Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, September 29, 2013

29. september 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 29. september 2013

Hlbšie pravdy o ukončovaní

Chcem sa s vami podeliť o hlbšie pravdy o ukončovaní.

Umenie ukončovania je také silné, že až potom keď ho začnete praktizovať, pochopíte jeho dôležitosť. Otvorí vám nový svet, novú energiu. Mohol by som hovoriť o ukončovaní akokoľvek veľa, ale až vtedy keď začnete sedieť pred zrkadlom a ukončovať naozaj zažijete ako sa vám otvorí úplne nový svet, ktorý si teraz neviete ani predstaviť.

V nebi je niekoľko úžasných vecí ako Kama denu - krava, ktorá vám dá čokoľvek čo chcete, Kalpataru – strom, ktorý vám dá čokoľvek čo chcete. Nebo môžete popísať vďaka tomu, že vymenujete niekoľko úžasných vecí. Ale pri ukončovaní vám nemôžem povedať iba o niekoľkých veciach, pretože všetko keď začnete ukončovať, všetko bude výnimočné. Zabudnite na Kama denu, budete mať Mahadevu samotného! Ukončovanie vás presunie na úplne novú úroveň existencie samotnej.

Dnes budeme hľadať (na Vnútornom prebudení) koreňové vzorce. Budeme odhaľovať koreňové vzorce a ukončovať ich. Všetko musíme ukončiť. Existenciu môžete zažiť iba cez existenciu ukončenia, pretože existencia existuje iba pri existencii ukončenia. Vtedy zažijete existenciu v jej úplnosti.   

Budem ďalej odpovedať na vaše otázky, aby ste mohli internalizovať a intranalyzovať všetko o ukončovaní, a aby ste pochopili a žili úplný proces ukončovania:

1. otázka:
Keď obohacovanie robí nenaplnený človek, možno to pomôže tomu, kto obohacuje, ale nie človeku, ktorý je obohacovaný. Ten odíde. Nemal by byť človek úplne naplnený predtým ako začne obohacovať?   

Odpoveď:
Úplné naplnenie sa udeje až s osvietením. Ukončovanie a obohacovanie by sa nemali robiť jedno po druhom, ale súčasne.   

V Patanjaliho joge je slovo „Ashtanga yoga“ – osem častí. Nanešťastie ho anglickí jogíni preložili ako „8 krokov jogy“. Slovo „anga“ preložili ako „kroky“, namiesto ako „časti“ alebo ešte lepšie ako „orgány“. Celá tradícia jogy sa preto stala na západe nepoužiteľnou. Stala sa iba metódou na získanie ohybnosti a trošky zdravia. Je to také zneuctenie jogy! Keď používate takú silnú vedu iba ako techniku na trošku zdravia, je to také smutné! Všetci majú problém už s prvými tromi časťami - yama, nyama, asana. Nikto nedokáže prekročiť tieto tri. Tam končia. Yama (etické princípy) je integrita, nyama (mentálna a telesná čistota) je autentickosť, asana (fyzické pozície), pranayama (dychové techniky), pratyahara (kontrola zmyslov), dharana (koncentrácia) sú zodpovednosť, dhyana (meditácia) a samadhi (spojenie s univerzom) sú obohacovanie.    

Pýtaš sa, či by sme mali robiť ukončovanie a obohacovanie jedno po druhom. Nie! Pochopte, ukončovanie aj obohacovanie by sa mali praktizovať súčasne.

S viac a viac ukončovaním sa udeje viac a viac obohacovania, s viac a viac obohacovaním sa udeje viac ukončenia. Vo chvíli, keď urobíte ukončenie s inými, už ste začali obohacovať iného človeka. Obohacovanie sa začína diať s ukončovaním. Bez obohacovania sa ukončenie nemôže udiať, bez ukončovania sa neudeje obohacovanie. Jedno podporuje druhé. Takisto ako pľúca a srdce. Nemôžete začať používať jedno bez toho, aby ste nezačali používať aj to druhé. Oboje musí prebiehať súčasne. Pľúca sú ukončovanie, srdce je obohacovanie.  

Okrem obohacovania ja osobne nemám iný motív pre to, aby som prišiel a sedel tu deň čo deň a rozprával, hoci ma ľudia nepočúvajú. Ukončenie je také silné, že začnete jednoducho obohacovať.

Nikto vás nemusí učiť ako obohacovať. Možno vám môže dať tipy na to, ako to robiť lepším spôsobom. Ale keď začnete ukončovanie, tak jednoducho začnete obohacovať, pretože sa vám sprístupní toľko energie, inšpirácie a lásky! Preto som po procese z predvčera videl, ako celá skupina zažívala toľko lásky. Dosiahnuť to, aby sa jeden človek cítil milovaný a miloval celú skupinu to nie je len tak.  

Včera som po celom programe, po cvičení, kedy sa pozeráte na seba ako na svoju mamakaru, ahamkaru a swa-annyakaru a predstavujete sa nimi iným ľuďom, videl, že prvá vec, ktorá sa udeje vo vašom bytí je láska. Láska. Toľko lásky. Nie je potrebné, aby k vám prišli iní a povedali vám, aby ste obohacovali. Obohacovanie sa udeje prirodzene. Keď urobíte ukončenie, vaše myslenie sa stane vedomejším. Keď do vedomého myslenia vstúpi vedomie, tak pochopíte, že v živote neexistuje žiadne iné potešenie ako je obohacovanie. Pochopíte, že život nemá iné potešenia ako je obohacovanie.

