Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, July 4, 2013

4. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 4. júl 2013

Pozrite sa do vnútra a získajte skutočnú slobodu

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda pokračoval v rozprávaní o stabilite, o tom ako bola indická civilizácia vybudovaná na stabilite a ako koncepty o tzv. slobode zničili védsku civilizáciu:

„Prosím pochopte. Keď sa vaše telo presunie z detstva do dospelosti, to znamená, keď sa z dieťaťa stane muž, keď sa z dieťaťa stane žena, medzi štrnástym a dvadsiatym prvým rokom, vo vašom systéme sa udejú veci takým spôsobom, že nemáte pocit, že sa dokážete prispôsobiť všetkému, čo je okolo. Je to pocit dusenia vo vnútri. Odpor z vášho vnútra. Boj, ktorý sa deje vo vašom vnútri. Pretože zrazu vidíte, že do včera, keď ste sa hrali s tým istým dieťaťom, vašim spolužiakom, s tým istým chlapcom, dievčaťom, vaša myseľ nešla krok dopredu. Ale teraz ide krok dopredu než je priateľstvo. Myslí na viac ako na priateľstvo. Nechápete, čo sa vo vás deje. A medzi vysokou a nízkou energiou... Prosím pochopte, vysoká energia je, keď cítite túžbu. Nízka energia je, keď máte pocit viny. Medzi vekom štrnásť a dvadsaťjeden rokov ste zviazaní medzi týmito dvoma. Bojujete medzi túžbou a vinou. Musíte mať inteligenciu, aby ste to zvládli. Nie hnev, že všetko čo existuje je zlé! 
Ničitelia védskej tradície, proti-hinduistická skupina, ktorá je tvorená z maoistov, islamských teroristov, kresťanských fanatikov, skupinami s vlastými záujmami, chcú zničiť silu védskej tradície, ktorá je chrbtovou kosťou, silou tejto krajiny. Prvá vec, ktorú urobili je, že začali učiť mládež takzvané myšlienky o slobode a hovoriť, že to, čo existuje ako systém, je zlé, nesprávne. Prosím pochopte, hovorím vám niektoré základné pravdy! Trápili našu mládež. Stalo sa to pred dvoma generáciami. Teraz sú všetci ľudia, ktorí boli skazení Britmi, starí. To znamená, že prešli dve generácie. Prešli dve-tri generácie.

Medzi vekom štrnásť a dvadsaťjeden rokov, ak protestujete proti existujúcemu systému a snažíte sa niečo urobiť, aby ste boli naplnení, aby ste unikli z kolísania týchto vysokých energií a nízkych energií, ktoré sa deje vo vašom vnútri, znamená čo? Že sa pokúšate nájsť riešenie pre vnútorné problémy vonku. Vo veku medzi štrnásť a dvadsaťjeden rokov, počas dospievania, ak ste neustále udieraní zvonka, tak vytvorenie hnevu, nálad protestovania, nevylieči zdroj problému. Poviem vám, od dvadsiatich ôsmych rokov bude váš život naplnený depresiou. Od dvadsaitich ôsmych rokov sa vaša krv ochladí. Som taký šťastný za moje deti z gurukul, pretože vo veku dospievania budú neustále chápať, že sa majú pozerať na zdroj problému. Pochopte, pozerať sa na zdroj problému. Využite čas na prebudovanie vášho bytia, alebo môžem povedať na vedomé budovanie vášho bytia. 

Pochopte, medzi štrnástym a dvadsiatym prvým rokom, počas dospievania, ste neustále nútení prechádzať týmito výkyvmi nálad. Vysoké túžby, ktoré sú jednoducho nekontrolovateľné vašou logikou, keď chcú, to znamená, že chcú. To je všetko. A keď sa energia uvoľní z tela, keď sa hormóny uvoľnia z tela, zmenia sa na vinu. To je všetko. Žiadna logika vás nedokáže zbaviť viny. Vina znamená skutočnú vinu.

Prosím pochopte. Kvôli pocitu dusenia, trápenia vo vašom vnútri, sa všetko vonku zdá byť nepriateľom. V tom čase, ak vás niekto presvedčí, že toto a toto všetko sú tvoji nepriatelia, to je koniec! To je koniec! Ak sa k vám niekto správa veľmi priateľsky a presvedčí vás, že toto všetko sú vaši nepriatelia, je to koniec! Začnete jednoducho protestovať, búriť sa proti tomu všetkému. 

