Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, December 2, 2013

2. december 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 2. december 2013

Čítanie z Akáše o počúvaní

Vytvorme pomocou meditácie priestor pre Mahadevu, Mahakalu, Dakshinamurthyho, aby mohla ich energia zostúpiť, aby odpovedali na naše otázky a čítali z akáše.
OTÁZKA: Drahý Mahadeva, Dakshinamurthy, môžeš nám prosím objasniť, čo znamená “počúvanie” z vesmírnej perspektívy?

MAHADEVA: “Počúvanie” znamená počúvať skúsenosť, ktorú sa vám iný človek snaží odovzdať, aj bez použitia uší, iba pomocou vašej prirodzenej, vrodenej schopnosti počúvať druhého človeka. Vďaka vašej vrodenej, prirodzenej schopnosti môžete počúvať, vidieť,  prijímať informáciu iba použitím vášho tretieho oka a orgánu, ktorý súvisí s tretím okom –mozgu – bez toho, aby ste použili iné orgány. Keď počúvate, keď sa snažíte počúvať, vložte všetko vaše úsilie a snahu do počúvania cez vaše tretie oko.


OTÁZKA: Drahý  Mahadeva, Kalabhairava, Dakshinamurthy, môžeš nám prosím objasniť, ako môžeme autenitcky počúvať seba samých a iných?
MAHADEVA: Keď sa naučíte autenticky počúvať iných, tak sa naučíte autenticky počúvať aj seba samých. Počúvanie je zvyčajne prerušované neautentickosťou na rôznych úrovniach, vlastnými záujmami, strachmi, prejavmi priazne a neadekvátnym pochopením. Keď počúvate iných, zbavte sa toho všetkého a iba počúvajte. Vďaka počúvaniu iných sa naučíte ako počúvať autenticky. Takto budete schopní autenticky počúvať aj seba samých. Autentické počúvanie by malo začať najprv počúvaním iných. Potom sa naučíte počúvať aj seba samých.

OTÁZKA: Drahý Dear Mahadeva, Dakshinamurthy, môžeš nám prosím objasniť, ako môžeme urobiť ukončenie s fyzickými chorobami, hlavne s fyzickou bolesťou?

MAHADEVA: Počúvajte tú časť vášho tela, ktorá nefunguje v pocite blaženosti, v zdraví. Počúvajte túto časť. Presne sa opýtajte, čo táto časť potrebuje, čo postráda. Iba pomocou počúvania rôznych častí vášho tela ich môžete všetky zosúladiť so zdravím.


OTÁZKA: Drahý Mahadeva, Dakshinamurthy, môžeš nám prosím objasniť, ako sa môžeme stať viac vedomí a ukončiť neukončenia z našich minulých životov, ich zovretie a vplyv na náš súčasný život?

MAHADEVA: Mám iba jedinú odpoveď: Milosť a požehnanie guru! 

No comments:

Post a Comment