Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, September 8, 2013

8. september 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 8. september 2013

Zúčastňujte sa svojho života

Dnes budem rozprávať o obohacovaní. Život Šiva Bhakta (v oddanosti k Šivovi) by mal byť zameraný na obohacovanie tak ako u Šivu. Mahadeva je stelesnenie obohacovania, neustáleho obohacovania sveta, podporovania sveta, existencie priestoru pre to, aby svet existoval, obnovoval sa. Mahadeva, Šiva je stelesnenie obohacovania.

Prosím pochopte. Kedykoľvek ste zaseknutí a chcete pokračovať vo svojom živote, prijmite obohacovanie ako životný štýl a zažijete prelom vo vedomí. Keď ste zaseknutí vo svojom biznise, kariére, v zdraví, vo vašich vzťahoch, ponúkam vám riešenie. Rozhodnite sa zhromaždiť mládež vo vašej dedine, vo vašom meste, upratujte spoločné miesta ako sú cesty, chrámy, školy, alebo vodné toky. Poviem vám, hovorím to s obrovskou integritou, autentickosťou, zodpovednosťou: Zažijete prelom! 
Som zodpovedný za to, čo hovorím. Zhromaždite niekoľko ľudí, inšpirujte ich, vyčistite vodné toky vo vašej dedine. Ja nehovorím ako vodca nejakej organizácie, ktorá poskytuje pomoc, službu. Ja hovorím duchovnú pravdu, duchovnú techniku! Pochopte, keď organizácia poskytujúca pomoc hovorí „zhromaždite sa, slúžte, upratujte, pomáhajte“, tak jej kontext je odlišný. Keď poviem ja: „zhromaždite mládež, vyčistite spoločné miesta ako sú cesty, chrámy, školy, vodné toky“, myslím tým iný kontext. Keď prijmete tento druh práce, to množstvo obohacovania, ktoré sa udeje vo vašom vnútri aj navonok, uvoľní vo vás novú kundaliny energiu, nové myslenie, nové prebudenie, nový priestor! Zažijete prelom vo vedomí! Kdekoľvek chcete zažiť prelom vo vašom živote, zhromaždite sa ako skupina, obohacujte sami seba a iných prostredníctvom nejakej činnosti.      

Všetci diváci, žiadam vás všetkých, zhromaždite niekoľko mladých ľudí vo vašej dedine, robte kirtany, sankirtany, to znamená spievanie a tancovanie v mene Pána a prijímajte nejaké spoločné obohacujúce projekty ako je upratanie miestnych chrámov, vodných tokov, škôl. Pochopte, to spôsobí zásadný prevrat v celom svete. To spôsobí zásadný prevrat vo vašom svete. Keď hovorím celý svet, tak tým myslím váš svet! Zrazu to zmení energiu vášho bytia, schopnosť vášho bytia, spôsob akým myslíte, spôsob akým žijete, spôsob akým hovoríte, spôsob akým sa správate. To všetko bude naplnené toľkou zodpovednosťou!

Chcem, aby toto robili dobrovoľníci organizácie Dhyanapeetam. Začnite obohacovať ľudí vo vašej oblasti. Veďte kirtany, sankirtany, spievajte a tancujte v mene Pána, ospevujte meno Pána, oslavujte jeho prítomnosť vo vašom živote. Oslavujte to, že sa vo vašom živote udiala inkarnácia! Pochopte, keď sa vo vašom priestore udeje inkarnácia, stanete sa inkarnáciou. Keď spoznáte, že „prečo“ inkarnácie je vaše „prečo“. stanete sa inkarnáciou. „Prečo“ inkarnácie bude vaše „prečo“. Stanete sa inkarnáciou.

Ten najväčší zločin, nenaplnenie, démon, diabol, ktorého ľudské bytosti môžu mať, je symptóm neúčasti, stiahnutia sa. To znamená: „Prečo by som sa mal zúčastňovať v živote? Môžem iba existovať. Nikdy som nechcel žiadnu moc, pozíciu.“ Nechcieť moc a pozíciu na základe priestoru nenaplnenia nie je nič iné ako samovražda. Počúvajte, nechcieť moc a pozíciu kvôli nenaplneniu, neukončeniam, nie je nič iné ako samovražda. 

Existujú rôzne úrovne samovraždy. Prvá, fyzická samovražda je vypitie jedu, obesenie sa, hodenie sa pred idúci vlak, alebo vstup do manželstva  Toto sú okamžité metódy na samovraždu. Existujú ďalšie, psychologické metódy, pri ktorých sa jednoducho nezúčastňujete, odmietate vďaka svojej intenzívnej nenávisti k nejakému človeku, systému alebo k životu samotnému. Toto je ten najsilnejší démon, deštrukcia v živote. Poviem vám, je to zakorenené v pochybnostiach o sebe. Ukončiť neukončenia s prístupom neúčasti, to je Ganéša. Ukončenie so symptómom neúčasti, ktorý je zakorenený v pochybnostiach o sebe, to je Ganéša. 

Pochopte, naozaj chcem, aby sa to začalo diať všade, po celom svete. Buďte pripravení, začneme s tým po Vijay Dashami (sviatok v hindu tradícii, deň kedy Ráma zabil démona Ravanu, ktorý uniesol jeho manželku Situ do svojho kráľovstva na Srí Lanke). Od Vijay Dashami po oslavy mojich narodenín budeme mať obdobie obohacovania. Ľudia zo všetkých tradícií vyjdu skoro ráno do ulíc a budú spievať a tancovať v mene Pána, obohacovať, prebúdzať každého. Budeme oslavovať toto obdobie ako obdobie prebúdzania. 

