Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, December 25, 2013

25. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 25. december 2013

Požehnanie guru je to najväčšie bohatstvo! 

Na niekoľkých dalších satsangoch začnem dávať podstatu všetkých satsangov, ktoré som viedol tento rok.

Podstata všetkých satsangov, ktoré sa udiali tento rok, je veda ukončovania. Prosím počúvajte! Oheň, pochybnosť, pomsta, neukončenie - ani z jedného by nemal ostať ani kúsok. Aj keď ostane iba kúsok z nich, môže vás prehltnúť, môže vyrásť a prehltnúť vás! Všetko musí byť úplne spálené! Kým to nespálite, urobte túto prísahu: „Na Guror Adhikam, Na Guror Adhikam, Na Guror Adhikam, Shivasaa Sanataha”. To znamená: „Nič viac ako guru, nič viac ako guru, nič viac ako guru. To je učenie Šivu.“ „Shivasaa Sanataha” znamená, že je to priame nariadenie Mahadevu, Šivu. Môžem povedať, že je to jediné učenie, ktorému dáva Mahadeva svoje meno, ktorému prepožičiava svoju autoritu. 
Prosím pochopte, aj malý kúsok neukončenia sa dokáže do vás vkradnúť a spôsobiť, že všetko vyzerá neúplné. Aj malý kúsok neukončenia, ktorý neukončíme, podobne ako malý oheň, ktorý sa nezahasí, sa môže stať lesným požiarom a zničiť celé mesto, alebo ako kúsok zanedbanej pochybnosti môže vyrásť, rozšíriť sa a stať sa obrovskou pochybnosťou, tak ako kúsok nepovšimnutej pomsty môže vyrásť a stať sa veľkou vojnou ako bola Mahábharata vojna, takisto kúsok nepovšimnutého neukončenia vás môže odviesť od majstra! 

Pochopte, kým  nedosiahnete naplnenie: „Na Guror Adhikam, Na Guror Adhikam, Na Guror Adhikam, Shivasaa Sanataha”. Potom ako dosiahnete naplnenie: „Na Guror Adhikam, Na Guror Adhikam, Na Guror Adhikam, Shivasaa Sanataha”. Pokým nedosiahnete naplnenie, držte sa toho, čo hovorí Mahadeva: “Shivasaa Sanataha”.

Celý tento rok som vysvetľoval vedu ukončovania. Tak ako som povedal včera, stali sme sa integrovaní mnohými a mnohými spôsobmi. Stali sme autentickí v mnohých miestach, v mnohých našich dimenziách. Stále sme sa nestali úplne autentickí, ale vieme kde nie sme autentickí, a vieme, kde musíme venovať pozornosť. Je to ako deň Poornami (spln mesiaca). Vďaka svojmu vlastnému svetlu mesiac ukazuje, kde sú všetky jeho tmavé škvrny. Takisto, vďaka svojmu vlastnému svetlu sme našli, kde sme neautentickí. Vďaka sile nášho tapasu (pokánia) sme našli, kde sa musíme stať viac autentickí. Nebojácne rozpínanie sa! 

Definujem „božstvo“: nemať žiadne fantázie o vašom malom živote, ktorý je veľmi pohodlný, bezpečný, ale autenticky byť katalyzátorom pre realitu iných ľudí a obohacovať. Autenticky zobrať zodpovednosť za obohacovanie. Tu začína božskosť vo vás! Za hranicami náboženstiev, veľa zenových majstrov, sufistických a kresťanských svätcov zvládlo túto vedu autenticky zobrať zodpovednosť za obohacovanie sveta. Dnes v deň Vianoc si spomínam a klianiam sa s hlbokou úctou všetkým kresťanským svätcom, ktorý priniesli úžasnú vedu zodpovednosti za obohacovanie do svojho skúsenostného vyjadrenia. Je veľa kresťanských svätcov, ktorý sa autenticky, skúsenostne vyjadrovali tým, že prevzali zodpovednosť za obohacovanie sveta! Spomínam si na nich všetkých s mojou úctou, láskou a rešpektom. Žehnám vás všetkých v tento deň požehnaním všetkých svätcov a Krista, aby každý z vás prijal túto veľkú vlastnosť obohacovať, zobrať zodpovednosť za obohacovanie.

