Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, December 6, 2013

6. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 6. december 2013

Riadia neukončenia váš život?

Dnes budeme pracovať na ukončovaní. Najprv sme pracovali na autentickom počúvaní, potom na procese manana – intranalyzovaní, potom na procese nidhidhyasana – vyžarovaní, žití, a teraz budeme pracovať na procese ukončovania – poornatva. Až vtedy, keď urobíte tieto tri procesy, pochopíte vaše skutočné neukončenia. Až vtedy, keď budete autenticky počúvať, všetky tieto „centové“ neukončenia sa rozpustia sami od seba, bez pomoci. Keď budete autenticky intranalyzovať, všetky bezvýznamné, malicherné neukončenia, ktoré máte... Väčšina vašich neukončení nie je hodná ani dva, alebo tri centy. Začína to dvoma, troma centami. Nič nie je hodné viac ako päť centov. Keby ste mohli predať všetky svoje neukončenia, dal by som vám najviac päť centov, nie viac. Väčšina týchto neukončení sa rozpustí vďaka autentickému počúvaniu, intranalyzovaniu a vyžarovaniu. Vašu pozornosť potrebujú iba niektoré neukončenia, ktoré sa nerozpustia ani pomocou týchto troch procesov. Musíte pracovať iba s týmito neukočeniami a ukončovať ich. 

Nehrajte sa s neukončeniami žiadne detské hry. Nebuďte takí hlúpi, aby ste sa hrali so všetkými malými, ako som povedal, niekoľko centovými neukončeniami. Ak aj po skončení týchto troch procesov - počúvanie, intranalyzovanie, vyžarovanie ešte stále máte nejaké neukončenia, musíte sa im venovať. Len tieto neukončenia sú hodné vášho ukončovania. Inak neseďte pred zrkadlom a nemárnite svoj čas tým, že sa budete venovať všetkým bezvýznamných neukončeniam. 

Niekedy sa ma ľudia pýtajú: „Swamiji, ako budem vedieť, či mám nejaké neukončenia alebo nie?“

Keď vám zapácha z úst, viete to? Viete! Takisto, keď bude zapáchať vaša myseľ, tak to budete vedieť!

Keď máte niečo vo svojom vnútri, tak to viete. Budete to vedieť! Keď vám zapácha z úst, tak aj keď o tom neviete, iní vo vašej blízkosti budú reagovať, takže to budete vedieť! Takisto, aj keď si myslíte, že nemáte neukončenia, tak podľa toho ako budú vo vašej blízkosti reagovať iní, budete vedieť, či ich máte alebo nie! To je všetko!

Poviem vám, tá najúžasnejšia vec, ktorú by ste si mali osvojiť v tomto živote v ľudskom tele, je ukončovanie. Napríklad, pracujete celý svoj život, 35 rokov a zarábate v dolároch. Zrazu sa premiestnite do Indie, kde potrebujete rupie a vaše doláre nemôžete na nich zmeniť. Čo sa stane? Všetko je premárnené! Takisto je to aj naopak. Pracujete celý život v Indii, zarábate rupie a zrazu idete do inej krajiny, do Európy, a nemôžete si zmeniť všetky vaše peniaze na eurá. Čo sa stane? Je koniec! Vy si neosvojujete, nehromadíte to, čo bude pre vás užitočné navždy. Takisto bude pre vás zbytočné všetko, čo si hromadíte, pokým ste v tele. Potom ako opustíte telo, pôjdete na nejaké iné miesto, kde nie je možná výmena, kde je výmenný kurz rovný nule! Jedine ukončovanie je to, čo môže byť zmenené. To je jediná vec, ktorá môže ísť s vami.  

Tá sila, ktorú cítite vďaka naplneniu! Poviem vám, keď prinesiete do svojho tela naplnenie, každý váš orgán vás bude oslavovať, váš žalúdok bude s vami spolupracovať, vaše srdce bude s vami spolupracovať, vaše pľúca budú s vami spolupracovať, váš mozog bude s vami spolupracovať. Každý orgán vás bude žehnať, bude cítiť radosť!

Neukončenia sú pozostatky a zvyšky z minulých spomienok, udalostí, situácií, ktoré vo vás prebývajú v prítomnej chvíli a obmedzujú vaše chápanie a váš život. Poviem vám, niekedy vám vaše neukočenia spôsobujú nenapraviteľné škody. Nemyslite si: „Budem ukončovať o rok, o dva roky, ...“. Nie! Berte to vážne, pretože vaše neukočenia to nenechajú iba tak, rovnako ako teroristi! Nemôžete povedať: „Budem bojovať s teroristami o dva roky.“ Oni vás dovtedy nenechajú žiť. Zlikvidujú vás! Teroristi vás nenechajú žiť! Neukončenia vás nenechajú len tak. Neustále ničia všetko, čo súvisí s vaším životným zámerom, všetko čo musíte urobiť, aby ste naplnili to, prečo ste v tomto tele, prečo ste stelesnení. Zničia všetko, čo potrebujete.

