Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, December 1, 2013

1. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 1. december 2013

Prvý deň Vnútorného prebudenia na Bali – Čítanie z Akáše

Dnes začína Vnútorné prebudenie stupeň 4. Zároveň má dnes tento program svoje šieste narodeniny. Začali sme ho organizovať 1. decembra 2008, v rovnaký deň. Medzičasom sa stal nezávislou inteligenciou! Žehnám tento program, aby prebudil milióny a milióny ľudí na planéte Zem! Nech žijete dlho a nech sa prebudia miliardy ľudí na planéte Zem!

Aby som predstavil tento program, môžem znova iba povedať, že som tehotný! To je to presné slovo. Vždy, keď sa prinášajú veľké veci, kedykoľvek zo mňa vychádzajú úžasné veci, tak mám tento pocit, mám túto energiu. Jednoducho ňou prekypujem.

Pristúpim k rannému satsangu. Zaviazal som sa, že odo dnes budeme mať týchto 21 dní čítania z akáše. Budem čítať akašické záznamy. Namah Shivaya! 

OTÁZKA: Ctený Kalabhairava, môžeš nám prosím objasniť, čo je integrita z vesmírnej perspektívy? 

KALABHAIRAVA: Keď sa čistá prána premení v tele na slová, tak individuálna vôľa zohráva veľkú úlohu pri tom, či budú tieto slová sformované “pre” život, alebo “proti” životu. Ak individuálna vôľa podporuje život a dovolí práne, aby sa sformovala do slov, tomu sa hovorí “integrita”. Ak individuálna vôľa podporuje ne-život, chaos v živote a dovolí práne, aby sa sformovala do slov, to je “neintegrita”. Integrita znamená umožniť vašej čistej práne, aby vo vás prúdila, aby vo vás žila, prejavovala sa, vyžarovala, konala cez vaše telo, myseľ a bytie.   

OTÁZKA: Drahý Kalabhairava, môžeš nám objasniť, čo je autentickosť z vesmírneho pohľadu? 

KALABHAIRAVA: Myseľ, ktorá vás ovláda ako agent, aby žila cez vaše telo, myseľ a vedomie, myseľ, ktorá vstupuje do vášho vnútra ako ozbrojená stráž, alebo predstiera, že je pohotový sluha, vás pomaly smeruje do nevedomia a preberá úlohu vášho života. Myseľ, ktorá preberá úlohu vášho života, vám neustále prináša také skúsenosti, aby ste uverili tomu, že ak má váš život prebiehať hladko, tak je potrebné, aby bola súčasťou vášho života.  

Autentickosť je pochopenie, že myseľ potrebuje slúžiť len svojmu účelu, kvôli ktorému začala existovať. Keď vstúpi do vášho domu a povie, že vás bude chrániť, tak jej dovoľte iba to, aby vás chránila. Ak vstupuje do vášho života s tým, že vám hovorí, že vás urobí schopnejšími, výkonnejšími, tak jej dovoľte robiť len túto prácu. 

Autentickosť je pochopenie, že myseľ nie je potrebná na to, aby váš život prebiehal hladko. 

Dovoliť mysli, aby vykonávala len svoju pridelenú prácu, pre ktorú prišla do vášho vnútra, nedovoliť jej, aby prevzala dozor nad celým vaším životom, to je autentickosť.

Vnútorná identita, ktorú máte, neexistuje vtedy, keď máte, alebo keď si uvedomujete, že nemáte. Vonkajšia identita, ktorú máte, existuje len pokiaľ si ostatní myslia, že ju máte. 
Annyakara ostatných voči vám (to ako vás vidia ostatní) existuje, pokiaľ ostatní majú svoju vlastnú vnútornú identitu. Zosúladenie vášho života vo všetkých týchto troch dimenziách s jasnosťou, úprimnosťou a zodpovednosťou za všetky tri, to je autentickosť. 

Autentickosť žije a vedie váš život do čistého vedomia. Čím sa stanete viac a viac autentickí, tým sa vaša prítomnosť stane viac a viac intenzívnejšia. Autentická bytosť nemusí používať slová na to, aby obohacovala iných, aby ich ovplyvňovala. Jej prítomnosť je taká silná, že ona samotná obohacuje každého. 

OTÁZKA: Drahý Kalabhairava, môžeš nám objasniť, čo je zodpovednosť z vesmírneho pohľadu? 

