúšajú správať ako hrdinovia! Takže, Brahma sa pokúšal správať ako Mahadeva. Stal sa komediantom! Ľudia si jeho komédiu nejaký čas užívali, lenže už nie vtedy, keď začal vyhlasovať svoju moc nad Parvathi (manželka Šivu, jedna z podôb Shakti – vesmírnej energie). Brahma začal vyhlasovať svoju moc nad svojou vlastnou matkou, Jagat Janani, Parvathi, Tripura Sundari, Parashakthi! Keď sa to stalo, ani Devi (matka vesmíru), ani Mahadeva to už nemohli nechať tak.

Devi povedala Mahadevovi: „Mahadeva, musíš mu dať lekciu. Nech pochopí, že si nemôže ani len myslieť, že je ti rovný. Takže, musíš mu urobiť niečo fyzicky. Fyzicky by mal pochopiť, že ti nemôže byť rovný.“

Potom sa z Mahadevovho tela zjavil Mahakala, Mahakalabhairava, to znamená samotná Mahadevova energia. Mahadeva prijal podobu Mahakalabhairavu a odstránil jednu Brahmovu hlavu, aby žil iba so štyrmi. Pochopte, fyzicky dokázal, že Brahma nie je rovný Mahadevovi. Je medzi nimi fyzický rozdiel.

Takže, dnes je deň, Krishna Paksha, Ashtami Thithi, kedy Mahadeva prijal podobu Kalabhairavu, aby ukončil všetky neukončenia Brahmu. Akonáhle Mahadeva odstránil Brahmovi hlavu, zrazu sa Brahma ustálil a vstúpil do priestoru naplnenia. Lenže všetky Brahmove neukončenia sa zasekli v Mahadevovej ruke v podobe lebky. Potom Devi ponúkla tejto lebke jedlo a naplnila ju. Vishweshwara, Vishwanatha (vládca vesmíru) sa stal Kalabhairavom, aby priniesol naplnenie Brahmovi. Mahadevi sa stala Annapoorni (bohyňa výživy a jedla), aby naplnila Brahmovu lebku (kapalu). 

Keď potrebujete ukončiť všetky vaše neukončenia, buďte ako Kalabhairava, pretože kvôli nim sa vždy správate ako Brahma. Hoci neviete, správate sa ako keby ste vedeli. Vaše neukončenia sa vždy správajú ako Brahma. Hoci nevedia, snažia sa napodobňovať a tvrdia, že vedia. Je to v poriadku, pokiaľ nezačne Brahma vlastniť váš život, ktorý je vaša Devi, Shakti. Keď sa vaše neukončenia pokúšajú vlastniť vašu Shakti, nemali by ste to nechať tak. Keď vás začnú vaše neukončenia robiť bezmocnými, dostali ste sa na hranicu tolerancie. Teraz musíte prijať inkarnáciu Kalabhairavu, aby ste ich ukončili. Ukončite všetko! Všetky vaše neukončenia by mali vedieť, že nemôžu mať nad vami moc. Všetky vaše neukončenia by mali vedieť, že vás nemôžu riadiť a ničiť.

Jeden z najväčších problémov je, že vy vkladáte všetku svoju energiu - napriek tomu, že vám to znova a opäť pripomínam - vy vkladáte všetku svoju energiu do toho, aby ste podporovali svoje neukončenia, hovoriac: „Keď nebudem podporovať moje neukončenia, ľudia ma budú využívať, pretože všetci ostatní majú neukončenia.“ To je to, čo myslím  
pod slovami „vaše neukončenia sa snažia prevziať vašu Shakti (energiu a silu)“. Neistota ... Keď cítite neistotu, pochopte veľmi jasne, že už ste sa stali Brahmom. Odstráňte túto neistotu a neukončenia zo svojho života.

