Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, December 18, 2013

18. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 18. december 2013

Veda o vytváraní zázrakov. Podstata satsangov v roku 2013

Od dnes až do konca tohto roka budem robiť celoročné zhrnutie satsangov. Pochopte prosím, na konci satsangu zvyčajne zhrniem podstatu celého satsangu. Od dnes do konca roka – moje správy boli počas celého tohto roka o obohacovaní a osvietení – v priebehu pár dní urobím zhrnutie týchto ranných správ. Takže, aj keď ste niektorý zo satsangov v tomto roku premeškali, určite si nenechajte ujsť ani jeden od dnes do 31.decembra, pretože zhrniem všetky základné myšlienky, pravdy a vyjadrenia skúseností, o ktoré som sa s vami podelil v tomto roku.

Je 18. deň Vnútorného prebudenia! Dnes sa budeme venovať vede o zázrakoch. Ona je základom reality. Počúvajte prosím: Veda o zázrakoch je základom pre realitu. Základom pre realitu nie je neživá hmota, ale inteligenčná sieť. Pochopte prosím, základom reality nie je neživá hmota, ale inteligenčná sieť. Ak si myslíte, že základným materiálom reality je hmota, ste ateista, hlupák, a váš život je ťažkopádny, mŕtvy, depresívny. Keď pochopíte, že základom reality je inteligenčná sieť, že inteligencia formuje základnú hmotu pre realitu, vtedy spoznáte vedu o vytváraní zázrakov. Takže, od dnes vás budem pár dní učiť vedu o vytváraní zázrakov. Popravde sme začali už včera. Všetci sme spolu sedeli a zastavili sme dážď a privolali slnko! A to neskoré slnko svietilo, kým sme neodišli! To, že sme sa nemohli ísť člnkovať kvôli ľudskej hlúposti, ktorá neočakáva, že by mohlo prísť väčšie množstvo turistov, je niečo iné. Príroda nás však počúvala a my sme spôsobili zázrak! Takže od dnes sa budeme učiť túto vedu, prvý základ reality, a toto bude prvá lekcia.


Musíte vedieť, že základom reality je inteligentná sieť, inteligenčná sieť. To znamená, že sieť inteligencie, alebo mriežka inteligencie, je základom reality. V podstate iba ak pochopíte, že základným prvkom reality je inteligentná sieť, nebudete mať snahu byť pokryteckí. To znamená, že vo svojom vnútri nebudete mať násilie a navonok sa budete prejavovať nenásilne. Všetky tieto pretvárky prestanú v momente, keď pochopíte, že v živote sa stane realitou len to čo máte vo vnútri, a nie to, čo ukazujete navonok. Táto rozdielnosť samotná je hlúposť. Byť vo vnútri jeden, navonok druhý je hlúpe. Klamete sami seba, privádzate sa do zmätku.
Keď sa ma ľudia pýtajú, aký je zmysel ich života, odpovedám im: "Keď neviete ani len toto, tak načo žijete?" Prečo ste v takomto zmätku? Pretože sa neustále prejavujete inak navonok a inak vo vnútri, a potom neviete, čomu máte veriť. Obe strany vyzerajú tak pravdivo! Obe strany vyzerajú tak autenticky. Ale buďte si vedomí, že len keď pochopíte, že realita je vedomie, inteligencia, len vtedy pochopíte, že netreba veriť týmto dvojitým hrám, že nemusíte klamať svoj vlastný život. Nepotrebujete klamať svoj vlastný život! Je to ako keby niekto pricestoval z Ameriky na Vnútorné prebudenie stupeň 4, ukradol by niekomu papuču a odišiel! Ukradne jednu papuču a utečie! Po príchode do USA zistí, že vzal len jednu papuču a tá mu je nanič! Presne toto robíte! Na planétu Zem neprichádzame preto, aby sme kradli papuče, ale aby sme sa stali osvietenými bytosťami. Všetko, čo chcete dosiahnuť okrem osvietenia, je kradnutie papuče. Cestovali ste sem na Bali, míňali za letenky, čerpali dovolenku kvôli kradnutiu papučí? 

Preto pochopte, nenechajte si ujsť základy reality. Keď sa naučíte základy reality, budete vedieť ako robiť zázraky. Budete vedieť vytvárať zázraky, spôsobovať zázraky!

Takže dnes sa vy, všetci účastníci Vnútorného prebudenia stupeň 4 začnete učiť, ako robiť zázraky, začnete sa učiť základ reality.
Začnem dávať podstatu sansangov z celého roka. Tento rok som predstavil veľmi dôležitú zložku vo vede života v osvietení, Jeevan Mukthi: koncept, pravdy a vyjadrenie ukončenia, naplnenia. Aj predtým som o tom hovoril viac rokov, viackrát a rôznymi spôsobmi, ale v tomto roku som venoval veľa času prepracovaniu, rozšíreniu, upevneniu a umožnil som vám, aby ste zažili ukončenie, priestor naplnenia. Predstavil som vám tiež štyri obrovské sily, ktoré ste dostali každý z vás, ktoré nemáte prebudené, a ktoré by ste určite mali prebudiť. Tento rok som nanovo definoval spiritualitu, duchovno. Spiritualita znamená prebudiť mnohé vnútorné potenciálne sily, ktoré máte v sebe. To je všetko. Prebudiť mnohé potenciálne sily, ktoré máte vo svojom vnútri, urobiť ich realitou pre seba samých. To je všetko. Prebudiť vnútornú potenciálnu energiu života, ktorá je vám priamo dostupná.