Počúvajte! Neodkladajte ukončovanie svojich neukončení, pretože ničia všetko, čo máte. Ničia samotný zmysel vašej existencie! Neukončenia... v skutočnosti fungujú neukončenia doslova ako váš nepriateľ, ktorý sedí vo vašom vnútri. Oni majú veľmi sadistické potešenie. Aj keď je to, čo potrebujete niečo veľmi malé, keď vás poteší čo i len malý kvietok,  nedovolia, aby ste ho mali! Nedovolia vám, aby ste mali čo i len ten malý kvietok. Neukončenia majú veľmi sadistické potešenia. Oni spôsobia presne to, aby ten malý kvietok zvädol, len aby ste ho nedostali! To je všetko!

Môžete vidieť vo svojom živote, že veľmi obyčajné veci, ktoré získava v živote každý Tom, Dick a Harry, keď ich chcete aj vy, tak budete trpieť, budete sa snažiť o to, aby ste ich tiež získali. Vy ich nezískate, ale všetci hlupáci na ulici ich budú mať a budú nimi mrhať, budú nimi plytvať! Nielenže ich budú mať, ale budú nimi aj mrhať! Keď ich chcete, keď sa budete snažiť o to, aby ste ich mali, tak z nich nedostanete ani kúsok. Koľkí z vás máte tú istú skúsenosť v živote? (Ľudia zdvíhajú ruky.) Poviem vám, to čo vás zastavuje sú práve vaše neukončenia, pretože vaše neukončenia sa uistia, že aj keď je to niečo malé, tak nedostanete to, čo chcete. Dokonca aj keď je to niečo malé?

Napríklad, chcete iba jedny konkrétne šaty bielej farby.V obchode dostanete všetky iné farby, ale keď požiadate o biele, tak vám povedia: „Keď si ich objednáte, tak ich dostanete.“ O aký čas ich dostanete? O dva mesiace! Po dvoch mesiacoch bude textilná továreň zatvorená! Potom, po dvoch mesiacoch, poviete: „Skúsim si tie šaty objednať z iného obchodu, od inej spoločnosti.“ O jeden rok predavač v obchode povie: „Môjmu obchodu sa nedarí dobre. Idem ho zatvoriť.“ Neukončenia sú veľmi sadistické, pochopte to prosím.

Ja som videl ľudí, ktorý sa hrali s neukončeniami veľmi zlé hry. Napríklad, niekoho veľmi milujete, chcete sa k tomu človeku priblížiť, ale on nerozumie vášmu srdcu. Preto začnete o bojovať o to, aby vás pochopil. Spôsobí tento boj, aby sa k vám priblížil? Nie! Lenže neukončenia vás učia jedine toto – bojovať! 

„Prečo iní ľudia dostávajú tvoju pozornosť? Prečo ju nedostávam ja?“ Ja mám niekoľko úžasných žiakov, ktorí sa o to snažia a končia v ešte väčšom chaose. Končia vo väčšom zmätku, s viac neukončeniami. Snažia sa bojovať: „Prečo nikdy nedostávam tvoju pozornosť? Všetci, ktorí nepracujú, ju dostávajú!“ Ale no tak! Čo tým myslíte? Myslíte si, že keď sa budete takto dožadovať, tak získate moju pozornosť? Toto je presne rada, ktorú vám dávajú vaše neukočenia! Kto je teraz váš guru? Neukončenia! Kto je váš poradca, kto je poradca pre váš život? Neukončenia! Kráľovské neukončenie, poradca pre život! Sedí vo veľkom, krásnom, ozdobenom úrade! Keď prídete za ním a chcete sa poradiť, tak iba otvorí dvere. Vo chvíli, keď sa dostanete dovnútra, tak padnete do „Kumbhipaakam”, do pekla! Kumbhipaakam je jedno z pekiel, ktoré je popísané v Garuda Purana. Zvonka to vyzerá ako niečo krásne, úžasné, kráľovské! Recepcia, vestibul, všetko bude úžasné až po konzultačnú miestnosť. Potom ako ukončíte vašu konzultáciu, keď zatlačíte na dvere, ktorými vychádzate, až potom si uvedomíte, že to nie sú dvere, ale okno na deväťnástom poschodí a vy priamo padáte a pristávate na mieste, ktoré sa volá „Kumbhipaakam“!   

Nepočúvajte rady od neukončení. Nerobte žiadne strategizovanie založené na návodoch od neukončení. Či robíte svoje finančné rozhodnutia, rozhodnutia o vzťahoch, o živote, rozhodnutia týkajúce sa tela, mysle, osvietenia, nerobte ich podľa rady neukončení.

