Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, July 11, 2013

11. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 11. júl 2013

Znovu objavte sami seba pomocou ukončenia

Prosím počúvajte. Vstúpte do priestoru počúvania. Budem definovať ukončenie. Ukončenie nie je nič iné ako znovuzískanie kúskov a častí vás, ktoré ste zahodili kvôli vášmu nevedomiu. Počúvajte, je to znovuzískanie častí vás, kúskov vás, o ktoré ste sa nevedome podelili alebo zahodili ich s toľkými vecami alebo ľuďmi vo vašom živote. Ich získanie späť, dosiahnutie úplnosti so sebou samým je ukončenie. 

Ak máte emocionálne spojenie, to znamená, že sa podieľate s ostatnými. Ak máte nepriateľské spojenie, vrháte sa na nich. Musíte však vedieť, že obidve spojenia - emocionálne alebo nepriateľské, sú spojeniami. A obidve sú neukončeniami. Obidve sú spojeniami a obidve sú neukončeniami. 

Pozerajte sa do vášho vnútra krok za krokom. Ukončenie musí pokračovať dovtedy, kým si uvedomíte to, že ste jedno s vesmírom, kým si uvedomíte váš najvyšší stav, vaše najvyššie pokojné vedomie, vašu radosť, vašu večnú blaženosť. Poviem vám, keď muž urobí ukončenie, uvedomí si, že je spolovice ženou. Keď urobí ukončenie žena, uvedomí si, že je spolovice mužom. Kým si uvedomíte pôvab a silu, kým si muž uvedomí svoju pôvabnú stránku, žena svoju silnú stránku, dovtedy je potrebné robiť ukončenie.
Ukončenie odstráni konflikty vo vašom vnútri, rozpory okolo vás, zmätok zo spoločnosti. Protiklady, konflikty, zmätky, to všetko sa odstráni z ľudského života, zo spoločnosti iba vďaka ukončeniu. Priveďte do vášho života ukončenie. 

Počúvajte. Od narodenia by malo byť každé dieťa učené ako si má zachovať svoj pôvodný stav advaity (jednoty), poklad, s ktorým prichádza na planétu Zem. Je také smutné, že spoločnosť nevkladá silu a energiu do toho, aby pomohla dieťaťu uchovať si pôvodný stav advaity. Musí sa rozbiť na časti a potom ich musí hľadať. Niekedy vám tieto časti zoberie niekto iný. Odoberie to toľko vašej energie a času, aby ste ich získali späť. Je to ako keď niekto, do koho ste boli v mladosti zamilovaní, ani nebol v krajine, v ktorej ste boli vy. Ako urobíte ukončenie s týmto človekom? 

Počúvajte. Toto by mala byť vízia, motto pre gurukul. Už na tom pracujeme a chcem, aby to zosilnelo. Aj rodičia by mali byť vzdelávaní v umení učiť dieťa zotrvať v naplnení, v pôvodnom priestore advaity, ktorý si so sebou prinieslo ako vrodené právo. Keď dieťa príde na planétu Zem, príde s priestorom advaity. 

Prosím pochopte, aj keď ste v predchádzajúcom živote neboli osvietení, aj keď ste boli vtedy rozbití na kúsky, zakaždým keď sa udeje smrť je to ako nové vedomie, ktoré ste dostali. Život očakáva: ´V poriadku. Aspoň odteraz ži v naplnení!´ Ale potom, ako prídete na Zem, sa kvôli prostrediu začnete rozbíjať na časti a spolu s tým príde aj minulý vzorec ´rozbíjania´. To je dôvod, prečo máte nedostatok integrity, nedostatok autentickosti, klamete, ste pokryteckí. Niekedy ste úplne rozbití tak, že ani vy nerozumiete vašim častiam. 

Počúvajte. Veľakrát si nie ste ani vedomí, že ste rozbití na časti. Najskôr musíte urobiť ukončenie. Musíte ukončovať, ukončovať. Ešte raz definujem ukončenie z iného uhla. Sedenie a vyhlásenie, že znovu získate vaše časti, ktoré sa nachádzajú v mnohých ľuďoch, v mnohých veciach okolo vás, sa môže urobiť rôznymi spôsobmi.

Môže byť urobené prežitím toho, kdekoľvek sú vaše emócie zaseknuté, prežitím vzorcov, v ktorých ste zaseknutí, udalostí, ktoré vytvorili silný dopad na vás a pochopení, ktoré ste si vytvorili hlboko vo vás. Prežitím toho všetkého môžete znovu získať vašu úplnosť. Prežitím všetkých vašich pochopení, všetkých momentov vašich neukončení, môžete znovu získať vaše naplnenie a stať sa úplnými. To je prvý spôsob.

Po druhé: Rozhodnutím, pochopením, že kedykoľvek sa vaše neukončenia stali, vaša osobnosť, ktorú ste si vtedy vytvorili a osobnosť, ktorá je teraz vo vašom tele, sú dve rozdielne osobnosti. To znamená vyliečiť osobnosť, ktorá vytvorila neúplnosti a prijať ju. To znamená komunikovať s touto osobou: ´Ó, moja šesťročná podoba, prosím pochop, že v tom čase bolo tvoje pochopenie neadekvátne, neprimerané. Teraz máš rozšírené pochopenie, vnímanie. Prosím, príď a rozplyň sa v tomto rozšírenom pochopení, aby sme sa s ním stali jedno.´ Opýtajte sa vašej menšej, šesťročnej podoby, vášho vnútorného dieťaťa: ´Je tvoje pochopenie adekvátne, alebo pochopenie, ktoré mám teraz ja? Ktorékoľvek z nich je adekvátne, rozplyňme sa v ňom.´ 

No comments:

Post a Comment