Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, July 24, 2013

24. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 24. júl 2013

Naplnenie – jediná cesta k oslobodeniu

Dnes sa pozrieme na hlbšie tajomstvá ukončenia, na posvätné tajomstvá ukončenia, naplnenia.

Prvá pravda, ktorú potrebujete vedieť o ukončení je: Robte ukončenie iba preto, aby ste boli v priestore naplnenia. Všetky ostatné dôvody vás budú viesť iba k ďalším nenaplneniam. Prosím počúvajte! Robte ukončenie iba preto, aby ste boli v priestore naplnenia. Všetky ostatné dôvody vás budú viesť iba k ďalším a ďalším neukončeniam. 

Prvá vec, ktorú potrebujte robiť a vedieť je, že ukončenie robené preto, aby ste boli v priestore naplnenia, zmení vašu osobnosť, vaše bytie, vylieči intenzívne, neustále podráždené násilie, ktoré cítite voči sebe a iným.

Prosím počúvajte. Keď hodíte do vody kameň, tak ako sa v nej vytvoria vlnky, rovnako sa v momente keď sú do vášho vedomia hodené neukončenia, začnú vo vašom bytí vytvárať vlnky násilia voči vám a iným. Trápenie, starosti sa stávajú vaším životným štýlom. Trápenie sa stáva vo vás nutkavým vzorcom, ktorý vás riadi. 
Pochopte, sú iba tri spôsoby ako zvládnuť neúplnosť, nenaplnenie. Prvý, zatlačiť ich pod koberec. Druhý, pokúsiť sa zabudnúť na neukončenia buď prostredníctvom alkoholu alebo inej zábavy. Tretí, ukončiť ich a oslobodiť seba samého. Poviem vám, ukončite všetky neukončenia iba preto, aby ste boli v priestore naplnenia! 

Poviem vám, život v nenaplnení vám ani nedovolí vedieť, čo v živote chcete. Poznám ľudí, ktorí dvadsaťpäť rokov žili ako inžinieri a potom plánovali, že sa stanú lekármi! Poznám ženy, ktoré dvadsaťpäť rokov žili ako ženy v domácnosti a plánovali, že sa stanú právničkami! Možno im trénovanie doma pomôže hádať sa na súde. Ale argumenty na súde musia byť logické, nielen hlasné! Je také smutné, že väčšina z nás ani nevie, čím chce byť.

Aj vtedy, keď sa začnete zaujímať o duchovný život by ste mali vedieť, prečo si prostredníctvom duchovného života vyberáte to čo chcete, čo je vaším životom a čo od neho očakávate, ako chcete zažívať váš život. 

Neustále ukončovanie z dôvodu naplnenia vás zavedie ku skúsenosti osvietenia. Poviem vám, nič sa nedá robiť. Nemôžete zatlačiť celú záležitosť pod koberec a žiť. Nedá sa to nadlho. Všetko čo zatlačíte pod koberec jedného dňa exploduje, vybuchne ako sopka. Pochopte, aj keď zatlačíte pod koberec malé veci, vybuchnú ako sopka, pretože keď sa ich pokúšate zatlačiť do vašej mysle, tak nanešťastie prenikajú hlbšie a bližšie k vášmu vedomiu. Všetko čo sa dostane bližšie k vášmu vedomiu zosilnie. 