Akokoľvek veľmi sa snažíte veriť, že život ponúka potešenia, je to úplné klamstvo, nepravdivé tvrdenie. Veriť, že život má potešenia je povera. Ktokoľvek rozšíril toto klamstvo by mal byť zatknutý na základe zákona o poverách. Vy veríte tomu, že život má potešenie na základe masovej hystérie. Ktokoľvek tomu verí, ten je zhypnotizovaný masovou hystériou. 

Vaše myslenie sa vďaka ukončovaniu stane priame. Keď začnete myslieť s vedomím, keď vedomie vstúpi do vášho myslenia, uvedomíte si, že život nemá žiadne potešenia. Koľkí z vás v hĺbke svojej duše veríte, že život nemá žiadne potešenia, zdvihnite ruky. Vy všetci ste začali myslieť s vedomím. Skutočne vám hovorím, ak si myslíte, že život má potešenia, stačí vám len priviesť trošku vedomia do vášho myslenia. Keď vám do života príde niečo, čo považujete za potešenie, len sa pozrite do vnútra a precíťte ako sa cítite, aký je váš vnútorný priestor. O pár dní pochopíte, že život nemá žiadne potešenia. Jediná vec, ktorá je v živote potešením je obohacovanie. Život nemá iné potešenia ako je obohacovanie. 

To, že život má potešenia je ten najväčší klam, s ktorým žijete: „Áno, to je to, čo mi hovorila moja mama, otec, svokra.“ Keď život na vás uprene hľadí, nemôžete sa skryť za ničiu sukňu. Neriaďte sa niečím iba preto, lebo vám to niekto povedal. To, že život má potešenia je klamstvo, ktoré rozšírili materialistické médiá. Je to povera, ktorú rozšíril hlavný prúd médií.

Keď budete veriť, že život má iné potešenia ako je obohacovanie, skončíte v depresii. Nezaoberajte sa preto vôbec touto myšlienkou. Život nemá iné potešenia ako je obohacovanie.

2. otázka:
Podľa upanišádu my nie sme tí, ktorí konáme, keď robíme svoju prácu v zamestnaní. Ako sa môžeme oddeliť od toho čo robíme a robiť to iba ako službu pre svet, ktorý stvoril Boh? Keby som nepodporoval moje túžbu byť úspešný v mojom biznise a byť na to hrdý, čo by ma malo motivovať? Ako sa mám oddeliť od túžby byť úspešným?  

Odpoveď:
Tvoje prvé vyjadrenie: „Podľa upanišádu my nie sme tí, ktorí konáme“ musíš viac pochopiť. Toto vyjadrenie pochopíš až po procese ukončovania. Až potom pochopíš, že ty si nebol ten, kto konal, ale boli to tvoje neukončenia! Tvoje neukončenia ťa nútili robiť to, čo si robil! Keď upanišád hovorí, že my nie sme tí, ktorí konáme, myslí tým, že sú to vaše neukončenia, ktoré konajú. Ale nanešťastie si ľudia začali myslieť, že ten kto koná je Boh. Nie! Vy máte nesprávne pochopenie. Keď upanišád hovorí, že vy nie ste tí, ktorí konajú, ukončite myšlienku na to, kto je ten, kto koná. Zničte toho, kto koná. Vy ste si nanešťastie začali myslieť, že Boh je ten, kto koná. Nie! 

Toto vyjadrenie z upanišádu musíte pochopiť oveľa hlbšie. Ani vy nie ste ten, kto koná, ani Boh nie je ten, kto koná, pretože VY STE BOH! Vaše neukončenia sú tie, ktoré konajú. Preto ukončujte, aby vaše neukončenia, ktoré boli tie, čo konali, zanikli. Potom pochopíte, že ste mali veľký prekážku v obohacovaní. Pokiaľ teraz cítite, že ste ten kto koná, to znamená, že vás vaše neukončenia donútili tomu veriť. Nebudete mať úspech v ničom, čo budete robiť a nebudete schopní oddeliť sa od toho, kto koná a aj keď sa budete pokúšať oddeliť od toho kto koná, iba upadnete do depresie. Nebudete mať žiadnu motiváciu robiť čokoľvek iné. 

Neukončenia neveria ani sami sebe, majú pochybnosti sami o sebe. Vaše neukončenia sú tie, ktoré konajú. Vaše neukončenia sú také silné, že nielen konajú, ale vás aj smerujú do utrpenia za všetky svoje činnosti. Ukončenie je také, že získa všetky potešenia, ale vy si budete užívať jeho výsledky. Pochopte, neukončenie je také, že urobí všetky zločiny, dotlačí vás do všetkých zlých vecí, ale nasmeruje vás do utrpenia, nepreberie zodpovednosť. Ukončenie je také, že vás prinúti robiť všetko dobré, ale dá vám z toho benefity, prospech. 

Neukončenie neverí ani sebe, má samo o sebe hlboké pochybnosti. Neukončenie vždy vedie k viac a viac komplikáciám. 

Celá tvoja otázka bude zodpovedaná sama, keď vstúpiš aspoň trochu do procesu ukončovania. Niekedy vás aj presvedčivosť neukončenia dovedie k viac problémom. Neukončenia budú niekedy také presvedčivé, že budú viesť k viac neukončeniam. Niekedy vás presvedčivosť vášho neukončenia sama nasmeruje do viac problémov.

No comments:

Post a Comment