Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, December 24, 2013

24. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithynanandu, 24. december 2013

Rozprávajte do počúvania poslucháča!

Niekoľko nasledujúcich dní budem pokračovať v podieľaní sa o podstatu tohtoročných satsangov.

Jeden z dôležitých príspevkov tohtoročných satsangov - nielenže chcem prestať používať slovo „príspevok“, chcem povedať „spôsob akým sme znovuobjavili seba samých“ - spôsob ako celá sanga znovu objavila seba samých, je integrita a autentickosť. Pochopte, ja nehovorím, že sme sa stali autentickí, ale poznáme ten správny dôvod našich problémov. Pochopte, poznať správny dôvod našich problémov vyrieši problémy na 90%! Keď poznáte ten správny dôvod, 90% problémov je vyriešených! Vivekananda hovorí: „Správny začiatok je ukončenie.“ Nechcem povedať, že sa celá sanga stala úplne autenticky autentická, ale môžem povedať so všetkou sebadôverou, integritou a autentickosťou, že teraz sanga pozná správny dôvod problémov. Keď hovorím sanga, nemyslím tým len organizáciu, ale to, že každý jednotlivec je sanga. Každý jednotlivec objavuje správny dôvod svojich problémov.

Prosím pochopte, keď objavíte správny dôvod problémov vo vašom biznise, vyrieši sa 90% problémov! Keď budete bojovať, trápiť sa kvôli nesprávnym dôvodom, nikdy nepríde riešenie. Integrita a autentickosť je úžasný spôsob ako sme znovu objavili a pretransformovali seba samých. Znovu sme objavili spôsob ako byť, ako existovať. Nanovo sme predefinovali našu existenciu, spôsob života. Znova sme definovali našu realitu. Možno sme sa nestali úplne autentickí, ale vieme kde sme neautentickí, prečo sme neautentickí, a vieme ako sa stať autentickí.  
Neviem o iných náboženstvách, ale v hinduizme je to tak, že keď dokážete inšpirovať, viesť, priviesť k osvieteniu sto ľudí, tak dokážete priviesť k osvieteniu celý hinduizmus, pretože je to náboženstvo založené na slobode.

Prosím pochopte, upanišády sú ako „nádrže informácií a vedomostí“. V ich podobe sú zozbierané všetky dôležité, všetky hlavné koncepty – čo je to život, karma, smrť, náboženstvo, dharma. Každá purana robí z týchto veľkých myšlienok aplikovanú realitu vášho života. Zoberte si Mahábharatu. Zároveň so zaznamenávaním histórie Indie, Bharatu, urobil Vyasa (autor eposu) úžasnú prácu v tom, že prebádal všetky dôležité koncepty a pravdy o živote. Každý koncept upanišádov sa stal jednou postavou. Takto Vyasa zaznamenal celú históriu. Prosím pochopte, noviny nikdy nebudú čítané znova a znova a tématické koncepty nebudú nikdy nanovo vzrušujúce. Lenže Vyasa zmiešal predmetné koncepty a noviny dokopy. Nikdy si nezoberiete noviny, ktoré boli publikované pred 10 dňami a nebudete ich znova čítať. Noviny budú vzrušujúce iba 24 hodín, pretože je to „dianie“, každodenné správy, história. Takisto, duchovné koncepty sa budú čítať na celom svete v priebehu vekov, ale nebudú vzrušujúce. Nebudete cítiť nadšenie, keď budete čítať upanišády. Prosím počúvajte, toto je veľmi dôležitý koncept, veľmi dôležitá pravda. Prastaré pravdy, najvyššie pravdy vás nikdy nenadchnú, a veci, ktoré vás nadchýnajú nemôžete čítať pravidelne. 

Pochopte, sú niektoré informácie, ktoré majú „hodnotu novinky“ – každodenné správy. Sú niektoré informácie, ktoré majú „životnú hodnotu“. Veľké pravdy o karme, dharme majú životnú hodnotu, ale nie hodnotu novinky. Pochopte tieto dve veci: informácia „životnej hodnoty“ a informácia „hodnoty novinky“. Upanišády majú infornáciu „životnej hodnoty“, každodenné udalosti majú informáciu „hodnoty novinky“. Vyasa, najväčší autor, ktorý bol kedy na planéte Zem, spojil oboje, a to čo predstavuje je Mahabhárata. Stále má hodnotu novinky, nielen životnú hodnotu.

Celý tento rok sme transformovali seba samých cez integritu a autentickosť. Začali sme otesávať seba samých s integritou a autentickosťou. Veľa našich problémov zmizlo. Poznáme správny dôvod niekoľkých problémov, ktoré nám ostali. Netápeme v tme. Nechodíme okolo horúcej kaše. Teraz je nám jasné, sme si vedomí toho, čo treba urobiť, ako to treba urobiť, prečo to treba urobiť. Teraz vieme, prečo treba obohacovať, poznáme ten správny dôvod. Teraz vieme, prečo musí byť vybudovaná sanga, poznáme ten správny dôvod. Nie je to len inšpirácia, nelogické emócie, ale logické a oprávnené dôvody, ktoré podporujú nadšenie. Keď je nadšenie podporované logickými, oprávnenými dôvodmi, stane sa inšpiráciou. Keď takéto dôvody chýbajú, aj inšpirácia je len nadšenie, ktoré odíde. Teraz vidím, že všetci účastníci Vnútorného prebudenia stupeň 4 začali obohacovať s toľkým nadšením, ako keby to bol ich život, pretože teraz vedia, že nadšenie sa stalo inšpiráciou. Poznajú logický, správny dôvod. Obohacovanie samotné sa stalo inšpiráciou.      

