Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, September 23, 2013

23. september 2013


Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 23. september 2013

Obohacovanie zvyšuje vašu frekvenciu

Dnes budem rozprávať o hlbšom význame obohacovania. Vysvetľoval som ako priniesť integritu do vášho myslenia, autentickosť do vašich činností a zodpovednosť do vášho bytia. 

Keď poviem priniesť zodpovednosť do vášho bytia, musíte pochopiť, znamená to priniesť zodpovednosť do vášho chápania. Dám vám jeden príklad. Keď vidíte titulky na televíznom kanáli: „60 ľudí mŕtvych! Dvaja ministri zranení pri bombovom útoku!“, tak budete otrasení. Svoju hlavu doslova nalepíte na televíznu obrazovku a v momente, keď si prečítate slová „v Iráne“, tak sa uvoľníte. To znamená, že sa cítite zodpovední iba za svoju krajinu. Na základe vášho chápania sa cítite zodpovední iba za svoju krajinu. 

Prosím pochopte! Zmeňte vaše chápanie, vnímanie. Vy ste ľudské bytosti, ste zodpovední za celý svet! Prirodzene, keď na mieste kde ste bude teroristický útok alebo nejaký iný problém, tak budete okamžite utekať, pomáhať ľuďom, zachraňovať seba aj iných. O tom niet pochýb. Ale vaše samotné chápanie by nemalo byť obmedzené iba na miesto, kde žijete. Prosím pochopte, vaše chápanie by malo byť zodpovedné za všetko. Mali by ste chápať, že ste zodpovední za všetko. Cítiť, že ste zodpovední za všetko, by malo byť vaše chápanie. Tomu hovorím priniesť zodpovednosť do vášho chápania. Prineste to správne chápanie do vášho bytia. Preberte, prijmite zodpovednosť za všetko čo sa deje okolo vás. Zodpovednosť znamená mať vyššie chápanie vo vašom bytí. 


Štvrtý princíp je obohacovanie. Prineste obohacovanie do celého vášho života. Aj vtedy, keď vydychujete, pamätajte, že uvoľňujete oxid uhličitý pre stromy. Všetko by ste mali robiť s motívom obohacovania. Nemali by ste urobiť žiadnu činnosť, žiadne myslenie, žiadny pocit, ktorý nie je obohacovaním. Každá činnosť, každá myšlienka a každý pocit by mal byť s veľmi ustáleným chápaním obohacovania. Chcem vám vysvetliť, čo je to ustálené chápanie. Niekedy si začnete vytvárať vaše vlastné fantázie. Myslíte si, že ľudia si užívajú vaše služby, ale v skutočnosti sa cítia vami mučení. Preto používam vyjdrenie „ustálené chápanie obohacovania“. Toto obohacovanie by malo byť prijímané na základe ustáleného chápania ľudí.

Obohacovanie musí byť založené na ustálenom chápaní obohacovania. Pozrite sa na svoj život. Kedykoľvek sa cítite dobre ohľadne seba, kedykoľvek sa cítite silní, keď to preskenujete, vždy to bude vďaka tomu, že v tejto chvíli obohacujete. Keď máte pocit, že milujete, že ste milovaní, keď cítite, že ste silní, keď cítite, že vás ľudia podporujú alebo vy podporujete iných, kedykoľvek sa cítite plní energie, nažive, pozrite sa na svoj život.   

Potrebujete to intranalyzovať (vnútorne analyzovať). Iba vtedy, keď budete túto pravdu intranalyzovať, tak ju pochopíte. Poviem vám, všetky pravdy, ktoré intranalyzujete a udržíte ich vo svojom chápaní, sú prínosom, ktorý nesiete so sebou. To, keď sa naučíte bojové umenie, aký je to veľký prínos pre vás, keď sa naučíte plávať, aký je to prínos pre vás a zachráni vás to v núdzovej chvíli, takisto veľké pravdy, ktoré intranalyzujete a udržíte si vo vašom chápaní, sú veľkým prínosom pre to, aby ste čelili životu.  

Mali by ste intranalyzovať túto veľkú pravdu o tom, že kedykoľvek keď sa cítite silní, sú to iba momenty, kedy niekoho obohacujete. Nie je to nič iné! Čo to znamená? Cítiť sa silní sa rovná obohacovaniu v nejakej podobe. Iba vtedy, keď budete obohacovať, sa budete cítiť silnejší, inteligentnejší, plnší energie. Všetky najlepšie veci vás budú zasypávať viac a viac!   

