Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, December 20, 2013

20. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 20. december 2013

Vy ste čisté vedomie

Dnes je 20. deň Vnútorného prebudenia! Budeme pracovať na tej najvyšššej realite, Chit Jata Granthi Bhedana. To znamená na uvedomení si, že vy ste čisté vedomie. To je tá najvyššia realita! Zajtra sa ustálite v tomto stave samotnom.

Byť ustálený v tej najvyššej realite, to je Sahaja. Stav Sahaja sa vo vás udeje len so správnou sangou. Čo je to vlastne Satsanga? Satsanga nie je nič iné ako byť s človekom, alebo v priestore, kde je do vás znova naliata, naplnená pravda. Keď budete mať okolo seba správnych ľudí, správnu sangu, trávenie času s nimi je satsanga. Koľkí z vás ste teraz naozaj zistili, že celá skupina sa stala pre vás satsangou? (Ľudia dvíhajú ruky.) To je všetko! Len sa naučte umenie vytvárať takúto skupinu kdekoľvek budete. Nikdy nepochybujte o tom, že váš manžel / manželka nikdy nemôžu byť takouto skupinou. Nepochybujte ani o svojom synovi! Nie! Vaša rodina, vaši kolegovia, váš tím, váš manžel, vaša manželka, každý sa môže stať satsangou, súčasťou vás. Zajtra budeme pracovať na sanga sankalpa (zámer sangy). Dnes budeme pracovať na najvyššej realite.

Prosím počúvajte! Chit – vedomie, Jata – hmota. Nanešťastie, vy oboje spájate a ste z toho zmätení. Chit Jata Granthi Bhedana znamená oslobodenie vášho vedomia od hmoty. Môžem povedať, že vám pomáha prebudiť rozhodujúci komponent vášho života, pomáha vám uvedomiť si ho. Satsanga znamená znova a znova nalievať túto pravdu do vás. Poviem vám, podstata všetkých satsangov tohto roka, podstata všetkých satsangov, ktoré som kedy urobil od môjho narodenia, nie je nič iné ako tento odkaz. Prosím počúvajte. Všetko je len o zvyšovaní vašej schopnosti nalievať pravdu do seba, aj do iných. To je všetko! Zvyšovať schopnosť obohacovať seba samých a iných. To je všetko! To je všetko, čo je podstata života na planéte Zem, podstata života vo vesmíre. Podstata života vo vesmíre nie sú ani peniaze, alebo rozvoj infraštruktúry, ani žiadna spoločenská moc, alebo vzťahy. Podstata ľudského života, cieľ ľudského života, zámer ľudského života vo vesmíre je rozpínanie vašej schopnosti nalievať do seba samých tieto obrovské duchovné pravdy, obohacovať seba samých a obohacovať iných. To je všetko! Schopnosť obohacovať seba samých, aj iných! Je to len o sile, s akou obohacujete seba samých, aj iných.

Celé Vnútorné prebudenie stupeň 4 nie je nič iné ako prebudenie vašej sily obohacovať seba samých a prebudenie sily obohacovať iných. Nie je to len o inteligencii a inšpirácii, ale aj o zručnosti! Inteligencia je niečo iné, zručnosť je niečo iné. Keď sa použije inteligencia, stane sa zručnosťou. Zajtra po satsangu budeme mať po prvýkrát „Záblesky môjho Vnútorného prebudenia“. To znamená, že sa všetci budete podieľať so svetom o vaše skúsenosti z Vnútorného prebudenia. Zajtra poskytnem trochu času počas samotného ranného satsangu. Dám vám trocha času.

Váš úspech závisí od vašej schopnosti rozprávať do počúvania počúvajúcich. Váš duchovný vývoj závisí od vašej schopnosti rozprávať do svojho počúvania a od vašej schopnosti počúvať svoje rozprávanie. Vaša schopnosť počúvať seba samých a rozprávať do svojho počúvania rozhoduje o vašom duchovnom raste!

Veľakrát mi ľudia hovoria: „Ja nie som schopný presvedčiť sám seba, aby som sa zbavil svojich neukončení.“ To znamená, že nie ste schopní rozprávať do svojho počúvania!

Rozprávajte do svojho počúvania! Neexistuje žiadna skratka. Najkratšia vzdialenosť medzi dvoma bodmi je priama čiara. Takže, najkratšia cesta pre čokoľvek je priama čiara a priama cesta. Schopnosť rozprávať do svojho počúvania je ukončovanie. Prosím pochopte, definujem ukončovanie. Schopnosť rozprávať do svojho počúvania je schopnosť ukončovať. Je to len o rozvoji vašej schopnosti rozprávať do svojho počúvania, o rozvoji vašej schopnosti rozprávať do počúvania iných, o rozvoji vašej schopnosti dávať autentické počúvanie sebe samým, o rozvoji vašej schopnosti poskytnúť autentické počúvanie iným. To je všetko! Môžem použiť koľkokoľvek slov, hocikoľko nových slov, je to všetko len o schopnosti poskytnúť autentické počúvanie sebe samým, o schopnosti poskytnúť autentické počúvanie iným, o schopnosti rozprávať do svojho počúvania a o schopnosti rozprávať do počúvania iných. To je všetko!

Tieto veľké pravdy sú také skúsenostné pravdy, že nie som schopný pokryť ich viac slovami. Toto sú pravdy nahých filozofov, nirvanis. Slová sú ako oblečenie. Nie som schopný dať viac oblečenia na pravdy týchto veľkých nahých filozofov sveta. Môžem povedať, že toto je prvé slovo, ktoré dostali hinduisti od kresťanov – „nahí filozofovia“. Toto sú prvé slová, ktorými nás identifikovali. Môžem možno povedať „nahé oslobodené bytosti“, „nahé osvietené bytosti“. Pravda, o ktorej hovorím - Chit Jata Granthi Bhedana - je taká silná pravda, nádherná pravda! Takže, ja teraz len dovolím, aby sa táto nahá pravda samotná zrkadlila vo vašich mozgoch. 

Posaďte sa vzpriamene. Zatvorte oči. Uvedomte si, že ste sa stali Bidadi Kalpavruksha (banyán strom) a autenticky počúvajte všetko, čo prebieha vo vašom vnútri a venujte si autentické počúvanie. Prosím počúvajte! Teraz poskytnite autentické počúvanie sebe samým. Keď chcete súčasne aj ukončovať, rozprávajte do počúvania seba samých. Zrkadlite neurónovú aktivitu vesmírneho super-mozgu, Kalpavrukshe a majstra. Nech všetci zažijete prebudenie kundaliny! Namah Shivaya!

No comments:

Post a Comment