Ja mám niekoľko úžasných žiakov, ktorí si myslia, že ma milujú a počúvajú ma. Lenže ich problém je, že si myslia, že sa im dosť nevenujem, alebo že sa viac venujem žiakom, ktorí nie sú toho hodní. Potom si myslia, že osočovať a ohovárať ma je ten najlepší spôsob, ako získať moju pozornosť! Naničhodní ľudia! Toto ich privedie do Kumbhipaakam, Andhakupam, Krimibhojanam, do všetkých rôznych pekiel, ktoré sú popísané v Garuda Purana. 

Neodkladajte! Ukončujte vaše neukončenia. Nemyslite si, že vaše neukončenia sú také nevinné, ako si myslíte. Oni zničia celú vašu schopnosť myslieť, prosím pochopte to. Vaša schopnosť myslieť bude zničená. Bude to veľmi vážne a nenapraviteľné. To je dôvod, prečo hovorím, aby ste si nemysleli: „Nie, niekoľko ďalších dní budem neukončenia iba počúvať. Neskôr ich ukončím.“ Nie! Počas niekoľkých ďalších dní zničia vašu schopnosť myslieť! Toto je správa hlavne pre niekoľkých mojich žiakov, ktorí žijú v priestore neukončení, nenaplnenia! Nechcem ich menovať! Vy viete, ktorí to ste! Hovorím to vám! Urobte ukončenie teraz, alebo vaše telo a myseľ zahynú! Aj keď to odložíte o niekoľko dní, vaša samotná schopnosť myslieť bude zničená, degenerovaná týmito neukončeniami. Celé vaše telo a myseľ budú zničené, pretože sila neukončení je príliš veľká. Je to podobné, ako keď vaša vlastná armáda napadne vašu vlastnú krajinu! To je presne to, čo robia neukončenia. Používajú vašu vlastnú silu na to, aby vás napadli. Títo žiaci si myslia, že keď tu nebudú, tak moja misia bude zlyhať. Nie! Moja misia nebude zlyhať! Udeje sa jedine vďaka mojej sile! Lenže kvôli vašim neukončeniam bude zlyhať jedine váš život! 

Poviem vám, všetky neukončenia sa scvrkávajú iba do dvoch vzorcov: násilie a strach. Oboje sú jedno a to isté. Keď prichádza strach, prichádza násilie. Keď prichádza násilie, prichádza strach. To je všetko! Násilie! To je koreňový vzorec. Parazitujúci vzorec je žiadostivosť. Všetko sa scvrkáva iba na tieto dva vzorce. Z parazitujúceho vzorca žiadostivosti sa začínajú diať sebazapieranie, pochybovanie o sebe samých. Prosím pochopte, sebazapieranie, pochybovanie o sebe samých sa môžu dostať až na úroveň vašej bio-pamäti, pokiaľ neukončíte vzorec žiadostivosti. Neukončenie s vaším vzorcom žiadostivosti znamená, že budete bojovať tým nesprávnym smerom. 

Je to ako keď chcete lietať. Budete sa ťahať za svoje šnúrky do topánok a skúšať lietať. Je to možné? Keď chcete lietať, mali by ste sa dostať do lietadla. Iba tým, že sa budete ťahať za šnúrky do topánok, nedokážete lietať! Toto je neukončenie s vaším parazitujúcim vzorcom. Všetky vaše neukončenia so žiadostivosťou nie sú nič iné ako snažiť sa lietať ťahaním za svoje šnúrky do topánok. Je to nepochopenie tohto parazitujúceho vzorca. 

Frustrácia, sebazapieranie, pochybovanie o sebe samých, to všetko sú neukončenia s vašimi parazitujúcimi vzorcami. Akýkoľvek vzorec, ktorí ste si vytvorili pred dosiahnutím veku sedem rokov, je koreňový vzorec. Akýkoľvek vzorec, ktorý ste si vytvorili po dosiahnutí veku sedem rokov je parazitujúci vzorec. Najprv musíte pracovať na ukončovaní parazitujúcich vzorcov. Potom urobíte ukončenie so všetkými koreňovými vzorcami. Pred ukončovaním by ste mali urobiť tieto tri procesy: autentické počúvanie, intranalyzovanie, vyžarovanie. Čokoľvek, čo nebude zničené potom, ako ich urobíte, čokoľvek čo bude stále ostávať vo vašom vnútri, to všetko sú neukončenia. Iba toto sa môže nazývať neukončeniami. Veľa vašich neukončení je príliš malých. Nemôžete ich považovať za neukončenia.

Podstata dnešného satsangu:
Neodkladajte ukončovanie. Nemyslite si, že môžete žiť s neukončeniami nejakú dobu. Nemyslite si, že vaše neukončenia môžete odkladať bez toho, aby ste ich ukončovali. Nie!

No comments:

Post a Comment