Prvá sila je "sila slov". Rozprávanie je najrozsiahlejšia činnosť, ktorá sa deje na planéte Zem. Vidiac zmätok na planéte Zem môžem povedať, že táto najrozsiahlejšia činnosť nebola nikdy používaná správnym spôsobom. Inak by spôsobovala toľko prosperity, priaznivosti a blaženosti! Namiesto toho spôsobuje toľko chaosu, vojny, nepokoj. Takže, prvá vec, ktorú musí ľudstvo vedieť je prebudiť v sebe silu slov. Keď zapojíte integritu, prebudí sa vo vás sila slov. Pochopte prosím, keď prebudíte silu slov, prebudí sa vo vás tak veľa inteligencie!

Videl som ľudí, ktorí sú rozhodnutí neustále prinášať trápenie sebe samým tým, že používajú nesprávne slová. Poviem vám príklad. Niekedy prídu za mnou ľudia sťažovať sa na hlúposti, bezvýznamné a hlúpe. Keď si ich nevšímam, cítia sa dotknuto: "Sťažoval som sa, a on si to ani len nevšímal!" Keď si sadnem a vysvetľujem im to, majú iný argument: "Vysvetlil mi to, ale nesprávne! Nebudem to akceptovať!" V oboch prípadoch sami seba mučíte používaním nesprávnych slov. Hovorím tomu "nedostatok, chýbajúca sila slov" - váš nevedomý spôsob používania slov.
 
Keď v sebe prebudíte silu slov, nielenže budete mať Vaak Siddhi - čokoľvek poviete, to sa stane realitou - ale budete mať aj obrovskú silu a vysokú inteligenciu vyslovovať to, čo slová vyjadrujú. V každej situácii budete hovoriť ako Kalabhairava. Nič menej, nič viac. Budete hovoriť priamo! Prebudením sily slov vo vás získate obrovskú inteligenciu.

Integrita je presne ako zákon gravitácie, základný princíp života. Keď zrazu pocítite, že celý váš život sa rozpadá, že strácate rodinu, zdravie, mentálnu silu, neviete čo robiť, rozpadá sa vám v živote priveľa vecí, buďte si istí, že tento problém začína kvôli vašej integrite. Integrita je energia, s ktorou ste previazaní. Čo by sa stalo, keby Zem stratila gravitačnú silu? Všetci by sme lietali sem a tam, táto budova by niekam odletela. Budova by letela na jednu stranu, stoličky na druhú, držali by ste sa nejakej steny, ja by som sa držal v nejakej asane! Čo by sa stalo, keby Zem zrazu stratila gravitáciu? Všetko by sa rozpadlo. Beriete silu gravitácie ako samozrejmosť. Len si predstavte, čo by sa dialo bez tejto sily! Keď porušíte silu integrity, presne to isté sa stane s vašim životom!
Takže, v prvom rade musíte vedieť, že hocijaký problém, ktorý máte, či so zdravím, bohatstvom, vo vzťahoch, alebo keď sa cítite bezmocní, smutní, alebo máte problém, ale neviete v čom - áno, je mnoho takých; majú problém, ale nevedia v čom - či už vyslovený alebo nevyslovený, nájdený či nenájdený, priamy alebo nepriamy, pri každom probléme je príčinou rozpad integrity. Ak sa vaša integrita rozpadne, začína základný problém vášho života. Tu urobte nápravu, na toto sa zamerajte a všetko sa vráti do správnych koľají.

INTEGRITA znamená naplniť každé slovo a myšlienku, ktoré dáte sebe a ostatným, a zažívať stav poornatva, naplnenie so sebou samým a so životom. 

AUTENTICKOSŤ znamená byť ustálený a reagovať na život z najvyššieho vrcholu vnútorného vnímania samého seba. Prosím pochopte, zopakujem! Počúvajte!
“Mamakara” – čo si myslíte o sebe samých;
“Ahankara” – ako sa prejavujete, premietate pred ostatnými;
“Anyakara” – ako vás vnímajú ostatní;
“Sva Anyakara” – ako vy vnímate život a ostatných.
Byť ten najlepší vo všetkých týchto štyroch dimenziách, to je autentickosť. Zamerajte sa na to najlepšie v každej z nich.

Podstata tohtoročných satsangov je ukončovanie a obohacovanie, vyžarovanie vedy ukončovania a obohacovanie, byť duchovne aktívny. Jeden z najväčších prolémov, ktorý majú duchovne aktívni hinduisti v Indii je, že komunistické médiá, teroristické médiá, bulvárne časopisy a rôzne iné skupiny čakajú len na to, aby na vás zaútočili. Lenže sila ukončovania samotná vám dá silu ustáť to a zvíťaziť. Môžem povedať, že tento rok je toto môj hlavný odkaz. 

No comments:

Post a Comment