Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, December 23, 2013

23. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 23. december 2013

Znovu objavte sami seba!

Podstata tohtoročných satsangov je obohacovanie. Naša schopnosť obohacovať ľudí sa mnohonásobne zvýšila. Schopnosť obohacovať inteligenciu ľudí, zámery ľudí a ich zručnosti!   

Naša schopnosť obohacovať sa rozšírila, explodovala. Teraz ľudia vedia, prečo robia to čo robia, prečo by mali robiť to čo robia. Toto poznanie je podstata života úspešnej bytosti. Prosím pochopte, keď viete prečo robíte to čo robíte, prečo by ste mali robiť to čo by ste mali robiť, to z vás robí úspešnú bytosť. Úspešná bytosť je človek, ktorý vie, prečo robí to čo robí. Vodca je človek, ktorý dokáže sám seba neustále transformovať. Pochopte, objavovať niečo navonok je jednoduché. Schopnosť objavovať, neustále skúmať krajinu vášho vlastného vedomia, to z vás robí vodcu. Neustále transformovať samého seba podľa potreby ľudí z vás robí vodcu. Nikto sa nerodí ako vodca, pochopte to jasne. Je to vaša schopnosť transformovať seba samých, ktorá z vás robí vodcu, pretože vkus ľudí sa neustále mení. Keď budete zaseknutí v starej predstave ľudí, to je ako používať starý cestovný poriadok indických železníc! Schopnosť neustále transformovať seba samých z vás robí vodcu.     

Môžem povedať, že celý tento rok sme cez naše satsangy nanovo objavovali seba samých. Objavili sme v nás toľko rôznych schopností.
Niekto sa ma opýtal, myslím, že to bol režisér Nithya Dharmam show: „Robíme programy s toľkými celebritami, ale ty si nikdy nevynechal ani minútu zo žiadneho natáčania. Ako je to možné?“ Povedal som mu: „Integrita nie je nič iné ako dôvera, ktorú máme sami v seba.“

Keď sa teraz obzriem späť, je to také krásne! Naozaj krásne! Jeden z najväčších objavov, ktoré sme tento rok urobili je to, že sme objavili integritu ako sanga. Nielen ja, ale aj celá sanga! Jedna z dôležitých esencií celoročných satsangov nie sú len slová, ktoré som vyslovil, ale to, že sme dodržiavali načasovanie, integritu! 

Poviem vám, nech ja vaša nálada akákoľvek, prebuďte sa, osviežte sa, ukážte sa! Tento životný štýl nedovolí, aby sa vo vás usadila depresia ako bio-pamäť alebo ako svalová pamäť. Každý prechádza vzostupmi a pádmi, najmä keď robíte vo svojom živote veľké rozhodnutia. Keď prebieha transformácia, keď je semienko vlhké, tak klíči. Prechádza tým každý. Lenže keď ste na mieste, kde sa musíte prebudiť, osviežiť, ukázať sa aj napriek vašim náladám, vtedy nedovolíte, aby sa depresia usadila vo vás ako svalová pamäť alebo ako bio-pamäť. Keď si dáte oddych a premeškáte integritu: „To je v poriadku. Dnes nemám náladu, takže nepôjdem na jogu, nebudem robiť Pada puju, nepôjdem na satsang.“, tak sa depresia prirodzene dostane do vašej svalovej pamäte, bio-pamäte a zničí celý váš život. Lenže keď budete stáť s integritou, tak sa vás nemôže dotknúť ani depresia!        

Aké krásne odhalenie o nás sme urobili! Vďaka tomuto jednému princípu, integrite, sa zvýšila úroveň našej sangy. Samozrejme, musíme toho ešte veľa dohnať. Nie je to tak, že sme vyhrali hru s názvom integrita. Stále musíme toho veľa urobiť. Ale už sme toho veľa urobili. Zosúladili sme sa s časom. Objavili sme dôveru v seba.       

Videl som Naga sadhus robiť silné, ťažké praktiky ako je držanie jednej ruky hore po dobu 20 rokov a žiadny spánok, alebo iba státie, žiadne ležanie a spánok, iba státie a spánok postojačky, držiac sa stĺpa alebo niečoho! Ale ten najťažší tapas je integrita! Poviem vám, tapas, ktorý si veľa veľkých „tapasvis“ (ľudia, ktorí postupujú ťažké pokánie - tapas) nevie ani predstaviť, je integrita! Vy ste to dosiahli! Nielen vďaka slovám, ktoré učím, ale vďaka životnému štýlu, ktorý ste si vytvorili! O šiestej znamená o šiestej! To je všetko! Na celom svete sa otvára opona! Integrita je jedna z najväčších transformácií, ktorú sme tento rok urobili. Nie je to len odkaz, učenie, alebo informácia. Je to prerod nás samých! Je to požehnanie božstva! Znovu sme objavili samých seba toľkými spôsobmi! 

Jedna z dôležitých esencií tohtoročných satsangov je: znovuobjavenie, transformácia seba samých. Urobili sme to vďaka integrite!

No comments:

Post a Comment