Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, September 4, 2013

4. september 2013


Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 4. september 2013

Zbavte sa pochybovania o sebe

Dnes budem rozprávať o umení obohacovania. 

Jedine vaša schopnosť obohacovať iných predstavuje voľný priestor, ktorý je vám prístupný pre vaše víťazstvo. Váš vnútorný priestor je rozdelený na dve časti. Jedna časť je naplnená všetkými vašimi vzorcami a vnútornými bojmi, utrpením, vašimi detskými bojmi ako „či si mám umyť telo pravou alebo ľavou rukou“. Všetci mi rozumiete! Niekedy sa dá veľa vecí pochopiť bez akýchkoľvek slov!

Počúvajte. Jedna vaša časť je obsadená všetkými vašimi neukončeniami, vzorcami, zbytočným utrpením. Druhá časť je pre vás prístupná ako voľný priestor, ako voľná energia na to, aby ste zvládali a riadili svoj život spontánne, plynulo. Kedykoľvek budete zaobchádzať so svojim životom, kedykoľvek sa budete pozerať na život z tohto voľného priestoru, budete nachádzať viac a viac riešení. Keď sa budete pozerať na život z priestoru vzorcov, tak nájdete iba viac a viac komplikácií. Preto nech je problém iných akýkoľvek, nech je veľký ako hora, dáte im riešenie iba tak, pretože sa na neho pozeráte z voľného vnútorného priestoru a nie z priestoru plného vzorcov! 
Váš vnútorný priestor je rozdelený na dve časti, ale nie rovnako. U niektorých ľudí predstavuje priestor vzorcov 1%, u niektorých 98%. Viem, že si každý myslí: „Môj priestor vzorcov je určite 99%.“ Koľkí z vás si to myslíte? Takže všetci z vás máte vzorec pochybovania o sebe. Pracujte na ňom. Priestor vzorcov nemôže byť u nikoho 99.9%, pretože v tomto prípade dostanete dýchavičnosť a zomriete! Nebudete môcť ani dýchať! Vo chvíli keď spoznáte, že nemáte dýchavičnosť a ešte nie ste mŕtvi, tak váš vnútorný priestor nemá 99.99%! Preto nemajte obavy! 

Počúvajte! Váš vnútorný priestor je rozdelený na dva priestory. Jeden je priestor plný vzorcov. Druhý je priestor, ktorý je vám voľne prístupný na to, aby ste sa mohli pohybovať, prechádzať životom, vidieť veci spontánne a robiť rozhodnutia. Môj gurukul nie je nič iné iba moje úsilie vytvoriť bytosti, ktoré budú mať 100% voľného priestoru bez akýchkoľvek vzorcov! 

Pochopte, je ešte jedna dôležitá vec, ktorú by ste mali vedieť. Je vo vás časť, v ktorej nie sú vzorce. Je to voľný priestor, ale je zatlačený do oblasti vzorcov kvôli pochybnostiam o sebe, ktoré máte. Je to ako keď vy vlastníte 25 akrov pozemku, váš nepriateľ vlastní 25 akrov. Ale pretože vy nemáte na vašich 25 akroch postavené žiadne budovy a nevyhlasujete žiadne vlastníctvo, tak váš nepriateľ zaberie vašich 20 akrov. Koľko akrov budete potom vlastniť vy? Iba päť! Tých dvadsať akrov, ktoré bude vlastniť váš nepriateľ, pretože ich nevlastníte vy, to sú vaše pochybnosti o sebe. Pretože ste nepresadili svoju moc nad tými dvadsiatimi akrami pozemku, tak vaše pochybnosti o sebe vyhlásili túto časť ako sporné územie, sporný majetok, spornú oblasť. Poviem vám, ktokoľvek vyhlási, že oblasť pochybovania o sebe je na ich strane, ten vyhrá vojnu! Ako vyhlásiť, že táto oblasť pochybností je na vašej strane? Používajte oblasť, ktorú už máte pod vašou kontrolou, s plnou silou. Používajte ju účinne, rázne.

