Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, July 10, 2013

10. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 10. júl 2013

Pochybnosti o sebe samých vás zničia

Budem pokračovať v rozprávaní o ukončení a stabilite. Budem ďalej rozprávať o hlbších dimenziách ukončenia.

Počúvajte. Iba po ukončení bude všetko vo vašom živote možné. Chcem, aby ste všetci pochopili, že najprv musíte začať ukončovať váš vzorec pochybovania o sebe samých. Pochopte: ´Keď urobím ukončenie, pomôže mi to? Keď si sadnem pred zrkadlo a začnem robiť ukončovanie, nemyslím si, že budem cítiť, že som úplný.´ Toto je dôležitý vzorec, ktorý musíte pochopiť. Vzorec pochybovania o sebe samom. Pokiaľ neurobíte ukončenie aj s týmto vzorcom, naplnenie sa neudeje. 

Prosím počúvajte. Zároveň s vašim koreňovým vzorcom a rozdelenou osobnosťou vstúpila do vás ešte jedna vec - neustále pochybovanie. Prosím počúvajte. Pretože každá časť vašej osobnosti sa rozhoduje alebo niečo robí, ďalšia časť spochybňuje toto chápanie, vnímanie. Čokoľvek urobí vaša pravá ruka, ľavá ruka o tom pochybuje. To znamená, že musíte všetko robiť oboma rukami. Iba potom to bude úspešné. 

Predovšetkým musíte urobiť ukončenie s týmto vzorcom pochybovania, neustáleho pochybovania o sebe samom. Pretože neustále pochybujete sami o sebe, pochybujete aj o pravdách o naplnení, o štyroch pravdách, o princípoch. Pochybujete o všetkom. Pochybujete sami o sebe. Pretože pochybujete sami o sebe, pochybujete o mne. Prosím počúvajte. Keď pochybujete sami o sebe, tak pochybujete o mne, pretože ja som vo vás viac ako ste vy sami v sebe. Ak vy obývate 20-30 percent vás, tak ja obývam 60-70 percent vás. To znamená, že ak pochybujete sami o sebe, tak pochybujete o mne. Keď máte hnev voči sebe, tak budete mať hnev voči mne.
Niekedy si ľudia myslia: ´Nemám hnev na iných. Mám hnev iba sám na seba.´ Lenže poviem vám, že keď budete hľadať, skúmať, pátrať, tak uvidíte veľmi jasne, že ak neviete vyjadriť hnev voči iným, stane sa hnevom voči vám. Keď nedokážete vyjadriť hnev voči iným, keď si myslíte: ´Oni sú silní. Som na nich závislý.´, vtedy sa vyjadrí voči vám.

Dnes budem rozprávať viac iba o tom, ako urobiť ukončenie s vašimi pochybnosťami o sebe samých. Pochybnosti o sebe samých... Sadnite si a pozrite sa do vášho vnútra. Pozrite sa do vášho vnútra, aby ste zistili, kedy vo vás po prvýkrát začalo pochybovanie o sebe samých. Prosím pochopte, v momente, kedy ste si uvedomili, že váš vnútorný obraz o sebe samých je iný a vonkajší obraz, ktorý premietate pred inými je iný, začalo vo vás pochybovanie o sebe samých. Začalo v momente, kedy si uvedomíte, že za oponou ste niekým a pred oponou niekým iným, alebo pred vašou ženou sa správate inak a keď tam nie je, popisujete ju inak. 

Je ešte jedna dôležitá vec. Prosím počúvajte. Najmä keď sú iní presvedčení o obraze, akým sa premietate navonok, myslíte si: ´Ó, Bože! Všetkých týchto ľudí som oklamal. Hoci skrývam to, aký som a navonok premietam niečo iné, všetkých som oklamal. Myslím si, že takto každý klame ostatných.´ Potom začnete pochybovať o všetkom a sebe samom. 

Počúvajte! Keď je rozpor medzi vaším vnútorným obrazom o sebe samom a obrazom, ktorý premietate navonok, to znamená vašim vonkajším obrazom a najmä keď ste schopní presvedčiť iných o vašom vonkajšom obraze, tak spôsob, akým sa premietate, je váš skutočný obraz. Keď ste schopní presvedčiť iných, zrazu sa vo vás začne vytvárať pochybovanie o sebe samom: ´Čo robím? Čo to znamená?´ 

Poviem vám, najhoršie vedomé smrteľné ochorenie je pochybovanie o sebe samom. Najmä pochybovanie, ktoré je vo vás vytvorené ako vzorec. Uvidíte veľmi jasne, že keď budete na niečom pracovať a zlyháte, tak sa pomstíte sami sebe: ´Ty si urobil toto všetko! Tak ti treba!´ Koľkí z vás máte tento vzorec pomsty sebe samému? Nazýva sa to ´atma droha´. Pochopte, najprv je ´atma sandeha´, to znamená pochybovanie o sebe samom, potom ´atma droha´ a tá vedie k ´atma hatya´, k seba-deštrukcii. Aké úbohé ľudské bytosti! 