Všetci ctitelia, žiaci, pochopte, obohacovanie je nadšenie. Po prvé, je to najvyšší návod, metodológia na overenie toho, ako sme vyrástli, ako sme schopní prijať duchovné princípy, poskytnúť ľuďom autentické počúvanie, a rozprávať do počúvania poslucháča. Nielen preto, že musíte rozprávať, ale preto, lebo musíte pohnúť počúvanie druhého človeka, musíte pohnúť druhým človekom. Takže, rozprávajte do počúvania poslucháča. Počúvajte! Keď budete rozprávať do počúvania poslucháča, nech ste na akejkoľvek úrovni, naučíte sa lekciu. Keď budete rozprávať do počúvania poslucháča, ak nebude vnútorne pohnutý, tak potom jasne pochopte, že vy musíte počúvať seba samých, vy musíte poskytnúť autentické počúvanie sebe samým, vašim pochybnostiam o sebe, sebanenávisti, a sebaodmietaniu.       

Ja vám poviem, že zakaždým keď ma nepočúvate, pozerám sa späť a počúvam, ako som ja nepočúval svojich gurus. Ukončím to a vrátim sa späť. Poviem vám, nikto z vás ma nemôže mučiť viac, ako som ja mučil mojich gurus! Keď ma nepočúvate, aj ja sa pozerám do svojho vnútra, a poskytujem autentické počúvanie sebe samému. Takže, aj vy robte to isté. Vždy, keď niekto nepočúva navonok, ten je vaším predĺžením. Nikto nie je vonku, každý je len predĺženie. Takže, keď budete ponúkať autentické počúvanie iným, naučíte sa umeniu poskytovať autentické počúvanie sebe samým. Keď budete vedieť ako rozprávať do svojho počúvania, budete vedieť ako rozprávať do počúvania iných. Rozprávať do počúvania iných a vnútorne ich pohnúť, to je vždy nadšenie, vzrušenie. Preto vám hovorím, že obohacovanie je vzrušenie. Je to nekonečné vzrušenie, večná inšpirácia. Život toho, kto obohacuje, je večná oslava (utsava).

Prosím počúvajte túto novú vedu, ktorú som odhalil na Vnútornom prebudení stupeň 4 na Bali:

Na Vnútornom prebudení stupeň 1 ste iniciovaní do vedy ukončovania so sebou samými.

Na Vnútornom prebudení stupeň 2 ste iniciovaní do vedy ukončovania s inými.

Na Vnútornom prebudení stupeň 3 ste iniciovaní do vedy skúsenostne vytvárať svoju realitu.

Na Vnútornom prebudení stupeň 4 ste iniciovaní do vedy skúsenostne vytvárať realitu iných.

Na Vnútornom prebudení v Haridware v januári budeme mať všetky 4 v jednom! To znamená, že na samotnom Vnútornom prebudení stupeň 1, 2 a 3 prinesiem všetky štyri stupne. To znamená, že veda, ktorú som odhalil na Vnútornom prebudení stupeň 4 bude začlenená do samotného stupňa 3. Pozývam každého z vás, aby ste prišli, pripojili sa a oslavovali najväčšiu vedu života v osvietení v samotnom zdroji, v Haridware.  

"Haridwar" znamená: vstupná brána k Bohu. Takže, vy vstupujete k Bohu, nie na miesto, kde Boh prebýva. Vy vstupujete k Bohu samotnému! Scéna, ktorú treba vidieť! Skúsenosť, ktorú treba zažiť! Zvuk, ktorý treba počuť! Dotyk, ktorý treba cítiť! Chuť, ktorú treba okúsiť! 

Pozývam vás všetkých, aby ste prišli do jediného hinduistického mesta na svete. Prosím pochopte, Haridwar je jediné legálne hinduistické mesto na svete. Nemôžete tam vybudovať žiadne iné legálne náboženské stavby. Tento zákon stále platí. Je to zmluva, ktorá bola vytvorená medzi Britmi a Mahanirvani akhadou pred dvetisíc rokmi. Tento zákon stále rešpektuje aj indická ústava. Príďte oslavovať to najvyššie poznanie a skúsenosť upanišádu do samotného zdroja!

Na Vnútornom prebudení v Haridware budete mať počas 21 dní všetky štyri stupne spolu. Takisto chcem, aby to zažilo aj veľa našich sannyasis, preto beriem 30 mojich ašramajtov, aby sa zúčastnili tohto Vnútorného prebudenia. Pochopte, akú silu bude mať tento program! Všetko čo som odhalil na Vnútornom prebudení na Bali, celú vedu budem učiť v Haridware. Na Bali sme mali 21 dní. Podstatu všetkého budem musieť zabaliť do 21 dní. Takže, pozývam všetkých ctiteľov, žiakov, samajis, satsangis, zbaľte si svoje tašky, a kúpte si lístky do Haridwaru!

No comments:

Post a Comment