Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, September 9, 2013

9. september 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 9. september 2013  

Ganéša – stelesnenie naplnenia

Ganéša je taký krásny boh, stelesnenie radosti. Vždy je prítomný tak ako naplnenie! Pochopte, v momente keď vyhlásite naplnenie, budete naplnení! Neexistuje nič, čo je potrebné predtým, alebo potom. Iba ste zabudli sami na seba. Musíte vyhlásiť vaše naplnenie, to je všetko, a naplnenie sa udeje! Takisto, v momente keď požiadate Ganéšu, bude tu. On je boh plný radosti!     

Nič iné nie je prekážkou v našom živote ako myšlienka, že niečo je „nemožné“. Ganéša znamená ukončenie so všetkým, čo je nemožné. Ganéša je stelesnenie lásky. Je ustálený v priestore naplnenia a v radosti, pretekajúcej radosti a je stelesnením všetkých ukončení neúplností, že niečo je „nemožné“. 

Ganéša je stelesnenie lásky. Prosím pochopte, nikdy nebudete rozmýšľať nad Ganéšom ako nad stelesnením lásky, pretože vždy budete mať myšlienku na lásku od Krišnu alebo Devi. Musíte pochopiť, že Ganéša vám pomôže urobiť ukončenie so všetkými neukončeniami a myšlienkami „to je nemožné“. Robí vás úplnými so všetkým čo vnímate ako nemožné.

Musíte pochopiť túto pravdu o láske. Je jeden druh lásky, pri ktorej vták, keď čokoľvek zje, tak si malý kúsok uloží v zobáku, priletí do hniezda, kde býva a nakŕmi svoje mláďatá. Toto je jeden druh lásky. Existuje ešte jeden druh lásky, pri ktorej lev zoberie levíča, aby ho naučil loviť. 

Pochopte, sú dva druhy lásky. Jedna, pri ktorej vták niečo zje a prinesie kúsok potravy, ktorou nakŕmi svoje mladé. Druhá, pri ktorej lev vezme svoje mláďa na lov. Lev bude levíča ochraňovať, aby sa nezranilo počas lovu, ale levíča sa nebude môcť vyhnúť zácviku do lovu. Lev ho bude ochraňovať, aby sa nezranilo, ale nikdy ho nenechá bez toho, aby ho zobral na lov. Vy musíte loviť! A musíte zobrať zodpovednosť! Samozrejme, keď nič neulovíte, tak vás lev nakŕmi. Čokoľvek čo obstará, tým vás nakŕmi. Ale bude vás neustále učiť loviť.
Môžem povedať, že láska Ganéšu je ako láska leva. Pochopte, lev musí zostúpiť na úroveň levíčaťa, aby levíča cítilo, že je mu rovnocenné. Iba potom ho dokáže povzbudiť, aby s ním išlo na lov a pokúsilo sa loviť. Toto zostúpenie nezníži stav leva samotného. Takisto, Ganéša zostupuje na našu úroveň, aby nás pozdvihol na svoju úroveň. To je veľký rozdiel!

Láska Devi alebo Krišnu je viac ako láska vtáka, ktorú cíti k svojim mláďatám. Ale láska Ganéšu je ako láska leva. Poviem vám, táto láska vyžaduje toľko obetovania. Pri láske vtáka budú mláďatá vedieť, že ich matka miluje a budú to opätovať. Pri tejto láske nepotrebujete veľa obetovania. Ale pri láske leva a levíčaťa si levíča ani neuvedomuje, že ho lev miluje. Preto musí lev urobiť toľko obetovania. 

Prosím pochopte, najväčšie obetovanie je cítiť sa spokojný s tým, keď druhý človek chápe, že ho milujete. Aj toto musí musí lev obetovať! Lev musí obetovať dokonca aj toto! Lev nebude ani len čakať na to, aby si levíča uvedomilo jeho obetovanie. Vie iba jednu vec: raz si levíča uvedomí, že je to lev, ktorý zo mňa urobil leva. Takže najväčšie obetovanie je, keď si to ľudia ktorých máte radi neuvedomujú, keď nevedia že ich milujete, ale vy v tom neustále pokračujete, neustále pokračujete vo vašich povinnostiach, záväzkoch voči nim. Môžem povedať, že toto je tá najsilnejšia láska. Láska Majstra!   

