Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, September 28, 2013

28. september 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 28. september 2013

Ukončenie znamená spočívať vo vedomí

Dnes budem rozprávať o tom, ako vám ukončenie pomôže s počúvaním, ako vám počúvanie pomôže s ukončovaním, naplnením.

Ukončenie sa vo svojej úplnej podobe udeje vtedy, keď budete počúvať. Ukončenie začne dávať svoje výsledky vo vašom živote vtedy, ked začnete počúvať. Keď sa počúvanie stane súčasťou vášho života, vtedy začne ukončovanie. V podstate sú navzájom prepojené.

Ukončovanie je taký silný proces, ktorý prebudí vašu samotnú inteligenciu. Niekedy mám strach povedať ľuďom, aby robili ukončovanie s inými ľuďmi. Sú takí sebeckí, že to nechcú robiť. Niekedy nevedia, s čím všetkým by mali robiť ukončovanie. Veľakrát si myslia, že ukončovanie je sťažovanie sa na iných! Ukončovanie nie je sťažovanie sa na iných!

Budem definovať čo je to stav ukončenia (naplnenia), skúsenosť ukončenia a to, ako robiť ukončenie.

Stav ukončenia. Ukončenie znamená byť spontánni, silní bez toho, aby ste mali akékoľvek pozostatky, stopy minulosti vo svojej prítomnosti. Znamená to mať vnútorný priestor úplne prístupný pre vás, aby podporoval váš život. Mať svoj vnútorný priestor úplne vo svojich rukách, aby podporoval váš život.

Skúsenosť ukončenia. Ukončenie vám dá pocit, že toto vám úplne stačí na svoj život. Ukončenie má schopnosť dať vám pocit, že toto vám stačí, aby ste žili celý svoj život. Keď ste boli vo vašom živote naozaj zamilovaní v tom správnom veku, mali ste ten pocit, že láska vám stačí na to, aby ste žili celý svoj život. Vtedy sa nechcete starať ani o svoje základné potreby. Ale nemôžete nakŕmiť jeden druhého. Potrebujete jedlo, ale nestaráte sa o nič iné, pretože v tej chvíli skutočne cítite, že láska druhého človeka vám stačí. Pretože láska druhého človeka vás napĺńa. Stačí vám to na to, aby ste takto žili.

Ženy sa zamilujú vďaka tomu, čo počujú. Muži sa zamilujú vďaka tomu, čo vidia. To je dôvod, prečo väčšina žien používa make-up a väčšina mužov klame. Bohužiaľ, muži nedokážu počúvať, iba vidieť. Keď im imponuje to, čo vida, tak nepočúvajú vôbec. Takisto ženy, keď im imponuje to, čo počujú, tak nevidia vôbec. Keď si obaja uvedomia, akí boli hlúpi, láska zmizne. Je to pravda!

Keď sa naozaj zamilujete, zrazu zažijete priestor naplnenia. Vďaka tomu naplneniu si myslíte, že ten druhý človek na to stačí. Vy nechápete, že je to naplnenie, ktoré vám dáva ten pocit naplnenia, nie druhý človek! 

Prosím pochopte, naplnenie je ako keď sa pozriete na seba do zrkadla. To, ako sa cítite ohľadne seba. Veľakrát ste sami pre seba prvým nepriateľom. Nechcete vidieť sami seba. Keď sa dokážete na seba pozrieť, keď sa cítite so sebou spojení, keď sa cítite úplne vyrovnaní, keď cítite, že ste naplnili sami seba, vtedy ste naplnení. Naplnenie je skúsenosť, že toto stačí pre váš život. Vtedy ste pochopili výsledok svojho narodenia, výsledok svojho života. Preto vtedy, keď ste zamilovaní, tak zrazu všetko, čo druhý človek povie, vyzerá ako pravda. Čokoľvek vidíte, vyzerá ako realita.

Ukončenie so životom to je večná láska. S kýmkoľvek cítite naplnenie, nemyslite si, že vás napĺňa ten človek! To vaše naplnenie spôsobuje, že druhý človek vyzerá krásne. Keď niekoho zbadáte a zamilujete sa, cítite sa naplnení. Pochopte veľmi jasne, ten človek nehrá žiadnu úlohu vo vašej skúsenosti naplnenia! To vďaka vášmu naplneniu vyzerá ten človek zelenšie ako je samotná zelená, ružovejšie ako ružová samotná, krajšie ako krása samotná!

Ukončenie, naplnenie je stav, v ktorom spočívate vo vedomí. Vy vždy spočívate v nevedomí, ale vďaka naplneniu budete spočívať vo vedomí, v pokoji, vo svojej existencii, sami v sebe.

Dám vám presnú techniku na proces ukončenia. Mahadeva dáva presnú definíciu ukončenia. Pozrite sa na svoj vnútorný priestor s pozornosťou, začnite spätne prežívať vašu minulosť úplne unclutched (odpútane), to je ukončenie. Pozrieť sa na svoj vnútorný priestor s pozornosťou a prežívajte svoju minulosť úplne odosobnene. 