Počúvajte! Teraz chcem zopakovať vyjadrenie, ktoré som urobil na začiatku satsangu:

„Aj keď sa chcete vzdať alebo prijať sannyas, keď to urobíte na základe neukončení,  z priestoru bezmocnosti, bude to viesť k viac komplikáciám a viac nevedomému zmätku.“ 

Vidíte to vo svojom živote na svojej skúsenosti, že kedykoľvek sa vo vašom systéme vytvorí strach, tak chcete iba zaspať, byť v bezvedomí. Chcete iba na všetko zabudnúť. Chcete všetko iba odtlačiť preč a ľahnúť si. Na 3 dni nastane depresia, pretože komplikácie vás vždy ukladajú do hlbokých neukončení.  

Prosím počúvajte! Ani rozhodnutie pre sannyas by ste nemali urobiť z priestoru bezmocnosti a neukončenia. Musíte ich ukončiť, musíte prijať rozhodnutie z priestoru sily. Rozhodnutie pre ukončenie, naplnenie by ste mali prijať z priestoru sily. Sila, bezpečie, radosť, radosť, ktorú vidíte v tvári Kalabhairavu! V niekoľkých deitis (sochách) Kalabhairavu som videl silnú “prasanna”, prítomnosť! 

Videl som niekoľko deitis Kalabhairavu. Jednu v Tiruvannamalai, samozrejme nášho Kalabhairavu v Bidadi a Mahakalabhairavu vo Varanasi – v ich tvári môžete vidieť radosť! Meditujte nad touto radosťou a silou. Keď si v sebe vytvoríte priestor radosti a sily, budete Kalabhairava! Musíte zvládnuť svoje neukončenia pomocou tohto priestoru radosti a sily. Keď si sadnete, aby ste robili ukončenie, neseďte s pocitom: „Och, neviem čo budem robiť. Mám toľko neukončení. Kedy ich ukončím? Neviem koľko rokov budem takto sedieť? Môj život bude pokračovať s týmito neukončeniami.“

Keď budete sedieť každý večer a robiť ukončovanie, seďte ako Kalabhairava. Či budete sedieť pred zrkadlom, alebo sami so sebou, uvedomte si: „Ja som Kalabhairava! Ja som Kalabhairava!“ Seďte s týmito dvoma vlastnosťami, posvätnými sentimentami, posvätnými pocitmi – silou a radosťou. Uvidíte, že všetky neukončenia budú vyzerať ako trpaslíci. Mali by ste sedieť pred Kalabhairavom ako Kalabhairava! Ja nechcem, aby moji nasledovatelia boli žobráci! Chcem, aby boli ako ja! Takisto, aj Kalabhairava chce, aby boli jeho žiaci ako on!

Prosím pochopte, keď budete v nálade bezmocnosti, možno ma budete milovať, možno nebudete. Môžete ma milovať z nejakého dôvodu, alebo nemusíte. Takáto láska nie je dôveryhodná! Ale keď budete v priestore sily, ja vás budem milovať! Keď budete nažive a aktívni, duchovne nažive a aktívni, budem vás milovať, čo je ten nastabilnejší, najvyšší a večný dar!

Hovorím vám, Kalabhairava je sila a radosť! Keď si myslíte, že ja som váš guru, keď si myslíte, že vy ste moji nasledovníci, mali by ste byť ako Kalabhairava! Toto je Guru Vaak (slovo guru)! Sila a radosť! Tieto dve vlastnosti ukončia všetky vaše neukončenia. Všetky vaše neukončenia budú ukončené. Vaša samotná DNA by mala byť naprogramovaná priestorom Kalabhairavu – silou a radosťou! Mahakalabhairava – stelesnenie sily a radosti! Jedine sila a radosť prináša ukončenie, naplnenie a uchováva vás nažive, prebudených. Iba tento priestor, táto energia, iba z tohto priestoru bude aj rozhodnutie pre sannyas úspešné. Ak nie, tak ani toto rozhodnutie nebude naplňujúce. 

Rozhodnutie prijať sannyas by ste mali urobiť z priestoru sily a radosti. Potom uvidíte, že dosiahnete osvietenie, dosiahnete naplnenie.

No comments:

Post a Comment