Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, September 10, 2013

10. september 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 10. september 2013

LÁSKA JE DUCHOVNÁ SILA

Dnes budem pre zmenu rozprávať o Láske. 
Láska nie je len emócia, ale je to mystická sila. Ak dokážete ukázať lásku z času na čas, tak je to len spoločenská emócia. Ale ak ste večne milujúci, vždy vyžarujete lásku, tak je to mystická sila. 

Schopnosť milovať je mystická sila. Táto sa v nás udeje iba keď budeme schopní byť v priestore naplnenia. Iba ak dokážete byť naplnení a ustáliť sa v priestore naplnenia, tak schopnosť milovať sa stane vašou realitou. Väčšinu času si myslíte, že vonkajší svet je zodpovedný za vaše neúplnosti Nie! Pochopte, vonkajší svet NIE JE zodpovedný za vaše neúplnosti. Ani čiastočne. 

Mnohí z nás budú súhlasiť, že vonkajší svet nie je úplne zodpovedný za naše neúplnosti, ale myslíme si, že je čiastočne zodpovedný. Nie! Vonkajší svet nie je ani trošku zodpovedný za vaše nenaplnenia. 

Nenaplnenie od prírody začína klíčiť, rásť a ustálovať sa iba vo vašom vnútornom priestore a jeho konáre nikdy nezasahujú do vonkajšieho sveta. 
My si myslíme, že nenaplnenie vzniká vo vnútri, ale jeho konáre sú vo vonkajšom svete. Nie! Všetky vrstvy nenaplnenia ktoré máte sú iba vo vašom vnútornom priestore. Všetky vrstvy sú zakorené iba vo vašom vnútornom priestore. Dokonca ani ich výhonky alebo konáre nevyčnievajú do vonkajšieho sveta. 
Po prvé musíte pochopiť, že vaše nenaplnenia sú vždy zakorenené a ustálené iba vo vašom vnútri. Mnoho krát vám iní odpustia a zabudnú, pretože pre nich nie ste veľký človek, ale vy sami sebe neodpustíte, pretože pre vás samých ste vy veľký človek.

Iní mnoho krát proste zabudnú na nenaplnenia týkajúce sa vás, pretože vy nie ste pre nich tak dôležitý, to znamená že ste im ukradnutí, ale vy si neodpustíte, pretože pre seba ste príliš dôležití. Neustále myslíte iba na seba. Odkedy sa zobudíte až pokým nejdete do postele tak myslíte iba na seba. Kvôli neustálemu pamätaniu si seba samého si pamätáte dokonca aj svoje malé neúplnosti veľmi hlboko, veľmi veľmi hlboko. 

Pochopte, dokonca aj tie najmenšie nenaplnenia ktoré máte vo vnútri si pamätáte veľmi dôkladne. Schopnosť odpustiť si je tá prvá podmienka na to, aby ste mohli začať milovať. Iba ak dokážete odpustiť sami sebe, urobiť ukončenie so sebou samými, láska začína. Až potom sa láska začne vyjadrovať. Láska je v skutočnosti sila!

To čo teraz opisujem nie je vlastnosť, je to sila. Byť blaženým raz za čas je schopnosť, ale byť blažený stále, to je sila! Ukazovať lásku raz za čas je vlastnosť, ale cítiť lásku neustále, to je sila. 

Iba vtedy, keď budete ustálení v priestore naplnenia pochopíte tento výrok, že láska je sila. Keď ste ustálení v sile lásky, tak vášho nepriateľa ani len nenapadne aby na vás zaútočil, namiesto toho bude ospevovať vašu slávu. Pretože v jeho vnútri bude viac miesta zaberať vaša sláva ako jeho vlastná nevraživosť. 

Byť ustálení v sile lásky je byť ustálení v sile ukončenia, naplnenia. 
Včera som rozprával o dvoch druhoch lásky: láska vtáčej matky voči svojim mláďatám a láska leva voči svojmu levíčaťu. Vy vždy považujete mäkké prejavy lásky za symbol lásky, pretože vy poznáte iba pseudo-lásku. My vždy považujeme kŕmenie vtáka do úst svojich mláďat za symbol lásky. Ružu za symbol lásky. Ale nikdy nepovažujeme levie správanie voči levíčaťu za symbol lásky. My nepoznáme lásku skrytú za koreňom zapúšťajúcim sa z banyán stromu, nevieme, že strom dáva lásku najskôr tomuto koreňu až kým sa neustáli v zemi a potom podporuje celý strom. 