Pozrite sa do svojho vnútra a začnite hľadať, kedy sa vo vás začalo pochybovanie o sebe samom. Skúste si spomenúť, rozpamätať sa na najskoršie spomienky o pochybnostiach o sebe samom. Keď ste neverili slovám, ktoré ste povedali. Napríklad aj teraz, keď vyhlásite: ´S integritou, autentickosťou, zodpovednosťou vyhlasujem...´, jedna časť z vás povie: ´Nikdy si nemal integritu, ani zodpovednosť, ani autentickosť! Čo vyhlasuješ? Buď ticho! Buď ticho! Nebudeš úspešný! To všetko je pseudo-dráma!´ Ešte predtým, ako dokončíte jeden výrok, ďalšia vaša časť ukončí satsang! 

Iba pomocou vyhlásení a ich uskutočnením sa vytvorí duchovná sila, ´atma bala´. Čo je ´atma bala´? Väčšina vás, vaše časti boli integrované. Teraz nie ste nič viac ako obchod s náhradnými dielmi. Nie ste celé vozidlo. Ste obchod s náhradnými dielmi. V USA sú smetiská, skládky, na ktorých je vyhodených veľa náhradných dielov pre autá. Akýkoľvek náhradný diel chcete, môžete tam ísť a získať ho. Získate aj náhradné diely na Rolls Royce! Môžete získať náhradné diely na Rolls Royce, ale to neznamená, že sa smetisko stane autosalónom! 

Všetci z nás sme iba smetiská, obchodné centrá pre náhradné diely! Pretože sme všetci v rôznych náhradných dieloch, každý rozmýšľa jedným spôsobom. Váš jazyk si neustále predstavuje jedlo a všetky rozhodnutia o jedle, tento súbor o jedle dáva do popredia: ´Najskôr podpíš toto!´ Vaše oči presadzujú svoj súbor: ´No tak! Podpíš toto!´ A keď sa objaví vaša žiadostivosť, odtlačí všetko preč! Vyhodí všetky súbory a hovorí: ´No tak! Podpíš toto!´ Je to doslova ako chaotický úrad vlády! Chaotický, úplatný úrad vlády a obchodné centrum s náhradnými dielmi! 

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je spomenúť si, kedy vo vás začalo pochybovanie o sebe samom a spomenúť si na všetky udalosti, v ktorých ste pochybovali sami o sebe. Prosím pochopte, iba ľudia, ktorí pochybujú sami o sebe, vytvorili ateizmus! Ateizmus nie je nič iné ako kolektívne vyjadrenie pochybovania o sebe samom. Kolektívnym vyjadrením viery vo vedomie sú chrámy. Kolekívnym vyjadrením pochybovania o sebe samom je ateizmus.

S čímkoľvek sa spájate, tým sa stanete. Uvedomte si to! Dovolíte kolektívnemu pochybovaniu o sebe samom, aby vás ovlyvnilo? Čítal som dosť ateistickej literatúry! Nie je to nič iné ako systém, ktorý využíva pochybovanie o sebe. Títo ateistickí idioti neustále hovoria, že ´títo náboženskí vodcovia a majstri, guruovia využívajú nevinnosť, emocionálnu slabosť ľudí´. Poviem vám, ateistickí vodcovia a ateistickí majstri využívajú vedomú slabosť ľudských bytostí, ktorou je pochybovanie o sebe samom.

Keď niekto vie, ako sa dotknúť vzorca pochybovania o sebe samom, môže dosiahnuť, že budete pochybovať o všetkom! To bude viesť k deštrukcii! Na základe pochybovania o sebe samom bude každá pochybnosť, ktorú vytvoríte, viesť k viac a viac nevedomiu. 

Poviem vám, veľa ľudí, ktorí vedia využívať, ktorí zvládli umenie ako využiť vaše pochybnosti o sebe samom, sa stáva ateistickými vodcami, revolucionármi. Ľudia, ktorí dokážu využívať vašu schopnosť pochybovať o vašich emóciách, sa stali básnikmi. Prosím pochopte, poézia, film, všetky tieto umenia nerobia nič iné ako to, že spôsobujú, aby ste cítili, že vaše pochybovanie o sebe samom môže byť vyliečené. Dám vám príklad. Prečo sa vždy vo všetkých filmoch milenci nakoniec stretnú? Prečo neukazujú, čo sa stane po svadbe? 