To je dôvod, prečo všetci teroristi, fanatici, revolucionári, všetci z nich sa zmocňujú iba dospievajúcich a správajú sa k nim veľmi priateľsky. Je to také smutné, že indickí hinduisti sú používaní ako teroristi na to, aby ničili ten istý indický hinduizmus. Ak ste brahman a nepracujete na tom, aby ste udržiavali hinduistické filozofie, životný štýl, poznanie nažive a aby ste obohacovali svet s hindustickou filozofiou, poznaním, životným štýlom, tak ste jedným z týchto teroristov. Ak ste Vaishya a neprispievate na tento účel, ste teroristom. Ak ste Kshatriya a nepodporujete hindu tradíciu, neochraňujete hinduistické poznanie, centrá, chrámy, tak ste terorista. Ak ste Shudra a nepracujete pre to, aby ste udržiavali náš životný štýl a poznanie nažive, tak ste terorista. Počúvajte! Používam rozhodné, jasné slová. Viem, že hovorím na národnom televíznom kanáli. Hovorím s touto zodpovednosťou. Áno! Ak niečo neochraňujete, bude to automaticky zničené. Takže, kto je zodpovedný za zničenie? Vy! Ten, kto by mal ochraňovať a neochraňuje. 

Dnes, keď uvediem slová mamakara, ahankara, tak ľudia z iných krajín, ktorí sa prišli zúčastniť programu, ak povedia: ´Áno, tieto slová sú pre nás úplne nové.´, nie je to problém. Ale takmer 99 % hinduistov, vzdelaných hinduistov, brahmanov povedia: ´Ó, aké nové slová!´ Je to také smutné. Pochopte. Západná civilizácia je dieťa. Americká civilizácia je menej ako 400 rokov stará. Celá ich veda je menej ako 300 rokov stará. Nepoznajú potrebu stability. Tieto civilizácie boli vybudované vojnami. Prosím pochopte! Kontext americkej civilizácie je, že ľudia, ktorí odišli z Európy, ktorí sa narodili po úteku, aký bude pre nich ich prvý kontext, pochopenie? Sloboda! Ale poviem vám, že koreńový vzorec západnej civilizácie je.... Prosím pochopte, mamakara západnej civilizácia je: ´Som riadený! Som bezmocný!´ Ahankara je: ´Som najsilnejší!´ Sva-annyakara je: ´Každý je tam vonku preto, aby zničil moju krajinu a obral ma o bohatstvo.´ Pochopte, že ich predstava o iných a o živote je: ´Každý tam vonku je na to, aby zničil moje bohatstvo a moju krajinu!´

Prosím pochope. Pretože celá ich civilizácia vznikla z ohrozenia, hrozby, z extrémne bezmocných momentov, extrémne konfliktných momentov, z etrémnych momentov o prežití... Keďd som bol v Chicagu, videl som v múzeu ako ľudia prichádzali z Európy a usídlili, rozšírili sa po celej Amerike. Keď prišli do tejto krajiny, boli úplne zničení, šokovaní. Prišli iba s jednou bibliou, jedným kabátom, iba s dvoma – troma vecami. Celá ich ústava vznikla z momentov bezmocnosti. Bolo to ohrozenie života. Bola to situácia, keď si zaznamenali súčasný vnútorný imidž, vonkajší imidž a imidž o živote a iných. Ak sa pozriete na ich ústavu, je to všetko o slobode prejavu. Nikde v Manusmrti (tradičný védsky text, ktorý napísal svätec Manu o tom, ako žiť život)... Indická ústava, to znamená védska ústava, nie ústava zo súčasnosti. Hovorím o védskej ústave, o ústave Bharatu. Nikde v Manusmrti nie je zaručovaná sloboda prejavu. To neznamená, že vtedy nemali ľudia slobodu prejavu! Nikdy sa ani len neobávali, že by mohla byť obmedzená! Obyčajný človek, ktorý umýval riad, rozprával o kráľovi Ramovi a kráľovnej Site. A iba preto, že to bolo vypočuté, kráľovná Sita musela opustiť kráľovstvo. Chápete tú slobodu prejavu? 