My vždy oceňujeme povrchnú lásku ruže a vtáka kŕmiaceho svoje mláďatá, ale poviem vám, vták ktorý kŕmi svoje mláďa sa dá prirovnať k láske, ktorú prejavujete raz za čas. Ale lev, ktorý berie svoje mláďa na lov, a umožňuje mu uvedomiť si svoj potenciál, svoje možnosti a schopnosti, to je skutočná láska. 

Prejavovať lásku voči vašej najslabšej stránke je to, čo vás učí spoločnosť o láske. Keď ste chorí a niekto príde a nakŕmi vás, to je považované za lásku. Ale keď na vás niekto zazrie a povie vám nech sa zbavíte tej choroby, to je pravá láska. 

Ale vám sa nepáči takáto láska a nechcete s ňou spolupracovať, pretože vám nikto nikdy nepovedal, že toto je láska. Vždy keď vás požiadajú aby ste sa prebrali, aby ste sa zbavili svojej choroby, máte pocit, že sa od vás iba niečo vyžaduje. Ale pochopte, láska by mala byť dávaná iba tej správnej časti vo vás, nie tej nesprávnej. Ale vy sa identifikujete s vašou nesprávnou stránkou.

Najskôr pochopte že vy máte stránku vzorcov a stránku bez vzorcov, priestor naplnenia a priestor nenaplnenia, ten správny a ten nesprávny priestor vo vás. Láska by mala byť dávaná iba tej správnej časti vo vás. Ale vy si vždy vychutnávate, očakávate a opätujete iba lásku dávanú tej nesprávnej časti vo vás. 

Ako je možné že teroristické organizácie sú schopné presvedčiť toľkých mladých ľudí aby sa pridali k nim? Ja som študoval psychológiu mladých ľudí a zistil som, že je to preto, lebo teroristické organizácie podporujú ich nesprávnu stránku a oni si okamžite zvolia túto priazeň.

Majster nikdy nebude podporovať vašu stránku vzorcov, stránku neúplností, ale v teroristických organizáciách všetky vaše nesprávne vzorce budú zasypávané láskou. Majster vám nikdy nedovolí piť alkohol, obletovať ženy, nedovolí vám ani vyspávať dlhé hodiny, ale v teroristických organizáciách môžete piť, obletovať ženy, jesť čo chcete. Všetky tieto vzorce sú zasypávané láskou a vy si pomyslíte: „Toto je ten najlepší život!“
Ó mládež Indie, je načase aby ste sa prebudili a uvedomili si tú správnu a nesprávanu lásku. Skutočná láska je tá ktorá vám ukáže vaše možnosti, nie tá, ktorá vás ničí!

Pochopenie o láske, skúsenosť lásky akú dostávate navždy ovplyvňuje spôsob ako sa správate a ako myslíte. Akonáhle si začnete užívať lásku voči svojim vzorcom tak už ste využívaní teroristickými organizáciami. Iba ak budete schopní príjmať lásku voči vašej stránke naplnenia, až potom budete schopní rozpoznať osvieteného majstra, až potom budete schopní žiť v sange. 

Ó mládež Indie, zobuďte sa, mali by sme vytvoriť sangu v každej dedine. Ó mládež, stretnite sa, preberte zodpovednosť za našu chudobu, za našu nevedomosť, za všetku kultúrnu deštrukciu. Pochopte, zodpovednosť je vzdelávať iných, obohacovať iných. Staňte sa zodpovední za svoju dedinu, za oblasť kde žijete, za priestor v ktorom dýchate. Obohaťte ľudí o integritu, autentickosť, zodpovednosť, naučte ďaľšiu generáciu vedu ukončovania.

Vezmite obohacovanie iných o 4 princípoch a o ukončovaní za svoju zodpovednosť a naďalej neúnavne prejavujte lásku voči tej správnej stránke ľudí. 

No comments:

Post a Comment