Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, December 14, 2013

14. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 14. december 2013

Rozhodnite sa prebudiť svoju inteligenciu

Dnes je 14.deň Vnútorného prebudenia. Budeme pracovať na vlievaní energie do vašej reality.

Prosím počúvajte! Pozornosť, láska, energia, toto všetko sú rôzne slová pre ten istý fenomén. Keď vlejete svoju pozornosť, energiu, lásku, čokoľvek z toho do akejkoľvek činnosti, stane sa realitou. Vlejte svoju inteligenciu, vlejte svoju pozornosť, vlejte svoju lásku, vlejte svoje bytie, aby sa to, čo chcete, stalo realitou.      

Prosím počúvajte! Nanešťastie, začali sme uctievať nevedomosť. Ľudia začali v posledných troch storočiach uctievať nevedomosť, hlavne potom ako sa rozšíril komunizmus. Komunizmus je komunalizmus! Komunizmus urobil niektoré dobré veci, ale kvôli komunalizmu (praktizovanie spoločného vlastníctva) sa stalo veľa zlých vecí. Uctievanie nevedomosti spustilo sled udalostí. Myšlienka “obyčajného človeka“ – prosím pochopte, nikto nie je obyčajný človek. Glorifikovanie, oslavovanie myšlienky, konceptu „obyčajného človeka“ odoberá rešpekt voči inteligencii. Predovšetkým, nikto nie je obyčajný človek. Táto myšlienka je vytvorená, glorifikovaná iba na to, aby vás neustále udržiavala ako obyčajného človeka. Pochopte, všetko čo je glorifikované má tendenciu udržiavať, uchovávať vás v tomto stave. Máte tendenciu držať sa toho: „Ó, to je úžasné!“ Uctievanie nevedomosti sa začalo kvôli nesprávnym komunistickým myšlienkam.     

Pochopte, všetko to, čo je glorifikované, máte tendenciu uchovávať v tomto stave. Uctievanie nevedomosti začalo kvôli nesprávnym komunistickým myšlienkam.  

Ja vždy  hovorím tento príbeh: Veľký komunistický rečník kričal na javisku o komunizme. Jeden človek z publika vstal a opýtal sa ho: „Keby si mal dva domy, podelil by si sa so svojím susedom?“ On odpovedal: „Áno!“ „Keby si mal dvadsať miliónov rupií, dal by si desať miliónov tvojmu súdruhovi?“ Rečník zakričal: „Áno!“ „Keby si mal dve kravy, dal by si jednu priateľovi?“ Rečník odpovedal: „Nie!“ Každý bol šokovaný! Pýtajúci sa opýtal: „Prečo? Prečo hovoríš nie?“ Rečník zrazu vyhŕkol: „Pretože mám iba dve kravy!“  

Komunizmus je viac ako neskutočné náboženstvo. Pochopte, komunisti nás neustále ohovárajú, hovoria, že hinduizmus je mytológia, že je naplnený mytológiou, že je to náboženstvo založené na mýtuse, na výmysle. Pravda je, že komunizmus je založený na výmysle, nie hinduzmus!“

Stále pozerám na YouTube epos „Mahabhárata“. Predtým ako sa posunieme k ďalšej téme, chcem vám všetkým povedať, že vám doporučujem Mahabháratu 100-krát viac ako Devon Ke Dev (seriál o Šivovi – Mahadevovi) a úprimne chcem, aby si ju pozreli všetci ctitelia! Nepremeškajte to! Naozaj, chcem, aby si to pozrel každý z vás.    

Chcem, aby ste všetci vedeli toto: Keď si pozriete tento seriál, pochopíte, že to nikdy nemohol byť mýtus, výmysel. Keby sa tento príbeh nestal, nikto by si ho nedokázal ani len predstaviť a napísať. Také komplikácie, také úžasné postavy! Každá postava! Postava Bishmu... Bože! Postava Sakuni, postava Kunti! Poviem vám, keď budete pozorne sledovať Mahabháratu, nebudete mať v živote žiadne ťažkosti. Keď zvládnete akýkoľvek typ osobnosti, nebudete mať v živote žiadne ťažkosti! Dokážete si poradiť s akýkoľvekom typom osobnosti, pretože všetky veci, ktoré musíte vedieť na to, aby ste zvládli ľudí, každú pravdu, ktorú musíte poznať, vás naučí jedine Mahabhárata! Pretože v živote nenájdete žiadne iné osobnosti, než postavy, ktoré uvidíte v Mahabhárate! 