Pochopte, to že sa budete cítiť viac a viac silní, viac a viac inteligentní, viac a viac plní energie sa bude vo vás diať vždy iba vďaka viac a viac obohacovaniu. Iba keď budete obohacovať iných, budete dostávať viac sily, viac inteligencie, viac energie, všetky najlepšie veci na svete. Všetky najlepšie veci na svete sa vo vás udejú, budú vám dané, keď budete obohacovať.

Obohacovanie rozpína váš samotný život. Obohacovanie zvyšuje samotnú frekvenciu, na ktorej žijete. Obohacovanie zvyšuje samotnú frekvenciu, na ktorej žijete! Každým možným spôsobom prinášajte obohacovanie do celého svojho života. Sadnite si a premyslite svoje celodenné činnosti. Keď robíte rannú jogu, nekončite iba tým. Učte popri tom niekoho zároveň.  Začnite takto. Pozrite sa, či je celý váš deň obohacovaním, či je celý váš deň neustále pre iných.    

Ktokoľvek žije s pravdou, že život je pre iných, žije ten najlepší život! Ešte jedna vec. Zakaždým, keď budete obohacovať iných, myslite na to, že žijete pre iných. Každý moment vám bude znova a znova prinášané zdravie, pocit sily, všetky najlepšie veci. Pochopte niektoré základné princípy života. Či to chcete alebo nie, či to chápete alebo nie, vy nežijete iba vo svojom tele. Keď si myslíte, že žijete iba vo svojom tele, žijete veľmi chudobný život, s veľmi chudobným vnímaním, s veľmi nízkym chápaním, s veľmi nezrelým chápaním!      

Nehrajte sa so svojím životom tým, že budete žiť s veľmi nízkym chápaním! Nezrelé, neadekvátne chápanie... Myslieť si, že žijete iba vo vnútri vášho tela, je to najnezrelejšie, neadekvátne pochopenie. Poviem vám, toto je koreň všetkého zla vo vašom živote. Či je to choroba alebo depresia, všetko začína tým, keď si myslíte, že žijete iba vo vašom tele. Nájdite zdroj všetkého a urobte ukončenie. Zdrojom všetkých zlých veci vo vašom živote je myšlienka, že žijete iba vo vnútri vášho tela. 

Keď si myslíte, že žijete v tele šiestich ľudí, stanete sa hlavou rodiny. Keď si myslíte, že žijete v tele niekoľko sto ľudí, stanete sa hlavou komunity. Keď si myslíte, že žijete v miliónoch ľudí, stanete sa hlavou spoločnosti. Chápanie toho kto ste rozhoduje o vašom rozpínaní alebo deštrukcii. Či to chcete alebo nie, či tomu rozumiete alebo nie, vy žijete cez všetky ľudské bytosti! Toto je pravda! Keď budete pracovať s týmto pochopením, myslieť s týmto pochopením, cítiť s týmto pochopením, celý váš život bude obohacovanie! 

Ja viem, od mladého veku vaše myšlienky boli také, že žijete iba vo vnútri vášho tela. Musíte ukončiť tento vzorec! Preto keď som povedal, že žijete cez všetky telá, neboli ste ani len nadšení. Vy to cítite iba ako zodpovednosť. Poviem vám, je to nadšenie! Vy môžete jesť prostredníctvom toľkých tiel! Vy môžete žiť navždy, naveky! Je to nadšenie! Ale vy nie ste nadšení. Vy iba cítie: „Ó, bože! To je zodpovednosť! Musím nakŕmiť toľko úst!“ Musíte urobiť ukončenie s týmito negatívnymi myšlienkami o živote, negatívnymi životnými vzorcami.

Pochopte túto pravdu! Kedykoľvek sa vo vás rozpína energia, deje sa to iba vďaka obohacovaniu. Kedykoľvek budete obohacovať, udeje sa rozpínanie životnej energie! Inak nie! Obohacovanie sa udeje iba vďaka rozpínaniu. Obohacovanie sa udeje iba vďaka vám, cez vás! Aj vaše dýchanie môže byť obohacovaním, ale skutočné obohacovanie nekončí iba dýchaním! Skutočné obohacovanie znamená, že prenášate najvyššie možné vedomie na iných.