Lev vám nedovolí oddychovať. Nenechá vás bez toho, aby ste išli loviť. Aj keď poviete: „Nie, nie! Bolia ma nohy, včera som bežal tri kilometre a naháňal jeleňa! Dva kilometre som musel chodiť hore a dole. Nie, bolia ma nohy, bolia ma kolená, bolí ma chvost!“ Nie! Lev vás nenechá na pokoji! Ak nebudete schopní loviť, ak nebudete schopní získať potravu, tak nezostanete bez jedla, lev vás určite nakŕmi. Ale lev neurobí to, aby nezobral levíča na lov, aby ho učil loviť. Prosím pochopte, byť levom je náročné! Ale byť vtákom nie je náročné, pretože vták nemusí loviť, jeho potrava je len to, čo nájde alebo vyžobre. 

Vyrastajte s láskou leva, nie s láskou vtáka. Láska holubice bude ukľudňujúca, utišujúca, ale urobí z vás iba vtáka, ktorý stále trpí, hľadá, žobre, kradne. Vyrastajte s láskou leva a stanete sa levom! Ak budete mať na výber medzi láskou vtáka a leva, tak si zvoľte lásku leva. Vždy si vyberte lásku leva, pretože to z vás urobí leva!

Koho lásku si vo svojom živote vyberiete, tým sa stanete. Koho lásku si v živote vychutnávate najviac, tým sa stanete. Pochopte, rovnako ako sa stanete tým čo jete, láska je potravou pre vašu bio-pamäť. Buďte preto veľmi opatrní od koho prijímate lásku. Rovnako ako od koho prijímate jedlo, takisto buďte veľmi opatrní od koho prijímate podporu, útechu, starostlivosť. Neprijímajte starostlivosť, lásku, pozornosť, liečenie, utíšenie, žiadne dobré veci, nič čo si myslíte, že je to dobré alebo zlé, neprijímajte to od človeka, ktorý z vás neurobí leva!  Prijímajte lásku, starostlivosť, pozornosť, dokonca aj rev, desivý rev iba od leva, ktorý z vás urobí leva. Aj keď lev na vás zareve je lepšie dostať zarevanie od leva, než úsmev od šakala. Radšej prijmite rev od leva! Nikdy nepríjmite úsmev od šakala alebo líšky. 

Myslím, že som definoval lásku z nového uhla. Ganéša je stelesnenie lásky leva, ktorý vás urobí naplnenými. Pochopte nevyhnutnosť, dôležitosť naplnenia. Ganéša je stelesnenie tohto naplnenia. Ganéša je stelesnenie ukončenia so všetkými neukončeniami „to je nemožné“. 

Urobte ukončenie so všetkými neukončeniami vášho životného štýlu, so všetkými silnými presvedčeniami, vierami, ktoré máte, že čokoľvek robíte, bude to neúspešné alebo nemožné. Urobte ukončenie s týmto všetkým. Ukončite všetky tieto myšlienky. Pochopte, zbavte sa týchto neukončení. Poviem vám, keď urobíte ukončenie so všetkými týmito myšlienkami, budete vyžarovať energiu Ganéšu, budete vyžarovať prítomnosť Ganéšu, budete vyžarovať skúsenosť Ganéšu. 

Podstata dnešného satsangu je: Ganéša je stelesnenie ukončenia so všetkými neukončeniami, že je niečo nemožné. Nech sa Ganéša, stelesnenie naplnenia, udeje vo všetkých z nás, nech ukončí všetky naše neukončenia, že je niečo nemožné a ustáli nás v priestore naplnenia.

No comments:

Post a Comment