Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, September 13, 2013

13. september 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 13. september 2013* 

*Ďakujeme za anglický prepis poznámok zo satsangu, ktorý prebiehal v jazyku Tamil!  

OTÁZKA: Počúval som Swamijiho satsangy na videách a teraz mám pocit, že to čo počujem sú tie isté veci a nedeje sa vo mne nič nové. Swamiji, čo by som mal urobiť pre to, aby boli tieto sedenia s tebou pre mňa novou skúsenosťou?

ODPOVEĎ: Po prvé to znamená, že si nepraktizoval to, čo si si vypočul, preto slová samotné zostali v tvojej mysli bez skúsenosti. Nemôžeš zakúsiť čo znamená jesť iba tým, že budeš pozerať na potraviny na TV obrazovke. To isté by sa stalo aj vtedy, keby si pri sledovaní videí plne nepočúval, preto by si mal byť integrovaný. Toto je možnosť pre teba, aby si to priamo praktizoval.    

INTEGRITA
Keď začnete praktizovať integritu, tak si uvedomíte, že vy ste zodpovední za každé slovo, ktoré vyslovíte. Myseľ bez integrity je ako dom duchov. Nebudete vedieť odkiaľ a kedy na vás zaútočí nejaký duch. 
Sidhar hovorí, že dom, do ktorého nikdy nevstúpi človek sa čoskoro zrúti. Keď sú dva domy postavené v tom istom čase rovnakým spôsobom, ani jeden z nich nie je udržiavaný, iba v prvom z nich sa pohybujú ľudia dovnútra a von a do druhého nevstúpi žiadny človek, tak ten druhý dom sa zrúti skôr. Je to preto, lebo ´vasthu purusha´ (energetické pole priestoru) je obohacované vďaka dychu ľudí a energia domu zmení vzorec vášho dýchania.

Pokiaľ nemáte vo vašich myšlienkach stabilitu, tak se nebudete cítiť doma nikde a nikdy, pretože nie je možné predpovedať, aká myšlienka a kedy k vám príde. Vy sa nestaráte ani o vedľajšie účinky, ani o následky vašich myšlienok. Myseľ bez integrity je ako bungalov pre duchov. Vaše myšlienky sú ako duchovia. Neviete ktorá myšlienka, ktorý had, ktorá líška kedy príde. Zamyslite sa spätne a zistite, ako ste sa zasekli v tomto probléme. 

Ramana Maharishi hovorí: „Slon, ktorý sa iba potuluje po ulici nenechá svoj chobot v tichosti, bude rušiť všetky obchody. Ale vtedy, keď mu dáte do chobota odrezaný strom, aby ho niesol, nielenže nebude rušiť obchody, ale urobí aj nejakú prácu.“   

Takisto, keď dáte vašej mysli ´strom integrity´, nielenže sa nebude zbytočne potulovať, ale budete sa musieť sústrediť na vašu prácu.

Keď prinesiete bolesť iným, znamená to, že vy sami máte bolesť. Iným môžete dať iba to, čo už máte!

Akonáhle začnete rozmýšľať s integritou, vaše myšlienky sa zosúladia a takisto sa zníži aj ich počet!

Keď je cesta 30 metrov široká a musí cez ňu prejsť 300 áut, tak vznikne dopravná zápcha. Každá z vašich myšlienok spôsobuje vibráciu pri koreni vášho jazyka. Takže všetky vaše myšlienky musia prejsť cez vaše úzke hrdlo. Predstavte si, čo sa stane, keď sa tisíc myšlienok tlačí cez vaše hrdlo. Budete v strese a vaše telo sa unaví! 

Čo prospešné ste urobili pre zámer vášho života? Pozorujte to po dobu 10 dní. Ako trávite svoj čas? Vy si neuvedomujete ani toto!  Keď budete stáť pred Yamom – pánom smrti – nebudete sa môcť ukrývať za svojho manžela / manželku. Nebudete môcť povedať, že ste museli žiť medzi ľuďmi, ktorí neboli integrovaní a preto ste nemohli žiť v integrite ani vy! Váš život je vaša zodpovednosť! Nakoniec nemôžete obviňovať nikoho. Iba vy sami musíte žiť svoj život a nakoniec odpovedať Yamovi! 

Akonáhle získate integritu, tak to čo ste zarobili za jeden rok, budete schopní zarobiť za 10 dní a to čo ste nadobudli za 10 rokov, získate za 1 rok! 

Vaše myslenie by malo byť zacielené na váš zámer – toto je ten správny a integrovaný spôsob života. Vaše myšlienky budú s integritou úplne zacielené na váš zámer. Ja nehovorím, že by ste mali mať ako svoj zámer osvietenie. Bez integrity budete pracovať na 80% proti vášmu vlastnému zámeru, aj keď to bude iba taký obyčajný zámer ako je napríklad zarábanie peňazí.

Ďalší dôležitý následok integrity je ten, že získate „vaak shakti“ (sila slova) a „vaak siddhi“ (nadprirodzená schopnosť dosiahnuť to, že sa slovo stane realitou). 

Podstata satsangu je: Celý váš život sa zmení! Nech budete pracovať v akejkoľvek oblasti, tak s integritou budete stúpať a prosperovať. Váš zámer, cieľ by ste si mali postaviť vysoko. S integritou ho dokážete dosiahnuť. Keď budete mať vysoký cieľ, tak s integritou tento váš zámer určite dosiahnete. Váš život s integritou sa stonásobne zlepší!

No comments:

Post a Comment