Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, September 30, 2013

30. september 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 30. september 2013 

Bolesť vyčerpáva váš mozog!

Dnes budem rozprávať o jednej časti našej bytosti, a to je „telo bolesti“ (vrstva, v ktorej sú uložené všetky naše bolesti a utrpenia), prečo my, ľudské bytosti, udržiavame telo bolesti nažive a neustále tým trpíme. Dnešné cvičenie na Vnútornom prebudení bude o tele bolesti. Dnes budeme celý deň pracovať na ukončení všetkých vzorcov bolesti. 

Vzorec bolesti je vyjadrením koreňového vzorca. Koreňový vzorec je koreň, ale vzorec bolesti je strom. Včera sme pracovali na koreni, dnes budeme pracovať na strome. To znamená, že sme naliali kyselinu na koreň utrpenia. Dnes spálime celý strom utrpenia. Je to celodenný, veľmi silný, ten najvýnimočnejší proces. 

Videl som, že tieto procesy na Vnútornom prebudení, ako sú: ukončenie s vašou bio-pamäťou, ukončenie s vašim strachom a strachom zo smrti, ukončenie zo vzorcami bolesti - tieto sedenia prebudia celú vašu kundaliny energiu a vedomie. 

Na to, aby bolesť mohla existovať, potrebuje nevedomie. Bolesť potrebuje pre svoju existenciu nevedomie. Keď ste vo vedomí, bolesť nemôže žiť vo vašom vnútri. Keď budete vedomí, musíte byť šťastní. Neexistuje iná možnosť. Keď budete nevedomí, zákonite budete mať bolesť. Nie je iná možnosť.  

Bolesť nemôžete z vášho systému vyhnať tým, že sa budete venovať iba jednej časti, ktorá vás bolí. Keď budete mať bolesť kolena a začnete ju liečiť, zmení sa na bolesť žalúdka. Keď sa stane bolesťou žalúdka, dáte si na to liek, ale tá bolesť sa stane bolesťou krku. Keď vyženiete aj tú, stane sa bolesťou chrbáta. Keď vyženiete aj tú, stane sa bolesťou hlavy. Keď vyženiete aj tú, stane sa vašou manželkou alebo manželom:-) Nech urobíte čokoľvek, ostane vo vašom živote! 

Prosím pochopte, bolesti sa nedá venovať po častiach. To je zákon života. Akýkoľvek pokus venovať sa bolesti čiastočne, vedie k viac a viac bezmocnosti. Napríklad, videl som ľudí, ktorí sa najprv snažia zobrať liek na bolesť žalúdka. Keď sa tá bolesť stane bolesťou chrbáta, tak si zoberú liek na to. Potom sa to presunie na bolesť krku, a tak si zoberú liek na to. Po 2-3 rokoch začnú žiť s bolesťou a bolesť sa stane ich životom a skúsenosťou.

Bohužiaľ, my sme sa zmierili s bolesťou v našom živote. Prosím počúvajte! Keď ste sa zmierili s bolesťou, budete starnúť takým zlým spôsobom. Urobte ukončenie s bolesťou a budete starnúť pôvabne. Ako pôvabne starnúť, to by sa mal povinne naučiť každý, kto prekročil vek 40 rokov. Malo by sa to stať povinným vzdelaním. Vo veku 7 rokov by sa malo dieťa aspoň rok učiť ako žiť v naplnení. Vo veku 14 rokov by sa malo naučiť o ďalšej úrovni koreňových vzorcov. 

Prosím pochopte, prvotný koreňový vzorec bude vždy založený na strachu a úzkosti. Dám vám príklad na banyán strome. Keď je váš život banyán strom, jeho koreň bude vždy strach a úzkosť. Jeho visiace korene budú žiadostivosť, chtíč. Keď začnú visieť a vy sa im začnete venovať a ukončíte ich, nedotknú sa zeme a nestanú sa ďalším koreňovým vzorcom. 
Vo veku 14 rokov by sa dieťa malo naučiť o týchto visiacich koreňových vzorcoch. Pochopte, keď sa visiacemu koreňu začnete venovať okamžite, nezakorení sa v zemi a nestane sa ďalším koreňovým vzorcom. Ale keď sa mu nebudete riadne venovať, keď ho neukončíte, tak dosiahne na zem, zakorení sa a stane sa ďalším koreňom.

Žiadostivosť na základe svoje podstaty nemôže byť pôvodným vzorcom. Pôvodný koreňový vzorec bude vždy založený na strachu a úzkosti. Bolesť sú listy stromu. Bolesť nikdy nemôže byť koreňovým vzorcom. To je dobrá správa. Zlá správa je, že prekvitá zo strachu. 

