Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, September 26, 2013

26. september 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithynanandu, 26. september 2013

Spochybňujte všetky vaše odpovede!

Budem pokračovať v téme, ktorú som začal včera, pretože som sa venoval iba jednej dimenzii tejto témy: „Prečo existuje utrpenie?“

Na túto otázku je niekoľko logických odpovedí, niekoľko nelogických odpovedí, niekoľko imaginárnych odpovedí, niekoľko intuítivnych odpovedí, niekoľko zaujímavých odpovedí, niekoľko mystických odpovedí, niekoľko intelektuálnych odpovedí, niekoľko emocionálnych odpovedí. Môžem povedať, že na túto otázku boli dané rôzne typy odpovedí. Niekedy je na otázku toľko odpovedí, že v momente, keď na tú otázku pomyslíte máte pocit, že váš mozog horí. Toto je jedna z týchto druhov otázok. 

Každá odpoveď vedie k ďalším otázkam. Ako sa potom môže táto odpoveď stať realitou? Napríklad Buddha povedal: „Túžby sú základnou príčinou utrpenia.“ Automaticky príde ďalšia otázka: „Ako môžeme z tejto odpovede urobiť skúsenosť? Ako ju môžeme použiť?“ Ako ju môžeme aplikovať v našom živote?“ Potom sa stane filozofiou. Každá odpoveď na túto otázku sa stane filozofiou. Ktokoľvek sa chce stať filozofom, pokúsi sa odpovedať na túto otázku veľmi inovačným spôsobom, svojim vlastným spôsobom.

Niektoré odpovede sú dobré pre intelektuálne machrovanie na javisku. Niektoré nie sú dobré na to, aby sa hovorili na pódiu, ale sú veľmi dobré pre jednotlivca, ktorý trpí, pretože budú pre neho presným riešením. Presné riešenia sú silnou, dôležitou nevyhnutnosťou. Bez presných riešení, iba so všeobecnými riešeniami môžu ľudia stráviť celý svoj život.

Videl som veľa hinduistických, kresťanských mníchov a mníšok, veľa úprimných náboženských vodcov, ktorí neboli neúprimní, neboli neintegrovaní, boli veľmi integrovaní, ale nanešťastie sa pokúšali vyriešiť celý svoj život pomocou všeobecných odpovedí.
Chcem, aby všetci televízni diváci, návštevníci, ctitelia vedeli veľmi jasne, že keď sa budete pokúšať dosiahnuť naplnenie iba prostredníctvom ranných satsangov, tak robíte tú istú chybu. Všeobecné odpovede prirodzene stratia presnosť. 

Keď budete veľmi úzko pracovať s majstrom, nielen vaše otázky, ale aj vaše problémy, vaše myšlienky budú zodpovedané presne. Veľakrát možno nemáte problém alebo otázku ohľadne vašich vlastných ustálených pochopení, ale aj tieto pochopenia musia byť zodpovedané. Niekedy sa usadíte bez akýchkoľvek otázok, pochybností, bez ďalších myšlienok. Aj tieto by mali byť zodpovedané.

Vaša bio-pamäť veľakrát tak silno verí, že nie ste nič viac ako vaše telo. Ste usadení s touto myšlienkou. Možno ani nemáte otázku alebo pochybnosť: „Som iba telo“ Možno ste sa jednoducho usadili s myšlienkou, že je to fakt. Aj toto musí byť zodpovedané!

Prosím pochopte, z pódia, z javiska nemôžu byť tieto ustálené myšlienky nikdy zodpovedané! Iba vtedy, keď budete pracovať s majstrom, môže vás doviesť k tomu, aby ste našli presné riešenia. Iba to vás dokáže oslobodiť. Iba to môže viesť k riešeniu.

Niekedy máme také silné odpovede, že sme pripravení vzdať sa svojho života, ale nie našich odpovedí! Ste pripravení vzdať sa svojho života, ale nie vašich odpovedí! Pretože máte pocit, že odpovede, ktorých sa neustále držíte sú pre vás psychologickou silou, pretože tomu veríte, vzdali ste sa toľkých vecí, urobili ste toľko vecí. 

Chcem, aby ste všetci pochopili, že nielenže by ste mali mať presné odpovede na vaše otázky, ale aj tieto odpovede by mali byť spochybňované. Vaše odpovede by mali byť spochybňované. Keď budete úzko spolupracovať s majstrom, bude robiť presne to. Na ranných satsangoch nebudem nikdy schopný odpovedať na vaše otázky presnými riešeniami a nikdy nebudem schopný spochybniť vaše odpovede, pretože ani nepoznám vaše odpovede.
Aj keby som ich poznal, nie je čas na to, aby som spochybnil odpovede každého. 

