Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, December 22, 2013

22. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 22. december 2013

Zničte svojich vnútorných démonov

Dnes vám dám podstatu Vnútorného prebudenia (IA) stupeň 4. Na začiatok vám chcem povedať, že IA stupeň 4 je úspešne ukončené! Program je úspešný nad moje očakávania. Nielen nad všetky vaše očakávania, je to dokonca nad moje očakávania!

Poviem aspoň pár vyjadrení, pár právd dostupných vám všetkým z tohto IA stupeň 4.

Prvá: Počúvanie, autentické počúvanie. 

Druhá: Stať sa nástrojom pre realitu iných. Tu nastáva ten obrat, kedy sa stávate vodcom.

Prosím pochopte, vodca je človek, ktorý neustále myslí na iných, pre iných. Nemôžete na dlho žiť život pokrytecky. Nemyslite si: „Budem konať, ako keby som myslel na iných, ale nebudem to robiť.“ Nie! Nemôžete takto konať dlho. Nemôžete žiť tak, že to budete len hrať. Pochopte, byť úprimne nástrojom pre realitu iných je veľmi dôležité. Je to hlboká lekcia, ponaučenie, o ktoré ste sa skúsenostne podelili na tomto IA stupeň 4. Nech cítite akúkoľvek prekážku stať sa nástrojom pre realitu iných, musíte s tým všetkým urobiť ukončenie. To, ako urobiť ukončenie so všetkým, sa krok po kroku učí niekoľko prvých dní. Keď sa stanete nástrojom pre realitu iných, tak z neočakávaných kútov, neočakávanými spôsobmi sa začne veľa iných ľudí stávať nástrojom pre vašu realitu!

Pochopte , že keď sa vyprázdnite, vesmír vás naplní z viacerých uhlov a z mnohých smerov. Najprv vás zbaví vašich túžob, potom vo vás spôsobí explóziu spokojnosti, naplní vás spokojnosťou, zasype vás miliónkrát viac, ako ste si vedeli vo svojom živote predstaviť. Keď vás zbaví milióna dolárov, nasype na vás miliardu dolárov! Najprv vás zbaví vašich túžob, potom vo vás spôsobí explóziu spokojnosti.

Vlastnosť vesmíru, zvyk vesmíru je nasledovné. Najprv vás vyprázdni, uvoľní a zruší vaše túžby a želania. Vyprázdni vás. Do tohto okamihu vás trápi. Vo chvíli, keď ste prázdni a zbavení tejto jednej túžby po milióne dolárov, ktorá pochádza z priestoru neukončenia, nenaplnenia, a vy sa stanete nástrojom pre realitu iných, vesmír vás bude bombardovať miliardami a miliardami dolárov! Odrazu nebudete cítiť nespokojnosť, dokonca ani túžbu. Budete jednoducho spokojní, budete prekypovať spokojnosťou. Budete žiť s naplnením a prekypovaním. Nehovorím vám rozprávky, uvedomte si to. Hovorím vám pravdu! Úprimne sa staňte nástrojom pre iných, aby si uvedomili svoju realitu. 

Ako ďalšie nasleduje vycibrovanie integrity a autentickosti vo všetkých realitách, ktoré si vytvárate, či už vašej osobnej reality, reality, ktorú si vytvárate ako sanga, reality svojej rodiny alebo reality svojej práce. Potom objavíte hlboko zakorenenú sebanenávisť, sebaodmietanie a pochybnosti o sebe samých, ktoré vo vás sedia. Dovtedy nikdy nepoložíte ruky na svoje pochybnosti o sebe samých. Hovorím vám, iba keď prejdete celým týmto procesom, až potom budete schopní položiť svoje ruky presne na miesto kde sedí zločinec, kde sa nachádza vinník, kde sedí zlodej, kde sa skrýva démon.

Čítali ste v rozprávkach, že démon žije a skrýva sa za siedmymi oceánmi, a potom nejaký boh vyprázdni celý oceán. Ani potom démona nenájde, lebo sedí v žalúdku veľkej ryby alebo korytnačky. Potom zabije korytnačku a toho démona chytí. Toto je presne ten spôsob. Iba keď prejdete celým procesom krok za krokom, keď sa stanete nástrojom pre realitu iných, tak chytíte vzorce svojich vlastných pochybností o sebe samých, sebanenávisti, sebaodmietania a zabijete démona. Od tohto momentu IA stupeň 4 začína. Začína oslava, začína Nithyotsava, začína Nithyanandotsava. Potom sa život vštepuje do vášho tela, robí sa prana prathishta. Až potom sa začína vo vás diať žitie, život. 

Ak ste zničili sebapopieranie, seba-pochybnosti a sebanenávisť, ste znovuzrodení.
Ak ste ich objavili, prinajmenšom ste sa narodili.
Ak ste neobjavili svoje sebapopieranie, seba-pochybnosti a sebanenávisť, tak ste sa nenarodili. Možno máte svoje telo, ktorým hýbete, lenže to neznamená, že aj žijete. 

Pochopte, zničiť seba-pochybnosti, sebaodmietanie, sebanenávisť, to je osvietenie, to je Nithyotsava, večná oslava. Až potom je do vášho tela vdýchnutý život.