V čase keď sa prebúdzajú dévatas (sochy bohov) by sme sa mali prebudiť aj my! Mali by sme sa pripraviť na prebudenie. Od Vijay Dashami až do Jayanthi (oslavy Swamijiho narodenín) budeme mať obdobie prebúdzania. Ktokoľvek chce prijať tento životný štýl, čo odporúčam všetkým, všetky centrá, návštevníci, diváci, ktorí ho chcete prijať vo vašej dedine, meste, prosím pošlite e-mail na programs@nithyananda.org . My vás podporíme so všetkým, čo je potrebné pre tento program. Chcem, aby sa toto obohacovanie udialo najmenej na 1008 miestach, kde niekto z vás zoberie zodpovednosť za zhromaždenie miestnych ľudí, za ranné kirtany, kde sa budete obohacovať navzájom, kde budete obohacovať oblasť, v ktorej žijete tým, že budete viesť spoločné aktivity. Robte obohacovanie za zlepšenie sveta!

Upratajte, vyčistite spoločné miesta vo vašej oblasti – vodný tok, školu, alebo chrám. Začnite to robiť v každej dedine. Každé ráno choďte cez vašu dedinu vo vašej oblasti a robte kirtany. Poviem vám, prinesie to do vášho vnútra novú energiu, novú inšpiráciu. Zažijete prelom vo vedomí! Či ste zaseknutí vo vzťahoch, alebo psychologicky v nejakých neukončeniach, alebo v zdravotných problémoch, alebo v situáciách súvisiacich s vašou karériou, zamestnaním - urobte to! Robte toto obohacovanie! Hovorím k vám ako duchovný majster. Keď sa zhromaždíte a začnete pracovať, uvoľní sa vo vás toľko energie!

Prichádzam s ďalším projektom. Strávte v Indii jeden rok ako pútnik. Chcem oživiť tento životný štýl „parivrajaka“. Ó, mládež Indie, celý svet, všetci praktizujúci hinduisti: prijmite aspoň tento jeden rok a buďte pútnikom po Indii. Úprimne odporúčam všetkým mladým ľuďom, mali by ste to prijať aspoň na jeden rok. Môžete ísť ako skupina, nemusí to byť iba jeden alebo dvaja ľudia. Je to možné! Strávte aspoň jeden rok ako pútnik v Indii!

Pochopte, keď budete zaseknutí a neschopní dostať sa z toho, mali by ste prijať tento nový druh aktivity, aby ste v sebe prebudili priestor obohacovania. Keď budete navždy ostávať na jednom mieste, zaseknete sa a budete sa nudiť, budete unavení. Keď budete neustále iba putovať, takisto navždy premárnite svoj život v nepokoji. Preto raz za čas putujte. To bude ten správny pomer pre správny spôsob života.

Ó, mládež Indie, praktizujúci hinduisti po celom svete, naliehavo vás vyzývam, aspoň jeden rok žite ako pútnik v Indii. Zaväzujem sa, že oživím životný štýl parivrajaka, ponúknem chuť tohto životného štýlu ďalšej generácii mládeže. Vytvorím webovú stránku a linku pomoci. Kedykoľvek budete potrebovať pomoc zo zdravotných dôvodov alebo akúkoľvek inú pomoc, dozrieme na to, aby ste túto pomoc dostali. Budeme vás podporovať počas vašej parivrajaka prostredníctvom mojej organizácie, sangy alebo ctiteľov tým, že vám poskytneme základné vybavenie na to, aby ste mohli ísť a obohacovať.   

Každý sannyasi by mal prijať tieto tri veci ako svoje záväzky: Po prvé, stať sa acharya (učiteľom) – mať schopnosť obohacovať každého s týmito veľkými pravdami védskej tradície. Byť parivrajaka, ktorý precestuje celú krajinu po jej dĺžke aj šírke. Stať sa paramahamsa – zotrvávať v tom najvyššom priestore, nedotknutý žiadnymi neukončeniami alebo nečistotami, byť neustále v priestore naplnenia.      

Od Vijay Dashami do mojich narodenín budeme mať obdobie prebúdzania, kedy sa v každej dedine miestni ctitelia a žiaci zhromaždia, budú obohacovať ľudí, robiť kirtany a viesť satsangy. Budú obohacovať každého o štyri princípy a pomáhať miestnej komunite dosiahnuť lepší svet. Budú upratovať chrámy, školy, vodné toky. Odo dňa mojich narodenín po ďalšie narodeniny, celý jeden rok budem iniciovať ľudí pre parivrajaka. Staňte sa na jeden rok pútnikom. Ktokoľvek chce byť iniciovaný, prosím buďte tu v deň mojich narodenín, 27. decembra tento rok. Som veľmi úprimný, autentický. Chcem iniciovať pre parivrajaka aspoň 1008 ľudí!  

Vráťte sa späť na moje nasledujúce narodeniny, aby ste sa stali súčasťou sangy. Potom ako budete vyleštení, žiariaci ako diamant! Buďte pútnikom v Indii po dobu jedného roka. Precestujte Indiu po jej dĺžke aj šírke! Poviem vám, nebudete zaseknutí vo vašom živote! Tento druh aktivity prebudí vo vás toľko kundaliny, inteligencie. Prinesie to novú energiu žiť štyri princípy vo vás. Takže od 13. októbra do 27. decembra budeme mať obdobie prebúdzania.

Naliehavo týmto vyzývam mládež Indie a praktizujúcich hinduistov po celom svete: Pripravte sa na jeden rok na parivrajaka yatra (púť), aby ste tak zakúsili védsku tradíciu, duchovno. 

No comments:

Post a Comment