Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, September 27, 2013

27. september 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithynanandu, 27. september 2013

Hlbšie pravdy o ukončení

Jedno veľmi silné nenaplnenie, ktoré máte a ktoré môže spôsobiť silnú neúplnosť, silné nenaplnenie vo vás, je vaša myšlienka, že ukončenie nie je reálne. Ak sa nechcete vzdať určitých silných častí vášho života, s ktorými sa identifikujete, obávate sa, že ak ich ukončíte, tak tá časť života vás opustí a vybledne. 

Niektoré vaše vzorce sú uložené vo vašej svalovej pamäti, ako denno-denné zvyklosti, ako piť rannú kávu, čítať noviny, dokonca aj fajčenie je len vo vašej svalovej pamäti. Ale sú určité mentálne vzorce, ktoré sú hlboko vo vašej bio-pamäti. Ako napríklad hľadať lásku, potreba pozornosti, pocit byť milovaný alebo nemilovaný, tieto vzorce sa dostávajú až do hĺbky vášho bytia samotného. A aj napriek tomu, že vám spôsobujú nenaplnenie, nechcete ich ukončiť.

Ten pocit, že “ukončovanie mi nemôže priniesť riešenie” je tá najhoršia neúplnosť akú môžete v živote mať, robí vás bezmocnými. Hovorím vám túto pravdu, prosím pochopte to! Ukončiť neúplnosti, ktoré v skutočnosti nechcete ukončiť, to je to skutočné ukončenie. Hoci vy silno veríte, že ukončovanie nevyrieši váš problém, poviem vám, ak ukončenie nevyrieši váš problém, potom ho nevyrieši nič. Ukončenie možno nie je kompletné, úplné riešenie, ale je to to najvyššie riešenie. 

Či vaša logika súhlasí alebo nesúhlasí s tým, že ukončenie je úplné riešenie je jedno, v každom prípade ukončenie je to najlepšie možné riešenie. To najlepšie možné riešenie vám môže prísť iba vďaka ukončeniu.

Je jeden verš v knihe Bhagavatam: “Naguro Radikam” - čo znamená: neexistuje nič viac ako Guru. Ja vám môžem vám povedať mojimi slovami, že neexistuje nič vyššie ako ukončenie. 

Prvá vec ktorú musíte urobiť vo vašom živote, je naučiť sa vedu ukončovania. Druhá vec je praktizovať ukončenie, a tretia vec je byť v priestore ukončenia neustále. 

Naučte sa vedu ukončovania aj keď v neho neveríte. Vo vašom živote bývajú chvíle, ja tomu hovorím “tmavá noc duše”, kedy neveríte, že ukončenie vám môže priniesť riešenie. Aj v takýchto chvíľach pokračovať v ukončení, to je skutočné ukončenie.

Ukončenie je veľmi jednoduché a privedie vám priame výsledky čo sa týka vzorcov vo vašej svalovej pamäti, ale aj hlbšie vzorce, vzorce vašej bio-pamäte môžu byť vyriešené ukončením. Mať trpezlivosť robiť ukončenie týchto vzorcov, to je skutočné ukončenie.

My niekedy prídeme k záveru, že ukončenie nám nemôže priniesť riešenie. Nie! Ukončenie vám prinesie riešenie aj keď neveríte, že vám môže priniesť riešenie na určité problémy. 

Počúvajte! Ukončenie, ktoré sa stane vašou skúsenosťou, ak ho zažijete ako realitu vo svojom živote, urobí toľko dobra pre vás. Ak naozaj trpíte so svojím vnútorným priestorom, ak vaša logika neverí, že ukončenie by mohlo byť skutočným riešením, tak sa len držte tejto jednej pravdy: Ukončenie, je to najvyššie riešenie!

Ukončenie, je to najvyššie riešenie! Toto si pamätajte! Život vám začne ukazovať zázraky. Čo sú to zázraky? Zázraky nie sú nič iné ako udalosti, ktoré vieme, že sa môžu udiať, ale neveríme tomu, že by sa nám mohli udiať, ale náhle sa udejú v našom živote. Život vám bude prinášať neustále zázraky ak začnete fungovať na základe ukončenia. 

Ranná správa Swamijiho Nithyanandu, podaná na 957-mom rannom satsangu (počítané od roku 2010) a počas prvého dňa 20. programu Vnútorného Prebudenia (Inner Awakening) 27. september 2013

No comments:

Post a Comment