KALABHAIRAVA: (problém so zvukom) S „Atma Vikaasa“ (vnútorné rozpínanie) sa život stane novým. Obohacovanie seba a iných sa stane súčasťou vašej samotnej existencie. Rozpínanie všetkého, čo vnímate ako seba samých, to je zodpovednosť.

OTÁZKA: Drahý Kalabhairava, môžeš nám objasniť, čo je obohacovanie z vesmírnej perspektívy?

KALABHAIRAVA: Obohacovanie znamená žiť s jasným vedomím ako skúsenosť to, že všetko a každý je súčasťou vás. Keď bude vo vás táto pravda v podobe vedomia, stanete sa zodpovední. Keď sa táto pravda stane skúsenosťou vo vás, tak sa stanete “obohacovaním”. Obohacovanie je iba to, že každá časť z vás zažíva „Atma Vikaasa“ – vnútornú expanziu, rozpínanie. Keď sa vo vašej duši udeje Atma Vikasa, vnútorné rozpínanie, tak každá bytosť vo vašom okolí, každá bytosť, ktorá je predĺžením vás, každá duša, ktorá prebýva v rôznych telách, ktoré sú s vami prepojené, začne takisto zažívať Atma Vikasa. Keď vaše slová, myslenie, konanie smerujú k tomu, aby pomáhali každému jednotlivcovi dosiahnuť Atma Vikasa, vnútorné rozpínanie, tak obohacujete. Obohacovanie rozpína váš život a jeho možnosti. Obohacovanie rozpína vašu existenciu. Obohacovanie rozpína vašu samotnú existenciu. 

OTÁZKA. (problém so zvukom)

KALABHAIRAVA: (problém so zvukom) Neprebudené bytosti nemajú, hoci vlastnia. Vaše je iba to, čo máte. Čo je vo vašom živote ako realita, ako súčasť vášho pochopenia, iba to je vaše. Čo iba vlastníte a neviete ako s tým zaobchádzať, ako to vlastniť, používať, ako to urobiť realitou vo vašom každodennom živote, to nemôže byť súčasťou vás. Takže pochopte, byť prebudený je jediným stav, kedy máte vedomie. Ostatní ho nemajú.  

OTÁZKA: Drahý Kalabhairava, môžeš nám prosím objasniť, čo by sme mali robiť, aby sme sa stali prebudenou bytosťou? 

KALABHAIRAVA: Rozhodnúť sa prebudiť a odstrániť všetky zväzujúce záujmy, ktoré vás neustále držia v hlbokom nevedomí, spánku. Odstrániť všetky bočné záujmy, ktoré vás udržiavajú nevedomými, zaspatými vo vašom každodennom živote. Odstrániť ich zo svojho života. To je jediná cesta, ako dosiahnuť prebudenie. 

OTÁZKA: (problém so zvukom) 

KALABHAIRAVA: Vo vesmíre sa nič nedeje ako prirodzená súčasť evolúcie. Takzvaná evolúcia sa deje len ako súčasť sadhany (duchovných procesov, praktík). Každá evolúcia, či je to vývoj ryby na korytnačku, alebo korytnačky na prasa, alebo opice na človeka, je jasné duchovné praktizovanie, cvičenie. Je to duchovné praktizovanie, ktoré umožnilo celú evolúciu. Neexistuje nič také, ako „prirodzený prúd“. Keď sa dostaví výsledok dlhodobého praktizovania, tak hovoríte tomu „prirodzený prúd“. Ale je to len duchovné praktizovanie, ktoré umožňuje, aby nastala evolúcia. 

OTÁZKA: Drahý Kalabhairava, môžeš sa s nami podeliť o to, čo je cieľom toho, že sa celok rozdelil do mnohých častí a doviedol mnohých ľudí do klamu existencie? 

KALABHAIRAVA:  Neexistuje žiadny cieľ. Celok sa nikdy nestal mnohými. Mnohí nikdy nemôžu upadnúť do sebaklamu. To, čo upadá do sebaklamu, nemôže byť nikdy súčasťou celku. Celok neustále oslavuje seba samého ako celok. Nikdy sa nestáva mnohými. Môže sa rozpínať, ale nikdy sa nestáva mnohými a neustále oslavuje svoju vlastnú existenciu a užíva si to. Nikdy nesmeruje seba samého do sebaklamu, alebo ilúzie. Je neustále nažive, prebudený.   

Nech prítomnosť Mahadevu prebudí všetkých z nás! Nech sa kundalini energia prebudí vo všetkých z nás! Nech ako blesk pristane kundalini na vás všetkých!

No comments:

Post a Comment