Ja silno verím, že Mahabhárata sa stala pred 8-tisíc rokmi, pretože pri mojich výskumoch som prešiel rôzne záznamy, dôkazy. Na základe všetkých dostupných dôkazov mám pocit a prichádzam k záveru, že sa to stalo najmenej pred 8-tisíc rokmi. 8-tisíc rokov a táto kniha je stále relevantná! Ako môžete toto všetko nazývať výmyslom? A dokonca neskončilo ani 8-tisíc rokov a komunizmus sa už stal nerelevantný! Iba komunizmus by sa mal nazývať výmyslom, nie hinduizmus!

Poviem vám, všetko utrpenie hinduistov nie je kvôli moslimom, ani kvôli kresťanom. Pochopte, utrpenie, ktoré sme mali pred 200 rokmi, možno bolo kvôli moslimom. Utrpenie, ktoré sme mali pred 800 rokmi, možno bolo kvôli kresťanom. Lenže utrpenie, ktoré máme v Indii v súčasnosti, je kvôli komunistom, Naxalitom (militantná komunistická skupina), komunistickému mentálnemu nastaveniu, ktoré nás neustále prenasleduje a napáda! Ja viem, že utrpenie hinduizmu je kvôli osočujúcemu komunistickému trendu.    

Prosím počúvajte! Postava Dhritarashtru, postava Gandhari, postava Dronacharyau! Naozaj chcem poslať odkaz celému tímu Mahabháraty, chcem pre nich usporiadať večeru, pozvať ich a oceniť ich príspevok k hinduizmu! Aj mne priniesli viac hrdosti na hinduizmus! Dokonca aj vo mne priniesli toľko lásky! Ja už pretekám láskou k hinduizmu a Bharatu (Indii), a táto Mahabhárata priniesla vo mne ešte viac lásky! Chcem im poslať len jednu prosbu. Pred seriálom uvádzajú vyhlásenie, že príbehy sú vymyslené. Naozaj ich chcem požiadať, aby to odstránili. Nemusíte uvádzať toto vyhlásenie.  

Pekná vec, ktorú tento tím Mahbháraty urobil je, že sa pridržiavajú pôvodnej verzie Vaysu (autor Mahabháraty). Ako autorita hinduizmu, ako legitímny, jasný apolitický hlas hinduizmu som im povedal, že Mahabhárata sa stala ako skutočnosť, ako história. Nie je to výmysel! preto sa nemusia obávať a používať vyhlásenie, že príbeh je vymyslený nie je určený na to, aby niekomu ublížil. Nie! Žiadam ich, aby odstránili toto vyhlásenie. Keby mali čeliť akémukoľvek súdnemu sporu, ja som prirpavený mu čeliť! Budem mu čeliť a dokážem pred súdom, že Mahabhárata je pravda, história. Nie je to výmysel!

Ja vám poviem, že Mahabhárata a Rámajana nie sú výmysel! Žiadny spisovateľ príbehov si nedokáže predstaviť toľko postáv, charakterov! Keby si Vyasa predstavoval Mahabháratu, tieto postavy, príbehy, a všetky komplikácie v celej záležitosti, môžem vám garantovať, že Vyasa bol Boh! Keď si dokáže niečo predstaviť Boh, tak potom je to realita! Aj podľa tejto logiky dokážem, že Mahabhárata je história. 

Súčasné utrpenie majú hinduisti preto, lebo začali uctievať nevedomosť v mene „obyčajného človeka“. Musíte vedieť, že my snie sme “Aam Aadmi”; my sme “Amrutasya Putraha”! My nie sme „obyčajní ľudia”; my sme „synovia nesmrteľnosti“ - “Amrutasya Putraha”! Uctievajte inteligenciu, nie nevedomosť. Neoslavujte nevedomosť v mene obyčajného človeka. Neoslavujte myšlienky nevareného, napoly upečeného, amatérskeho komunizmu. Netrpte kvôli uctievaniu nevedomosti.