Pochopte, vysvetľujem vám vedu o tom, ako si vytvárate svoju myseľ bez toho, aby ste si boli toho vedomí. Vo veku 7 rokov by sa malo dieťa naučiť umenie ukončovania, vo veku 14 rokov umenie ukončovania s visiacimi koreňovými vzorcami, to znamená so vzorcami, ktoré sa v ňom vytvorili, so vzorcami žiadostivosti. Vo veku 21 rokov by sa malo naučiť ako žiť osvietenie, to znamená rôzne vzťahy, rôzne dimenzie života. 

Mať naplnenie vo všetkých dimenziách, to je osvietenie. Keď budete mať naplnenie vo svojom zdraví, budete osvietení. Keď budete mať naplnenie vo vašich vzťahoch, keď budete úplní so svojou integritou, keď budete cítiť naplnenie vo svojom bohatstve, vo všetkých dimenziách života, budete osvietení.   

Vo veku 21 rokov by sa malo dieťa naučiť žiť v osvietení, vo veku 28 rokov umenie obohacovania. Vo veku 35 rokov by malo vedieť, že život nemá iný zámer ako je obohacovanie. Vo veku 42 by sa malo naučiť robiť ukončenie s bolesťami, so vzorcami bolesti, aby starlo s pôvabom. Ukončenie s bolesťou vám pomôže zostarnúť pôvabne.

Ja vždy hovorím mojim ctiteľom: Keď ste mladí, choďte kdekoľvek chcete. Choďte do akejkoľvek krajiny, štátu, choďte kdekoľvek, zarábajte peniaze, majte vysoké pozície, staňte sa kým chcete. Ale keď sa chcete utiahnuť, ísť do dôchodku, vráťte sa do svojej starej dediny. To je to najlepšie miesto, kde môžete pôvabne zostarnúť. Vráťte sa na staré miesto svojich predkov, nájdite zmierenie so životom. Toto pôvabné starnutie je jedna z veľmi dôležitých vecí v živote ľudí. Keď odídete do dôchodku, nežite na mieste, kde ste pracovali. Psychologicky nedokážete toto miesto zvládnuť, pretože vtedy už nie ste v tejto oblasti užitoční. Pozornosť, rešpekt, ktorý ste dostávali, to všetko sa zníži, čo vaše srdce nedokáže zvládnuť. 

Ukončenie s vašou bolesťou vám pomôže zostarnúť s pôvabom. Keď neurobíte ukončenie s telom bolesti, tak nebudete cítiť, že ste žili. Takže starnutie s pôvabom sa prirodzene neudeje. Starnutie s pôvabom sa udeje vtedy, keď urobíte ukončenie s bolesťou. Prosím pochopte, ukončenie s telom bolesti je jedna zo základných požiadaviek pre každého dospelého človeka. 

Keď sú vo vašom tele neukončenia bolesti, budete neustále podráždení, celý deň budete behať sem a tam. Videl som ľudí, ktorí nedolážu žiť v pokoji, bez problémov. Problémy sú pre nich základnou potrebou, nedokážu bez nich žiť. Vy nepotrebujete problémy ako základnú nutnosť pre váš život! Urobte ukončenie s vašim telom bolesti! Prinesie to toľko naplnenia, takú radosť vo vašom vnútri! Keď neurobíte ukončenie s vašim telom bolesti a necháte to tak, starnutie sa stane viac a viac ťažším, komplikovanejším.  

Ukončenie s telom bolesti je takmer ako ukončenie so všetkými zraneniami, ktoré ste si vytvorili, keď ste začali žiť s neukončeniami. Listy rastú vďaka koreňu. Bolesť rastie kvôli koreňovým vzorcom. Musíte urobiť ukončenie s koreňom, aj listami. Vaše slová sú semienka, ktoré vkladajú viac a viac neukončení do iných, preto musíte urobiť ukončenie aj s tým. 

Počúvajte. Dovoliť, aby telo bolesti existovalo vo vašom vnútri je ako dovoliť duchovi, aby žil vo vás. Nebudete vedieť, prečo robíte to, čo robíte. Prečo by ste inak kradli vo vašom vlastnom dome a ničili svoju budúcnosť? Pochopte, telo bolesti odoberá vašu inteligenciu, bolesť vyčerpáva váš mozog. 

Podstata dnešného satsangu je: Vaša bolesť vyčerpáva váš mozog a pripravuje ho na to, aby žil vo viac bolesti. Vaša bolesť vyčerpáva váš mozog a pripravuje vaše srdce na to, aby malo viac bolesti. 

No comments:

Post a Comment