Prosím počúvajte! Keď nebudete ustálení v úplnej jasnosti, bude veľmi ľahké, aby ste sa dostali do veľkého zmätku alebo problému. Pretože po celom svete spoločnosť neustále čaká na to, aby využila váš strach a chamtivosť. Strach a chamtivosť sú dôležité povrazy, vďaka ktorým sa deje ťahanie a tlačenie. Spoločnosť vás neustále núti hrýzť, hnať sa za mrkvou, ktorá visí pred vašimi očami.

Keď pôjdete do práce s nenaplnením, tak môžete zničiť celý obchod, ktorý ste vytvorili za posledných desať rokov. Preto je lepšie v tento deň neísť do práce. Keď pôjdete do práce s priestorom nenaplnenia, tak existuje veľká možnosť, že zničíte dobré veci, ktoré ste vytvorili vďaka vhodným, správnym rozhodnutiam. Videl som ľudí, ktorí si vybudovali celú kariéru za desať rokov. Jedno slovo, jedno nesprávne slovo z priestoru nenaplnenia stačilo a celá vec bola preč! Zničili svoj život! Pochopte, nemôžete povedať: „Desať rokov som robil toľko dobrých vecí. Iba počas desiatich minút v priestore nenaplnenia som zabil človeka. Prečo by som mal byť potrestaný?“ Nie! Život takto nefunguje! Mohli ste robiť dobré veci celé roky, ale iba jeden skutok z priestoru nenaplnenia spôsobí zmätok vo vašom živote! Celý váš život môže byť v zmätku iba vďaka jednému skutku, ktorý urobíte na základe vášho nenaplnenia.

Prvá vec, ktorú musíte vedieť je, že váš priestor je rozdelený na dve časti: jeden priestor, ktorý je plný vzorcov a druhý, ktorý je naplnený alebo čistý. Druhá vec, priestor naplnený vzorcami a priestor naplnený prázdnotou nie sú rovnaké. 

Pochybnosti o sebe sú ako balón, ktorý naplní túto miestnosť. Nie je ako ľudia, ktorí ju naplnia. Bude nejako užitočný balón, ktorý naplní túto miestnosť? Ľudia, ktorí naplnia túto miestnosť, tí budú užitoční. Pochybnosti o sebe sú balón vo vašom vnútornom priestore, ktorý ho zapĺňa, zaberá ho a odoberá všetku radosť, odoberá celú existenciu. 

Prosím pochopte, keď sú myšlienky, ktoré máte vo vašom vnútri, poznamenané nedostatkom sebavedomia, pochybnosťami o sebe, je to akoby ste sa stali svojím zradcom. Swayam Drohi! Poviem vám, prvá vec, ktorú musí urobiť každá ľudská bytosť je zastaviť Swayam Droha. Zastaviť to, aby ste boli svojím zradcom! 

Ľudia sa ma niekedy pýtajú: „Swamiji, každý kto ťa urážal, všetci toľko trpia. Akú mantru si použil? Preklial si ich? Použil si nejakú duchovnú schopnosť na to, aby si ich zničil?“ Povedal som: „Nie, nikdy som nikoho nepreklial. Nikdy som nerozmýšľal nad tým, že niekoho zničím. Musíte vedieť jednu dôležitú pravdu. Skôr ako zradia guru, skôr ako zradia iných, tak zradia sami seba. Urobia ´droha´ sami sebe.“ Swayam Droha, vzorec Swayam Droha ich zničí!

Človek, ktorý sa cíti pohodlne sám so sebou, ktorý je šťastný, úplný sám so sebou, nikdy nebude urážať, ničiť iných. Iba vtedy, keď máte vo vnútri hlboké nenaplnenie, pokúšate sa neustále útočiť na iných. Nechápete, že keď si vytvoríte tento vzorec zrádzania iných (droha), tak sa nedokážete zachrániť. Je to rovnaké ako mať démona za svojho sluhu! To znamená, že ho musíte neustále angažovať, zapájať, lebo inak vás zožerie! Musíte mu neustále hovoriť: „Zožer tohto človeka! Zožer ho! Urob to!“ Keď mu nedáte nejaké prácu čo i len na sekundu, tak zožerie vás, zabije vás!