Prosím pochopte. Naša civilizácia bola vytvorená z úplne silných momentov. Naši rishis mali dosť jedla, všetko potrebné bolo naplnené, prekypovali radosťou a množstvom zábavy. V týchto momentoch plných sily sa ľudia zhromaždili a vytvorili ústavu. To je védska ústava, ústava Bharatu. Preto je náš súčasný vnútorný imidž: ´Brahmanyam Bahu Putrataam! – Som najobľúbenejší dedič vesmíru! Pretože všetko čo potrebujem, je dostupné a stále sa sype. Brahmanyam Bhahu Phutrataam! – Som najobľúbenejší dedič vesmíru!´ . Toto je súčasný vnútorný imidž. A aký bol vonkajší imidž? ´Podieľajme sa! Vytvárajme a podieľajme sa! Poznám pravdu. No tak! Počúvajte! Dovoľte mi, aby som sa podelil s vami všetkými.´ Náš imidž o živote a iných je: ´Loka Samastha Sukhino Bhavanthu.´

Pochopte, koreňový vzorec ústavy Bharatu pochádza zo silných momentov. Definovali sme sami seba, definovali sme, ako sa budeme premietať svetu a náš spôsob komunikácie so svetom a inými na základe silných momentov, z úplnosti. Nie z neúplnosti! 

Prosím pochopte. Nie som proti americkej civilizácii. Nie som proti západnej civilizácii! Iba chcem, aby vedeli: Neučte nás ako žiť! To je všetko, čo hovorím! Nepoužívajte vaše teroristické médiá na nás a na to, aby ste kradli od nás naše ďalšie generácie. To je všetko čo hovorím! Keď vidím naše ďalšie generácie, ktoré nevedia nič o živote a sú v tej istej depresii, ktorou prechádzajú dospievajúci v Amerike... Pochopte. Prechádzajú ňou, pretože ich otcovia pracujú iba na budovaní mostov, priehrad a lietadiel. Ó, indické deti, indická mládež! Nemusíte prechádzať týmto utrpením, pretože naši predkovia pracovali pre blažený život a vytvorili najlepší životný štýl a filozofiu! Nie je to o tom, že nemáme technológie. Vybudovali sme všetko, čo bolo potrebné. Najstaršia priehrada, ktorá je stále činná na planéte Zem, je v južnej Indii. Viete vybudovať niečo také ako pred 2500 rokmi? V kameňoch, keď neboli dostupné žiadne stroje? 

Nie je to o tom, že sme to nevybudovali. Vybudovali sme to! Ale poviem vám, že viac ako je toto, naši predkovia urobili tak veľa pre všetko potrebné pre najlepšiu civilizáciu. Ó, mládež Indie! Vráť sa k pôvodnému zdroju vašich predkov. Poviem vám, už ste posledných 60-70 rokov trpeli v takzvanej nezávislej Indii, slobodnej Indii so špinavými myšlienkami o slobode, s vašimi špinavými džínsami. Stačilo! Stačilo! Vráťte sa späť k pôvodnému zdroju poznania! 

Poviem vám. Je tak smutné, že všetky indické zákony sú v mene takzvanej slobody úplne proti stabilite. V poriadku! Všetky tieto pseudo-myšlienky o slobode sú v poriadku. Ale čo budete robiť s tou slobodou? Sloboda ´od´ je v poriadku. Otázka: sloboda ´pre čo´ nie je zodpovedaná. Pochopte, že zákon celej krajiny by mal byť vytvorený na základnej pravde o stabilite. Západná civilizácia je založená na takzvanej slobode. Keď sme začali napodobňovať ich zákony, ich hodnoty, zničili sme všetky najlepšie veci Indie. 

Poviem vám, naša medicína je doslova mŕtva. Vieme milión vecí o rastlinách! Medicína je mŕtva, pretože pred najmenej sto rokmi všetci synovia a dcéry tradičných lekárov prestali počúvať svojich rodičov! Stali sa úradníkmi. Vsúčasnej dobe sú títo úradníci IT-inžiniermi. Čo sa stalo s vedou o budovaní oblúkov a architektúre? Čo sa stalo s týmto všetkým poznaním? Všetko, všetko sa stratilo iba kvôli nestabilite! Keď stratíme stabilitu, stratíme toľko vecí! 

Budem pokračovať v rozprávaní o stabilite, pretože pre védsku tradíciu je to základná pravda. Pochopte to, čím prispel budhizmus svetu vďaka stabilite. Ak sa raz stanete sannyasi, mníchom, bude to váš život. Spoločnosť vás neprijme späť. Nesmiete počúvať vaše výkyvy nálad. Akonáhle budete vedieť, že neexistujú možnosti, začnete jednoducho rásť v tejto oblasti.“

No comments:

Post a Comment