Neukončenia vám nepovedia, že ste nenaplnení. To je tá najsmutnejšia vec. Neukončenia vám nepovedia, že ste nenaplnení, pretože to je Rahu (planéta vo védskej astrológii). Rahu je tieňová planéta. Nie je to skutočná hmota. Neukončenie je Rahu, ukončenie je Kethu (protiklad Rahu). Neukončenie vám nikdy nepovie, že ste neúplní. Keď je vaša Kethu vysoko, tak ste vždy viac a viac tlačení smerom ku guru. Keď sa vplyv Rahu na vás zvýši viac a viac, vždy budete tlačení preč od guru. Vplyv hry medzi Rahu a Kethu vytvára vo vás intenzívne neukončenie. Nenechajte ani jediné neukončenie bez povšimnutia.

Rahu sľubuje krásny život, ale neprinesie vám ho. Kethu nikdy nič nesľubuje, ale prináša. Rahu sľubuje, ale nikdy neprináša. Rahu je telo, Kethu je hlava s tvárou. Kethu je vedomie.

Pochopte, nedovoľte ani jediné neukončenie. Parihara, prayaschitta (metóda) na záchranu seba samých pred vplyvom Rahu je požehnanie guru. To je jediná vec, ktorá vás môže zachrániť pred negatívnym vplyvom Rahu. Rahu vám dáva fantáziu o svetlom živote, ale zavádza vás tým najhorším spôsobom. Kethu vám nikdy nič nesľubuje, ale zasypáva vás tým najlepším životom. 

Neustále berte zodpovednosť a obohacujte. Nikdy nedovoľte žiadnu únavu. Rahu do vás zvyčajne vstupuje v podobe únavy a nudy. Nikdy nedovoľte tieto dve. Nikdy nedovoľte únave a nude, aby do vás vstúpili. Znova a znova priveďte naplnenie, Kethu, do svojho života. Hocičo je hodné premeškania kvôli guru. Guru nesmie byť premeškaný kvôli ničomu, pretože potom nebudete mať ani guru, ani to, pre čo ste ho premeškali! Keď vás zasiahne Rahu, oddelí vás od guru a nedá vám nič iné ako utrpenie. Keď vás zasiahne guru, dá vám guru a všetky najlepšie veci v živote, všetky dobré veci v živote. 

Neustále, úprimne buďte nástrojom pre iných, aby si uvedomili svoju realitu. Obohacujte! Obohacujte! Obohacujte! Neustále obohacujte život každého! Poviem vám, potom bude obohatený aj váš život! Váš život bude nielen obohatený, ale bude zasypávaný! Vráťte sa, vráťte sa ku Kethu a k nohám guru! Pochopte, Rahu môže iba sľubovať, ale nikdy nič neprinesie. Preto hovorím, aby ste sa vrátili ku guru použitím Kethu, ukončenia. Rahu bude sľubovať, ale nikdy nič neprinesie. Kethu nebude nikdy sľubovať, ale vždy bude zasypávať, zahŕňať.

Vždy keď sa vo vás udeje rozpínanie, vždy keď sa posuniete smerom k tej najvyššej realite, prekážky, ktoré vo vás prídu v akejkoľvek podobe sú Rahu. Je to Rahu! Nedovoliť žiadny vplyv neukončení, vplyv Rahu, vo vašom živote je „tapas“ (pokánie). Nedovoliť Rahu, aby vás odviedol od guru, to je tapas. Neustále sa udržiavať v priestore naplnenia je práca Kethu. Kethu prináša vášeň pre tú najvyššiu realitu. Kethu prináša požehnanie guru, vedie vás bližšie a bližšie ku guru. Rahu prináša vzdialenosť medzi vami a guru. Rahu narušuje pocit spojenia, bhakthi (oddanosť). Kethu vytvára intenzívny pocit spojenia s guru. 

No comments:

Post a Comment