Počúvajte! Život sa musí vytvárať! Neexistuje skratka. Len preto, že ste sa narodili, že ste boli vytlačení z matkinej maternice, nemyslite si, že máte právo žiť. Právo žiť prichádza až vytváraním, tvorením. Vy máte iba právo vytvárať. Vytvárajte! Vy si musíte vytvárať svoju osobnú realitu, inak budete zachytení v krížovej paľbe iných, ktorí si vytvárajú svoje osobné relality. Váš život bude náhoda. Život, ktorý je zachytený v krížovej paľbe, nikdy nemôže byť zázrak. Vždy to bude náhoda. Keď budete zachytení v krížovej paľbe, budete spokojní? Nie! 

Prineste pozornosť, lásku, energiu do svojej osobnej reality. Poviem vám, potom ako som videl Mahabháratu od tímu Devon Ke Dev, som naozaj inšpirovaný komentovať ju. Čoskoro môžete očakávať, že budem na ranných satsangoch rozprávať príbehy Mahabháraty! Veľmi skoro! Uvediem dátum: od 2. januára do 22. januára budú na ranných satsangoch príbehy z Mahabháraty! Budem rozprávať o 21 rôznych dimenziách Mahabháraty.

Pochopte, podstata celej Mahabháraty je: Keď sa nezúčastníte pri vytváraní reality iných, ako zničíte seba samých, to je popísané v Mahabhárate. Pochopte, v Mahabhárate môžete vidieť, že sa každý snaží zničiť osobnú realitu iných, a nakoniec bude zničený celý rod!  

V Rámajane sa každý snaží naplniť osobnú realitu iných. Nakoniec vyhrá každý! Ráma sa narodil so štyrmi bratmi, zahrnul Guhu ako piateho brata, Hanumana ako šiesteho brata, Vibheeshanu ako siedmeho brata, Sugreeevu ako ôsmeho brata, a vyhral život! Cez Rámajanu je ukázané rozpínanie.

Ponaučenie, ktoré sa musíte naučiť z Mahabháraty je: Vložte celú svoju energiu do toho, aby sa život iných stal realitou. Každý sa snaží byť vo svojej osobnej realite, sústredený na svoju vlastnú osobnú realitu. Drona sa snaží dokazovať Arjunovi kvôli svojmu osobnému zámeru. Sakuni sa snaží dokazovať Duryodhanovi kvôli svojmu osobnému zámeru. Duryodana sa snaží dokazovať Karnovi kvôli svojmu osobnému zámeru. Byť zameraný na svoju osobnú realitu, nestarať sa o realitu iných – aký bude následok? To môžete vidieť v Mahabhárate.

Keď sa zameriate na realitu iných, aký bude efekt? Pozrite sa! Ráma urobil Sugreevovu realitu skutočnosťou. Guha urobil Rámovu realitu skutočnosťou. Hanuman urobil Rámovu realitu skutočnosťou. Ráma urobil Vibheeshanonu realitu skutočnosťou. Neustále buďte katalyzátorom pre realitu iných. Rámajana začína ničím a končí s takým obrovským rozpínaním! Okrem niekoľko tisícok démonov nebol v Ramajáne nikto zničený. Mahabhárata začína s okolo 250 miliónovou populáciou, a končí s 25 ľuďmi! Pochopte to! 

India sa musí naučiť z Mahabháraty lekciu, ponaučenie. Teraz je čas, aby sme začali spôsobovať realitu iných, aby sme sa stali katalyzátorom pre to, aby sa realita iných stala skutočnosťou. Mahabhárata sa hrá v tom správnom čase. India sa z nej musí naučiť lekciu. Nemáme čas. Nemáme čas na to, aby sme ho márnili. Viac nemáme čas a energiu na to, aby sme nimi mrhali. Je čas, aby sme napustili inteligenciu do uskutočnenia reality iných, čo prirodzene urobí skutočnosťou vašu osobnú realitu.

Lekcia, ktorú sa musíte naučiť: Rozhodnite sa prebudiť svoju inteligenciu. Prestaňte uctievať nevedomosť. Nalejte energiu do toho, aby ste boli katalyzátorom pre všetkých ostatných, aby si uvedomili svoju realitu. Prirodzene budete mať energiu na to, aby ste si uvedomili svoju osobnú realitu. Toto je podstata dnešného satsangu.

Seďte v meditácii, v upanišáde, aby sa zrkadlila neurónová aktivita vesmírneho super-mozgu tejto pravdy. Rozjímajte nad touto pravdou: „Ja budem katalyzátorom pre iných, aby si uvedomili svoju realitu a vytvorili moju osobnú realitu.“ Namah Shivaya!

No comments:

Post a Comment