Niekedy hovoríte: „Ja sám nemám najvyššie vedomie. Ako ho môžem prenášať na iných?“ Akúkoľvek úroveň vedomia máte, začnite ho prenášať. Dosiahnete to najvyššie vedomie vo vás a budete ho prenášať na iných. Keď máte 40% integrity, 20% autentickosti, 10% zopdovednosti a 3% obohacovania, akúkoľvek integritu, autentickosť a zodpovednosť máte, začnite obohacovať svet, iných a uvidíte, že vaša integrita sa zvýši na sto percent, vaša autentickosť sa zvýši na sto percent, vaša zodpovednosť sa zvýši na sto percent, vaše obohacovanie sa stane stopercentným! Skutočné obohacovanie znamená spôsobiť, aby ľudia žili osvietenie! Prijmite to ako váš život! Uvidíte, že sa vo vašom živote začnú diať všetky možné zázraky.   

Niekedy sa ma ľudia pýtajú: „Čo je zlé na tom žiť priemerný morálny život? Nestačí, keď budem žiť takto?“ Je to ako pýtať sa: „Čo je zlé na tom žiť s jednou nohou, s jednou rukou? Načo potrebujeme dve ruky, dve nohy, dve nosné dierky, dve oči, dve obličky? Prečo nemôžem žiť s jednou rukou, s jednou nohou, s jednou obličkou, so 4-5 zubami?“ Môžete! Kto povedal, že nemôžete? Môžete tak žiť!    

Môžete byť hlúpi, ale nedovoľte, aby boli hlúpi iní! Je to viac nebezpečné, pochopte! Keď ste hlúpi vy, aspoň o tom viete. Vy ste zodpovední za vaše utrpenie. Keď dovolíte iným, aby boli hlúpi a oni zostanú pri vás, nebudete vedieť, aké hlúpe veci urobia! Iba vtedy, keď ste inkarnácia, môžete podstúpiť riziko, že dovolíte hlúpym ľuďom žiť pri vás! Inak nie!

Počúvajte. Skutočné obohacovanie je pomáhať každému, umožniť každému žiť osvietenie bez toho, aby ste deň čo deň strácali nádej v ľudí! Pokračujte v obohacovaní ľudí. Keď žijete Nirahara život je to iba preto, aby ste obohacovali život iných! Robte jogu, aby ste obohacovali jogou iných. Keď máte bohatstvo, používajte ho, aby ste obohacovali každého o život v osvietení. Keď máte inteligenciu, používajte ju na to, aby ste každého obohacovali do života v osvietení. Keď máte rečnícke schopnosti, používajte ich na to, aby ste každého obohatili do života v osvietení. 

Pri chorobách spôsobených vplyvom Rahu (planéta Urán, ktorá má negatívny vplyv) je tá zlá správa, že nemôžete byť vyliečení žiadnou metódou. Dobrá správa je, že stačí, aby vás uvidel guru a budete vyliečení! Nič iné nie je potrebné. Keď vás uvidia oči guru, Rahu zmizne. Rahu nie je nič iné ako pocit, že žijete iba vo vnútri vášho tela. Oči guru nie sú nič iné ako skúsenosť, keď vás vidí človek, ktorý cíti, že žije cez každého! Prosím pochopte, guru je človek, ktorý žije cez všetky telá! Keď vás uvidí človek, ktorý žije cez toľko tiel, Rahu vo vás zmizne. Keď sa rozhodnete, že budete žiť cez každého, ste guru. Môžete urobiť ukončenie s akýmkoľvek Rahu, ktorý je v akomkoľvek tele. Rahu je, keď cítite, že žijete iba vo svojom tele. Je to nezrelé, neadekvátne pochopenie. Kedykoľvek vás premôže nezrelé, neadekvátne pochopenie, budete robiť veci, ktoré zvyčajne nerobíte. 

Toto je podstata, ktorú chcem, aby ste sa naučili: Rahu znamená, že si myslíte, že žijete iba vo svojom tele. Guru je človek, ktorý cíti, že žije cez všetky telá. Aj keď vás uvidí človek, ktorý je v priestore guru, váš Rahu zmizne. Skončí. Bude po ňom! 

Prosím pochopte, nebuďte posadnutí s Rahu! Je to príliš nebezpečné, ničí vás to a tlačí do väčších a väčších problémov v živote. Scvrkáva vás to, robí vás to bezmocnými. 

No comments:

Post a Comment