Pochopte, nemôžete úplne veriť vašim emóciám, vašim rozhodnutiam, ktoré prijímate v priebehu emócií. Musíte pochopiť ešte jednu vec. Neznamená to, že by ste nemali prijímať žiadne rozhodnutia na základe emócií. Na základe vašich emócií by ste mali prijímať rozhodnutia, ktoré by mali byť podporené inteligenciou. Kedykoľvek sa nachádzate vo vysokých emóciách a chcete prijať nejaké rozhodnutie, ak to zastavíte, tak budete žiť ako tupec. Ak prijmete rozhodnutia okamžite, dostanete sa do stavu neúplnosti, nenaplnenia. Mali by ste pozdvihnúť úroveň vašej inteligencie k vašim emóciám. To znamená dosiahnuť vo vás stav úplnosti, aby ste podporili to, prečo by ste mali urobiť to, čo chcete urobiť. 

Prosím pochopte. Odhaľujem niektoré z dôležitých základných teórií o živote. Všetci filmový producenti sa pokúšajú ukázať, že rozhodnutia, ktoré prijmete emocionálne, ako svadba z lásky alebo čokoľvek iné, je vždy dobré a správne! Aspoň väčšina z nich sa to snaží ukázať, pretože si vo svojom živote uvedomili, že je to nesprávne, že je to klamstvo a zlyhanie! Neustále sa snažia ospravedlňovať: ´Nie, nie! Ja som možno nebol úspešný, ale systém je úspešný!´ 

Počúvajte! Kedykoľvek máte vysoké emócie, to znamená keď ste zamilovaní do chlapca alebo do dievčaťa a naozaj sa chcete vziať, ak neurobíte rozhodnutie v tejto vysokej emócii, celý váš život bude ako zmätený! Pochopte, ak neprijmete rozhodnutia, keď ste nadšení, keď sa cítite silní a dojatí, stanete sa tupcom. Keď prijmete rozhodnutie počas vysokých emócií, budete zlyhaním. Čo potom treba urobiť? Vybudovať inteligenciu, aby podporila vaše rozhodnutia, ktoré ste urobili počas vysokých emócií. To znamená vybudovať úplnosť, naplnenie. Počas vysokých emócií budú aj vaše pochybnosti o sebe samom na vysokej frekvencii. Urobte ukončenie s týmito pohybnosťami! Ukončite všetky pochybnosti o sebe samom! Môžem povedať, že pochybovanie o sebe samom je časťou vás, ktorá vám nedovoľuje, aby ste prijali žiadne dôležité rozhodnutie vo vašom živote. 

Videl som ľudí, ktorí doslova chceli skočiť do sangy a stať sa jej súčasťou. Snívajú: ´Myslím, že život v sannyas je môj život. Žiť s ním je môj život. Ó Bože! Po toľkých narodeniach som spoznal, že je v ľudskom tele! Ako môžem byť mimo?´ Mali všetky vysoké emócie. Boli inšpirovaní, nadšení! Ale potom prišli pochybnosti o sebe samom: ´Ostanú tieto emócie také vysoké? Budem schopný uchovať si ten istý priestor? Budem schopný byť v tej istej nálade, v tej istej energii? Ó, neviem! Čo mám robiť?´

To je koniec! Budete späť vo vašom dvojizbovom byte. Dvojizbový byt znamená, že v ňom bývajú dvaja ľudia a neustále bojujú jeden s druhým. Váš vnútorný priestor je presne taký. Je tam jeden, ktorý pochybuje o vás a jeden, o ktorom sa pochybuje. Títo dvaja bývajú spolu a vymieňajú si svoje úlohy: ´Pozri, dnes pochybuj ty o mne. Ja budem ten, o ktorom sa pochybuje. Zajtra budem pochybovať ja o tebe.´ 

Pochopte, kedykoľvek sa vo vás udejú vysoké emócie, nadšenie, tak skáčete smerom k priestoru Boha! Ste najbližšie k vašej najvyššej existencii! Poviem vám, nerobte rozhodnutia v tejto emócii a nebuďte bez toho, aby ste urobili rozhodnutie v tejto emócii! Musíte urobiť rozhodnutie potom, ako urobíte ukončenie so všetkými pochybnosťami o sebe samom, aby sa táto emócia stala večnou, osvecujúcou emóciou! 

Pochopte, tieto vzorce pochybovania o sebe samých neustále ničia každé dôležité rozhodnutie vo vašom živote. Či vo vašej kariére, alebo vzdelaní, živote, vedomostiach, pochybovanie o sebe samých všetko rozkladá na kusy, ničí to. 

Podstata dnešného satsangu je: Posaďte sa so všetkými vzorcami pochybovania o sebe samých. Napíšte ich, prežite a zbavte sa ich. Urobte s nimi ukončenie. Nepochybujte, či ste ukončili pochybovanie o sebe samých. Bude to ďalšia pochybnosť! Urobte ukončenie aspoň s tým! Ak máte pochybnosť o sebe samých, ukončite ju. Ak máte ešte jednu pochybnosť o tom, či ste ukončili vaše pochybovanie o sebe samom alebo nie, urobte ukončenie aj s tým. Neustále robte ukončenie!

No comments:

Post a Comment