Vaše odpovede musia byť presne spochybnené. Vaše otázky musia byť presne zodpovedané. Až potom sa udeje transformácia. Transformácia sa udeje iba vtedy, keď budú vaše odpovede presne spochybnené, vaše otázky presne zodpovedané. Vaše odpovede by mali byť spochybnené veľmi presným spôsobom. Vaše otázky by mali byť zodpovedané veľmi presným spôsobom. Všeobecné odpovede môžu vytvárať masovú hystériu. Prosím pochopte, masová hystéria je náboženstvo. Presné riešenia vytvárajú osvietené bytosti. Presné riešenia pomáhajú duchovnej tradícii. Všeobecné odpovede vytvárajú masovú hystériu, ktorá je náboženstvom. Presné riešenia vytvárajú duchovno, čo je životný štýl. Presné riešenia vytvárajú duchovno.

Keď budú vaše odpovede spochybnené, budú vytvorené osvietené bytosti. Keď budú všetky vaše odpovede spochybnené, stanete sa osvietenými bytosťami! Nesmiete nechať ani jednu otázku nespochybnenú! Všetko je spochybnené vo chvíli, keď začnete odpovedať: „Ja si myslím...“  Nie! Už je to spochybnené! V tom najvyššom móde spochybňovania sa dostanete do priestoru naplnenia.

Naplnenie je priestor, v ktorom už STE! Vo chvíli, keď prídete ku akémukoľvek záveru, to je naplnenie. Prosím počúvajte, všetky závery sú nenaplnenie. Naplnenie je priestor, kde sú všetky vaše odpovede spochybňované a vy nemáte záujem ani o odpoveď, ani o otázku. Vy iba STE! Vy STE! V priestore naplnenia neexistujú ani odpovede, ani otázky. Všetky otázky sú zodpovedané, všetky odpovede spochybnené.   

Prosím počúvajte tieto pravdy. Keď premeškáte tento riadok, môžete premeškať celý váš život! Aj keď sa pokúšate vyriešiť všetky vaše problémy vďaka všeobecným riešeniam, nemáte pravdu! Po rokoch, ktoré takto strávite, sa iba budete cítiť deprimovaní, zmätení. Riešenia budú objavené, nájdené iba vtedy, keď budete presne pracovať s vašimi problémami a majstrom. Niekedy bude majster spochybňovať vaše odpovede tak veľmi, že sa sám stane problémom vo vašom živote! Niekedy sa on sám stane problémom! To je ten najsladší problém, ktorý môžete mať vo svojom živote, pretože on spochybní, zničí všetky odpovede, na ktorých trváte. Zem, na ktorej stojíte sa stratí, viac tam nebude!

Takzvané odpovede spoločnosti, takzvaní usadení ľudia spoločnosti sú pseudo-komponentom ľudstva, sú to pseudo-bytosti ľudstva. Vidím veľmi jasne, ako v súčasnosti žijú ľudia veľmi povrchný život. Ako ľudia dokonca ani nemajú pocit, aby spochybňovali svoje utrpenie. Priemerní ľudia ani len nespochybňujú svoju relalitu. Ani len nepomyslia na to, že je možné pretransformovať ju. Keď prejavíte lásku tak, že niekomu niečo dáte alebo sa o niečo podelíte, niekoho obohatíte, tak uvidíte, že prekypujete radosťou, ale vy to nechcete priviesť na ďalšiu úroveň. Nemyslíte si, že priviesť to na ďalšiu úroveň je pre vás možné. Poviete si: „Toľko mi stačí.“ Videl som, že títo priemerní ľudia sa kvôli svojej prirodzenej priemernosti nedostali na ďalšiu úroveň. Nakŕmiť ľudí je dobré, ale nestačí to. Nie je to to najvyššie. Musíte mať niečo viac ako len to, že dáte jedlo. Musíte obohatitť ľudí o osvietenie. 

Nebuďte ako priemerná masa ľudí. Rozmýšľajte! „Prečo utrpenie?“ Spochybňujte otázky, ktoré máte. Prečo manželstvo? Prečo deti? Prečo sannyas? Prečo život? Prečo som tam, kde som? Prečo robím to, čo robím? Prečo žijem tam, kde žijem? Spochybňujte všetky vaše otázky a dosiahnete naplnenie! Jeden z najlepších spôsobov ako dosiahnuť naplnenie je spochybňovať všetky vaše odpovede. Spochybňujte všetky vaše odpovede a dosiahnete naplnenie! 

Podstata dnešného satsangu je: Nestačí iba presne odpovedať na vaše otázky. Je nevyhnutné spochybňovať všetky odpovede, na ktorých trváte. Keď spochybníte všetky vaše odpovede, prestanete byť priemerní, stanete sa géniom. Prosím pochopte, človek, ktorý žije s odpoveďami je priemerný. Človek, ktorý spochybňuje všetky odpovede je génius. Keď odpoviete na všetky vaše otázky, môžete sa stať priemernými. Keď spochybníte všetky vaše odpovede, stanete sa géniom. Spochybňujte všetky vaše odpovede a stanete sa géniom. Počúvajte túto pravdu! Spochybňujte všetky vaše otázky a dosiahnete naplnenie. 

No comments:

Post a Comment