Preto malé neukončenia, ktoré sa stali vo vašom živote keď ste boli mladí alebo malé neukončenia, ktoré potláčate bez toho, aby ste ich ukončili, vo vás vybuchnú. Je to nebezpečná nerovnováha! Veľakrát je vaša nerovnováha taká, že sa nestaráte o vašu vlastnú deštrukciu a neustále očakávate deštrukciu iných ľudí. Veľakrát si myslíte, že váš hnev môže zničiť inú osobu. Nie! Keď pijete jed vy, ako môže zomrieť iný človek? Nie je to možné. Váš jed nemôže zabiť iného človeka. Toto je najväčšie bláznosvstvo, do ktorého sa dostali ľudské bytosti. Pijú jed a myslia si, že zomrie druhý človek. Nie! Poviem vám, pomsta má korene v nenaplnení. Ukončite to. Dôverujte vesmíru a ukončite to. Ľudia, ktorí vás osočujú, nezostanú bez toho, aby zaplatili! Nebojte sa! Ak vám spôsobujú utrpenie, sami majú dosť utrpenia! Človek, ktorí netrpí, vám nemôže spôsobiť utrpenie. Takže kedykoľvek vám niekto spôsobuje utrpenie, majte súcit k tomuto človeku. Hnev alebo pomsta nie je ten správny prístup voči človeku, ktorí vám spôsobuje utrpenie. Súcit je to, čo potrebujete mať voči tomuto človeku.

Prosím počúvajte! Pochopte, keď sa ukončenie robí z dôvodu dosiahnuť naplnenie, roztopí veľa problémov, o ktorých si myslíte, že ich ani nedokážete vyriešiť. Jeden z najväčších darov, ktoré vám ukončenie môže dať je vaša vlastná fantázia o vašom správaní, o ktorom ste vždy verili, že sa nemôžete takými stať. Každý z vás má fantázie o vlastnom správaní, o tom akými by ste mohli byť. Máte hlboké očakávania a zároveň silný pocit, že sa nikdy nemôžete takými stať, že sa nikdy nedokážete zmeniť na takú úroveň. Naplnenie vám umožní, aby ste žili presne tak ako ste chceli! Naplnenie vám umožní, aby ste to zažívali presne tak, ako ste očakávali!

Poviem vám z mojej vlastnej skúsenosti, ukončenie je najlepší proces na odstránenie všetkých nečistôt, ktoré máte, všetkého čo vás zastavuje v tom, aby ste dosiahli vyššie vedomie. Naplnenie, ukončenie je oveľa silnejšie ako samotný unclutching. Prosím pochopte, ani unclutching sa nemôže udiať, keď neurobíte ukončenie. 

Počúvajte! Naučte sa vedu o ukončení, naplnení. Naučte sa princípy naplnenia. Naozaj vám poviem, môžete opustiť vaše telo, myseľ, vzťahy, vzorce, ktoré vás držia v chudobe, vzorce, ktoré vás držia v nespokojnosti, v neustálom strachu, ktoré vám nedovolia, aby ste videli život ako celok a ktoré vám nedovolia, aby ste urobili vo vašom živote kvantový skok! 

Poviem vám, mnohí z nás neurobia v živote kvantový skok. Keď hovorím ´kvantový skok´, nekážem o fantáziách. Poviem vám, kvantový skok v realite je možný. Ak silno veríte, že kvantový skok nie je možný, začnete robiť kompromisy medzi vaším životom a fantáziami. Fantázie nie sú nič iné ako alternatívny kompenzujúci životný štýl, ktorý ste prijali, pretože si myslíte, že kvantový skok nie je možný.

Počúvajte! Život s naplnením, kvôli naplneniu vás prenesie do hlbšieho priestoru, k hlbšiemu pochopeniu, k hlbšej inteligencii. Predovšetkým vám prinesie obrovskú odvahu robiť v živote silné, významné veci. Prečo vidíme niekoho pred nami ako vodcu, či je to politický, spoločenský alebo náboženský vodca? Prečo vtedy, keď príde táto príležitosť do našich rúk, neurobíme skok? Hlboké nenaplnenie nás v každej chvíli udržiava v úplnej bezmocnosti. Vaše myslenie, slová, myšlienky, činy a skutky sa stali bezmocnými.

Poviem vám, naplnenie by sa malo žiť iba preto, aby sa učila veda o ukončení, o naplnení. Zaväzujem sa voči vám a ľudstvu, že založím v každej krajine kláštory iba preto, aby sa v nich učila veda o ukončení, o naplnení. To je jediný spôsob ako môžeme čeliť teroristickým manuálom, ktoré sa rozšírili na planéte Zem. 

No comments:

Post a Comment