Dnes ráno som dostal email od nášho brahmachari Tattvanandu Maharajiho, ktorý robieva puju. Píše, že včera urobil 1008 „Shankabhisheka“ pre moju murthy (deity, socha), na ktorej som odtiaľto z Bali urobil prana prathishta (proces, pri ktorom osvietená bytosť pomocou iniciácie vloží živú energiu božstva do idolu, sochy daného božstva). Dvakrát sa materializovalo vibhooti (posvätný popol), a keď ho utrel, umyl, vibhooti sa opäť začalo materializovať! V ten deň som povedal, že sa bude na deity (socha boha) materializovať vibhooti, že deity bude vyžarovať energiu. Keď sa urobí “prana prathishta” vo vašom vnútri, pochopte čo sa stane! Takže, zničenie všetkých seba-pochybností, sebapopierania, sebanenávisti je podstatou Vnútorného prebudenia stupeň 4.

Byť intenzívne nástrojom pre realitu iných, schopnosť rozprávať do počúvania iných, schopnosť počúvať rozprávanie iných, schopnosť počúvať svoje vlastné rozprávanie, a schopnosť rozprávať do svojho počúvania. Počúvajte! Schopnosť autenticky počúvať seba samých a autenticky rozprávať do svojho počúvania, schopnosť autenticky počúvať iných, a schopnosť autenticky rozprávať do počúvania iných, toto všetko je podstata skúseností z Vnútorného prebudenia stupeň 4.

Prosím pochopte: 

Schopnosť počúvať seba samých je rozjímanie, uvažovanie.
Schopnosť rozprávať do svojho počúvania je ukončovanie.
Schopnosť počúvať rozprávanie iných je autentické počúvanie.
Schopnosť rozprávať do počúvania iných je ukončovanie s inými.

Schopnosť rozprávať do počúvania iných, to je základ úspechu. Prosím pochopte, schopnosť rozprávať do počúvania iných, či už vo vašich vzťahoch, rodinnom živote, či je to dobré-zlé, správne-nesprávne, čokoľvek vo svojom živote považujete za úspech, to všetko k vám príde iba vďaka vašej schopnosti rozprávať do počúvania iných. V podstate sa musí toto umenie, túto vedu naučiť každý. Každý musí rozvíjať túto zručnosť - schopnosť rozprávať do počúvania iných. 

Schopnosť premeniť čokoľvek, čo ste zažili na prax a vyžarovať to do sveta, práve toto je posledná iniciácia, ktorú dostanete - Sangha Sankalpa Deeksha, ktorá žije v podobe sangy. 

Dokonca ak nie ste schopní urobiť s niečím ukončenie, správajte sa k tomuto neukončeniu ako k časti vašej sangy. Zavolajte toto neukončenie a zo srdca sa s ním porozprávajte: „Čo chceš robiť? Myslíš si, že ma zničíš?“ Ak stále máte vo vnútri sebaodmietanie, tak jedna časť z vás je sebanenávisť. Pozvite ju na rozhovor k okrúhlemu stolu: „Ale no, ty ma chceš zničiť? Ak ma zničíš, ako prežiješ? Pretože ty si parazit!“ Parazit môže čerpať život jedine zo stromu. Ak strom zomrie, parazit nedokáže rozožrať celý strom! Dokáže ho zožierať iba časť po časti! Ak celý strom zomrie, ak hlavný strom zomrie, čo sa stane s parazitom? Taktiež zomrie! Takže, vyzvite všetky vzorce svojho sebapopierania, seba-pochybností a sebanenávisti: „Ale no tak, vy tiež na mne parazitujete! Ak ma zabijete, takisto zomriete!“  

Seba-pochybovanie, sebaodmietanie je ako dieťa. Ak budete na dieťa uprene pozerať, spozná, že bolo prichytené, a jednoducho utečie preč! Ak dieťa vie, že bolo prichytené, jednoducho utečie preč! Rovnako aj seba-pochybovanie a sebaodmietanie jednoducho utečú preč v tej chvíli, ako ich prichytíte. 

Môžem vám povedať, že celý hinduizmus trpí seba-pochybovaním, sebaodmietaním a sebanenávisťou. Bohužiaľ, britskí a moslimskí vládcovia boli schopní úspešne vložiť toto seba-pochybovanie, sebaodmietanie a sebanenávisť do sŕdc hinduistov počas osemsto rokov ich vládnutia, osemsto rokov otroctva. Skutočne, seba-pochybovanie, sebaodmietanie a sebanenávisť sa stali bio-pamäťou hinduistov. Keď ukončíte svoje seba-pochybovanie, sebanenávisť a sebaodmietanie, bude to tá najlepšia služba, ktorú urobíte pre seba a pre hinduizmus, pretože toto je tá najväčšia rakovina, kvôli ktorej hinduizmus trpí. Je to spôsobené osemsto až deväťsto rokmi otroctva, ktoré ešte stále v Indii pretrváva.

Takže, podstata IA stupeň 4 je: Urobte ukončenie so vzorcami sebaodmietania, sebanenávisti a pochybovania o sebe samých. 

No comments:

Post a Comment