Vaše výkyvy nálad znamenajú, že pre vás pracuje démon! Keď máte výkyvy nálad, jasne pochopte, máte démona ako svojho sluhu. Teraz nemá žiadnu prácu a tak vás drží okolo krku. Keď máte výkyvy nálad, predstavte si sami seba v rukách démona, ktorý vás drží okolo krku a vy kričíte: „Nechaj ma! Nechaj ma!“ Kedykoľvek je váš vnútorný priestor obsadený, okupovaný pochybovaním o sebe, tak sa stávate Swayam Drohi! Stávate sa svojim vlastným zradcom!

Poviem vám, keď trpíte vzorcom pochybovania o sebe, vo vašom živote nebude ani jedna priaznivá vec. Nebudete užitoční ani pre seba, ani pre iných. Bude to iba strata života, strata existencie. 

Ukončenie s pochybnosťami o sebe by mala byť tá najvyššia priorita. Duchovným procesom ukončovania s pochybnosťami o sebe je obohacovanie iných! Začnite obohacovať iných. Uvidíte, že vaše pochybnosti o sebe budú zničené! Pochybnosti o sebe nemôžu byť zničené ničím iným, nikým iným, žiadnym iným procesom. Jediný proces, ktorý môže zničiť pochybnosti o sebe je obohacovanie iných. Nemôžete urobiť ukončenie s vašimi pochybnosťami o sebe, musíte to pochopiť. Akokoľvek sa budete snažiť urobiť ukončenie, nebudete tomu dôverovať, budete mať pochybnosti o svojom ukončení. Tak potom ako urobíte ukončenie?

Keď máte akékoľvek neukončenia, tak môžete urobiť proces ukončenia a ukončiť ich, zbaviť sa ich. Ale pochybnosti o sebe sú také, že pochybujete aj o samotnom procese ukončenia! Do vášho ukončenia vstúpilo neukončenie! Tak ako potom odstrániť to neukončenie, nenaplnenie? 

Poviem vám, jediný spôsob ako sa zbaviť pochybovania o sebe je obohacovanie iných. Obohacovanie nie je marketing. Obohacovanie nie je obrátenie, konvertovanie. Pretože výsledok konvertovania iných je vonkajší. Výsledok marketingu je vonkajší. Marketing alebo konvertovanie robíte kvôli vonkajšiemu výsledku. Či bude obohatený Vnútorným prebudením jeden človek, dvaja alebo traja ľudia, počet nie je dôležitý. Je to intenzita, ktorú máte a s ktorou obohacujete iných.

Obohacovanie v skutočnosti smeruje do priestoru, v ktorom žijete. Či ste schopní obohatiť iného človeka alebo nie, je to iba overenie sily priestoru, ktorý máte. Skutočné obohacovanie samotné sa deje vo vašom vnútornom priestore. Nesúvisí s ničím vonkajším. Jeho výsledok môže byť vonkajší. Pochopte, vonkajšie výsledky sú iba mierkou na overenie toho, či máte naozaj priestor obohacovania alebo neustále klamete sami seba. Vonkajšie výsledky sa používajú viac ako mierka. Výsledkom obohacovania je odstránenie pochybností o sebe vo vašom vnútri. 

Obohacovanie je duchovný proces na zdolanie vzorca pochybovania o sebe. Tento vzorec je ten najsilnejší démon, ktorý sedí vo vás. Pochybovanie o sebe je ilúzia, diabol, démon. Obohacovanie je jediný a ten najlepší spôsob ako odstrániť vzorec pochybovania o sebe. 

Chcem, aby dnes celá sanga, všetci moji žiaci a nasledovníci pochopili túto jednu lekciu. Prosím pochopte, začnite obohacovať. Až potom sa zbavíte pochybovania o sebe. Ukončenie s pochybnosťami o sebe urobíte iba vďaka obohacovaniu. 

No comments:

Post a Comment