„Pozrite sa na svoju minulosť odosobnene, nech je vaša pozornosť na mieste, kde vidíte nejakú udalosť z minulosti a vaša podoba, ktorá stratí svoje súčasné vlastnosti, bude prestransformovaná.“ Toto je 27. technika zo Shiva Sutier. 

Potom nasleduje otázka: „Znamená to, že môžem byť naplnený iba vďaka odpútaniu sa od mojej minulosti a nie je potrebné robiť ukončovanie s iným človekom, ktorý spôsobil moje nenaplnenie?“ Počúvajte! Prvá vec, ktorú musíte urobiť je ukončenie so sebou. Pre úplné naplnenie je potom potrebné aj ukončovanie s inými ľuďmi. Teraz ale uvádzam ukončovanie ako proces so sebou. 

Počúvajte, keď budete viac a viac robiť ukončovanie s inými ľuďmi, budete sa stávať zrelými. Keď s niekým urobíte ukončenie desaťkrát, jedenástykrát jednoducho pochopíte, že ten človek sa nedá zmeniť a vtedy dozrejete. 

Definujem zrelosť: Keď pochopíte, že ľudí nie je možné zmeniť, budete mať zrelosť vo svojich vzťahoch. Keď pochopíte, že celý svet sa nedá zmeniť, budete dosť zrelí na to, aby ste dosiahli osvietenie. Zrelosť nie je nič iné ako akceptovať to na úrovni vašej bio-pamäti. Ukončenie bude znova a znova spôsobovať to, že až na úrovni vašej samotnej bio-pamäte pochopíte, že akceptovanie je váš život. Keď hovorím akceptovanie, nemyslím tým akceptovanie z dôvodu bezmocnosti! 

Pochopte ten odpor. Pokúšať sa zmeniť iných je násilie. Pokúšať sa pretransformovať iných, to je obohacovanie. Zmena je iné, obohacovanie je niečo iné. Pri obohacovaní sa nezameriavate na zmenu charakteru tak, ako to chcete vy pre váš prospech. Zameriavate sa na to, aby ste iných urobili naplnenými, úplnými. Váš zámer je úplne iný. Keď obohacujete, tak odpor, posudzovanie, pripútanie, to všetko vo vás zmizne. Keď sa budete pokúšať meniť, budete takí násilní! To neznamená, že v obohacovaní nie je nadšenie! Nie! Obohacovanie musí mať obrovské nadšenie: „No tak! Ži integritu! Ži autentickosť!“ Bude mať nadšenie, ale nie násilie. Keď sa pokúšate meniť, bude v tom veľa násilia. 

Počúvajte! Dám vám podstatu a presný proces ukončovania: Sadnite si pred zrkadlo, pozrite sa na seba. Najprv vyhláste naplnenie, rozhodnite sa byť naplnení. Rozhodnutie byť naplnený je základná požiadavka pre ukončovanie. Nemôžete mať pochybnosti o ukončovaní:„Pokúsim sa robiť ukončenie.“ Nie, nemajte žiadne pochybnosti! Po druhé, pozrite si celú svoju minulosť ako film, ako sa deje. Predstavujte si odpútaným spôsobom, ako sa v zrkadle dejú všetky vaše minulé udalosti. Seďte pred zrkadlom, pozrite sa na celú svoju minulosť. Keď dokážete sedieť pred zrkadlom a pozerať sa na celú svoju minulosť, o niekoľko dní budete schopní vidieť ju ako film. Po niekoľkých dňoch nech aj ktokoľvek iný príde za vami s akoukoľvek otázkou, pozrite sa na ich tvár v tom zrkadle a uvidíte, že budete schopní odpovedať na ich problémy. 

Pochopte, to je sila ukončovania, sila vedomia, ktoré je naplnené. Ja hovorím veľmi zodpovedne, nerozširujem žiadne povery. Ja som hindu-inkarnácia, nerozširujem žiadne povery! 

Ktokoľvek rozširuje povery, ako napr. váš priateľ alebo priateľka o tom, že naplnia váš život, tí by mali byť zatknutí! Ktokoľvek rozširuje povery, že manželstvo vám prinesie pocit vyrovnania vo vašom živote, taký človek by mal byť zatknutý! Ktokoľvek rozširuje povery, že dom, auto, manželka, rodina to je život, títo všetci by mali byť zatknutí! Nie ja, ktorý vám umožňujem zažívať realitu, ktorý vás prebúdzam do reality!

Keď sa dokážete pozrieť odpútane na celú vašu minulosť v zrkadle, budete mať veľmi silný priestor, priestor naplnenia. Budete schopní pomáhať všetkým, aby bol naplnení! 

No comments:

Post a Comment